Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
27. dubna 2011 - Kong je mrtev!

Číst celý článek zde
1353638404149

Komentáře

• upraveno 12. června 2012
    svoa00 napsal(a):

Martin má problém s incestem, pedofilii, kanibalismem, nekromancií, mrzačením těl živých i mrtvých, bastardy (kterých má každý deset), masakry ospravedlňovanými pragmatismem a dobrými úmysly, co jsou vždycky nejrychlejší cestou do pekla...

On musel mít za mlada tak bohatý život:)
    GRRM má především seriózní problém se svatbami. Zatím se mu nezadařila žádná, která by nekončila slzami či pohřbem/pohřby. Až v Tanci máme alespoň jednu, která sice končí uvězněním příbuzného, ale i tak je to hepík. Bohužel to přerazil svatbou Ramseye a Jeyne a jejich svatební nocí ve třech
    Co von jim tam nařídil dělat když z toho theonovy bylo blbě by mě zajímalo :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 12. června 2012
    Blackfish napsal(a):

Co von jim tam nařídil dělat když z toho theonovy bylo blbě by mě zajímalo :D

Mě snad radši ne :)
    No spíš už nedokázal nic vymyslet a tak tam pustil "gajaskútu" ať si každý představuje, co svede :-D
    No Ramsay mu v jednej chvíli chce uřezat rty a Theon si pomyslí, že musí potrestat to, že ty rty měl mezi stehny jeho paní. Theona asi něco takovýho hodně rozhodilo, páč to po něm nikdy žádná nechtěla ;)
    Blackfish napsal(a):

Lemore je Lemore, co okolo toho všichni remcáte :D Mě by spíš zajímalo co se stane s Jaimem. Jinak po dočtení tance, nezdá se vám že ser Barristan už senilní?

na Jaimeho si počkáme. jenom doufám, že ne ve stylu "Má paní, tady Ti nesu Králokatovu hlavu." tradá

• upraveno 18. června 2012
    Zpráva z Martinova blogu:

I'm very pleased to announce that A DANCE WITH DRAGONS has won the LOCUS Award as the Best Fantasy Novel of 2011.

Gratuluju :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 18. června 2012
    Gratuluji a doufám, že Vichry tu cenu vyhrají co nejdříve :)
  • upraveno 18. června 2012
    Jak říká můj kamarád, jestli Martin umře dřív než dopíše ságu tak pro něj do pekla zajdu a nezastaví mě nic a nikdo abych ho dostal zpátky.
  • upraveno 20. června 2012
    brbr napsal(a):

Blackfish napsal(a):

Lemore je Lemore, co okolo toho všichni remcáte :D

Já též souhlasím s tím, že by to mohla být matka Tyene
  • upraveno 21. června 2012
    Včera jsem dočetl. Stejně jako u krvavé svatby jsem u poslední Jonovi kapitoly musel zaklapnout knihu a jít se projít. Potěšila mě Arrya, dost mě bavil zmíněný Jon, Tyrrion a samozřejmě Daenerys. Victariona tam moc nebylo, naštěstí, ale nemůžu říci, že by mi vyloženě vadil. Trochu smutno je mi za Brana a hrozně mě potěšil Davos - při čtení Hostiny jsem se bál, že je vážně mrtvý. Ale když se pak objevil na Sestrách, tak mi přišlo divné, že by ho prostě Martin zabil, když to udělal už v minulé knize. Překvapivě mi není líto Martella, skončil sice špatně, ale nějak mi neseděl, neměl tolik prostoru a jeho cesta byla opravdu bláhová. Epilog byl parádní, stejně tak nově rozjetá linka s Griffem. Jsem hodně zvědav na pokračování na Zdi, v Meerenu a taky se trochu bojím o Jaimeho.

Hodně mě mrzí, že překlad není úplně kvalitní. Obzvláště ve třetí třetině knihy (vázaná), je to samý překlep a špatné skloňování.
    Bedikk: Inu, ty překlepy a špatné skloňování samozřejmě udělala překladatelka, ale nekvalitní práci odvedl hlavně editor. Jon a Davos... že Martinovi ještě věříš jediný slovo :)
    svoa00: To samozřejmě vím, mizerný překlad mě mrzí, protože tato sérii by si zasloužila mnohem lepší přístup. Radost mám alespoň z hezkých vázaných verzí.

Jinak Martionovo zemřel/nezemřel mi zase tolik nevadí, alespoň mám nějakou naději, že se třeba ještě oblíbená postava může vrátit... Ale jak to tak vidím, tak u sera Roberta Stronga si to mohl odpustit :D.

Ještě jedna věc mě napadla, možná jste to tady už řešili, ale z této diskuze jsem četl akorát poslední 3 strany. Branův mrtvý průvodce bude asi Benjen, že?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. června 2012
    Bedikk: To by ho snad Bran poznal. Krom toho to bylo jen tělo, skořápka, takže je to celkem jedno, čí tělo to bylo.
    Bedikk napsal(a):

svoa00: To samozřejmě vím, mizerný překlad mě mrzí, protože tato sérii by si zasloužila mnohem lepší přístup. Radost mám alespoň z hezkých vázaných verzí.

Jinak Martionovo zemřel/nezemřel mi zase tolik nevadí, alespoň mám nějakou naději, že se třeba ještě oblíbená postava může vrátit... Ale jak to tak vidím, tak u sera Roberta Stronga si to mohl odpustit :D.

Ještě jedna věc mě napadla, možná jste to tady už řešili, ale z této diskuze jsem četl akorát poslední 3 strany. Branův mrtvý průvodce bude asi Benjen, že?

Jeví se pravděpodobně ale někde jsem četl, že by to mohl být i Waymar Royce(rytíř z prologu Hry o trůny) ale těžko říct...není žádný náznak toho,že je to Benjen ale ani žádný dálší zachytný bod jsem nenašel...Taky mám takovou otázku, co myslíte, že mělo znamenat ta Studenorukého věta "Tvoje zrůda Brandone Starku"???

"Tvoje zrůda Brandone Starku"???
    Nic, že je sice nemrtvý na jeho straně.

Já si taky myslím, že je to strejda,sice je to divný, ale když se furt maskuje a není mu vidět do obličeje, ostatně po smrti se rysy mění.
    Waymar Royce byl děsnej jerk, ten se mi nějak nejeví jako hrdina :-) Ale možný je všechno.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 21. června 2012
    Ono tá teória s Benjenom je až tak priehľadná, že možno ani nebude pravda, ale je to to najpravdepodobnejšie :) A čo ak je to Velký Jiný v prestrojení? Pokiaľ viem, Branova cesta nedopadla v istom ohľade moc sťastne, čo ak to bol jeho plán :D

BTW: Spolužiak mi spomínal čosi o trojoko-jedokej vrane a že jej skutočného meno je Brynden.. Nie je tým myslený ten Targaryen? Jeden sa predsa Brynden volal..
    Při čtení Branovy linky mě dost často napadala otázka "Jak si můžeme být jistí, že vrána a spol. jsou ti "hodní"?" Prostě se mne chytla taková paranoidní představa, že ve skutečnosti dělají pro Jiné, a ne a ne se mne pustit... :D

Gepeto: Ano, ten (skoro)Targaryen.
    Gepeto ano je to přesně ten Brynden Krvavá vrána starý pár století, Targaryenský bastard, který se stejně jako jeho bratr zamiloval do své sestry Mořské hvězdice a pak se stal velitelem Noční hlídky a odtama nějak přemigroval k dětem lesa a tam zakořenil a Branovi právě říká, že v Říčních krajinách si jeho jméno ještě pamatují a že je pravděpodobné, že jeho strýc černá ryba se jmenuje Brynden právě po něm.....
    ad vrána: JJ, to je téměř jistě on Brynden

Ale já CHCI, aby to byl Benjen Stark (studenoruký) Jenom nechápu, prč by to Branovi neřekl. Hele, jsem tvůj strejda, jsem mrtvej, nelekni se.
    Hihihih - zakořenil
    Hihihih - zakořenil

Ono tá teória s Benjenom je až tak priehľadná, že možno ani nebude pravda, ale je to to najpravdepodobnejšie :) A čo ak je to Velký Jiný v prestrojení? Pokiaľ viem, Branova cesta nedopadla v istom ohľade moc sťastne, čo ak to bol jeho plán :D

BTW: Spolužiak mi spomínal čosi o trojoko-jedokej vrane a že jej skutočného meno je Brynden.. Nie je tým myslený ten Targaryen? Jeden sa predsa Brynden volal..

Jestli myslíš Bryndena Řeku (Bloodravena/Krvavého Havrana), tak jo, ten byl synem Aegona IV.
    Všechno na něj jako na tříokou vránu ukazuje, tamten Brynden byl citlivý na sluneční světlo (hence jeho schovka v jeskyni), byl lordem velitelem Noční hlídky, a jestli je to fakt on (jako že nejspíš je a já tomu věřím), má u sebe někde i Temnou Sestru, svůj valyrijský meč. Bran bude happy :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 21. června 2012
    64871 napsal(a):

Jestli myslíš Bryndena Řeku (Bloodravena/Krvavého Havrana), tak jo, ten byl synem Aegona IV.
    Všechno na něj jako na tříokou vránu ukazuje, tamten Brynden byl citlivý na sluneční světlo (hence jeho schovka v jeskyni), byl lordem velitelem Noční hlídky, a jestli je to fakt on (jako že nejspíš je a já tomu věřím), má u sebe někde i Temnou Sestru, svůj valyrijský meč. Bran bude happy :)
    Nemohlo by to mať čosi spoločné s tou dračou oceľou, ktorá je jediné, čo zničí Jiné?

64871 napsal(a):

Nemohlo by to mať čosi spoločné s tou dračou oceľou, ktorá je jediné, čo zničí Jiné?
    Valyrijská a dračí ocel je to samé.
    Inu - vzhledem k tomu, že to má být valyrijská ocel, tak nejspíše i tento meč je takový....
    Jarla napsal(a):

Inu - vzhledem k tomu, že to má být valyrijská ocel, tak nejspíše i tento meč je takový....

Pokud nezjistí, že je to šunt Made in Yi Ti. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.