Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
27. dubna 2011 - Kong je mrtev!

Číst celý článek zde
1363739414249

Komentáře

• upraveno 21. června 2012
    Jon někde uvažoval, že by bylo dobré vyžádat si pro "Zedníky " ;-) včechny valyrijské meče v říši.
    haladdin napsal(a):

Jon někde uvažoval, že by bylo dobré vyžádat si pro "Zedníky " ;-) včechny valyrijské meče v říši.

Myslím, že taky hned došel k závěru, že by je jen těžko dostal... :)
    Miss Utahraptor napsal(a):

Při čtení Branovy linky mě dost často napadala otázka "Jak si můžeme být jistí, že vrána a spol. jsou ti "hodní"?" Prostě se mne chytla taková paranoidní představa, že ve skutečnosti dělají pro Jiné, a ne a ne se mne pustit... :D

Já jsem si jistá, že dělají pro Jiné. A že Jiní nebudou až takoví špaťnáci, jak by se mohlo zdát. Něco jako Noční a Denní hlídka v Moskvě. :-)
    Jo byl to výborný nápad, ale už dávno napadlo Tywina, že by nebylo marné mocí mermo nějaký získat a ani za zlato Casterlyovy skály nikdo nechtěl dát :-D
    Ben Nevis napsal(a):

Při čtení Branovy linky mě dost často napadala otázka "Jak si můžeme být jistí, že vrána a spol. jsou ti "hodní"?" Prostě se mne chytla taková paranoidní představa, že ve skutečnosti dělají pro Jiné, a ne a ne se mne pustit... :D

Já jsem si jistá, že dělají pro Jiné. A že Jiní nebudou až takoví špaťnáci, jak by se mohlo zdát. Něco jako Noční a Denní hlídka v Moskvě. :-)
    Takže nejsem zas až tolik šíleně paranoidní?! Bezva!

Aby se nakonec neukázalo, že Jiní měli rozvinutou pacifistickou civilizaci, dokud se neobjevily Děti lesa a nevytlačily je na Sever. Pak přišli První lidé, Andalové, Děti lesa to zabalily, když viděli, že PL si rozumí víc s Andaly, než s nimi a vydaly se na Sever. Tam se znovu setkaly s Jinými, pochopily jejich zvyky a způsoby a přidaly se k nim... xD
    A Ti "zlí" budou nakonec nic nechápající obyvatelé říše lidí. :D
    Miss Utahraptor: A proč by s lidma měli Jiní vůbec bojovat, když se tak skvěle zvládnout zničit sami ;)
    svoa00: Taky pravda. Ještě nějaký ten rok počkat a budou moct založit novou, mírumilovnou, ledově chladnou civilizaci. :D
    Pokud nezjistí, že je to šunt Made in Yi Ti. :)
    :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ono na tom něco bude,protože si matně vybavuju, že v Melině kapitole viděla Mel něco v plamenech co mi připadalo jako výjev k Branovi a ona říkala něco o velkým Jiným...

lidi, odvolávám se na námi všemi sdílené archetypy. Já vím, že do hororu patří nějaký ten šoking twist, ale někdo, kdo vyrábí bezduché zombíky přeci NEMŮŽE být hodný :-)
    pořád ve skrytu duše tajně doufám, že Studeboruký není Benjen, protože ten žije a ještě nám ukáže/řekne mnohé (a třeba bude tatík Jona :-)
    No, někde se prý v Tanci tvrdí, že je nějaké to století starý (píšou to i na ASoIaFwiki, já si na to z knížky nevzpomínám), takže strýček Ben (doufám) odpadá...
    /řekne mnohé (a třeba bude tatík Jona :-)
    Já nejsem tvůj syn, já jsem tvoje teta .-) Už bych se nedivila ničemu...

Vtipné by bylo, kdyby se třeba ukázalo, že Jeyne jest potomkem tajného manželství Brandona a libovolné lady ergo skutečnou dědičkou Zimohradu, což Eddard ze strachu z Roberta utajil :-)))
  • upraveno 22. června 2012
    jestli on Studenoruký nebude spíš nějaký měnič
    hele lidi myslite si ze treba Bran nebo jinej měnič dokázal převtělit do draka?
    Harvi napsal(a):

To je vcelku zajímavá otázka... Nepamatuju se, že by o tom byla někde zmínka. Ale já zas takovou paměť němám...
    Hmmmmmm, zajímací.... Řekla bych, že spíš ne, protože drak je magické stvoření. Ale kdo ví (teda kdo... ví to GRRM, ale kdy to poví?)
    Tyna napsal(a):

Hmmmmmm, zajímací.... Řekla bych, že spíš ne, protože drak je magické stvoření. Ale kdo ví (teda kdo... ví to GRRM, ale kdy to poví?)

magicke stvoreni to je urcite ale to by se dalo i trochu rict o zlovlcich ale u GRRM si asi nemuzem byt nicim jisty :)
    Harvi napsal(a):

Náhodou... To by byla docela sranda. Nejdřív by přifrčel Victarion, zatroubil a draci by prchli. Pak by se dojelo do Západozemí, Branův radar by zaznamenal nové létající oči a draci by zase byli v prachu.
    Pak by HBO ušetřila za psaní dialogů. Daenerys by si i v dalších sériích vystačila s klasickým (a stále se prodlužujícím) "I am Daenerys Stormborn...." a pro obzvláštnění i "Where are my dragons???!!!". :D
    Zlovlk není magický, zlovlk je prostě pravěký vlk, jak pravil GRRM :-) prý taková potvora existovala a on se tam inspiroval. Ostatně má v knize i pratura, mamuta apod.

Na druhou stranu draci se líhnou ze stovky let zkamenělých vajec, chrlí oheň, přitahují a podporují magii...
    Miss Utahraptor. Dany je jejich maminka. Měli by s ní zůstat a když budou utíkat z domu, tak jen proto, že ("jééé, matka je TAK trapná") jsou v pubertě :-)))) Ale pak se vrátí a přivedou zpět svoje holky. Ehm, jak se vlastně rozmnožujou draci? Existujou dračice? Targaryeni lítají na samcích, ne?
    Tyna napsal(a):

Miss Utahraptor. Dany je jejich maminka. Měli by s ní zůstat a když budou utíkat z domu, tak jen proto, že ("jééé, matka je TAK trapná") jsou v pubertě :-)))) Ale pak se vrátí a přivedou zpět svoje holky. Ehm, jak se vlastně rozmnožujou draci? Existujou dračice? Targaryeni lítají na samcích, ne?

Maester Aemon tvrdil, že drak není ani ten, ani ta. Aby to pak nebylo spíš: "Mami, musíme ti něco říct.... Budeme mít dráčátka.... Všichni tři..." :D
    zajímavé, dík
    každopádně je zlovlk zhruba stejně magický třeba jako šavlozubý tygr...
    Tyna napsal(a):

zajímavé, dík
    každopádně je zlovlk zhruba stejně magický třeba jako šavlozubý tygr...

Magický není, ale KOUZELNÝ ano. <3 ;)
    Maester Aemon tvrdil, že drak není ani ten, ani ta. Aby to pak nebylo spíš: "Mami, musíme ti něco říct.... Budeme mít dráčátka.... Všichni tři..." :D
    Nebo umí samooplození jako varanka Aranka z pražské Zoo, ostatně varanům komodským se říká draci...

http://www.zoopraha.cz/cs/draci/clanky/zahada-rozlustena_4002827

jak se líhnou draci
    http://www.zoopraha.cz/cs/draci/clanky/v-zoo-p

Krmíme je nejlépe dobře uleželými dornskými princi
    http://www.zoopraha.cz/cs/o-zviratech/video/krmeni-varanu-komodskych
    Tyna napsal(a):

... Nebo umí samooplození jako varanka Aranka z pražské Zoo, ostatně varanům komodským se říká draci... ...

To mne třeba vůbec nenapadlo... :)
    Tyna napsal(a):

Zlovlk není magický, zlovlk je prostě pravěký vlk, jak pravil GRRM :-) prý taková potvora existovala a on se tam inspiroval. ...

Canis dirus
    Ale doopravdy se jen inspiroval. Velikostně byl "zlovlk" (v češtině jsem ho našla jako pravlka) zhruba stejný, jako ty větší poddruhy dnešních vlků, ale měl "... poměrně větší hlavu a zuby, ale kratší nohy." (Dinosauři a život v pravěku; Lambert, Naish, Wyse)
    George si je krapet "přifoukl" a, pokud se nepletu, někde v knihách Bran zmiňoval, že zlovlci mají naopak proporcionálně delší nohy, než obyčejní vlci.
    Canis dirus by dantheman
    Údaje brát s rezervou. Uváděná hmotnost největších poddruhů dnešního vlka dosahuje až 90 kg a(teď nemůžu najít zdroj, tak to radši škrtnu :; edit: 96 kg budeme-li věřit anglické wikině a sovětským údajům :D) výška v kohoutku také těch 90 cm. Tenhle je takový průměrný. "Zlovlk" také vypadá větší díky své mohutnější a podsaditější stavbě.
    Canis dirus
  • upraveno 24. června 2012
    Já se ještě vrátím k Branovi, dětem lesa a Jiným. Pokud se nepletu, tak v tomhle příběhu o nějakém hrdinovi z Dlouhé noci, který vyprávěla stará chůva Branovi, se ten hrdina vypravil hledat děti lesa, aby mu pomohli:
    "Poslední hrdina

Ve dnech předtím, než přišli Andalové, a dlouho předtím, než ženy uprchly přes Úzké moře z měst Rhoyne, a sto království těch časů bylo královstvími Prvních lidí, kteří tyto země převzali od dětí lesa. Avšak tu a tam v hlubinách lesů děti stále žily ve svých dřevěných městech a dutých kopcích a obličeje na stromech nad nimi držely stráž. A když tehdy smrt a chlad plnily zemi, poslední hrdina se rozhodl nalézt tyto děti, v naději, že jejich prastará kouzla by mohla vyhrát zpět to, co armády lidí ztratily. Vydal se do mrtvých zemí s mečem, koněm, psem a tuctem společníků. Celá léta hledal, dokud se nakonec nevzdal naděje, že nalezne děti lesa v jejich tajných městech. Jeden po druhém jeho přátelé umírali, i jeho kůň a nakonec i jeho pes, a jeho meč zmrzl tak, že se čepel zlomila, když jej chtěl použít. Jiní vycítili horkou krev a tiše se mu vydali po stopách, byli mu v patách se smečkou bílých pavouků velkých jako psi …"
    bohužel pak přišel Robb a stará chůva to nedovyprávěla, ale nějak si říkám, proč by děti lesa byly zalezlé v jeskyni, která je magicky chráněná před vstupem nemrtvých s Jinými táhnout. Kdyby je ovládaly, tak by přece takovou ochranu nepotřebovaly.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. června 2012
    Na co se ptáš nebo o čem to mluvíš?
  • upraveno 24. června 2012
    K tým drakom: Niekde v Tanci(presne neviem, kde) sa niečo hovorilo o tom, že kým ostatné zvieratá potrebujú samca aj samicu, drak môže plodiť deti sám. Čiže na prežitie druhu je treba len jeden drak.
    Jediným dôvodom, prečo vyhynuli bolo to, že Targaryeni ich museli držať zavretých a posledné mláďatá, čo sa vyliahli, boli už zdeformované a drak, čo ich mal zrejme zomrel tiež niekedy vtedy.
    A k pohlaviu drakov, to vie asi len Martin, pretože podľa knihy boli Vhagar, Meraxes a Balerion menami samci, ale boli to jediní draci na svete a pritom celkovo počas vekov mali Targaryeni 19 drakov + niekoľko vajec, ktoré sa už nestihli vyliahnuť.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.