TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1100101103105106362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 11. února 2013
    Kdo rád politická dramata, tak zkuste House of Cards. Po dvou dílech musím říct, že se mi to líbí hodně. Zatím sice ne tak, jako anglická verze, ale tohle je plánováno na víc dílů, takže se to rozjíždí trochu pomaleji. Navíc je to dáno i rozdílností US a ang. systému politiky. Spacey je tradičně výborný, Fincherova ruka je tam taky znát. Titulky postupně vznikají na nexweek.cz.
  • @BenNevis @Hildegarda Tak jsem dodívala Homeland a romantická dušička je spokojena.
    Jenom mám dva dotazy.
    Bylo v 1. serii někde řečeno, kdo řekl Jessice o vztahu Brodyho a Carrie? A přišli v 2. serii na to, kdo vynášel z CIA ty informace Nazirovi?
  • @brbr
    Myslím, že to docvaklo manželce, když se Carrie ochomejtala kolem baráku. A možná ji to i Brody řekl, to už nepamatuji. Minimálně, že spolu byli v chatě. Co se týče CIA a vynášení informací, tam tu linku úplně zasklili. Třeba vůbec se nevyřešilo, kdo dal teroristovi v 1. sérií tu břitvu na sebevraždu.

A jak se vám líbil konec 2. série Homelandu? CIA se úplně vykašlala na bezpečnost.
  • @BenNevis
    Co se týče vynášení informací, tak jsem podezřívala Saula, Galveze, zase Saula, Quinna a teď mi vychází zase Saul. A myslela jsem, že tu břitvu dal nakonec tomu teroristovi Brody.

Mi připadá, ze se všeobecně na ten konec vykašlali (nejen CIA), že jenom potřebovali něco, aby byla i 3. serie.
  • @brbr
    Já taky podezřívala hlavně Saula popřípadě černošského šéfíka. :-) Ale Saul je Žid, takže na muslimáka se moc nehodí. To s žiletkou pořád mlžili a nakonec nechali diváky při tom, že to udělal Brody, i když to vypadalo, že musel mít pomocníka.
  • @brbr Homeland pozera hlavne manzel a ja sa ho sem tam opytam, co sa tam zhruba deje v ramci nasich vecernych rozhovorov pri pivku :)

Uz mi slubil, ze si precita Piesen, tak mozno sa tie rozhovory zacnu tocit o niecom inom :)
  • @BenNevis
    No, asi by to měl být někdo, koho známe, pochybuju, že by se tam ten dvojitý agent zjevil z čista jasna. Takže mi to vychází buď na Galveze nebo na Saula. Ostatně ono by nevadilo, že je Žid. Myslím, že za celou praxi viděl už tolik amerických přešlapů, že by se mohl přivrátit k utlačované straně, což jsou náhodou teroristi.

@Hildegarda Manžela i pivo po večerech ti závidím. Přítel se na seriály nedívá s výjimkou Hry a proto ji nechce číst :-(
  • @Nevada: je to remake toho anglického house of cards, alebo skôr voľne inšpirované?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @sarven
    Zatím spíš remake napasovaný na současné americké reálie.
  • American Horror Story- druhá série
    Vážně to bude celé o cvokárně s nadrženými (ne)jeptiškami, posednutím a mimozemšťany?!
    Jsem u třetího dílu a začínám uvažovat o tom, že se na to vybodnu. Začíná mi to připomínat "horory" přízemních kategorií. Oproti první sérii rapidní pokles celkové kvality, napětí, "uvěřitelnosti" atd. ... :(
  • Nevíte, jestli bude mít Boardwalk Empire i 4. řadu?
  • Nevada napsal(a):

Kdo rád politická dramata, tak zkuste House of Cards. Po dvou dílech musím říct, že se mi to líbí hodně. Zatím sice ne tak, jako anglická verze, ale tohle je plánováno na víc dílů, takže se to rozjíždí trochu pomaleji. Navíc je to dáno i rozdílností US a ang. systému politiky. Spacey je tradičně výborný, Fincherova ruka je tam taky znát. Titulky postupně vznikají na nexweek.cz.

Zajímalo by mě jak dlouho by proti Frankovi obstál takový Varys nebo Malíček....
  • @MissUtahraptor Cože? Ta 2. série byla úchvatná! A od cca 2. poloviny o 100 % lepší než ta první série.
  • @Kolikokoli Uvidíme zítra. Dotrpěla jsem pátý díl a na víc už dneska nemám. Půlka na dohled, tak snad...
  • 6. a 11. díl jsou podle mě nejlepší z 2. série.
  • @MissUtahraptor Dneska jsem American horror story začal sledovat. Zatím mám za sebou jen pilotní díl a zaujalo mě to. Koukal bych asi dál (asi jako když jsem první serii her o trůny skoukl za jednu noc, protože jsem byl nedočkavej konce), ale vzhledem k tomu, že se blíží noc, jsem sám doma a v přízemí se ozívají divné zvuky, nechám koukání ná slunný den
  • @Maliky U první série chápu, chvílemi mi z ní i solidně běhal mráz po zádech. Druhou už mám skoro za sebou (poslední hodinu průběžně zapínám/vypínám jedenáctý díl) a stále mne většinou v prvé řadě nebaví a rozhodně neděsí. :(
  • @MissUtahraptor To je opravdu zvláštní. Co jsem se tak ptala, tak většina vychvaluje právě tu 2. sérii (i mi přijde lepší). Je taková děsivější... hrůznější.
  • @Kolikokoli Jistý podíl na tom asi bude mít fakt, že
    vraždící duchové nerozeznatení od normálních lidí mi přijdou mnohem děsivější než naznačení mimozemšťané, nacistický Dr. Frankenstein, posedlá jeptiška a psychiatr-sériový vrah
    dohromady. Většina z těch čtyř "témat" mne nudí, přijdou mi ještě ohranější než duchové i přes to, že ti jsou jako hlavní protagonisté strašidelných příběhů mnohem starší. Třeba ten
    druhý Mengele
    u mě vyvolává znuděnou reakci typu "Už zase?!". :roll: :anxious:
  • upraveno 14. února 2013
    No, mi se v 2. sérii hlavně líbí ten příběh kolem Bloody face a Lany a taky 2. polovina příběhu o Kitovi. Ti
    mimozemšťani
    jsou tam vskutku "navíc".
    U toho ďábla jsem doufala, že brzo zmizí, ale i tak to bylo zajímavé. Moc se mi líbil Anděl smrti.
  • @Kolikokoli napsal(a):

...

Moc se mi líbil Anděl smrti.
    Jedno z mála pozitiv.

Bloody Face
    mi po odhalení přišel krapet natahovaný. Hlavně mne docela naštvala klasická reakce hrdinky
    "utíkám z doupěte šílence, tak ho lehce majznu po hlavě, pěšky uteču k nejbližší silnici a nějaká dobrá duše mě určitě odveze na policii".
  • @MissUtahraptor To byla realistická reakce. Rozhodně v době, kdy neexistovaly mobilní telefony. Druhá možnost byla zavolat jeho telefonem policii a čekat... kousek od něj.

To využívání hororových klišé se mi líbilo, připadalo mi to jako hezká hra s divákem, takové mrknutí na něj.
  • @svoa00 A co takhle když už ho praštim po hlavě jednou, tak ho praštit i podruhý, a potřetí a dál a dál až psychopat nebude. Pak zavolám policii.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young Psychopati vždycky obživnou...
  • @flanker.27 No, vidíš, tak to bych jednou střelil já jeho, podruhé on mě. Otázka je, koho by to přestalo dřív bavit =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young A byl by z toho další díl Freddy vs. Jason :)
  • @flanker.27 Podívej se na csfd. Nese podtitul showdown a je plánován na tento rok :D
  • Everett_Young napsal(a):

@svoa00 A co takhle když už ho praštim po hlavě jednou, tak ho praštit i podruhý, a potřetí a dál a dál až psychopat nebude. Pak zavolám policii.

Přesně něco takového jsem měla na mysli. Strašně mě otravuje fakt, že si v hororech z přirozené reakce útok/útěk vybírá oběť prakticky vždy to druhé. Psychopatický psychiatr sice měl docela výdrž, ale jak se nakonec ukázalo-
    kulka do hlavy ho dokázala umravnit.
    Předpokládám tedy, že s hlavou na kaši by už taky dál neobtěžoval. A i kdyby ten pitomý telefon doma neměl- vydat se polonahá, neozbrojená v noci neznámo kde neznámo kam...
  • @MissUtahraptor by jistě využila své hluboké znalosti dinosaurů. Na jedné straně stojí Psychopat, na druhé Miss U. On se dívá na ní, ona na něj. On stojí úplně klidně - myslí si že ho nevidí. A pak to přijde. Ne zepředu, ale z obou stran...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.