TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
11112141617362

Komentáře

• upraveno 2. května 2011
    Olorin: Ty jsou taky uzasne. Velice napinave a poutave psane.... Caesar umel:)
  • upraveno 2. května 2011
    Po piatich epizódach Camelotu sa vzdávam, pretože toto sa skrátka nedá. Príšerná hlavná postava, slabí herci, mizerný scenár, nelogické chovanie postáv, hrozná práca s vývojom charakterov, výprava nahovno (snáď s výnimkou kostýmov), kvantá WTF scén... Strašné, naozaj strašné. Neobetujem tomu už ani minútu.
  • upraveno 31. května 2011
    Tak jsem začal sledovat The Wire, a musím říct, že už po 3 epizodách jsem fascinován a chycen, a že hodnocení na IMDb i CSFD není nijak přehnané. Jediné, co mi trochu překáží, je hafo afro-amerických postav, ze kterých se mi většina (tohle nemyslím nijak rasisticky) zdá vzhledově úplně stejná.
  • upraveno 1. června 2011
    Arutha: zvykneš si neboj :) Super seriál. A těš se, až se na scéně objeví Tommy "Malíček" Carcetti :)
    Taky se na Wire chystám, ale teď mě chytilo Justified.
    justified je cool. aj druhá sezóna. ale chcelo by to už posunúť príbeh inam, aby sa to nezačalo točiť dokola...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 2. června 2011
    Bezejmenní bohové, jen to ne! Kromě obřího charizmatu Olyphanta coby kovbojského maršála, je kouzlo tohoto seriálu založené právě na špinavé, zaplivané a líné atmosféře kentuckého vidlákova.
  • upraveno 8. června 2011
    Tak začínám druhou sérii Justified a super!

Zato ten Camelot - poslední díl jsem se už jen smál té trapnosti (všichni se chovaj jak pitomci, dělaj úplný kraviny, dvůr Artuše je jak dětskej minikroužek, všechno vypadá strašně lacině). Chjo, sem z toho fakt znechucenej, tenhle díl byl asi poslední kapka. Tohle Starz podělal - snad to napravěj pokračováním Pilířů země, které se prý začíná chystat.
    no veď pokojne sa môžu posunúť do iného vidlákova. len mi začína trochu vadiť to točnie sa s exfrajerkou a benetom, či ako sa volal. chcelo by to ďalší klan a globálnu zápletku
    Alek: Si hrdina. Ja som to po piatej časti definitívne zabalil. Strašná sračka, za ktorú nezostáva Starz nič iné, než sa hanbiť. Scenársitu upáliť na hranici.
  • upraveno 9. června 2011
    Zato ten Camelot - poslední díl jsem se už jen smál té trapnosti (všichni se chovaj jak pitomci, dělaj úplný kraviny, dvůr Artuše je jak dětskej minikroužek, všechno vypadá strašně lacině). Chjo, sem z toho fakt znechucenej, tenhle díl byl asi poslední kapka. Tohle Starz podělal - snad to napravěj pokračováním Pilířů země, které se prý začíná chystat.
    No, já jsem se smál trapnosti Camelotu už od prvního dílu. Další jsem už ani neviděl a ani nechci. Nevím, proč producenty pořád baví vytahovat Artušovskou legendu stále dokola. Navíc Camelot se opravdu nepovedl...
    upraveno 12. června 2011
    K seriálovým tipům bych přidala ještě jednu už ukončenou věc - Ďáblův sluha / Reaper. Má to pomalejší rozjezd, protože si celkem dává záležet na představení charakterů postav, ale pak už to nemá chybu. Rukopis Kevina Smithe je tam znát, ale není to přehnané jako v jeho filmech. A Ray Wise jako Ďábel je přímo dokonalý. Druhá série sice dost ubere na humoru a bohužel je na ní znát, že autoři museli téma předčasně ukončit, ale i tak se mi líbila.
  • upraveno 12. června 2011
    Před začátkem další série GoT se osobně specializuji na Borgie, Námořní vyšetřovací služba ( ta s Leroyem Jethrem Gibbsem, v Marylandu ), Lie to me, Mentalista a možná na odlehčenou The Big Bang Theory....
  • upraveno 14. června 2011
    Ku poslednému dielu Camelotu: Rambo by bol na Artuša pyšný.
  • upraveno 15. června 2011
    Hezký Vennův diagram HBO produkcí a lichotivý pro GoT. Jo a čerstvá novinka koelm HBO je, že se uvažuje o produkci Gaimanových Amerických bohů - zajímavý na tom je to, že produkční společnost Toma Hankse slíbila, že dá na minimálně 6 sérií po 40 melounech. Odvaha na to, že HBO se nikdy s žádným seriálem nedostalo nad 6 sérií (Sopránovi)...

Vennův diagram HBO produkcí
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. června 2011
    To jsem zvědav, kolik se teď začne točit fantasy seriálů. A kdo všechno se pokusí svést se na vlně GOT.
    Bych řekl že žádný... Přece jenom pokud chceš točit fantasy tak potřebuješ dost dobrý základ.. Koukal jsem na jeden díl Legend of Seeker a to je prostě nekoukatelný seriál...
    Hlavně fantasy, stejně jako sci-fi potřebuje trochu vyšší rozpočet než nějaký kecacý seriál. GoT měl výhodu, že Martin ho psal skoro jako scénář. Možná by šel natočit Zaklínač (polský seriál za moc nestál, ale co kdyby?...)....
    Witcher by nebyl špatnej, ale problém je že povídky nemaj žádný společný příběh a cíl (v seriálu se to snažili nějak nahradit tím zaklínačským lordem) a sága je strašně rozvláčněná... A vzhledem k tomu že cd projekt ukazuje perfektní práci na architektuře a atmosféře Pobaltí tak bych asi měl problém s každou druhou věcí.... Hmm napadl mně animovaný Witcher (hlavně si nepředstavujte ty animovaný SW clone wars nebo jak se to jmenuje - to je hrůza)
    Chtěla bych se zastat Legend of Seeker. Měl charismatické obsazení, skvělý soundtrack, propracovaný Vesmír a scenérii z Nového Zélandu. Akorát že z toho udělali epizodní seriál typu Xena/Hercules. Možná kdyby se víc drželi předlohy jako v GoTu, bylo by to zajímavější.
    Fantasy a scifi většinou moc sezon nevydrží. Podle nějaké ankety lidi mají nejraději humoristické seriály.
    upraveno 15. června 2011
    Malý tip pro milovníky historických seriálů:
    od 2.7. budou dávat na STV seriál, který u nás kdysi šel pod názvem Válka volů. I když v dost blbém čase.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. června 2011
    Jo, to si eště trochu pamatuju, jako malýmu se mi to líbilo.
    asi idem na the wire. zdá sa, že nebudem ľutovať...
    No já včera dojel Justified a teď se rozhoduju mezi Wire a Sopranos...
    upraveno 15. června 2011
    (Sopranos)
    Musím říct, že mě skvělé hodnocení GOT opravdu zaráží a moc to nechápu. Samozřejmě jsem při srovnávání s jiným seriály hodně ovlivněn silnou vazbou na předlohu a tím pádem prakticky žádným překvapujícím momentem v seriálu. Ale při srovnávání prvních sérií mě např. LOST nebo Řím bavily mnohem víc...
    upraveno 15. června 2011
    Každej má svoje, mě zas nikdy nešla do hlavy obliba Lostů.
    Tak ono to jistojistě klesne. Spousta lidí bude hodnotit až celé dílo. Dostanou se k tomu lidé, kteří na to až tak dychtivě nečkali. Přijdou další série (třeba ti LOSTi asi hodně propadli kvůli dalším sériím, které mnoho lidí nemuselo skousnout).
    A ja zase nemusím Rím :)
    upraveno 15. června 2011
    Lost By mohli bejt možná dobrý, kdyby to nikam vedlo.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.