TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
ad Pillars - jsou výborný, měl jsem jen jednu malou výtku ke zvláštnímu pojetí času a jeho plynutí v prvních dílech. Ale jinak super, skvělej McShane i ústřední dvojice. A jsem moc rád, že se chystá pokračování (ale snad to nemá přímo navazovat). Tohle se Starz povedlo, proto jsem se taky těšil na již proklínaný Camelot. Jinak srovnání s knihou taky nemám - ale co jsem slyšel, kniha není nějaký velký zázrak.
Taky si tu knížku hodlám přečíst. Trochu mě teda zaráží, že si Chmur nenašel hrdinu - no možná je to v seriálu osekaný a zjednodušený - ale ten hrdina (a jeho love-hrdinka) jsou od počátku docela daný. A záporák taky :-) Tak třeba seriál knihu překonal, kdoví...
Jinak se mi líbilo (v knize i seriálu), že se zaměřili na svět stavitelů, protože vojevůdci a vládci jsou všude. Naopak se mi nelíbilo, že odbyli historické souvislosti a válka vládců byla zmatená. Autor si vybral neexistující městečko a já jsem pořád nechápala, proč by někdo v takové díře stavěl katedrálu.
Souhlas s Olorinem.
A proč že jsem tak v klidu? Nejde samozřejmě o GoT, ale o Camelot. Sorry :-)
Ale soundtrack se mi líbí.
Král byl zpočátku fajn, ale pak mě mrzelo, že i když kardinála Della Rovere setřel, že na něj nezabírají plané lichotky, tak se stejně nechá utáhnout na vařené nudli od takové slepičky jakou tam (zatím) byla Lucrezia.