TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
11213151718362

Komentáře

• upraveno 15. června 2011
    Losti byli a jsou dobrý, neříkám že úroveň nešla dolů. Spíš se žánr seriálu změnil na něco, co spoustu lidí nezkouslo. Ale pro mě to je pořád jeden z mála seriálů na který nedám dopustit. ;-) Hlavně Terry O´Quinn a Michael Emmerson to byli dialogy :)
    ja dneska rozkoukala pillars of the earth a - palce nahoru ! :-)...bohuzel jsem necetla knizni predlohu...mohl by to tady nekdo predlohy znaly alespon zbezne porovnat ??
    ad Lost - docela mě zaujalo, jak se teď ve všech těch článcích o šokujícím vy-víte-jakém-kroku HBO zmiňuje, že Jack Shepherd měl původně zemřít hned v pilotním dílu.

ad Pillars - jsou výborný, měl jsem jen jednu malou výtku ke zvláštnímu pojetí času a jeho plynutí v prvních dílech. Ale jinak super, skvělej McShane i ústřední dvojice. A jsem moc rád, že se chystá pokračování (ale snad to nemá přímo navazovat). Tohle se Starz povedlo, proto jsem se taky těšil na již proklínaný Camelot. Jinak srovnání s knihou taky nemám - ale co jsem slyšel, kniha není nějaký velký zázrak.
    alek - super diky ;)...knihu jsem v knihkupectvi drzela v ruce a nasledne odlozila zpet do regalu - tolik k mymu prvnimu dojmu...ze serialu jsem zatim shlidla 4 dily a moc se mi libi..takze zpetne se ke knize mozna vratim ;)....
    Já jsem knihu četl a není špatná, ale zároveň žádná bomba. Nenašel jsem tam hrdinu, který by mě dokázal nějak vtáhnout. Proto ani nemám nějak zvláštní chuť vidět seriál, i když ho už mám stáhlej. Možná to ještě přehodnotím. Co se týká toho porovnávání seriálu, srovnával jsem první série. U LOSTU byla naprosto magicky přitažlivá. Fakt jsem byl napnutej a těšil se na každý díl.
    SB muze byt vdecny za 9 dilu...co by mel rikat chudak donald sutherland :D
    Jo, při scéně se Sutherlandem jsem si přesně vzpomněl na Neda a na to co říkáš :-)

Taky si tu knížku hodlám přečíst. Trochu mě teda zaráží, že si Chmur nenašel hrdinu - no možná je to v seriálu osekaný a zjednodušený - ale ten hrdina (a jeho love-hrdinka) jsou od počátku docela daný. A záporák taky :-) Tak třeba seriál knihu překonal, kdoví...
    no co se hrdiny/hrdinky tyce - spoileroidni uvodni titulkova sekvence to dost nevychytala...
    Tak Pilíře mají rozhodně perfektní výpravu, taky tam jsou velký bitvy, na rozdíl od GoT, ale slabinou pro mě byl příběh, nějak mě za celou dobu nedokázal zaujmout. O to víc zamrzí, že se tam pohybovala celá řada historicky zajímavých postav, král Štěpán, princezna Matylda, její syn Jindřich II., opat Suger etc., podle mého se z toho období (Anarchie) dalo vytřískat mnohem víc.
    K Pillars: Mne prišla ta zápletka strašne slabá a to prostredie strašne obmedzené(malé/uzavreté). Síce je pravda, že som začal pozerať pillars v dobe, keď som dočítal 3tiu knihu gotu a mierne som to porovnával a tak mám možno skreslený pohľad. Akurát ku koncu, tie bitky boli pekne spravené.
  • upraveno 16. června 2011
    Martina: porovnání předlohy Pillars a minisérie - zápletka je stejná, postavy taky, akorát TV verze se hemží vraždami, zatímco v knize někteří umřeli přirozeně(ji). Televize se snažila šokovat za každou cenu a ze záporáků udělat megahnusné záporáky.

Jinak se mi líbilo (v knize i seriálu), že se zaměřili na svět stavitelů, protože vojevůdci a vládci jsou všude. Naopak se mi nelíbilo, že odbyli historické souvislosti a válka vládců byla zmatená. Autor si vybral neexistující městečko a já jsem pořád nechápala, proč by někdo v takové díře stavěl katedrálu.
    Souhlas s Olorinem.
  • upraveno 16. června 2011
    Alek: Jednak stavitelé a kněží nejsou pro mě příliš zajímavá povolání a jednak tam nebyl nikdo s kým bych se nějak ztotožňoval. Nechci tím ale říct, že kniha je nudná. nebo špatná. Jen jsem asi čekal víc nebo jsem už moc zmlsaný....
  • upraveno 30. června 2011
    No vida, tak natáčení druhé série bylo zastaveno, producenti to stopli.

A proč že jsem tak v klidu? Nejde samozřejmě o GoT, ale o Camelot. Sorry :-)
    Zrovna jsem se chtěla poptat, jestli bude druhá sezóna. Začala jsem na Camelot koukat, protože smazat ho je škoda, když už to člověk stáhnul. :-)
    Ale soundtrack se mi líbí.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 30. června 2011
    Aleku!!! Já se na chvíli vyděsila a vůbec mi nedošlo, že bys to nepsal do téhle diskuze, grrrr.
    No chvíli jsem uvažoval o nějakém ještě lepším podání, ale bál jsem se případné odvety :-)
    Kamarád mi dneska doporučil postarší polský seriál Vládci kouzel (anglicky Spellbinder). Máte s tím nějaké zkušenosti? Jestli je to klasický "děcák", nebo se dá na to koukat?
    drsoň :)
    Kdysi jsem to viděl, nebylo to zas tak špatné, protože to je dost netradiční, ale nevím, jestli bych to měl hned doporučovat - ano, je to spíš pro děti, nebo dospívající.
    Právě jsem se díval, že to má dost dobré hodnocení na CSFD... asi tomu dám šanci.
    Alek: Oni druhú sezónu Camelotu vôbec začali natáčať? Druhú sezónu takej sračky? :O
    No co vim, tak se s tim počítalo, páč ty čísla vlastně nebyly zlý. Podobný jako Borgias, který jdou dál. Akorát měl Camelot asi dvojnásobnej rozpočet no.
    A jak se vám líbí seriál Borgias? Je tam vůbec nějaká kladná postava? Přibodobnili byste to seriálu Řím?
    Dlouho jsem se na to nemoh naladit a když už jsem to snad překlenul, tak to skončilo. Ironse mám hodně rád, ale ta postava mě vůbec nezaujala. Zajímavý tak pro mě vesměs po celou dobu zůstal jen Cesare a ke konci francouzskej král. Pro mě to zůstává o pár příček níže než Tudorovci, o Římu ani nemluvě.
    upraveno 30. června 2011
    Jsem na tom podobně. Scény s Ironsem/papežem jsou tam asi nejnudnější. Snad s výjimkou scén Juana. Celkově mě to zklamalo, ale špatné to není. A Cezare je skutečně nejlepší postavou seriálu.
    Král byl zpočátku fajn, ale pak mě mrzelo, že i když kardinála Della Rovere setřel, že na něj nezabírají plané lichotky, tak se stejně nechá utáhnout na vařené nudli od takové slepičky jakou tam (zatím) byla Lucrezia.
    Súhlasím s vami vo všetkom. Cesare najlepší herecky, aj ako postava, a Irons spočiatku zaujímavý, ale potom už iba opakujúci sa a neprekvapujúci. Aj keď charizmy má stále na rozdávanie. Mne sa ten seriál ale celkovo páčil, až na to, že to v podstate nemalo žiadne vyvrcholenie.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 1. července 2011
    Tak se přiznejte, kdo už si pustil celou sérii nonstop v kuse? :D
    upraveno 2. července 2011
    Jestli myslíš Hru, tak to mám v plánu zítra. Resp. dvěma díly začnu dnes večer a budu pokračovat zítra přes den.
  • upraveno 2. července 2011
    Ja to mám v pláne až na August
  • upraveno 2. července 2011
    Já začal včera od prvního, ale v kuse to nedávám.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.