TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
189111314362

Komentáře

• upraveno 16. ledna 2011
    Olorin píše:
    klonovaný Imperátor, stále ničivější super-zbraně, Yuuzhan Vongové...

klonovanýho Imperátora bych ještě rozdejchal, ale ty vztahy jsou dost na hlavu, nehleďe na to že skoro každý dítě co má Luke nebo jeho sestra je Jedi anebo hrdina...
    Amaroun - a nebo to...
    ja mám príbehy po E6 veľmi rád, najmä tie od timothy zahna. veľkoadmirál thrawn je skvelá postava. toto by som bral ako seriál, alebo film všetkými desiatimi. agresia vongov trpí na rôznorodú kvalitu autorov.
    sarven píše:
    ja mám príbehy po E6 veľmi rád, najmä tie od timothy zahna. veľkoadmirál thrawn je skvelá postava. toto by som bral ako seriál, alebo film všetkými desiatimi. agresia vongov trpí na rôznorodú kvalitu autorov.

Další vyjádření, pod které se podepíšu :)
    Pod to já se podepsat teda nemůžu. Zahn možná píše docela slušně, ale příběhy po E6 jsou bráno celkově spíš ránou do zad klasické trilogii. Zatímco stará trilogie směřuje ke sjednocení světlé a temné strany v Lukovi a nový řád Jedi by tedy měl být splynutím obou (tak jako splynuly v Lukeovi), tak ve skutečnosti v pokračováních vidíme opět klasickou černou a bílou, všechno znova, Luke opět v pokušení, dokonce tam snad i někde padne na temnou stranu...

Prostě spisovatelská katastrofa.
    Alnag píše:
    Prostě spisovatelská katastrofa.

I když tvůj názor nesdílím, musím ho respektovat. Některá "díla" (namátkou cokoliv od K.J. Andersona) jsou rozhodně "spisovatelská katastrofa". :)

Alnag píše:
    Zatímco stará trilogie směřuje ke sjednocení světlé a temné strany v Lukovi a nový řád Jedi by tedy měl být splynutím obou (tak jako splynuly v Lukeovi), tak ve skutečnosti v pokračováních vidíme opět klasickou černou a bílou, všechno znova, Luke opět v pokušení, dokonce tam snad i někde padne na temnou stranu...

Tady asi záleží, jak si kdo ten vývoj po E6 dál představuje. Pro mě je ustanovení nového řádu jedi vlastně ukončením cyklu, takže může znovu začít ten koloběh černé a bílé, který je takovou hnací silou SW universa. Beru to jako pouť vždy po jině cestě, která má ale vždy stejný cíl.

Nejradší mám ale stejně éru KotORů :D
    Žádná spisovatelská katastrofa, jen nastavovaná kaše.

V jakémkoliv příběhu se musí točit nějaká zápletka. To, že někdo neví, kdy zavřít příběh, je problém. Nové, uměle vytvářené příběhy pro franchise, která dávno vyčerpala svoji sdělnou hodnotu znamenají, že všechny postavy se mezi sebou málem zabijí/vyspí/zradí/rozejdou/znepřátelí/udobří/atd. ve všech možných kombinacích.

Takový příběh skončí, když ...

a) to přestanou znechucení fanoušci kupovat

b) se vyčerpají všechny obskurní kombinace kde-co-kdo-s-kým

c) staří fanoušci zemřou a noví se nechají snadno oblbnou remakem

... viz komixy o Batmanovi za posledních 70 let
    Lokken píše:
    Nejradší mám ale stejně éru KotORů :D

Já taky, ale kromne dvou komixu a her nic jiného neni ne ? :-)
    Amaroun píše:
    kromne dvou komixu a her nic jiného neni ne ? :-)

Copak, padesátidílný comics je ti málo? :) Možná je lepší, že je jen pár dobrých kousků...
  • upraveno 17. ledna 2011
    tú nastavenú kašu trochu vnímam pri vongoch. thrawn mi prišiel ako zaujimavý pohľad na impérium, ktoré mohlo byť dobré a spravodlivé. najmú v tych knižkách, ktoré opisujú mladého thrawna pred príchdom do cisárstva.

každopádne, lukom story končí a jej otvorenie je logické a nutné. luke nie je happyend o sile, on je dead end. posledný. takže celé otvorenie témy novej akadémie a pod je imho prirodzené.

toľko z filozofikcej stránky. zo spisovateľskej len zopakujem, že Thrawnove knihy sú príbehom lepšie ako pôvodne lucasove imho.
    sarven píše:
    toľko z filozofikcej stránky. zo spisovateľskej len zopakujem, že Thrawnove knihy sú príbehom lepšie ako pôvodne lucasove imho.

Ve skutečnosti není lepší, je to úplně jinej žánr. Můj dojem z jediného Zahna, kterého jsem četl (Allegiance) je, že filmy jsou prostě heroic sf/fantasy s jasně vymezeným dobrem a zlem, ale Zahn se s tím prostě nemůže úplně srovnat a cpe do toho příběhu pasáže kde se snaží odůvodnit tu heroičnost filmů nějakými "logickými důvody" a štěstím na straně hlavních postav. Hodní darksideři (Allegiance) a spravedlivé Impérium (pasáže, které mě odradily od Thrawna) je dle mého další výsledek "žánrové nekompatibility" jeho knížek a filmů.
    Nechci tu Zahna nějak bránit, ale Allegience je (asi) jeho nejhorší kniha, navíc napsaná pro jiné nakladatelství a podle trochu jiných požadavků než zbytek jeho SW tvorby. Jak mám jeho ostatní knihy docela rád, tak Allegience mě moc nebavila.
    Četl jsem jen od Z. jen takovou tu trilogii, která vyšla nejdřív v příšerném překladu s děsivými obrázky. A bylo to špatné, hloupé a přeplácané. Přišlo mi to hodně jako současné SW hry- vše, co bylo ve filmech se tu muselo násobit. Klony postav, zbytečné nové "staré" technologie a vždycky nový McGuffin jako to, co vyhraje díl. Ble.
    noir: pod ten tvuj posledni prispevek se podepisu.
    Thrawnova trilogie se oprvadu vymyká běžným SW, a ten konec mi přijde takový neslaný nemastný, jakoby se chtěl thrawna zbavit a nějak nevěděl jak...
  • upraveno 23. ledna 2011
    Spartacus: Gods of The Arena - epizóda 1: Vynikajúce. Nový hrdina, noví záporáci a vôbec všetky nové postavy sú predstavené s ľahkosťou a zaujmú už na pôde prvej päťdesiatminútovky. Najviac pozornosti ale na seba strhne samotný prequelový charakter seriálu a z neho vyplývajúce úvodné rozostave...nie šachovnice - a že je teda prekvapujúce! Aréna, s ktorou sme sa viac než dôkladne zoznámili v prvej sérii, sa ešte iba stavia, Crixus nie je ničím iným než vzpurným galským otrokom bez akéhokoľvek výcviku a disciplíny, Ashura vidíme ako gladiátorského nováčika, Oenomaova žena ešte žije a sám Oenomaus je stále gladiátorom, zotavujúcim sa zo zranení od Theokola... a Batiatus a Solonius sú priatelia! Som náramne zvedavý, kam sa dej bude uberať v nasledujúcich dieloch. Myslím, že prekvapenia nám budú nadelené mierou vrchovatou. A ešte drobná poznámka: som veľmi rád, že po otravnom britskom prízvuku Jaime Murray už nie je ani vidu, ani slychu. (9/10)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. února 2011
    Na Myepisodes.com mi vyskočilo, že byl odvysílán Camelot S01E01. Oni to uspíšili nebo se jedná o nějaký dokument z natáčení a je jen blbě označený, nevíte někdo?
  • upraveno 26. února 2011
    NA Warezech ještě nic neni ....
    upraveno 26. února 2011
    Hm, na oblíbených úložištích jsem taky nic nenašla..
    Taky to na mě ráno vyskočilo a přitom to mělo začít 1. dubna, co si pamatuju. Každopádně na rlslog to již asi je.
    upraveno 26. února 2011
    Jo, na OneDDL už taky.
    Zatim nic... Docela mne to zajímá asi to zkouknu...
    upraveno 26. února 2011
    Tak je to opravdu pilot. Ale druhá epizoda je na ME pořád psaná na až na duben.
    Titulky anglický asi ještě nejsou což ? :-)
    upraveno 26. února 2011
    Nehledala jsem, protože mně jsou platné jak hadovi nohy :o)
    Ale zítra by snad měly být české.
    Neznáte nějakej dobrej francouzký seriál? Potřebuju ke studiu Francouzštiny :-D
    upraveno 26. února 2011
    Tak podle někoho na titulky.com se jedná jen o polovinu pilotu. Zřejmě měl na mysli první část úvodního dvojdílu.
    Neni to nejhorší, Výprava je suprová a herci obstojní (Merlin je teda dost extravagantně pojatej), ale ty klišé scény by si mohli odpustit....
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. února 2011
    Je to na konci nějaké utnuté. Ale tedy nic moc.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.