TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
15681011362

Komentáře

• upraveno 21. září 2010
    Lokken píše:
    Pokud ti vadí tohle, asi by ses od SW měl držet dál - je to jedno z jeho požehnání/prokletí, a už to jinak nebude ;-)

Mě jde o to, že touhle logikou by někdo mohl natočit všech šest episod znovu jen o tom, co se nedostalo do původního sestřihu a vydávat to za těch šest episod. Neříkám, že to je špatný seriál, jen mě to přijde zvláštní, to je celé.
  • upraveno 21. září 2010
    Což mi připomíná, jak to má támhle Teal'c domluvené s tím svým červíkem? Teď jsem zase viděla pět minut z nějakého dílu, kde říkal, jak mu támhle červík ukazoval nějaké vize zkázy a nadřazenosti červíků. Co že ho už dávno neovládl, během těch padesáti řad?
  • upraveno 21. září 2010
    sirien píše:
    SGU byl trapnej pokus udělat SG ve stylu BSG.

No, to uz jsem taky nekde cetl... bylo to jedna z veci, ktere me konecne dokopali k tomu podivat se n BSG... ikdyz finalni podil mela az boardgame.:-)
  • upraveno 21. září 2010
    Ušatá™ píše:
    zase viděla pět minut z nějakého dílu, kde říkal, jak mu támhle červík ukazoval nějaké vize zkázy a nadřazenosti červíků.

To byl nejaky s dilu, kdy mel halucinace nebo neco takoveho, ne? Nebyl zrovna polomrtvy? Mam za to, ze je tak logiky ve stylu, ze zdravy jaffa sveho symbionta plne ovlada, ale ve stavech oslabeni si obcas symbiont muze vyskakovat (mimo to, ze ho z toho spatneho stavu dostane - lecenim).

Pokud jsem tedy dobre pochopil tvoji terminologii. Ale treba si to nekdo pamatuje lip.
  • upraveno 21. září 2010
    No on o tom vyprávěl, nevím v jaké stavu mu to ten červík předváděl.
  • upraveno 21. září 2010
    Mě na celém systému seriálů štvala jedna věc. Postupné nabalování stále silnějších a silnějších záporáků. A jejich postupná likvidace. Zvláštní je také to, že ta likvidace se postupně zrychlovala. Zatímco porazit Goauldy trvalo skoro 7 sezón (a jen Apofise trvalo vyřídit asi 3), tak Orie, kteří měli být nesrovnatelně silnější, zlikvidovali v průběhu 2 sezón (když se to tak vezme, tak v průběhu jednoho filmu). Navíc se ze Země postupně stala nejsilnější síla v Galaxii. Můžeme být rádi že SG-1 ukončili, protože dalšími protivníky mohly být jen ti ze seriálu Andromeda (další šílený seriál). :-D
  • upraveno 21. září 2010
    Olorin píše:
    Mě jde o to, že touhle logikou by někdo mohl natočit všech šest episod znovu jen o tom, co se nedostalo do původního sestřihu a vydávat to za těch šest episod. Neříkám, že to je špatný seriál, jen mě to přijde zvláštní, to je celé.

Abychom si rozumněli - the Clone Wars (2008+) je seriál určený především pro děti a teenagery, resp. Lucas Arts už nějakou dobu považují tyto věkové skupiny za primární zákazníky (:-/). S tím souvisí i úvaha, že tyhle diváky přitáhnou k obrazovkám spíše známé tváře. I tu Ashoku (nesnáším ji!) si prý hodně rozmýšleli. Nicméně, scénáře z původního seriálu nepřevzali.

Edit: zbytek už si nechám na SW fóra a úpravy Wookieepedie.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. září 2010
    SG-1:

Teal'c už ke konci seriálu symbionta nemá. Ale už si nepamatuju od které řady přesně. Užívá tu látku, kterou vyvinuli Tok´rové (tretonin?).
  • upraveno 21. září 2010
    Nevada: Tretonin je lek z jedne planety, kterou SG1 navstivila. Ale jo, mas pravdu, ze pak uz vsichni jaffove fetojou, misto aby nosili cerva. :-)

Zrovna pred par tydny jsem shlednul tenhle dil na nejake televizi.
    upraveno 21. září 2010
    Jo, pravda. Lék našli na jedné planetě, vyráběli ho tam z "dětí" pramáti Tok´ry. Odbojářští potomci ho po počátečních protestech začali s nějakou drobnou úpravou masově vyrábět pro Jaffy :o)
  • upraveno 21. září 2010
    Olorin: Těžko, ani v Andromedě už by nebyli silnější protivníci... Ori byli ascended ones, technicky bohové v libovolném slova smyslu. Nejhorší na tom je že v tom seriálu neměli konceptem vůbec co dělat, SG bylo vždycky dost atheistický a materialistický a najednou boj proti skutečnejm bohům - žůžo. Kromě toho to bylo dost nepovedený scénářem... nejvtipnější bylo jak měli fanoušci rádi Valu Mal Doran v osmé sérii, tak jí dali do deváté a desáté jako jednu z hlavních postav a totálně přitom zabili to čim byla cool, Mitchel byl fakt suchá náhražka O´Neilla (a ten hodně trapnej pokus té postavě dát "oblíbenou hlášku" ve stylu Teal´cova "indeed" jim FAKT nevyšel) a vůbec to měli utnout u sedmičky, jak původně plánovali. Nebo dát osmičku a skončit se ctí skrze Continuum, které bylo fakt povedené.

Sethi: Červík v jaffovi nemůže prakticky nic, lze s ním komunikovat v nějakém stavu hluboké meditace nebo co nebo když je jaffa totálně na sráč, ale není to úplně hodnotný dialog.

V nějaké sezoně Teal´covi červík exne, dostane jinýho, v nějaký další sezoně se ho zbaví a nahradí ho... tretonin nebo jakym technoblábolem to nazývaj - Nevada: lék kterej je dělanej z dospělejch červíků takovým ošklivým postupem zahrnujícím jejich likvidaci. Původně ho vytvořili na takové planetě na úrovni cca našeho přelomu 19/20 století, paradoxně z červíků hodnejch, což zahrnovalo i scénáristicky dost trapnou likvidaci jedné významné hodné červice.
  • upraveno 22. září 2010
    heh, jen pro záznam - Erric obalenej cementem ležérně se opírající o trám prozrazující nejtemnější tajemství, zatímco si sem tam vybírá cement z vlasů je fakt cool
  • upraveno 22. září 2010
    Píše:
    heh, jen pro záznam - Erric obalenej cementem ležérně se opírající o trám prozrazující nejtemnější tajemství, zatímco si sem tam vybírá cement z vlasů je fakt cool

+1 :)
  • upraveno 22. září 2010
    Tak co, už jste viděli první díl Boardwalk Empire? Ty prachy na tom jsou fakt vidět a Buscemi je výbornej. Btw, 4,8 milionu diváků je slušnej zářez, sic na rekordní Deadwood chyběl ještě asi miliónek. :-)
    upraveno 22. září 2010
    Já chci počkat až bude odvysílaná celá série a pak se podívat najednou.
  • upraveno 23. září 2010
    Tak jsem viděl ten první díl. Docela se mi to líbilo (Al Capone zamlada :-D), konečně jsem někde viděl počátek Prohibice, i když se to teprve bude muset rozjet.
  • upraveno 24. září 2010
    Tudorovci mě bavili jen do chvíle, než zemřel kardinál Wolsey, to byl absolutně nejsilnější chatakter, série III a IV jsou aspoň pro mě už tak nudný, že nedívatelný.
    upraveno 26. října 2010
    Komu se líbil Sherlock nebo Jekyll, doporučuji Whitechapel.
  • upraveno 6. ledna 2011
    Tak Starz konečně odhalil něco málo z Camelotu, už bylo načase, mají se co učit od HBO. Kór když si troufají natolik, že chtějí jít do přímého střetu a startovat 1. dubna.

Camelot (Starz, 2011) : Season 1 First Look

No je to plné takových těch PR keců, moc vidět toho není. Každopádně Jamie Campbell Bower je natolik zajímavej, že už jen v týhle ukázce naprosto převálcoval toho typana ze seriálu Merlin a moh by ten seriál táhnout. Škoda přeškoda, že v GoTu nakonec nebude. No a pak zaujal ještě Fiennes jako Merlin. Dámské obsazení je už slabší...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. ledna 2011
    Kamelot 902 10.
  • upraveno 6. ledna 2011
    Ach, nikoli Ralph... Škoda, už jsem myslela, že bych měla nový oblíbený seriál.
  • upraveno 6. ledna 2011
    Joseph je moc mladej? :-)
  • upraveno 6. ledna 2011
    Joseph především není Ralph. Tu myšlenku jsem ani dál nerozvíjela.

I když taková Eva Green...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. ledna 2011
    je to moc načančaný, všichni jako z katalogu, soap medieval
  • upraveno 6. ledna 2011
    seriál podle artušovské legendy? pche, to je jako šestkrát použitý toaletní papír. To nemůže mít šanci.
  • upraveno 7. ledna 2011
    tému budem mať rád vždy, ale zatiaľ to vyzerá veľmi tuctovo...
  • upraveno 7. ledna 2011
    Podle mě to nevypadá zase tak špatně. Téma je ohraný, ale žádný seriál jsem zatím na artušovský téma neviděl (nejblíže seriálu měli asi Mlhy Avalonu) Pokud jde o načančanost a uhklazenost to podle nejdelšího videa se Hra o trůny může zdát v některých ohledech taky moc "čistá" uhlazená ( Tyrion málo ošklivej, Sandor málo popálenej). Osobně by mě určitě víc zaujal artušovský seriál podle Cornwellovi ságy Kronika válečníka ( je otázka jestli by divák přistoupil na zbabělýho Lancelota)
  • upraveno 7. ledna 2011
    No mně přijde, že v tohle seriálu pro jistotu Lancelot vůbec nebude, aspoň v tom představení herců jsem ho nechytil...
  • upraveno 8. ledna 2011
    Já se těšim na the borgias

Trailer
  • upraveno 8. ledna 2011
    jj, tihle Borgiové vypadaj slušně, zato ukázka z těch Borgiů, co se natáčeli v ČR (kanadská produkce?) vypadá dost amatérsky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.