TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Králičí speciální jednotky. :-D Škoda té japonštiny, s Anj dabingem by to bylo ještě lepší.
Japonstine tedy kulove rozumim, ale vzdycky mi vsechny serialy/filmy prisli zajimavejsi v japonstine nez s ang. dabingem. Beru to jakou soucast toho stylu...
Však mě je to jedno, jenom jsem psal, co jsem si přečetl jinde, taky nepoznám rozdíl mezi jazyky Mayů a Aztéků a aramejštinu taky nedokážu identifikovat. :-D
Jasný. Já osobně mám celkem filmy v původním znění rád a je jedno, jestli se jedná o japonštinu nebo aramejštinu. Rád poslouchám cizí jazyky, i když jim nerozumím
Yucatec je taky jen jedním z jazyku celé Mayské jazykové skupiny, ale údajně jím mluvili právě staří, klasičtí, Mayové a psali jim (jedním z nářečí Yucatecu) i svoje nápisy (když byly zrovna v té fonetické podobě a ne piktografické, piktografie totiž žádný jazyk nepotřebuje). Dalším jazykem je známý K'iche (Quiche, spousta různým variant toho samého), kterým (už latinkou) je napsán strašně slavný Popol Vuh (kniha vladařova).
Ačkoliv, co jsem viděl nějaké videa na TyTrubka, tak ty se jmenovali "Takhle měli mluvit v Apocalyptu" a "Tohle je pravá Mayština, ne to z Apocalypta", takže si nejsem uplně jistý Gibsonem (přičemž tohle byla prakticky jedinná věc, která byla na tom filmu přitažlivá, jinak je to totální sračka).
Poděkoval bych ti za poučení, ale jaksi jsem nepochopil jeho smysl. Opravdu si myslíš, že mě to obohatí nebo si chceš jen pohonit ego:-)??
Pokud si však myslíš, že to má pro mě smysl, tak ti na oplátku udělám přednášku na téma stelární teorie nebo charakteristika řádu Hymenoptera:-)Nerad bych ti zůstal něco dlužen. Můžeš si vybrat.
Film Apocalypto jsem viděl a nepovažuji ho za sračku. Je to prostě akční film zasazený do historické doby s krásnými exteriéry. Mně osobně se líbil. Historických nepřesnosti jsem byl díky své neznalosti ušetřen:-)
...nenechte se rušit
Já teď nic moc novýho doporučit nemůžu, doháním resty, takže si dávám Deadwood a True Blood. V Deadwoodu jsem dál, zaujal mnohem víc. Měl bych si pospíšit, dneska začíná House a HIMYM a za tejden Dexter. Což mi připomíná, že krom seriálový sezony mi zejtra začíná semestr - ještě že ty seriály mam. :-)
NCIS
PANEBOZE JA KYVU NA COLOMBUV PRISPEVEK!
Nebesa padaji... svet konci.
Ale na tohle nemuzu rict nic jineho nez: Ano.
NCIS je serial, ktery stoji za ty hodiny stravene jeho sledovanim. A ma stale stejnou kvalitu, nekolisa, vetsinou nema moc hluchych dilu, i kdyz v posledni sezone mi na par dilech neco uplne nesedlo. Nahradil to spin-off NCIS: LA:)
The Big Bang Theory šla ve třetí sérii hodně dolů, udělali z toho víceméně klasickou vztahovku, parchanti.
Chmur - True Blood se později docela rozjede, i když tam taky začne strašit jedna děsná postava. Myslím si, že je to v současné době nejlepší zfilmování upírů. Kravina typu Twilight nemá nárok... :-D
Fringe nedočkavě čekám další sérii, ta II končí hnusným clifhangerem. Hlavně to má relativně vzestupnou tendenci.
Twin Peaks je geniální klasika :o)
A nesmím zapomenout zmínit Firefly, pokud by někdo neznal - skvělé dílko. Škoda, že ho tenkrát tak rychle zrušili.
Viděli jste někdo Fringe?
Nevada píše:
Z Fringe jsem viděla asi prvních 5 dílů, připadlo mi to hrozně jednotvárné.
Viděl jsem celou první sérii a ani trochu se mi to nelíbilo (i když s tím možná souvisí fakt, že hraju RPG v podobném stylu) Ale obecně mám odpor k postavám, které jsou machry přes všechno, jedinou výjimkou je MacGywer.
1) ty postavy tam jsou v elitní jednotce (je to jako sledovat film o Navy seal a vztekat se že všechny postavy jsou excelentní vojáci co uměj výborně střílet a slaňovat se a maskovat a...)
2) ty postavy co překlenují několik disciplín tam jsou takové s tím, že to je jejich specifikum, tak nějak výchozí bod seriálu. Oba jsou géniové a Peter vlastně ani není v ničem moc expert, spíš tak jako rozumí kdečemu, jeho otec... je výchozí postava Fringe, takže...
...a kromě toho, zrovna Tobě se Fringe líbit nemůže docela z principu :)