TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1149150152154155362

Komentáře

• Krisa napsal(a):

@Dreamer Na mě je moc velký "sladký rozervaný hrdina"

Takhle to bohatě stačí, nad tím zbytkem přivřu oko :D jinak co se rozervanosti týče nemají si s Bilithem co vyčítat.

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Dreamer napsal(a):

jinak co se rozervanosti týče nemají si s Bilithem co vyčítat.

To je asi fakt - v tomhle případě asi přivírám oko já :D
  • upraveno 29. července 2013
    Tak mám za sebou taky konečně ten zázrak jménem Vikingové... :D A čekala jsem to o moc horší! Dost mě to bavilo asi tak první čtyři epizody
    (než se Ragnar stal jarlem)
    a nejvíc se mi líbila osmá - celá v podstatě věnovaná uctívání severských bohů a svatyni v Uppsale. Žůžo. :) Velmi zajímavý pohled na severské pohany a jejich rituály, i údajné (i když archeologicky myslím zatím nepotvrzené) lidské oběti. V druhé půlce série už mi trochu vadilo, jak začali moc okatě
    vykreslovat Ragnarova bratra jako zrádce, to pak v posledním dílu nebylo vůbec žádným překvapením. :)

Pravda, od History Channel jsem možná čekala ještě o něco víc historicky přesné zpracování (nejvíc mi asi vadila ta Ragnarova pseudofeministka - vikingové jdou plenit vesnici a ona jednoho ze svých zabije, protože chtěl znásilnit místní ženskou... to jako fakt? :D). A pak trochu zamrzí, že se nedrželi patronymiky (Lothbrok je přízvisko, ne příjmení, jarlově manželce říkají lady Haraldson atd.). A kde sakra kolem Kattegatu rostou takový hory? =D

Nicméně se docela těším na druhou řadu, snad to bude pokračovat spíš ve stylu začátku první série, protože poslední díl byl docela divnej...
    Btw. Gustaf Skarsgård (Floki) hraje správnýho magora, za to mají u mě plus. :D
  • @sveva Floki je Loki. It is known.
  • @Krisa @Dreamer Hej, já doufám, že se neopováží zachránit Erikovu kravskou "sestru" a že se brzy ve stříkanec krve promění i ta ještě kravštější guvernérova dcera (to je ta, co se chová jako čtrnáctiletá). Je to sice seriál o upírech, ale je čas zredukovat počet upírských postav, i když na to jsou v HBO nejspíš moc velcí srabi (pomalu nevědí, jak jinak udělat zajímavou postavu, než že to bude upír, pokud možno často souloužící). Dneska večer ale nejspíš zase obrátím oči v sloup a bude leda tak další masakr vidláckých rasistických lidí nebo extra chutných víl :D
    @svoa00 Já doufám, že brz vytuhne i nová samova "nevímjaktonazvat", ta mi přijde nesmírně otravná,
    ale obávám se, že to by Samovi 2x za sérii neudělali.
  • Krisa napsal(a):

Já doufám, že brz vytuhne i nová samova "nevímjaktonazvat", ta mi přijde nesmírně otravná

+1 :) jinak jsem se přistihla, že by mi vůbec nevadilo, kdyby to náhodou nepřežila Jessica, v téhle řadě mě její postava neskutečně prudí.

@Dreamer Jessicu nezabijou, tomu nevěřím. Já ji mám jako neutrální postavu, ale teď v tom posledním díle si to u mě rozházela :D
  • True Blood s06e07: Příběhy Alcida a Sama jsou stejně mrtvé jako Terry. Jessica je štětka a Jason je vůl, co si o problémy koledoval. Sarah Newlinová získala pár bodů IQ, dokud Jasonovi promptně neřekla to, co mělo být tajemství a co Jasnon v příštím díle nebo dvou vyžvaní. Pam a její psychiatr - z jeho výrazu to bylo jasné už od první jejich scény. Erikova "sestra" - ano! Andy - pořád tajně doufám, že zbylou dceru někam uklidí a na vlastní nebezpečí nakonec Jessice prožene stříbrnou kulku když už ne hlavou (to se bohužel nestane), tak aspoň břichem (třeba by se pak naučila ovládat a nekousala jako vteklá čubka). Bill by potřeboval lekci skromnosti, ta jeho kondolenční scéna nebyla už nic jiného než vyhrožování a lhaní.
    @svoa00 Taky nechápu, proč furt natahují příběh Sama a proč Alcida nemohli nechat někde jako postavu v pozadí, která se občas objeví, kdyby bylo potřeba.
    Jessicu jsem nepochopila, je to káča pitomá.
    A představa upířího boha (nebo co to sakra je) na lekci skromnosti je dost dobrá :D
  • upraveno 31. července 2013
    @Krisa On není upíří bůh, to je Lilith, Bill je její prorok, i když kdovíproč předvádí víc schopností než samotná Lilith. Definitivně je z něj arogantní hovado, už proto bych ráda viděla, jak mu Jessicu odpraví (hej, proč má o někoho přijít jenom Eric?). Vzhledem k tomu, že to se nestane, tak Eric bude sympatičtější postava už tři série po sobě a mě zbude při každé Billově scéně leda tak řict si: Bille,

image

svoa00 napsal(a):

Definitivně je z něj arogantní hovado

Tohle mě právě ba - aspoň není uvzdychanej klaďák, který bojuje se svou upírskou částí (nůůůda) :D
  • upraveno 31. července 2013
    @Krisa Bavil by mě, kdyby byl vtipný podobně jako Lestat z Interview s upírem (to je jedna z mála kvalit Erica), ale to on právě není.

Obecně musím říct, že v seriálech HBO s výjimkou Říma nedokáží moc dobře pracovat s postavami a nechají je bez ohledu na konzistenci nebo základní logiku často zachovat určitým způsobem tak, aby:
    a)se svklékli a předvedli sex (naposledy "zkažená děvka" Sookie, která se už dávno měla poučit)
    b)předvedli násilí a krev (Jessica, kterou vrátili do fáze, kdy je neovladatený upír starý pár hodin)
    c)existovali jako známé tváře, ačkoliv už nemají co říct (v True Blood polovina postav)

Trochu mě zaráží, že HBO sklízí za svoje seriály pořád tolik chvály i diváckého zájmu, když krev, sex a násilí po jejich vzoru dávno mají i jiné seriály. Dokonce seriály jako třeba Tudorovci, které dokáží s postavami pracovat líp a skutečně dokáží v divácích vzbudit emoce. V True Blood vraždí anonymní tváře po desítkách, ale na druhou stranu nemají odvahu zabíjet zavedené oblíbené postavy. Ve Hře o trůny Rudé svatbě radši otupili hrany charakterizováním Catelyn a Robba a jediná Sansina reakce je smutný pohled na Tyriona (až mě naštvalo, že v tu chvíli je Sansa jenom součástí jeho příběhu).
    @svoa00 Já jsem naštěstí cynická obluda, takže jsem dopředu očekávala, že kvalita půjde s narůstajícím číslem série dost dolů. 6. série mě kupodivu dost baví, ale musím říci, že mě bavila víc, než se z
    Warlova stal superklaďák, bleh - měl to být syčák a chtít Sookie normálně odpravit a nazdar.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    My (i když v jiném topicu) o vlku a vlk za humny...

http://www.spoilertv.com/2013/08/sherlock-season-3-teaser-trailer.html
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Doktor č. 12

image
  • @Everett_Young Taky jsem to postřehla. Inu, chtěla jsem trochu staršího doktora a mám ho. Ale bude to přece jenom skok, když představiteli jedenáctky snad ještě nebylo třicet. Mimochodem - doktor zase nebude zrzek =D
  • Suits 03x04:
    Donna
    :wall: :spike:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Njn. Ale částečně se jí nedivím. Mnohem víc mě štve kam směřují Harveyho.
    True Blood s06e08: Myslíte, že
    je Ben fakt mrtvej?
  • @Krisa
    řekla bych, že ne, to by ho zlikvidovali nějak moc brzo, i když moc šancí na dožití série mu nedávám, ale je to trestu hodně nevyužitá postava. To jako strašili s Warlowem jen aby pak polovinu šesté řady trčel při vázaný někde na hřbitově? :evil: A to jeho "spolu, šťastně, navždy" mě taky začíná pěkně sr...štvát, já čekala nějaký twist, kdy se ukáže jeho pravá povaha a konečně utrhne Sookie hlavu.
  • @Nevada Já pořád doufám, že to Harvey dělá proto,
    aby zabránil té fúzi nebo ji zrušili nebo tak.
    @Dreamer Že jo!
    Já taky čekala nějakého suprtrupr záporáka, ještě lepšího než byl Russell Edgington a ona je z něho uvzdychaná holčička přivázaná šlahounkem napuštěným světýlkem, nůůůůůůůda! Já doufám, že ještě nějaký twist přijde - proč by jinak očarovával Jasona a prohazoval portálem Nialla, kdyby měl se Sookie dobré úmysly... Jestli se to nestane, doufám, že se ho brzo zbavíme.
    Jo a taky doufám, že Sarah Newlin zlikvidují nějakým nechutně brutálním způsobem
    :twisted:
  • Krisa napsal(a):

Jo a taky doufám, že Sarah Newlin zlikvidují nějakým nechutně brutálním způsobem

:twisted:
    Pod to se podepíšu ;-) ta fanatická mrcha je na zabití!
    @Dreamer Já bych jí možná ještě před zabitím proměnila v upíra. Nebo nechala trošku vysát upíry. Nebo...ale to už je moc ošklivé, kdo by to potom uklízel =D
  • @brbr Nechcem ti brat iluzie, ale ja som ten pocit uz davno stratila...
    Právě jsem učinila objev století - v nejlepší písni všech dob účinkuje Arlene z True Blood! Já si nikdy nevšimla, že to je ona 8-O
  • Má cenu white qeen ešte sledovať ? Nemám absolútne žiadnu chuť si pozrieť 7 diel...
  • @Tenebris Já jsem skončila už po třetím.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.