TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1170171173175176362

Komentáře

• @Thorar to je základ Rende-Vous. To že jedno dojede dřív a tedy poskytne pomoc dřív :D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Tom no právě, tak co to mělo bejt? :-D
  • @Thorar Schwartz jako odborný poradce, donor a dozor...aka největší lékařsko-záchranářský Bůh Král Jelimán I. republikové záchranné služby :D
  • @Thorar @Tom se na to snad musím podívat :)
    @DanielSvatoš i minulej díl s cikánskou spravedlností byl vtipnej.

Z toho prvního dílu jsem měl celkem dobrej pocit, škoda že se nechali tak unést.
  • Dnešní České Století.

I když chápu důvody a postoje Edvarda Beneše, tak mi to nedá a musím souhlasit s Moravcem, zvláště když se ohlédnu na tu dobu co utekla. Jinak Landa to hrál dobře ač neherec, byl to díl hlavně o něm. Aspoň to Beneše nevytahuje jako slabocha. A stejně, nechápu tu Moravcovu proměnu, ze zastánce národa na kolaboranta, zlomilo ho to, že nás prodali a připravený národ se nebránil? Uvítal bych víc scén jako ta s generálem a vojíny v pohraničí.

Serie se mi moc líbí a těším se na Kulku pro Heydricha a na Trojana, kterýho mám jako herce rád :)
  • @Blackfish Byl "převedený na víru". Nacisti Moravce vzali na okružní túru po Německu, ze které se vrátil nadšený, a zkrátka uvěřil, že Čechům v tom paktu bude líp (kdyby tak věděl o nacistickém východním plánu...) Mimochodem na něj měla exilová vláda jako na nejznámějšího kolaboranta velkou pifku a plánovala na něj atentát taky.
  • Mně se líbila ta záchodová scéna :-)

I když Landu opravdu nemám ráda, tak tady mi zas tak nevadil, docela se na tu roli hodil a nebyl to vůbec špatný výkon (jen občas se mi zdálo, že má trochu divnou intonaci). Ale zdá se mi, že je dokonce vystudovaný herec.
  • upraveno 3. listopadu 2013
    @svoa00 Vím, vím. A to mě mrzí, že ho ukáží jak se zlomí jako zastánce války a pak už zdraví Heil Hitler.

@Michelle Landa to s tou intonací tak dělá schválně, i v písničkách i ve slovním projevu. a má myslím hudebně-dramatický obor vystudovaný.
  • @Blackfish Mně to trhá uši :-D
  • Já mám z toho seriálu dost divný a rozporuplný pocity. Kdyby ty prostředky vynaložily radši na nějakou dokumentární rekonstrukci ve stylu BBC, bylo by to podle mě lepší. Obzvlášť když dneska lidi vědí stejně z historie prd, a než rozebírat detailněji jednotlivé skutečnosti a postavy, hodilo by se brát to více ze široka a hlavně podložené věci. Tady se zase jen vyřádil nějaký "umělec".
    Dneska jsem se chvílema nudil (některé až moc dlouhé rozhovory, záběry obličujů), smál (nahý Beneš, přišlo mi že z něj dělají blbce), ale občas se mi to i líbilo, porada po Mnichově s plačícím generálem byla silná.

BTW, já jsem jasně na Benešově straně, mám o něm dost načteno a je to hrozně silná osobnost, kterou semlela těžká doba, často mu jsou vyčítány věci, které by nezměnil nikdo.
  • Landa mi tam přišel fajn, žral jsem mu každý slovo, nevím jak by to bylo, kdyby to hrál někdo jiný.
  • Jak nakonec ten Moravec dopadl ?
  • Zabil se při pražském povstání kdy ho povolal Frank, aby promluvil k Pražanům. Doprovázeli ho tři kamiony německý pořádkový policie a když jeho votzu došel benzín zastřelil se, protože už slyšel výstřely a viděl že se bojuje.
  • Skoro si říkam, že tam sebevraždu Moravce mohli dát jako poslední scénu ( i když by to byla asi drahá scéna). Trochu mě z tohoto dílu vyznívalo, že to byl dobrý důstojník a tvrdý voják. Co jsem četl, tak jsem ho chápal spíše jako vojenskýho spisovatele a novináře a později kolaboranta( útočil třeba na Čapka - že jeho tvorba podkopává výchovu národa k branné statečnosti ). Taky jsem četl, že měl jako legionář při bojích psychický problémy. U nahého Beneše, který čte Mnichovskou dohodu jsem si říkal, jestli režiser nesleduje až moc Hru o trůny nebo Řím ( ještě že jsem se nedočkali, nějaký Landovi postelový scény). Jinak nevím jestli jste viděli tohle Mnichovská dohoda Tomu říkám reklama s nápadem
  • Beneš je hanbou československých dejín. dve veľké výzvy, dve fatálne zlyhania :(
    Střet Beneše s Moravcem byl skvělej, dlouho se mnou nic tak emocionálně nehnulo.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 4. listopadu 2013
    Supernatural 9x04

Charlie v zemi Oz
    :dance:
  • Sakra, já jsem si furt nedal do notebooku, stáhnu si to doma na stolním a nemám ani flešku ani externí disk abych si to převedl, a na bytě s tímhle netem to si nedovolím stahovat :D musím počkat na nějakou dobrou přednášku ve škole kde bych si to nasosal :D
  • upraveno 5. listopadu 2013
    Homeland 03x06
    Dany jsme se snad zbavili, ale co ta wtf zápletka s novým zlým ředitelem, o těhotenství nemluvě??? 8-O :wall:
  • @brbr
    Ustřelila si hlavu? konečně? Nebo konvertovala na Islám?
  • @Tom
    Kdo? Dana? Ta se odstěhovala (snad na dobro). Co bude dělat dál mne vůbec nezajímá.
  • Everett_Young napsal(a):

Supernatural 9x04

Charlie v zemi Oz
    :dance:
    Úžasnej díl, kvůli tomuhle to sleduju :D
    Charlie, hra o trůny (pointy end :D ) Dorotka, Oz, skvělej Crowley, Zeke to okořenil (myslím že Sam už něco tuší) Jen je mi líto Casse.
  • @Blackfish "Joffrey is fucking bastard!" "No spoilers!" =D
  • S09E03
    Měl jsi ochranu?
    Měl jsem svůj andělský meč.

On měl andělský meč!

V čtvrté už bych nevěděl co citovat dřív, Charlie co hláška to klenot :D

Fakt to rozjeli slušně tuhle serii :D
  • dal jsem druhou šanci SOA :twisted: .Je to chytlavý
    @M1on dobře jsi udělal :-)
  • @Thorar Sice nad některýma věcma zůstává rozum stát i na Ameriku
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.