TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1188189191193194362

Komentáře

• @Arutha Taky, že scénář napsal sám Moffat.Ddon't blink :twisted:
  • @M1on @Arutha Na vraždící sněhuláky stejně nikdo nemá =D
  • @Everett_Young Tam som sa asi ešte nedostal. :D
  • @Arutha Jsou v jednom z vánočních speciálů
  • @Everett_Young Ja si pamätám akurat vraždiacich Santa Clausov. :)
  • Zatím jsem dala první tři díly True detective a i když jsem to na začátku nečekala, tak ten seriál se mi dostává pod kůži. Případ je IMO zbytečně překombinovaný, ale interakce dvou hlavních postav je zajímavá (ha, tak policejní parťáci se nemají moc v lásce) a dialogy poctivé. Pro Rusta začínám mít slabost, to jeho konstantní zpochybňování všeho kolem se mi líbí, i když v jeho případě je ten životní pesimismus už samozřejmě patologický. HBO tentokrát musím chválit, včetně erotických scén, kterých je tu sice pomálu, ale nejsou přehnané a sex v nich provozují postavy, ne porhohvězdy, které si z ničeho nic herci vystřihnou.
  • @JoeGyry Mam z toho docela strach, hlavně to zase nepřekombinovat.
  • Mno, po třech dílech Black sails... je to snesitelné, jenom doufám, že se brzy konečně vydají na moře. Nejsympatičtější je mi pořád kapitán Flint a jeho věrní, ale v konkurenci takových šarmérů jako Silver a Vane to ani jinak nejde a předpokládám, že to tak bylo zamýšlené. Nevím, jak se to tvůrcům podařilo a jestli to sami viděli, ale část postav se do prostředí hodí a jsou celkem dobře zahrané (Flint, jeho pobočník, jeho manželka?/rukojmí?, Guthrie) a část z nich je naopak vzjevem i chováním iritující anachronismus (šéf motorkářského gangu Vane, rádoby kmotra Eleanor, ta francouzská štětka nebo Anne Bonnyová, co se zpod klobouku tváří zavile, to jsou vážně chuťovky).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. února 2014
    Začínám mít pocit,
    že na tu výpravu vyplují až v samém závěru téhle série.
  • No musím vás zklamat v 5. díle vypluli a skončilo to cliffhangrem :-)
  • Zas co na moři? Leda mořská nemoc :-D
  • @M1on ano ale to nešli po poklad :D
    veď s nimi nebol Silver musia sa najprv ubrániť, vrátiť sa po neho a potom znova odísť
    čiže mám rovnaké obavy ako Nevada
  • upraveno 25. února 2014
    @JoeGyry Bavilo se o vyplutí a tohle vyplutí je součástí výpravy 8-)
    mimochodem ajk myslíš, že se z toho dostanou? Já bych se nedivil kdyby se k tomu přimotal Vane i když je to hodně nepravděpodobný :-D spíš se z toho nějak dostanou sami
    upraveno 25. února 2014
    5. díl jsem zatím neviděla, ale předpokládám,
    že nejdřív musí získat ta požadovaná děla a nějak dostat zpátky do hry Vanea.

Plánovaných je 8 dílů, takže už moc času nemají.
  • @Nevada Vane je otázka sama na konci pátýho dílu.
  • @Nevada presne tak
    @M1on
    netuším ako, čudoval by som sa keby to stihol Vane časovo to podľa mňa nezvláda ale v seriálovom svete je možné všetko. Možno im pomôžu tí otroci v podpalubí? Ten sluha bol predsa len zradený tak sa možno nejak pomstí
  • Kruci, teď nevím na co se dívat večer dřív, jestli na Black Sails nebo True detective (mám jenom jednu tabulku čokolády :-)).

P.S: Tím nemyslím, že jsou seriály na stejné kvalitativní úrovni, jen si nejsem jista, co všechno ještě dneska moje mozkové závity zvládnou.
  • upraveno 25. února 2014
    @brbr Nemůžeš porovnávat jablka a hrušky.
    Tady bych použila spíš přirovnání k chuti - I když má někdo rád jablka, někdy dostane větší chuť na hrušku.
  • True Detective 6. epizoda: ufff, tohle nedopadne dobře, i kdyby vraha odhalili, nevěřím, že se za svoje činy bude zodpovídat. Takhle blízko k postavám jsem snad ještě při sledování žádného filmu neměla, i když se v uvozovkách nic nestalo, jsem stále víc napnutá :)
    chudák Rust, tohle si od Martyho ex nezasloužil, mrcha...
  • @Dreamer Jo, to bylo pěkně hnusné. Podraz od té, ke které měl ještě tak nejblíž.
    Mně na tom seriálu fascinuje to vidláctví a buranství (Marty je buran jak vyšitý).
  • @brbr přesně, právě proto mi přijde jako naprosto mimózní teorie, že by Marty mohl mít něco společného s vrahem/vrahy :D
    poslední díl mě spíš utvrdil v tom, že v tom jede celá skupina lidí a nejedná se pouze o jednotlivce.
  • @Dreamer Souhlasím,
    vrahem není ani jeden s detektivů a víc jich musí být, jestli se jedná o tolik žen a dětí, jak tvrdil Rust. Ostatně, ještě tam nebyl Obr s jizvami.

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. února 2014
    @brbr
    A hlavně by mě zajímalo odkud je záběr z konce třetího dílu protože v v dílu pátém nebyl. (šestý jsem zatím neviděl)
  • @Everett_Young
    Myslíš toho chlápka s plynovou maskou? Mi to zatím připadá jako filmařský šotek :-), protože jsem měla pocit, že se pohyboval po dvorku u Ledouxe a vypadá to, že tam už jsme skončili. Vyprávění se nám přesouvá do součastnosti.
  • upraveno 26. února 2014
    @brbr
    já měla za to, že to byl Ledoux 8-O
    je fakt, že po týdenní pauze se mi vždy nemalá část informací a detailů vypaří, takže občas lehce tápu, co se týče skutečností okolo případu.
  • @Dreamer
    Já taky myslel že to je on, ale pak už ten záběr úplně vynechali, tak mě napadlo jestli se toho třeba ještě nedočkáme. Ostatně si tak říkám, proč by Ledoux chodil takhle kolem chaty a hlavně, jakou náboženskou motivaci by měl k vraždám. Protože podle toho co vlítli k nim do chaty tak to sice byl vařič, kriminálník a nejspíše i pedofil, ale rituální vraždy bych k němu prostě netipoval.
  • A nebyl ten chlápek s maskou hnědovlasý (světle)? Aspoň já jsem si ho tak zapamatovala. Protože Ledoux byl peroxidový blond.

Tady je ten chlápek.
  • já si pamatuju,
    že chlápek byl světlovlasý a potetovaný, což byl i Ledoux a plynová maska mi sedí i k jeho "profesi" :-k jinak předpokládám, že je možné, že je do celé věci nějak zapletený, i když nemusí být přímo vrahem té ženské na začátku.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.