TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1186187189191192362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Fleming hodně dobrý. Těším se na další díl.
  • ak niekoho zaujima, ako je na tom agents of shield, co dolezite priniesol do sveta avengers (lebo viem, ze to uz plno ludi prestalo sledovat), tak:
    vytvorili villainov ako graviton, blizzard a deathlok; spomenuli emila blonskeho (abomination z hulka), ze je v kryospanku; coulsona este poriadne nevysvetlili (teda ak to oni nerataju ako vysvetlenie), len povedali, ze od siedmej operacie mal coulson psychostavy, ze nech ho nechaju zomriet, a preto mu dali obraz its a magical place; plus sa este v jednej casti (najnovsej) objavil asi na pet sekund stan lee...len tolko, keby to dakoho zaujimalo
  • @stano jeej diky za update, tú časť s Gravitonom som videl, ale dosť ma sklamala, Blizzard je nudná záporák ale Deathlok by mohol byť zaujímavý v ktorej ep. to bolo? Môžeš tu raz za čas napísať čo sa tam deje lebo ja nemám síl to pozerať, inak tá ep. ktora mala "promovať" Thora 2 bola o čom? (bola dobrá?)
  • deathlok bol teraz v najnovsej epizode cislo 13, kde bol aj stan lee...ale inac uz si ho videl, je to ten cernoch z prveho dielu...a to z thorom dvojka bol vysmech, dali tam iba to, ako zbieraju odpad po finalnej bitke malekitha s thorom, inac sa cela cast tocila o uplne niecom inom (aj ked to suviselo s asgardom, ale velice okrajovo)
  • Nevada napsal(a):

Fleming hodně dobrý. Těším se na další díl.

dik za tip
  • Tak Black Sails ep02 slabšia ale ep03 už veľmi dobrá. Začínam mať rád všetky postavy každá je niečím zaujímavá. Hlavne Eleanor začala niečo robiť okrem nekonečného nadávania a aj Silvera niekde posunuli.
    K tej poslednej scéne
    Miranda je Flintova žena? Pretože to čo čítala z knihy mi prišlo divné, ako keby bola nejakým väzňom a tu knihu odporúčala aj otcovi Eleanor, ktorý je vlastne taktiež väzňom. A celá tá záverečná scéna, ako Flint otvoril dvere a ona okolo neho prešla so sklonenou hlavou, bolo to až príliš submisívne z jej strany
  • Black Sails 03
    Mi přišlo vyloženě líto Gatese, že se mu nepodařilo vyzout se z toho kapitánství a ještě s takovou sebrankou na krku. A taky je mi líto Vanea, asi mám nějakou romantickou náladu, ale já mu tu zamilovanost do Eleanor i věřím.
    Miranda - co ten obraz, čí byla původně manželka? Mi se ten nápis na něm nepodařil vyluštit. Jinak věřím, že je to Flintova "žena", protože, kdyby se dal Flint dohromady s Eleanor, tak se asi picnu.

Celkem se to začíná rozjíždět, snad se do toho moc nezamotají.
    Black Sails 1x03
    Z toho, jak se to vyvrbilo v závěru, radost nemám. Já doufala,
    že vyplují oba - Flint i Vane a budou se cestou podezřívat a provokovat.
    Teda vlastně pořád ještě doufám :)
    Eleanor se projevila jako pitomá husa.
    Nejdřív dá Vaneovi na počkání a pak ho bez rozmyslu z pomsty zbaví posádky i lodi a celou výpravu tím šíleně ohrozí.

Na tom obrazu
    je "pan Thomas Hamilton s manželkou", taktéž předpokládám, že je to Flintova žena a myslím si, že Flint je nějaký uprchlý šlechtic nebo někdo dříve významný, bohatý...

Ten provianťák z Rangera mi připomíná Malíčka. Chytrý, drzý, s úsměvem manipuluje s každým jak se mu zlíbí. Je to asi důvod proč ho zatím nemám ráda, i když bych jinak takové postavě asi fandila.
  • @Nevada Myslim, ze Eleanor
    nic neohrozila. Posadka inu sancu nemala, iba sa pridat k Flintovi. U piratov hra kazdy za seba a ked sa minu jedlo, prachy a zenske, ide sa za lepsim.
    @Hildegarda
    Tahle posádka je pěkná sběř. Jakože mnohem větší než ostatní piráti. Vane u nich měl respekt. Gates to bude mít těžké.
  • @Hildegarda @Nevada Souhlasím s Nevadou, ve všem. Obzvlášť s tvrzením, že Eleanor je husa.
    Gatesovi a hlavně Flintovi pěkně zavařila, však se netvářili moc nadšeně. A Max taky moc nepomstila, spíš myslela na sebe. A mi je Vanea fakt líto
    (uff, že by na mě dolehl blížící se Valentin? asi si pustím nějaké romantické peklo, aby mě to rychle přešlo :-))
    Nevado, klobouk dolů, jestli se ti to na tom obraze podařilo rozluštit.
    A ten chlap byl Flint?
    Mi připadá, že ne.
    @brbr
    Obraz - těžko říct. Ona si je tam podobná hodně, ale u něj si nejsem jistá vůbec. Uvidíme :)

Justified 5x06
    Boyda mi začíná být skoro líto. Tolik se snaží a přitom se mu pořád něco sype pod rukama :-D
    A Raylan si o ten úvod koledoval už hodně dlouho. Jsem zvědavá jak to bude dál.
  • upraveno 14. února 2014
    na Vikings se strašně těším...asi nejlepší seriál který jsem kdy sledoval
  • z justified som nadšený. ťahajú na najlepšiu sezónu zatiaľ
  • Doporučuju Klondike, škoda, že byly pouhé tři díly, klidně bych snesla i víc :)

• Tak co, souhlasíte s výběrem? A kolik seriálů z těch deseti znáte? Za sebe říkám, že jsem aspoň nějakou dobu sledovala osm z nich. Celkem s výběrem souhlasím, i když označit
    Zónu soumraku, Akta X a Pána času
    za sci-fi je na debatu. Aspoň zmínku by si IMO zasloužil i seriál Star Trek: Vesmírná loď Voyager.
  • True Detective 4. epizoda: pecka
    od toho, co Mcconaughey vstoupí do nálevny motorkářského gangu je to jízda a tak podmanivě natočená, až jsem skoro měla pocit, jako bych tam stála vedle nich, a ten těžký depresivní minimalistický soundtrack k tomu perfektně sedí.
    doufám, že další část příliš nesleví z tempa, které nastavil závěr epizody.
  • @Dreamer

Natočené je to skvěle (a hlavně ten útěk z přestřelky) ale přijde mi, že celou tu miniepizodu s motorkáři tam dali jen kvůli delší stopáži a mohly kontakt s Ledouxem vymyslet trošku chytřeji než "splň úkol který se bude divákům líbit a dostaneš informaci" ale budiž, jsem ochotný to tak vzít, protože ten seriál je celkově moc pěkný. Jako nejdůležitější věc v čtvrtém díle bych pak viděl odchod Harlesonovi manželky. Jsem zvědavý, co vymyslí dál, protože zatím je to seriál velice dobrý.
  • True Detective 5. epizoda:
    tak se zdá, že se přesouváme spíš do současnosti. Zajímalo by mě, jestli jsou Rust a Marty stále v kontaktu a hrají to na vyšetřovatele společně nebo Rust pokračuje ve vyšetřování sám? Pochybuju, že je vrah. Jinak dohra závěru z minulého dílu se mi zdála hodně povedená. Doufám, že se to na konci všechno poskládá do jednoho celku, za otevřený konec bych jim tedy tentokrát vůbec nepoděkovala.

@svoa00
    Z těch 10 znám (ve smyslu vím, že existují a o čem přibližně jsou) všechny. Sledovala jsem asi polovinu. A u záběru na Jamieho Bambera jsem si uvědomila, že musím odsledovat ještě BSG :)
  • @Dreamer
    Podle vyjádření HBO má být případ jednou sérií ukončený a budou-li se produkovat další série pak jiné případy s jinými herci. To že by vrahem mohl být Rust, o tom jsem přemýšlel tak první tři epizody, ale pokud nás neklame samotný scénář, tak se zdá, že se přeci jen snaží dohledat vraha i ve scénách kde není s Martym a taková snaha by byla zbytečná kdyby byl vrahem. Takže tuto myšlenku jsem zavrhl (samozřejmě může jít jen o jednu z nelogičností a vrahem stále být může). Jsem zvědavý jak to dopadne, True detective se nedrží zaběhnutého kopíráku HBO podle kterého se tam tvoří seriály a jen těžko se dá předpokládat kam se děj posune dál.
  • @Nevada 8-O Jestli jsi nesledovala poslední sérii, tak to určitě naprav. Nebudu ti vnucovat svůj názor na závěr, takže už radši mlčím.
  • @Everett_Young to jsem taky četla, že má být jen jedna série, ale co když nám na konci neřeknou, kdo je vrah? :-(
    @svoa00
    Já viděla jen pilot, ale tenkrát jsem měla rozjetých moc seriálů a tak jsem to odložila. A už se k tomu víckrát nedostala. Ale pořád to tady někde čeká.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. února 2014
    @Dreamer Nevím, ale jelikož říkali, že případ má být uzavřený tak předpokládám, že na takovou nepodstatnou drobnost jako "kdo je vrah" přeci jen nezapomenou. I když na druhou stranu je to HBO, mohli by to "odhalení" vraha vzít po svém a vrah by se mohl odhalovat trošku moc doslova a v takovém případě bych byl spíše proti odhalení vraha :-D
  • @Everett_Young @Dreamer Já pevně doufám, že se dovíme, kdo je vrah,
    ale Rust to není (to by byl docela úlet). Spíš mám pocit, že po vrahovi pořád pátrá na vlastní pěst a tím opileckým zjevem "mate nepřítele"-vyšší místa.

A mimochodem, moc se mi libí úvodní znělka, hlavně ta písnička.
  • @brbr Jo písnička je dobrá, stáhni si plnou verzi :-)
  • upraveno 19. února 2014
    (povzdech) Zkusila jsem první díl Black sails a poukud to mám shrnout, tak tvůci předvádí úplně všechny povinné prostocviky seriálů posledních let. Krev, boj o moc, sex. Některé postavy vypadají a/nebo se chovají jako z 21. století a o době a prostředí Black sails vypovídá zhruba tolik jako čtvrtý díl Assassin's Creed (a zhruba tolik jako Tudorovci o tudorovské Anglii a Vikingové o středověké Skandinávii). Co ale u mě seriál sráží nevíc, tak to jsou ženské postavy. Chápu, že je to seriál pro muže, ale to neznamená, že všechny ženské postavy musí být pokud možno bisexuální děvky. Seriálu asi ještě dám šanci, ale obávám se, že u mě skončí stejně brzy jako Vikingové. Nejzajímavější na celém dílu byly úvodní titulky.
  • @svoa00 Vikingové se po pár epizodách značně zlepšili, jen je třeba dokoukat celou sérii. Black Sails je prostě chujovina, ale co čekat od seriálu který vymyslel stejný blb jako transformers. Nagelovaní buzíci si hrají na piráty. Potřebuje to nějaký další komentář?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.