TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1185186188190191362

Komentáře

• Sledujete někdo True Detective? Já si říkám, jestli jsem neudělala chybu a neměla si raději počkat, až budou všechny epizody venku, to týdenní čekání je peklo. A nemůžu se vynadívat na perfektní ponuré intro:
  • sledujeme. veľmi zaujimave zatial. osobne dufam, ze to nebude cele retrsopektiva (asi hej) ale ze nakoniec pride aj k pokracovaniu po rokoch a uzavretiu pripadu.
  • Jediné co sleduji je krimi seriál na čt1 v pondělí a po třech dílech jsem příjemně překvapen.
  • @Chmur A pak Čtvrtou hvězdu na zlepšení nálady.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Dreamer
    Viděla jsem zatím pilot, který se mi líbil moc a právě přemýšlím nad tím samým. Asi si počkám na celou sérii.
  • @Nevada já už to dojedu rozkouskované, ale myslím, že jako jeden celek seriál bude působit ještě lépe, asi si pak dám i maraton :)

@sarven v to taky doufám a těším se na to.
  • upraveno 29. ledna 2014
    @brbr Jo...občas:-))
    upraveno 29. ledna 2014
    2. díl Mušketýrů byl sice lepší, ale pořád je to dost nablblé. Ale hlavně to na mě působilo dojmem, jako by nějaký díl při vysílání přeskočili. Začínám mít pocit, že to BBC natočila Francouzům k vzteku.
    A hrozně by mě zajímalo co vedlo někoho k myšlence, že by měl francouzský král vypadat jak Indián.
  • uch... v polovici druheho dielu som to nechal tak. je to blbe :(
    Hm, to naopak Justified S5 šlape výborně.
    Jen ty Raylanovy blondýny...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Videl som prvú epizódu seriálu Doctor Who (z 2005). Zaujímavé, ale akosi tam bolo veľa vecí, ktoré mi vadili, no pokúšal som sa to zvaliť na dátum výroby.
  • @Branislav_Gepeto Myslíš snad, že v roce 2005 se točily úplně jiné seriály? :D On ten první díl není nejšťastnější ani nejchytlavější. Zní to divně, ale těch věcí, které se ti nebudou líbit, jestli se budeš dívat dál, bude hodně a taky hodně věcí, které tě odzbrojí, jestli máš pořád trochu dětskou dušičku. Prostě seriál, u kterého chápu hodnocení pět hvězd i dvě hvězdy. Pokud se na to chceš dívat jako na sci-fi, tak vydržíš zhruba dva díly. Jestliže chceš sci-fi seriál z roku 2005, doporučuju Battlestar Galacticu.
  • Rozkoukala jsem první díl True Detective - deprese na entou. Budu si k tomu muset sehnat něco na spravení nálady.
  • Neviem či niekto sledujete Community, ale dnes tam spomínali seriál od HBO - Bloodlines of Conquest stredovekú show plnú incestu, krvi, špionáže, pŕs a drakov, ktorá je robená podľa 10 rokov starých kníh ktoré, ako sa zdá, nikto nečíta :D.
    @svoa00 Tak aj prvá séria HIMYM je z roku 2005 a na to, že to bol jednoduchý sitkom o 22 minútach je to lepšie než Doktor... Len keď to tu bolo tak oslavované, tak sa mi chce veriť, že to bude lepšie a že si to ešte užijem...

Ale páčil sa mi scarymovievský vtip:
    ,,Bude ovládat všechen plast... Všechny vaše odpady, všechny kabely..."
    ,,Prsní implantáty!"
  • Už někdo viděl Klondike?
  • @Branislav_Gepeto HIMYM je hodně špatné přirovnání. To je seriál, který začal skvěle a vydrželo to zhruba dvě sezóny (předpokládám, že ty ti připadaly lepší než Doctor). Doctor Who se naopak nebojí vyvíjet pořád dál a je to nejrozháranější seriál, který jsem kdy viděla. V jednu chvíli se celá zápletka dílu s nadsázkou shodí a v další scéně Doktor mluví o tom, jaké to je, když je mu devět set let. Rozhodně ho ale nesleduj v českém dabingu, ztrácí dost svoje kouzlo. Pokud chceš sledovat sci-fi sitcom, tak asi ještě neznáš Červeného trpaslíka ;-) A ještě prosím nedělej si názor na seriály po jednom díle a na filmy po čtvrt hodině (to je netrpělivost typická pro naší dobu), dost možná o dost přijdeš. Když já to tak rychle vzdám, tak ve filmové databázi vůbec nehodnotím, i když spousta jiných uživatelů tolik soudnosti nemá 8-)
    upraveno 31. ledna 2014
    @svoa00
    Tak ja nemám veľa možností, aby som to mohol pozerať rýchlo a priamo. Čiže jedine vyderivovaná verzia z AXN s dabingom. Ale neboj, to beriem s rezervou a niekedy podľa mimiky si snažím podvedome dosadiť anglickú verziu daných fráz. A uvedomujem si, že v eng. to znie lepšie.

Práve som pozeral druhý diel (pretože všetko je lepšie než sa donútiť konečne písať SOČku :D ) a ten bol už omnoho lepší. Musel som si uvedomiť, že tam nemôžem hľadať prílišnú reálnosť (napríklad ako plastové figuríny invazujú Ameriku Britániu a v správach ani Ň a chvíľu na - pár dní na to - to je Roseina matka úplne v pohode, akoby sa nehrmelo) a mám si užívať kreativitu pri tvorbe veľmi komických až satirických reálií (ako tá akváriová hlava či ten kus kože). Takže mi to dodalo optimizmus, že to bude dobré :D

HIMYM, no... Tam je mi ľúto ten častej nepodarenej výplne, pretože ten koncept sa mi veľmi páči. Všeobecne také kamarátske partičkové vtipy alebo súkromné vtipy, ktoré nadväzujú aj medzisériovo sú skvelé. V mnohých sitkomoch je ten problém, že akoby po titulkách sa všetko vymazalo. Pre niekoho, kto to chce sledovť štýlom sem-tam kuknem je to dobré. Ale pre ucelený sitkom, ktorý navyše zachycuje partiu ľudí s vlastnými frázami, vlastnými historkami, vlastnými zvykmi bola tá prepletenosť skvelá voľba. Človek sa začína cítiť "ako súčasť danej partie" zakaždým, keď sa k niečomu vracajú a to vytvára atmosféru nenahraditeľnú, ktorá mnohým súčasným seriálom do takej miery chýba. Epizóda Slapsgiving 3 bola napríklad aj skvelá v tej scéne ako ho tam fackala a v spolupráci so strihom ako si liala tej čaj to bolo naozaj komické. A prepletenosť 200. epizódy How your mother met me sa mi tiež páčila.

Ale je pravda, že časom to stratilo kúzlo prvých sérií.
    upraveno 31. ledna 2014
    (napríklad ako plastové figuríny invazujú Ameriku...
    *zděšení, následované smutkem*
    upraveno 31. ledna 2014
    @Nevada Pardón, automatická chyba.
    To tá propaganda "Aliens don't always invade earth... But when they do, they start in America"
    Opravím...
  • @Branislav_Gepeto Proto mám daleko radši britské seriály - za prvé obecně řečeno britské televize nemají problém seriál včas ukončit, protože si věří, že dokáží dobře prodat i svůj další projekt. Za druhé v nich vystupují realističtější postavy, které jsou občas nesympatické nebo projeví slabost. Za třetí miluju britský humor. Jestli tě zajímá britská obdoba HIMYM, tak mě napadá Párování (Coupling), i když je už z roku 2000 a prvních pár dílů je taky vlažných. Jinak opakuju, že Doctor Who není sci-fi v tom obvyklém smyslu slova, logika dostává na frak a technologie se nevysvětluje. Celé to univerzum je nadsazené a často parodické (člověk by až čekal, že když Doktor poprvé řekne svůj věk, někdo nadhodí, že je fajn, když ve svém věku nevypadá jako mistr Yoda), ale není problém poznat, když tvůrci zvážní a chtějí diváka dojmout nebo trochu postrašit.
  • @Branislav_Gepeto Počkaj si na chlapečka s plynovou maskou. Ak sa ti nebude páčiť ten, tak Doktor nie je pre teba. :)
  • JoeGyry napsal(a):

Neviem či niekto sledujete Community, ale dnes tam spomínali seriál od HBO - Bloodlines of Conquest stredovekú show plnú incestu, krvi, špionáže, pŕs a drakov, ktorá je robená podľa 10 rokov starých kníh ktoré, ako sa zdá, nikto nečíta :D.

Mám za sebou první dva nové serie ale kvůli zkouškovému se na další vrhnu až teď. Teším se na tenhle easter egg.
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

@svoa00 Tak aj prvá séria HIMYM je z roku 2005 a na to, že to bol jednoduchý sitkom o 22 minútach je to lepšie než Doktor... Len keď to tu bolo tak oslavované, tak sa mi chce veriť, že to bude lepšie a že si to ešte užijem...

Ale páčil sa mi scarymovievský vtip:
    ,,Bude ovládat všechen plast... Všechny vaše odpady, všechny kabely..."
    ,,Prsní implantáty!"

No jo, Doktor není pro každýho. Ono se to ale časem rozjede. Mno a že by byl HIMYM lepší? To já bych už neřekl, dost jsem na to zanevřel, přišlo mi to jako seriál jednou a dost.

• @Blackfish V Community dělají popkulturní odkazy způsobem, který se mi hodně zamlouvá. Celý jeden díl si vyprávěli příběhy pro Dungeon and dragons (asi ten vůbec nejlepší díl). Abed se taky dívá na britský sci-fi seriál, který začali vysílat na začátku šedesátých let a jmenuje se Inspector Spacetime, v jednom díle se dokonce vydá na fanouškovský sraz :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Tak jsem se podíval na první díl True Detective a vypadá to velice slibně.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @svoa00 To byl opravdu nejlepší díl, jako hráč D&D jsem ho ocenil :-)
    Dokončená piata séria Mentalistu. Napadla ma divná teória
    Žeby Red John bol Janeov otec? Niekto, kto ho pozná veľmi dobre, niekto, o kom zmienka opadla, ale nepamätám si, žeby mal zomrieť, niekto, kto nebude zjavenie typu "Och, ja som Red John, hoci nemáš potuchy, kto som" ani zjavenie typu "Van Peltová je Red John a dokáže sa premieňať na muža len aby bolo objasnenie šokujúce". Možno nemá zábrany voči Janeovi pretože mu vyčíta, ako od neho ušiel a zároveň sa štítil doteraz priamej vraždy, pretože je to jeho syn a ešte by ho chcel zmeniť k obrazu svojmu.

Nevermind. Idem na šiestu sériu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Branislav_Gepeto Jdi na šestku, jsem zvědavá, co tomu pak řeknešm až se dostaneš do "současnosti" :)
  • svoa00 napsal(a):

@Blackfish V Community dělají popkulturní odkazy způsobem, který se mi hodně zamlouvá. Celý jeden díl si vyprávěli příběhy pro Dungeon and dragons (asi ten vůbec nejlepší díl). Abed se taky dívá na britský sci-fi seriál, který začali vysílat na začátku šedesátých let a jmenuje se Inspector Spacetime, v jednom díle se dokonce vydá na fanouškovský sraz :D

Jo jo, vím první 4 serie mám za sebou, teď se chystám na pátou :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.