TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Viděla jsem zatím pilot, který se mi líbil moc a právě přemýšlím nad tím samým. Asi si počkám na celou sérii.
@sarven v to taky doufám a těším se na to.
A hrozně by mě zajímalo co vedlo někoho k myšlence, že by měl francouzský král vypadat jak Indián.
Jen ty Raylanovy blondýny...
Ale páčil sa mi scarymovievský vtip:
,,Bude ovládat všechen plast... Všechny vaše odpady, všechny kabely..."
,,Prsní implantáty!"
Tak ja nemám veľa možností, aby som to mohol pozerať rýchlo a priamo. Čiže jedine vyderivovaná verzia z AXN s dabingom. Ale neboj, to beriem s rezervou a niekedy podľa mimiky si snažím podvedome dosadiť anglickú verziu daných fráz. A uvedomujem si, že v eng. to znie lepšie.
Práve som pozeral druhý diel (pretože všetko je lepšie než sa donútiť konečne písať SOČku :D ) a ten bol už omnoho lepší. Musel som si uvedomiť, že tam nemôžem hľadať prílišnú reálnosť (napríklad ako plastové figuríny invazujú
AmerikuBritániu a v správach ani Ň a chvíľu na - pár dní na to - to je Roseina matka úplne v pohode, akoby sa nehrmelo) a mám si užívať kreativitu pri tvorbe veľmi komických až satirických reálií (ako tá akváriová hlava či ten kus kože). Takže mi to dodalo optimizmus, že to bude dobré :DHIMYM, no... Tam je mi ľúto ten častej nepodarenej výplne, pretože ten koncept sa mi veľmi páči. Všeobecne také kamarátske partičkové vtipy alebo súkromné vtipy, ktoré nadväzujú aj medzisériovo sú skvelé. V mnohých sitkomoch je ten problém, že akoby po titulkách sa všetko vymazalo. Pre niekoho, kto to chce sledovť štýlom sem-tam kuknem je to dobré. Ale pre ucelený sitkom, ktorý navyše zachycuje partiu ľudí s vlastnými frázami, vlastnými historkami, vlastnými zvykmi bola tá prepletenosť skvelá voľba. Človek sa začína cítiť "ako súčasť danej partie" zakaždým, keď sa k niečomu vracajú a to vytvára atmosféru nenahraditeľnú, ktorá mnohým súčasným seriálom do takej miery chýba. Epizóda Slapsgiving 3 bola napríklad aj skvelá v tej scéne ako ho tam fackala a v spolupráci so strihom ako si liala tej čaj to bolo naozaj komické. A prepletenosť 200. epizódy How your mother met me sa mi tiež páčila.
Ale je pravda, že časom to stratilo kúzlo prvých sérií.
*zděšení, následované smutkem*
To tá propaganda "Aliens don't always invade earth... But when they do, they start in America"
Opravím...
Nevermind. Idem na šiestu sériu.