TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1182183185187188362

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já sledovala všechny - nejlepší byla 1., pak 0., pak 2. a pak 3. (ale i v ní byly dobré momenty a poslední díl jsem skoro celý probrečela :D ).
  • Spartaca má zkouklého celého. První série vynikající, pro mě jeden z nej seriálů. Prolog neurazil, neoslnil. 2. série byla příšerná a ty "souboje" byly spíš přehlídka nechutností (+ ten nový prostě nebyl Andy). Poslední sérií si to u mě zlepšil a na konci i slza ukápla...i když ten konec dopředu člověk zná a počítá s ním :-)
  • viděl jste někdo 4.sérii Boardwal Empire, mě totálně minulo, že už je na světě, dneska ji asi rozjedu tak mě zajímá jestli je na co se těšit....
  • já jo a abych řekl pravdu tak nemám šajna co se tam dělo
  • DanielSvatoš napsal(a):

já jo a abych řekl pravdu tak nemám šajna co se tam dělo

to teda nezní tak, že by byla nějak zajímavá ...:-(
  • Hm, že pořád otravuju s tím Sherlockem.....říká se, že třetí díl bude dost temný (a já pevně doufám, že Sherlock bude zase normální) a
    někdo umře (Mycroft, Mary, dítě, Mary+dítě). Nemůže být Mary ve spolku s Magnussenem a mít za úkol dostat se k Sherlockovi, co nejblíž? Nějak rychle si s ním padla do oka...
    No jo, já se jenom nemůžu dočkat.
  • @brbr
    Předpokládám, že to bude Mary s dítětem. Mary ostatně podle předlohy má umřít brzy po svatbě. To samozřejmě nic vzhledem k seriálu nemusí nic znamenat, ale dá se předpokládat, že tohle dodrží. Jde o to, že svatba by interakci Sherlocka a Watsona nenarušila, ale dítě už určitě ano.
  • @svoa00 Souhlasím,
    ostatně si ani nedovedu představit, že by Mycroft umřel. Kdyby se měl Sherlock a John starat o dítě, tak by se to zvrhlo ve Dva muže a nemluvně.
    A taky mi už došlo, že ta moje teorie o "zlé" Mary je blbost, vždyť se s Johnem seznámila v době, kdy byl Sherlock po smrti.
  • o akej predlohe sa bavíte?
    kde marry zomrela? nič také si z kníh nepamätám....
  • a kto je
    Magnussen
    ?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sarven Ja som čítal v článku o Prázdnom dome, že v tej dobe je Watson
    vdovec.

Neviem či sa to tam nejako riešilo, ale dejovo je to tak.
  • @sarven
    Potom, co vstal Sherlock z mrtvých a vrátil se, je z Watsona vdovec. To mám teda z diskuzí na Edně, četla jsem ho někdy v dvanácti a moc si toho nepamatuju.
    Magnussen by měl být hlavní padouch téhle serie, už se mihnul na konci prvního dílu.
  • Magnussen má odkazovat na vyděrače Milvertona z Doylovy povídky.
  • no teda, ja som čítal sherlocka veľakrát a dokonca dobrodružstvo v prázdnom dome,
    ale to že watson je tam vdovec mi úplne vyšumelo z hlavy...

čo sa týka záporaka,
    je mi jasné, že odkazujete na tú postavu zo záveru prvého dielu, zaujalo ma, že má meno. myslím, že sa žiadne nespomenulo zatiaľ. či je to z credits?
  • @sarven To jméno pochází spíš z informací od tvůrců ještě před začátkem třetí série. Objevilo se v rámci castingových novinek. V seriálu ještě nepadlo.

Nebo z traileru na třetí díl :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja to meno viem z už celkom dlho známej synopsy. Pokiaľ si dobre spomínam, tá synopsa bola ešte pred odvysielaním druhého dielu.
  • jop. dik. len som sa zľakol, že mi niečo ušlo pri sledovaní seriálu.
  • mimochodom, je zaujímavé, ako rýchlo sa v tých šerlokoch hrnú dopredu. aj v kine som bol prekvapený, že druhý film je rovno Reichenbach Fall. Teraz seriál tiež druhá séria Moriaty koniec, tretia si berie (podľa názvu) inšpirácie z poslednej várky poviedok (posledná poklona bola tuším úplne posledná)... ako keby vôbec neplánovali pokračovanie....plánujú vôbec?
  • @sarven Ano, scénárista Steven Moffat potvrdil i čtvrtou a pátou sérii. On to až tak hrozný problém není, beztak je seriál jenom hodně volná adaptace, takže si dál budou brát jenom vhodná jména, odkazy a témata.
  • @sarven Ta poslední epizoda je His last Vow, ne Bow :-)
  • hej, problém to nie je. môžu sa vrátiť dozadu, alebo proste pokračovať. len mi to príde zvláštne, že tak rýchlo používajú tak zásadné dejové míľniky.

@brbr - ale poviedka bola Bow. tieto zmeny sú predsa typické: Study in Scarlet/ Study in pink, Dog(s) of Baskerville, Emty House / Empty Hearse
  • upraveno 13. ledna 2014
    Číst zdejší poslední příspěvky po shlédnutí třetího dílu je docela úsměvné. :-)
    Jinak docela WTF, pořád se z toho nějak nemůžu vymotat...
    To Sherlockovo "obživnutí" si mohli odpustit, nevím, jestli to mám brát jako vtip nebo ne...:-?
  • @sveva Já jsem to asi nepobrala vůbec.
    Těch obživlých je tam víc než u GRRM :wall:
    Aspoň Sherlock se trochu začal blížit normálu.
    Akorát si nedovedu představit další serii,
    to sebou bude Watson tahat malou Sherločku?
  • Newsroom konci tretou seriou
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Letošní Sherlock (komplet) u mě kandiduje na největší seriálové zklamání minimálně od dob SGU.
    Aspoň ten závěr naznačuje, že by nám někdy mohli vrátit Sherlocka zpátky. Jen doufám, že ho psychopati Gatiss&Moffat nebudou zneužívat dlouho.
  • upraveno 13. ledna 2014
    Nebudu spoilerovat, jenom řeknu, že tohle je určitě nejlepší epizoda série. Šla by přirovnat k americkým politickým thrillerům (těm dobrým), přičemž WTF momentů je požehnaně a největší je na konci. Stěží to bylo bezchybné, ale rozhodně dávám palec nahoru, protože se tentokrát tvůrci skutečně věnovali ději a trochu míň vztahům.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    (Ještě aby nebyla nejlepší, když ty první dvě epizody byly spíš parodie. *brbly brbly*)
  • @Nevada Nevada při sledování Sherlocka :D

image

Mno, doufám, že pro příští sérii se poučí z diváckých reakcí a budou se víc soustředit na jednotlivé případy (Moffat s Gattisem rozhodně fanoušky neignorují). BTW Co je to napadá dělat ze soukromého detektiva nějakého muže vlasti, Británie má dost lidí typu Bond nebo Jack Bauer.
  • No já nevím, v jednu chvíli jsem si říkala, že to snad radši vypnu. :-D
    Při sledování všech dílů třetí série mi v hlavě pořád šrotovalo "Tohle přece není Sherlock!", ale u toho prvního jsem se alespoň dobře bavila. Druhý byl WTF a třetí na můj vkus moc překombinovaný.
    Jedno pozitivum to má - moje očekávání vzhledem k 4. sérii jsou hodně, hodně při zemi.
  • mna to celkom fascinovalo... bolo to wtf a nebralo ma to tak ako prve dve serie, ale bolo to zaujímavo odlišné... ale budem rád ked sa vratia do starych kolaji
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.