TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1179180182184185362

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @brbr

V knize to bylo odbyto větou
    "Sherlock Holmes přelstí i smrt"
    a dál se to nerozebíralo =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young
    V knihách tuším spomínali aj ten rododendrón alebo čo to je na spomalenie tepu (ktorý vo filmovom použili tuším na Blackwooda). Ale údajne Doyle zabil Sherlocka, pretože s ním chcel seknúť a potom si to rozmyslel.
  • upraveno 3. ledna 2014
    Sherlock S03E01
    Tak tenhle díl se asi stane jedním z mých oblíbených. Sice nejsem moc nadšená z toho, jak to vysvětlili (a navíc je pořád možný, že to bylo jinak), ale jak říkal Sherlock: "Kritizovat umíte všichni. Proto jsem se ale nevrátil." :D Jinak spousta skvělých momentů: převlek francouzského číšníka, paní Hudsonová a John, scény z ordinace... Tyhle brilantní scénky mi vyvážily jednu z ne úplně nejlepších sherlockovských zápletek.
    (Jak si mohl sakra nikdo nevšimnout, že jim chybí jeden vagon vůz metra?! =D )
  • @sveva K těm nej scénám patří ještě
    pan a paní Sherlockovi :-) To s tím chybějícím vagonem mi taky vadilo, ale hlavně mně vytáčel Sherlock jako udatný špion pobíhající po srbských lesích nebo řítící se po Londýně na motorce. Vždycky jsem ho měla spíš za takový "gaučový typ"
  • @Everett_Young Pokud se nepletu,
    tak v knize neumřel jenom náhodou,tam se o žádnou kamuflovanou smrt nesnažil.
  • Takže Sherlock je zpátky a jednoznačně je pořád ve formě. Mark Gattis musel v téhle epizodě zvládnout hned několik věcí - navázat po dlouhé pauze kontakt s diváky, dát znova dohromady Sherlocka a Watsona co nejpřijatelnějším způsobem a něčím diváky překvapit. Víceméně se mu všechno z toho povedlo. Zmíním ale pár věcí, které můžou divákům kazit radost. Nová epizoda je dost lehkonohá a Cumberbatch dokazuje, že má slušný komediální talent, ale není to humor, pro co diváci mají Sherlocka rádi a některým budou všechny ty vtípky nejspíš připadat mimo mísu. Detektivní zápletka je tentokrát celkem triviální a jestli mě něco zklamalo, tak je to tohle.
    Navíc je to zápletka pro změnu na pokračování, což souvisí s posledním zádrhelem. Gattis nechce skoro nic vyřešit a nechává fanoušky hádat stejně jako v případě toho, jak Sherlock přežil (trochu se obávám, že se to už opravdu v seriálu řešit nebude). Dělá si legraci z fanouškovských teorií i z jejich fanfic párování Sherlocka s Watsonem a Morriartim. To nadbíhání fanouškům mě trochu zneklidňuje.
  • "I like my doctors clean shaven."
    "Killing me? That's SO two years ago..."

Je fakt, že v tomhle díle bylo vtipu víc, než je na Sherlocka obvyklé. Ale mně to nevadilo, i když doufám, že to není nový standard. Odpouštím jim i tu triviální zápletku, tenhle díl byl především o vztahu Sherlocka a Johna. A že si dělali legraci z fanouškovských teorií, mi přijde OK, dokazuje to, že se tvůrci neberou až tak smrtelně vážně.
    Nicméně jsem moc zvědavá, s čím se vytasí v dalších dílech...
  • @brbr V knize je napsáno, že boxuje a šermuje takže "gaučový typ" nebude
  • @M1on Ale v seriálu až do teď ani jedno z toho nedělal a teď je z něho borec na všechno.
    Ale stejně jsem ráda, že už jsou nové díly tu :-)
  • Takže
    jasné není vůbec nic, respektive možné je všecko, Sherlock nám nic neprozradil, jen nás tahal za nos. Jak milé, Watsone. :-) Nejlepší byla scéna s Mollyiným novým nápadníkem. =D
  • @heavy_head Který je jenom další záhada, nad kterou fanoušci můžou hloubat. Doufám, že Gattis a Moffat něco vysvětlí aspoň v dalších dvou epizodách =D
  • @svoa00 Třeba hodí cliffhangra na další dva roky. :twisted: :-x
    Ty myslíš, že bude mít nějakou větší roli?
  • @heavy_head Myslím, že ne (ale mně se nikdo neptal :-))
  • @brbr No já si právě taky myslím, že to byla jen taková vtipná vsuvka, ale jak nad tím tak přemýšlím - Sherlock se na něho díval nějak moc dlouho. ;-)
  • Tak ono to bylo tím, že je mu byl podobnej
  • @heavy_head A nebylo to tím, že mu někoho připomínal? :twisted:
  • No tak jasně, to byla ta vtipná vsuvka, že ano. Ale @svoa00 naznačila něco v tom smyslu, že je to záhada.
  • @heavy_head Jsem chtěla zamachrovat, že jsem narážku na vtipnou vsuvku pochopila, no. :-)
  • @brbr Jeho syn to asi nebude, že? :twisted:
  • @heavy_head Další brácha? Když už známe i rodiče....
  • @heavy_head Prostě mi připadalo, že se na něj všichni dívají jako na exota. Ale ano, může to být jenom tím, že je to podobný typ jako Sherlock.
  • @svoa00 To zjistíme, až promluví. :-)
  • @brbr Těžko. I když u Moffata nikdy neříkej nikdy... A to víš, že Sherlockovi rodiče byli jeho skuteční rodiče? :-P
  • @brbr Jsem chtěl zamachrovat, no...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    A Mary hrála Freemanova skutečná partnerka.
  • A Molly hraje Cumberbatchova skutečná nevlastní sestra.
  • @heavy_head Moffat může cokoliv, ovládá i Pána času, někdy dokonce dva, muhaha :D

image
  • @svoa00 Je to pan hračička. Ale i génius.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.