TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1180181183185186362

Komentáře

• myslím, že sherlock začal celkom so cťou. tochu viac osobný a rozkúskovaný, veľmi dlho a po kúskoch dávali sherlocka a watsona k sebe. dalo sa to urobiť aj tak ako sherlock a lestrade, ale asi chceli to takto a mne to nevadilo :)
    castingove ftipky sú fajn, som zvedavý kto je nový arcienemy. okrem plukovníka Morgana už v knihe veľmi nie je kto, asi si vymysleli vlastného.

čo sa týka knižnej sherlockovej smrti, vzhľadom na to, že akože padol spolu s Moriatym z Reichenbach vodopádu, telo nikto nenašiel. takže keď bolo treba, jednoducho prišiel späť s tým, že sa zachytil na akomsi výčnelku, kamennej lavičke. v skvelej knižnej variácii na sherlocka (seznam sedmi a šest mesiášov), kde hrá hlavnú postavu spisovateľ A.C. Doyle, tam vysvetľuje, záchranu trochu inak, ale predsa len, to písal Frost, takže fikcia fikcie :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mě Sherlock poměrně zklamal. Bavila jsem se, ale připomínalo to spíš seriál "Mentalista v Londýně." Na Sherlocka prostě slabota.
  • Sledujete současnou americkou "drsnou školu"? Wire,Shield,Sons of Anarchy?
  • @Nevada Mno, to si asi předchozích šest epizod idealizuješ, Empty Hearse je zhruba na úrovni Slepého bankéře a Psa baskervillského. Tahle epizoda nebyla tolik konzistentní (zmiňovala jsem i proč), ale pořád je nad naprostou většinou seriálové produkce. Tentokrát to připomínalo kombinaci buddy komedie a Jasona Bournea, ale zrovna to Sherlockovi moc nesluší, stejně jako to tajnůstkaření na pokračování. Taky jsem se bavila, ale doufám, že tahle epizoda není nově nastavený trend.
    @svoa00
    Ani ne. 5 z těch 6 předchozích epizod jsem viděla (znovu) před Vánoci, takže srovnání mám poměrně čerstvé. Problém je, že mně tenhle Sherlock připadal jako jeden z té většiny současné produkce. Nesedl mi nejen styl, ale ani ta změna Sherlockovy osobnosti. Vždyť se místy choval jako rozjívený puberťák.
    Neříkám, že to bylo špatné. Bavila jsem se, zasmála jsem se. Ale veškeré dojmy z tohoto dílu vyprchávají stejně rychle jako bublinky v silvestrovské Bohemce.
  • upraveno 4. ledna 2014
    @svoa00 taky doufám.Doufám, že v dalším díl se nebude jenom točit o tom, jak je Sherlock na svatbě a že se tam bude řešit nějaký zločin 5 minut .
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada Mě hodně pobavilo jak
    s Moriartym shazovali tu figurínu
    :D
  • Nějak se mi nechce věřit té pravdě co říkal Sherlock Andersonovy (jmenuje se tak ne?).
    Proč by měnil místo s mrtvolou a pak se tam zase hned vracel? To mohl slézt a nastříkat se na červeno hned. Jak mohl vědět, o těch střelcích a kde jsou? Nějaký polštář by je těžko zmátl.
  • @Blackfish Protože ani to není pravdivá verze. Ze všech ukázaných verzí je to ta nejpravděpodobnější, ale během chvilky dostává trhliny.
  • Proč Sherlock neřekl Watsonovy proč to vlastně udělal, když mu to vysvětloval.... Proč mu neřekl, že ho, lestrada a hudsonovou chrání?
  • @Blackfish Protože je to Sherlock Holmes?
  • Radši dostal 3x po tlamě než aby to řekl no jo no :D
    Výbornej trailer na novej seriál, kdo koukal na LOST dobře se baví :D

• @Everett_Young Kolem mě prošlo Lost ani nevim jak jsem si ho nemohl všimnout a dodneška jsem ten seriál neviděl =D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Zrovna dokoukávám poslední dva díly LOST. Kdysi jsem to sledoval, ale skončil se 4. sérií, teď jsem se k tomu vrátil. Ta 5. a 6. řada je pěkně ujetá.
  • Já skončila po 1. řadě. A ten trailer je jako skutečnej? :wall:
  • Takže je to něco jako prison break
  • @Everett_Young Panebože, řekni že to fakt existuje, prosím!!!! :D :D :D
    Jestli myslíš Intelligence, tak v noci z úterý na středu vysílají první díl. Titulky budou dělat na nextweek.cz.
  • @Nevada Luxus! Díky :)
    @Melindaaaa Existuje to :-) A nejlepší je Emersonova hláška "Lets see hwos the man behind the courtain" :D Tak se jmenovala epizoda Lostu věnovaná Benovi =D
    Rozkoukala jsem Panství Downton. Je to hodně dobré. Miluju uštěpačné a jedovaté poznámky staré lady. A to jejich sídlo je nádherné! :)
  • Sherlock 03x02: svatba mi ani tak moc nevadila,
    ale ta opilecká část :spike: :wall:
    Taky škoda, že Sherlock už není takový mimoň jak byl dřív,
    přišlo mi, že by si s tou družičkou dal i říct (aspoň tanec).
  • @brbr Byla to docela sranda i když Moffat tajně mění žánr seriálu
  • upraveno 7. ledna 2014
    Tajně? Už od minula je to celkem evidentní... :D
    Není to úplně cesta, kterou jsem chtěla, aby se seriál vydal, ale budiž... Z geniálního racionálního sociopata nám dělají citlivku. Škoda. Nejradši bych Moffata přetáhla lopatou, ale jistě to nemá na svědomí jen on. :-)
    Kruci, teď se budu bát na ten díl podívat.
  • upraveno 7. ledna 2014
    Přečetla jsem si, že podle tvůrců je Sherlock seriál o detektivovi spíš než o jeho případech. No budiž, i když dřív případ tvořil zásadnější část děje. Tentokrát sice řešení případu zabírá o něco větší část stopáže, ale zásadní opět není. Tentokrát je vyšetřování mixnuté romantickou komedií.
    Sherlock se naplno vyjádří o tom, co pro něj přátelství s Watsonem znamená, ale stačilo nám to přece slyšet jednou. Když je překvapený reakcí hostů na svatbě na svoji řeč, tak opravdu spíš připomíná Sheldona Coopera (Sherlock by jejich dojetí považoval na nevhodné, ale chápal by důvod).
    Spíš než všechny tři scénáristy, kteří divoce skáčou v čase a dlouho nás nechávají tápat, jestli se všechno nakonec vůbec propojí, musím pochválit režiséra za vizuální nápady a Cumberbatche, který je během hodiny a půl před kamerou skoro bez přestávky. Na poslední díl, který předpokládám bude temnější, si toho tvůrci Sherlocka nechali opravdu hodně.
  • downton abbey je super. s peaky blinders tvoria peknú rovnováhu pri rozprávaní o 20. rokoch.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Vy ma s tým Sherlockom desíte. Epizódy 1-3 boli absolútne skvelé. Tá o čínskych gangoch ma až tak moc nebrala, ale hry a prvý prípad zaujímavé. A zdalo sa mi, že sa tam viac predvádzal Sherlock, ktorý sa naozaj predvádza, nie Sherlock Toto som vyriešil pred dvomi dňami, ale poviem to až na záver. Taký Sherlock rieši neustále pocity a prípadu sa v podstate venuje podchvíľa. 4. diel bol akýsi rozhajdaný, ale záver fascinujúci. Aj Mycroftov trik - hoci nevyšiel. Aj frázičky
    "Nemám hlad - poďme na večeři" "Jsem naživu - poďme na večeři"
    . 5. diel bol dobrý v tej určitej hororvosti. Ale vyriešenie prípadu sa mi zdalo až príliš rozštvrtené a nie až tak prekvapujúce. Droga (a dokonca aj hmla) sa dali prekuknúť už po chvíli. Dúfam, že 6. diel (keď už má tie Reichenbachské vodopády v názve) bude lepší.

A hoci niekoho by už z toho chytali nervy, k tomuto by sa hodil spin-off z predchádzajúcich rokov, keď bol Sherlock mladý a mohol pomáhať postave ako inšpektor Arthur Conan Doyle (Doyle's Cases by bol zaujímavý názov). A keď už v podstate reálie seriálu upravili tak, že žiadny Sir Doyle neexistoval a nenapísal svoju sériu, nemuseli sa v minulosti stať veci ako Jack Rozparovač a mohli by predstaviť upravene prípady z minulosti. :-k
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.