TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
11819212324362

Komentáře

• upraveno 11. října 2011
    ad HIMYM: A serou mě s matkou... ukážou ji nejdřív na konci téhle série... fuck off, jako
    Ad bazinga: ono to mělo být trapné i v tom dílu, takže autor obrázku posílá Vrány na Zeď. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 11. října 2011
    1) Bazinga není pointou toho obrázkového vtipu.
    2) Bazinga mělo být trapné v tom dílu, jenže oni to pak začali používat 100x dokola v domnění, že je to megavtipné.
    S HIMYM mate pravdu, uroven sla riadne dolu, ja to pozeram uz len koli tomu ze chcem vediet kto bude matka, a sem tam sa podari aj nejaky dobry vtip Barneymu, napriklad dneska narazky na Star wars a Ewokov.
    A porovnat TBBT a IT Crowd sa mi nedza najlepsie, prvve dve serie mala IT neporovnatelne lepsie ako TBBT, potom isla riadne dolu vodou, ked to zoberem ako celok tak sa mi TBBT paci viac ako IT
    Ked ste zacali rozoberat dextera tak sa pridam, patri medzi moje oblubene seriali, tato seria mala velmi dobre rozbehnutie tka som zvedavy ako to poriesia, aj ked sa mi nepaci povysenie Debry na porucika, neviem si predstavit ako bude velit celemu oddeleniu

POzeravate nietko aj Spartaca co chodil na Starz? V januari ide byt druha seria.
    BBT slo lehce dolu , hlavne kdyz ej tam Ami (sheldonova holka) .. ale rictz ze HIMYM slo dolu je kacirstvi, bylo par slabsich dilu ale jinak se smeju porad u kazdyho.. a nerekl bych ze je to lepsi nez Pratele, ale spis je to stejne dobry, kazdy je generacne lehce jinak

btw nekdo tu psal ze radsi UK sitkomy nez US sitkomy.. mno nvm nvm.. britanie nic moc good nenantocila, krom Black books, Red Drawfa a pana Ministra.... US ma kazdej rok 2-3 awesom serialy a radsi koukam na US
    To je ta pověstná kvalita x kvantita.

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 11. října 2011
    Já teda musím říci, že jsem IT Croed viděla asi 2 díly a přišlo mi to strašně nudný a o ničem. Je pravda, že IT prostředí nerozumím, ale i ty neIT vtípky mě nebavily.
    upraveno 11. října 2011
    Jsem tedy vina kacířstvím v plném rozsahu. Už pátá série HIMYM byla zoufale nevtipná. Usmála jsem se pravidelně tak 2x za epizodu. Výbuch smíchu mi to nezpůsobilo ani náhodou. A i kdybych přistoupila na myšlenku, že se to ze sitcomu přesunulo do obyčejné vztahovky (blbost, ale budiž), tak mě to stejně nebavilo a ničím nezaujalo. Šesté sérii jsem dala šanci a začala ji sledovat až po odvysílání, že ji dám v jednom zátahu. Některým seriálům to pomůže. HIMYM ne. Viděla jsem tři díly se stejným výsledkem - jeden vtípek na epizodu a nic mě nepřesvědčilo sledovat dál.
    TBBT téhož dosáhlo už ve čtvrté sérii. A co hůř, vtipy tam se staly trapnými, ubohými a nevtipnými.

Prosím, jmenuj které komediální 2-3 awesom serialy (ročně) máš na mysli. Moc ráda bych konečně na nějaký, aspoň solidní, narazila.
    A v Británii se točí seriálů dost, jen u nás nejsou tak známé.
    Z GB produkce jsem se koukala na Misfits (prozatím jenom první sezónu), což mi nepřišlo tak dobré jako IT crowd a taky běžela taková fantasy parodie, co už si nepamatuji název, která byla spíš ubohá. Taky nemají samé perly, ale seriály mají málo dílů, tak se to ztratí.
    No u mňa Británia víťazí jednoznačne...Black Books, IT Crowd, Psychoville, Misfits...Ako aby človek porovnal VB a USA, tak IMHO stačí dať vedľa seba Heroes a Misfits a Terra Novu a Primeval :)) Ale česť výnimkám samozrejme, aj v USA vznikajú dobré veci a vo VB srajdy.
    Já osobně mám TBBT hodně rád. Třetí série už byla trochu slabší, ale to je spíš o tom, že se časem všechno okouká, i když se snažili vřadit do seriálu více ženských postav:-) HIMYM byl jakž takž vtipný asi dvě série a kacíř je spíš ten, komu se to pořád líbí:-))) Jediná zábavná postava je Barney a ten se taky časem strašně ohraje...Navíc hlavní postava je ultra suchá a nudná....Být to můj otec a cpát mi do hlavy stovky hodin jak to bylo s mojí mámou a jeho kamarády, poleju se před ním benzínem a zapálím. Divím se, že ten příběh o setkání s matkou nezačal už někdy v prekambriu vznikem jednobuněčných organismů. Přátele jsou mnohem vtipnější a to i v páté sérii. Tam začaly být trapné až poslední dvě:-)
    Ked porovnavate tvorbu USA a VB tak treba spomenut Being Human, videl som prvu seriu aj VB aj USA, a musim povedat ze USA sa mi pacila omnoho viac, aj ked to bolo hlavne koli tomu ze v USA verzii duch nemohol nicim hybat, a bola hlavne taka viac ucelenejsia ako verzia VB. Aj ked vynimka asi potvrdzuje pravidlo....
    Já bych řekla, že Přátelé trapní nebyli nikdy:-))

A k TBBT, jak už tu bylo řečeno - je to tím, že se okouká to prostředí... Ovšem já na to stále koukám se zalíbením (i když opravdu první dvě série nemají konkurenci a ty další už jo:D)
    Nevada: Castle, Shameless (sice remake UK verze, ale ta US je mnohokrat lepsi, UK sem videl taky), Walking Dead, Sanctuary, Raising hope ... a Community ofc :)
    Chmur: ale TED v Himym neni hlavni postava :D nekdy v tech dilech treba neni, pusobi sice jako "pruvodce" serialem, ale jinak je to 1 z 5 hlavnich postav
    Chmur: ale TED v Himym neni hlavni postava :D nekdy v tech dilech treba neni
    Fakt? Viděl jsem tři série a v každém díle byl? Nebo se mýlím??:-)
    upraveno 11. října 2011
    cr8g: Já myslela, že se bavíme o sitcomech. Pokud se bavíme o seriálech celkově, tak to dá rozum, že v USA vzhledem k jejich počtu diváků vzniká seriálů víc a tím pádem i víc kvalitních.

Ted je hlavní postava TBBT. Je vypravěčem o svém životě a životě svých přátel. Nikdo jiný ze seriálu nemá takový prostor co se vztahů (a tím i doby na obrazovce) týče.
    OT k současné diskuzi: Po skouknutí prvního dílu Homelandu konstatuju, že by tady po dlouhé, dlouhé době mohla být nová závislost. :) (GoT nepočítám, ten má samostatné místo). :D
    upraveno 11. října 2011
    Homeland: Právě koukám na druhý díl a pořád dobrý.

Zato čtvrtý díl Terra Novy byl stejně blbý jako třetí a závěr zápletky přímo na ránu do hlavy.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 11. října 2011
    Já jsem s Homelandem zatím skončil. Některé scény jsou podle mě až moc přetažené a zbytečné ( Proč poslední dobou cpou do všech seriálů milostné scény???) jinak se mi zdá že i když je zápletka hodně napínavá nemůže, ( pokud to nějak uměle a hnusně nenatahnou) vydržet nějak moc sérií tak dvě možná tři než úřijdou na to jak to skutečně je + případný soudní proces.
    na vase odporucanie som zacal homeland stahovat. a prave som dopozeral Terra novu, a myslim ze toto bol moj posledny diel kotry som videl, nemam chut pozerat americku rodinu ktora je stredom vesmiru, keby tam apson niekoho tie dinosari z nich zozrali ale nie, navyse v tejto casti boli aj strasne logicke diery.
    Pozerat len na vlastne riziko
    Hm, v UK nemají nic moc good seriály, tak asi proto dělají ti Američani tolik předělávek :) (namátkou Office, Life on Mars). UK produkce je docela rozsáhlá, akorát se k nám ne všechno dostane. Je to odlišný typ humoru od amerického a já si ho vychutnávám. Těch skvělých sitcomů je mnohem víc než ty tři vyjmenované. Nemluvě o dramatické tvorbě.
    Hodnocení seriálu je samozřejmě subjektivní záležitost, ale když na HIMYM nadávali i zarytí fanoušci, tak to byl celkem jasný signál.
    hlavne do kazdyho serialu cpou lasku a emoce, zbytecny
  • upraveno 12. října 2011
    Kdo? Britové?
  • upraveno 12. října 2011
    V Homelandu měly milostné scény smysl, na rozdíl od jiných seriálů. Posunuly děj dál a něco řekly o postavách. Ale souhlasím, že sex cpou všude a navíc ho většinou ani neukážou. :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 12. října 2011
    Ale proč?? kdo se na to chce ***** koukat?
  • upraveno 13. října 2011
    s tej sceny sa dalo aj viac vytlct
    Tá scéna navyše vôbec nie je o tom meči. Namiesto neho tam mohla byť úplne akákoľvek iná geekovská sprostosť (hoci ten meč by som tiež chcel ;)).
    Tuna sa da kupit longcalw
    mimochodom tu cenu dost dobre trafili :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.