amon: Právě že to bylo ze začátku na seriálu zajímavé, že Brody byl evidentně silná osobnost, která se nezhroutí po osmiletém věznění a mučení, ale nějaké psychotické chování si přinesl. Ten seriál je celkem náročný na herecké podání, protože hlavní hrdinové většinu času ukazují to podstatné jenom tělem a mimikou.
Tak on to zažil, viděl co se tam doopravdy stalo, takže asi vzhledem k nějaké štábní kultuře USA, ve které se třeba vyzná, odhadl, že za tím rozhodnutím provést ten útok a následně o tom incidentu lhát, stojí víceprezident a jeho tým. Ale kdo ví, v téměř každém seriálu jsou takovéto "nejasnosti" když to řeknu jemně :D
Nevada: Nikdy jsi neslyšela o Stockholmském syndromu? V zásadě jde o to, že když je někdo dlouhodobě někomu vydanej na milost a jeho život závisí na rozhodnutí druhýho, dotyčnej se může stát značně závislej na tom, kdo nad ním tu moc má, identifikuje se s ním a s jeho pohldem na svět. Případ je popsanej na základě události, ke který došlo ve Stockholmu v 70. letech. Byla přepadená banka a zločinci se po příjezdu policie zabarikádovali s několika rukojmíma v bankovním trezoru. S rukojmíma zacházeli velmi hrubě, ale přesto nebo právě proto se u rukojmí vypěstovala velmi silná forma závislosti, ba oddanosti věznitelům. Když se pak podařilo policii proniknout do místnosti, rukojmí zcela dobrovolně bránili gangstery vlastními těly.
Zdravim, potreboval bych trochu poradit. Mam prectenou knihu Hra o trůny a pak Střet králů a uplne jsou tomuto svetu propadl. Ted ale koukam ze je knih daleko vic. Mohl by mi nekdo poradit jak jdou pribehove za sebou a co vsechno je uz v cestine ? dekuju moc
Osm let je dlouhá doba. Kus života. Spíš se divím, že Brodyho hned na začátku trochu lépe neproklepli psychologové CIA. Zvláště, když měli informaci, že americký voják pracuje pro Al Kajdu. Ale to by pak nebyl žádný příběh...
Já jsem se rozhod, že si dám nejdříve Sherlocka od začátku, tak jsem nový díl ještě neviděl. Ale slyším jen chválu. BBC je dokonalé, minulý týden jsem viděl Luthera a to je další skvělý kousek. A dneska večer začíná na ČT Panství Downtown a koukám, že chvíli potom ještě Podfukáři, že bych si dal repete? :-)
Zato když jsem minulý týden přemýšlel, na co zajdu do kina, nevybral jsem si...
Komentáře
Ale kdo ví, v téměř každém seriálu jsou takovéto "nejasnosti" když to řeknu jemně :D
Zato když jsem minulý týden přemýšlel, na co zajdu do kina, nevybral jsem si...