TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
12324262829362

Komentáře

• upraveno 23. prosince 2011
    amon: Právě že to bylo ze začátku na seriálu zajímavé, že Brody byl evidentně silná osobnost, která se nezhroutí po osmiletém věznění a mučení, ale nějaké psychotické chování si přinesl. Ten seriál je celkem náročný na herecké podání, protože hlavní hrdinové většinu času ukazují to podstatné jenom tělem a mimikou.
    Wow těším....
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. prosince 2011
    Ben Nevis: Že je to informace řadovému (i vyššímu) zaměstnanci CIA neznámá, to problém není. Ale kde se to dozvěděl Abu Nazir...
    Tak on to zažil, viděl co se tam doopravdy stalo, takže asi vzhledem k nějaké štábní kultuře USA, ve které se třeba vyzná, odhadl, že za tím rozhodnutím provést ten útok a následně o tom incidentu lhát, stojí víceprezident a jeho tým.
    Ale kdo ví, v téměř každém seriálu jsou takovéto "nejasnosti" když to řeknu jemně :D
    Vždyť viceprezident měl po útoku projev,který Brody sledoval s Abú Nazírem....
    Právě, že Brodyho převrácení stojí jenom na televizním šotu, kdy víceprezident popírá, že by zabili plno dětí.
    Mně spíš připadá jako logická díra, že by strávili 8 let přesvědčováním američana na jejich stranu, aby z něho pak udělali sebevražedného atentátníka na jedno použití.
    Ten Abu Nazír vůbec nevypadá jako figurka vhodná k zamilování.
    No, nemám v úmyslu to nějak do mrtě rozebírat, ale jde o akt, kterej se na velitelskech místech snažej všemožně zaretušovat, kdo je za to odpovědnej. Že víceprezident vystoupil po útoku, aby dodatečně omluvil "collateral damage" je jiná věc než že to taky předtím nařídil.
    A ano, jestli si s tím dali takovou práci, proč jen jednorázový použití. Nemohli přece dopředu čekat, že se dostane až tak vysoko.

Ovšem, je to jenom seriál.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Homeland - Zapomínáte, že ze CIA pořád někdo vynáší informace. Někdo Nazirovi dodává podrobné info a vypadá to, že to bude někdo vysoce postavený. Předpokládám,že ho na toho krtka bude součástí děje druhé série.
    V nějakém rozhovoru tvůrci přiznali, že vlastně ani nevědí, kdo podal tomu zajatci žiletku. Takže logických děr můžeme očekávat hodně.
    Největší logická díra pro mě byla už podstata Brodyho dobrovolné role. Zkušený vytrénovaný mariňák-odstřelovač se po pár letech zajetí změní natolik, že je ochotný se vyhodit do vzduchu? Chápu, že ho mučením zlomili, každý má svou hranici. Chápu, že se po těch hrůzách upnul k bohu a ten muslimský mu v tu chvíli byl blíž než křesťanský. Chápu, že si během pokojných let u Abu Nazira vypěstoval značnou náklonnost k jeho synovi. Nechápu, že by si ji vypěstoval i ke svému vězniteli. Nechápu, že by pro smrt toho kluka byl ochotný způsobit obrovské škody a zármutek takové řady lidí.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    seriál Hell on Wheels můžu jedině doporučit. Zatím mi přijde celkem pěkný, bez nějakých hodně vážných nelogičností a i herecké obsazení je dobré.
    co se týká Homelandu tak Vítězstvý je tvoje, Abu Nazíre :)
    Nevada: Nikdy jsi neslyšela o Stockholmském syndromu? V zásadě jde o to, že když je někdo dlouhodobě někomu vydanej na milost a jeho život závisí na rozhodnutí druhýho, dotyčnej se může stát značně závislej na tom, kdo nad ním tu moc má, identifikuje se s ním a s jeho pohldem na svět. Případ je popsanej na základě události, ke který došlo ve Stockholmu v 70. letech. Byla přepadená banka a zločinci se po příjezdu policie zabarikádovali s několika rukojmíma v bankovním trezoru. S rukojmíma zacházeli velmi hrubě, ale přesto nebo právě proto se u rukojmí vypěstovala velmi silná forma závislosti, ba oddanosti věznitelům. Když se pak podařilo policii proniknout do místnosti, rukojmí zcela dobrovolně bránili gangstery vlastními těly.
    Slyšela. Vím o co se jedná. Něco málo jsem o tom i četla. Neříkám, že bych tomu nepodlehla třeba taky, netuším. Ale nedovedu si to (u sebe) dost dobře představit. Když někoho nenávidím, tak ho nenávidím. Ale jak říkám, podobně extrémní situaci jsem naštěstí nezažila.
    Ale ve vztahu k Homelandu - vojenští odstřelovači jsou dost zvláštní sorta lidí. Musí být extrémně psychicky odolní. Prostě mi to k tomu nepasuje. Ne až tahle krajní mez, kdy je ochotný se dobrovolně vzdát života.
    Zdravim, potreboval bych trochu poradit. Mam prectenou knihu Hra o trůny a pak Střet králů a uplne jsou tomuto svetu propadl. Ted ale koukam ze je knih daleko vic. Mohl by mi nekdo poradit jak jdou pribehove za sebou a co vsechno je uz v cestine ? dekuju moc
    Hra o Trůny, Střet Králů, Bouře Mečů a Hostina pro vrány (takhle za sebou). Potom pátý díl je Tanec s Draky, ale ten je zatím v ang.....
  • upraveno 24. prosince 2011
    Dekuju moc
    upraveno 24. prosince 2011
    Když někoho nenávidím, tak ho nenávidím.
    Nemysli si, že svýho věznitele (ani trýznitele a ani nepřítele) musíš zákonitě nenávidět, takhle to nefunguje. Pravděpodobnější pocity jsou spíš strachAle když už teda nenávist, tak tady se zřejmě povedlo Nazirovi v Brodym vzbudit nenávist k viceprezidentovi a jeho klice.
    On Stockholhmský syndrom by asi nebyl univerzálním vysvětlením, protože ten se objevuje neřízeně a jen popisuje vznik náklonnosti k tomu, kdo tě ovládá. Tady šlo o sofistikovanej proces zpracování mysli. Takový metody se skutečně vyvinuly, takže takový zpracování není nic vyloučenýho, byť i u odolnýho profesionála.
  • upraveno 27. prosince 2011
    Osm let je dlouhá doba. Kus života. Spíš se divím, že Brodyho hned na začátku trochu lépe neproklepli psychologové CIA. Zvláště, když měli informaci, že americký voják pracuje pro Al Kajdu. Ale to by pak nebyl žádný příběh...
    Jinak jsem konečně zkusil Boardwalk Empire, viděl jsem tři díly a zatím se mi to líbí. Další povedený seriál od HBO.
    Boardwalk Empire je fajn... A druhá série začíná hned zostra pěkně
    upraveno 27. prosince 2011
    Ben Nevis napsal(a):

Osm let je dlouhá doba. Kus života. Spíš se divím, že Brodyho hned na začátku trochu lépe neproklepli psychologové CIA. Zvláště, když měli informaci, že americký voják pracuje pro Al Kajdu. Ale to by pak nebyl žádný příběh...

Brody psychiatrickým vyšetřením prošel. Problém byl, že Carrie skoro nikdo tu historku o obráceném vojákovi nevěřil.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 28. prosince 2011
    Nevíte jak to nakonec je s tím vysíláním SGU v Čechách?
  • upraveno 4. ledna 2012
    začala nová séria Sherlock od BBC a je to stále ú-žas-né.
  • upraveno 4. ledna 2012
    Shirley napsal(a):

Arutha2321: Mne sa ako fanúšikovi hororov z Britských seriálov dosť páčil menej známy Garth Marenghi's Darkplace, medzi jeho tvorcami sú ľudia z IT Crowd, dosť si to robí srandu z béčkových hororov, Stephena Kinga, kultového Rigetu od Larsa Von Triera a podobne. Podarená paródia, divím sa, že nie je známejšia :)

Včera jsem to zhlédla na jeden zátah. Taky si to dělá srandu z lékařských seriálů. Bohužel (nebo spíš bohudík) neznám všechny ty seriály 80. let, ze kterých si to dělá srandu, ale typově to vypadá na polodokumenty typu Arthur C. Clark (záhady světa) nebo Věřte nevěřte s Jonathanem Frakesem. Nejvíce se mi líbi komentáře tvůrců, kde si dělají srandu z takových komentářů, které jsou na každém DVD, kdy si režiséři a producenti myslí, že tvoří nové dějiny kinematografie a herci vypadají, že spolupráce na tom filmu byl nekončící orgasmus. "Nepřepsali jsme Bibli, ale rozhodně jsme k ní připsali dovětek."
  • upraveno 4. ledna 2012
    Já jsem se rozhod, že si dám nejdříve Sherlocka od začátku, tak jsem nový díl ještě neviděl. Ale slyším jen chválu. BBC je dokonalé, minulý týden jsem viděl Luthera a to je další skvělý kousek. A dneska večer začíná na ČT Panství Downtown a koukám, že chvíli potom ještě Podfukáři, že bych si dal repete? :-)

Zato když jsem minulý týden přemýšlel, na co zajdu do kina, nevybral jsem si...
  • upraveno 4. ledna 2012
    Sarvene a kde začala? V české bedně, slovenské bedně, anglické bedně nebo je k mání na netu? Dík.
  • upraveno 4. ledna 2012
    BBC + internet
  • upraveno 4. ledna 2012
    Už jsou i titulky, což je fajn.
  • upraveno 4. ledna 2012
    dík
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.