TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
12223252728362

Komentáře

• upraveno 30. listopadu 2011
    überkiller napsal(a):

na hvězdných branách jsem zbožňoval tu chemii mezi hercema, který to evidentně bavilo. Vždycky jsem si užíval ty postranní úšklebky mimo hlavní záběry atd... kór v posledních sériích, kde hrála s Danielem Jacksonem jeho (civilní) manželka.

a to byla ktera? Vala?
    Nevada napsal(a):

A když jsme u toho,
    1) který seriál jste sledovali/sledujete nejdéle?
    2) který seriál jste viděli nejčastěji (za předpokladu, že si některé dáváte opakovaně)

1) Big Bang Theory, Lost, Dexter, a House jednoznacne
    2)Generation Kill 7x, Band Of brothers 7x, Red Dwarf asi 9x ... Himym asi 4x (celej)
    ad 1) Pokud bych měl napsat všechny seriály, co jsem dokoukal do konce, tak by to bylo pěkně na dlouho, ale nejdelší byli zřejmě série Stargate (SG-1 a Atlantis, Universe pro mě není Stargate, promiň Everette :) ), Buffy, a The Wire.
    ad 2) Teď mám rozkoukaných tak strašně moc seriálů, že k těm, co jsem dokoukal, nemám čas se vracet, ale v mládí jsem snad 20krát viděl každý díl Herkula, Xeny a Sindibáda.

Supernatural je super, s mámou jsme nad tím v DVD strávili léto. :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. prosince 2011
    Everett Young: Podobně, ale trochu mě mrzelo, jak utnuli Ruby.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Arutha2321: Promíjim. S takovými reakcemi se bohužel setkávám deně. :(
    Flanker: K tomu to bohužel od začátku směřovalo mě spíš mrzí konec Azazela ( to byl pravej záporák)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    cr8g napsal(a):

überkiller napsal(a):

na hvězdných branách jsem zbožňoval tu chemii mezi hercema, který to evidentně bavilo. Vždycky jsem si užíval ty postranní úšklebky mimo hlavní záběry atd... kór v posledních sériích, kde hrála s Danielem Jacksonem jeho (civilní) manželka.

a to byla ktera? Vala?
    Ne. Ta doktorka - generálova dcera.
  • upraveno 1. prosince 2011
    Úplně jsem zapomněla na svoji srdcovku Twin Peaks. "Sovy nejsou tím, čím se zdají být." :-)
    Kvůli TP jsem viděla kdejakou chujovinu od Lynche.

Musím se přiznat, že i když jsem scifista, Star Gate mě nezaujal. Líbil se mi film, ale seriál už byl na mě moc epizodní. Kvůli recyklování postav v každém dílu jsem už neslovala ani poslední Star Treky.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 8. prosince 2011
    něco pro seriáložrouty. Prej to bude pecka.
    Zase chytrý dětičky? Pche.
    Tak Sherlock se nám vrací na obrazovky už 1.1.2012.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Konečně dali oficiální datum? Juhůůů
  • upraveno 8. prosince 2011
    faaakt? neverim. to kedy natocili? v prestavke hobita?
    To nevím, ale oni točili už i před zahájením Hobita. Každopádně mají datum i na myepisodes.com (u všech tří dílů).

Sherlock a Justified budou dobrým startem do nového seriálového roku :)
  • upraveno 22. prosince 2011
    Už jste zhlédli finále Homelandu a Terra Novy?
    U Homelandu mě závěr zklamal, ale zato herecké výkony stály za to.
    Jsem zvědavá, jestli Terru Novu obnoví pro druhou sezónu, protože se zjevně na to nechtějí dívat ani puberťáci. Díky takovým scénaristickým perlám nejsou pak prachy na efekty ve fantasy a producenti si řeknou, že nemá smysl do seriálů nalévat prachy.
    upraveno 22. prosince 2011
    Mě finále Homelandu nezklamalo. I když výbušnější závěr by mi nevadil :) Tohle jsem naopak čekala od okamžiku, kdy byla oznámena druhá série. Naopak mě zklamala určitá rozbředlost v polovině seriálu. To srazilo celkový dojem ze seriálu, ačkoliv jsem z něj byla z počátku nadšená a byla to moje nejočekávanější novinka.

Terra Nova mě teprve čeká a skoro se bojím na to podívat, protože čím víc se to blíží ke konci, tím je to debilnější.
    Homeland & Dexter, pro jistotu to začerním:
    Se skvělými hereckými výkony v Homeland souhlasím, nicméně i tak je u mě ten seriál někde v průměru. Amíci to asi žerou, ale mě to přišlo místama až moc nezáživný. Eskalace napětí se nedařila příliš často. Přitom jiný (mini)seriál z prostředí nudné CIA, The Company, mě připoutal k obrazovce.
    Dexter - hodně rozporuplná série. Některý věci výborný, jiný zase na ránu. Scénáristi si tentokrát hodně pomáhali... A ano, pětkrát jsme měli krásně uzavřenou kapitolu a teď máme cliffhanger jako prase, i když jak se blížil konec dílu, tak bylo jasný, že se to stane. Z šesti sérií tedy tři zaostávají za těmi zbylými. Ale co čekat, vždyť vyrovnaný je snad akorát Breaking Bad.

Start Justified S3 se nám kvapem blíží :) Justified Season 3 - "Back in Action" Promo (HD)
    Zaujal mě námět Homelandu (a taky Claire Danes, ehm), tak jsem to dal i jako vpodstatě neseriálovec. Dojmy hodně rozporuplný. Zahraný je to opravdu výborně, ale spousta věcí to kazila. Musej tam nacpat poměr mezi hlavníma postavama, i když je to postavený na hlavu, něco náhodou selže a v poslední chvíli záchrana, přemoudřelý dětičky apod., ale hlavně klasickej syndrom seriálu. Podle mě by to skvěle fungovalo jako film. Uzavřenej. Neroztahanej. Syndromem takovýhleho seriálu je to, že lidi prostě neudělaj věci, který by udělali, ne z vlastního rozhodnutí, ale protože jim to scénárista nedovolí, aby mohl bejt další díl/série. Takže žádná bomba...
    Na vánoce si aspoň vyšetřim čas na poslední sérii BSG a Hell on Wheels (westerny mi chyběj).
    flanker.27: A viděl si Deadwood? Ten by tě mohl bavit, určitě doporučuju pokud si ho ještě neviděl.
    Neviděl, slyšel jsem mnoho dobrého, ale já zas tak moc na seriály nekoukám, hlavně když maj víc sérií.
    Hezky udělané video - Úspěchy HBO v roce 2011.
  • upraveno 23. prosince 2011
    BSG schvaluji :-D Konečně kde bojový stroje nezatáčí pomocí jedný trysky :-D Ale výbuchy (za pomocí oxidace) ve vesmíru jsou pořád (jak by řekl kámoš - drncaní v sci-fi seriálech prostě nesmí chybět.)
    upraveno 23. prosince 2011
    Jako fyzika tam hapruje často. Ta je prej bez vad jenom ve Firefly, ale od tý mě odrazuje, že jsem viděl Serenity, která se mi vůbec nelíbila (a celkově jsem Whedonovi nikdy nepřišel na chuť).
    Serenity se mi taky vůbec nelíbila, ale po Sheldonově poznámce o naprosto úžasném seriálu Firefly jsem ho shlédnul. Byl jsem nadšen, na svou dobu je to něco nevídaného. Mohu jen doporučit. (Pozor, to že ti to doporučuji ještě neznamená, že to je stoprocentní, to zase ne. Občas tam jsou taky pěkné blbosti, ale kde ne, že?)
    Nevada: to tvé hodnocení Homelandu je přesné. Chápu, že se báli jít do rizika ztratit herce, ale zajímavější jsou seriály, kde se divák o své hrdiny musí opravdu bát. Ale zase mě to nezklamalo natolik, že bych se přestala dívat, ale nedělám si naděje, že nebudou vařit z vody. V druhé sezóně avízovali, že (mírný spoiler) chtějí více rozvíjet vztah mezi Brody a Carrie. Nechápu, co je na té milostné zápletce tak zajímavého, protože Brody má sexappeal mrtvého muslima.
    ked riesit homeland, neviete preco vlastna zena vola svojho manzela priezvyskom a nie krstnym menom?? pride mi to strasne cudne
    upraveno 23. prosince 2011
    To jsem viděl v americký kinematografii víckrát, připisuju to místním zvykům. Divný mi spíš přišly jiný věci, jako když ani CIA neví, že osudnej nálet nařídil víceprezident, ale ví to Abu Nazir.
    Ja som to teraz postrehol prvy krat, zase som o daco mudrejsi :)
    V homelande je dost veci divnych, asi najviac ako pride Brody po 8 rokoch kde bol v "diere" v podstate bez ludskeho kontatku a hned sa zaradi do normlaneho zivota
    amon: Já si to vysvětluji tak, že jeho otec byl mariňák, jeho děda byl mariňák, a tak se všichni oslovovali příjmením. :-)
    Nevím, kolik let byl v díře, ale v pozdějších dílech je vysvětleno, že to nebylo tak, jak Brody na začátku vykládal. Nějakou dobu žil u Nazira doma, tj. v civilizaci, kde se mohl vzpamatovat.
    flanker.27: Běžný zaměstnanec CIA nemůže asi vědět o všem a když si to chtěli zjistit, dokumenty byly vymazány.
    Ben Nevis: jj neskor sa vysvetlilo ze ucil Nazirovho syna, ale o tom v CIA nemali nic vediet, a tym padom im vobec nebolo podozrive ze sa tak rychlo zaclenil do "normalneho"sveta
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.