TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Moje oblíbená postava, obrovský charisma
Po seriálu doporučuju udělat si průřez českým dobovým zpravodajstvím, aby se člověk ujistil, že je vše normální a lidi normálně chodí hákovat do normální fabriky. I američtí experti dovezení z Ameriky potvrdili, že je vše normálně v pořádku.
A ještě doporučuju tohle video, pěkné srovnání dávek záření.
V čem spočívá význam lží?
Ne v tom, že je považujeme za pravdu.
Mnohem horší je, že když slyšíme dostatek lží,
nepoznáme, co je pravda.
A co potom?
Už zbývá jen zanechat nadějí, že pravda přijde
a místo ní se spokojit
s pohádkami.
To je Černobyl v kostce. Také mě baví spekulace o druhé řadě. Ano mohla by být, jenom by se jmenovala Bhópál. Ale to by asi nebylo tak divácky atraktivní.
Ale abych nebyl jenom negativní, díky doporučení jsem se dostal k tomuto.
V příběhu sledujeme originální partu studentů ve škole pro zabijáky, která z nich vychovává nejen nájemné vrahy pro světové kriminální organizace, ale také jedince schopné zničit světový řád. To v rámci výuky zahrnuje místo chemie nauku o jedech a typickým domácím úkolem je zde jít do ulic a někoho zabít. Místo dělení studentů do skupinek se zde dělí mezi mexické kartely, nácky, jakuzu, komunisty, černošské gangy nebo třeba elitních dětičky politiků a tajných agentů, k tomu všemu ještě okolo obchází zoofilní sériový vrah se spálenou tváří. Celé to má velmi slušné tempo, parádní obsazení od hlavního hrdiny až po ty stylizované spolužáky a skvělou akci. Jedinou kaňkou je bohužel otevřený konec a zatím nepotvrzená druhá řada, pořád se ale jedná o nekorektní a originální jízdu, kterou můžu jenom doporučit.
Ještě k té kritice ze strany Ruska - seriál taky mohl začít jebat do toho, proč sovětské vedení za celé ty dlouhé roky, kdy o technické slabině těhle reaktorů vědělo, je v tichosti neopravilo, když utajení muselo proběhnout tak jako tak. Nakonec teda nebyly zase tak nestabilní, ale ve spojení s neinformovaným lidským faktorem to byla tikající bomba.
Já jsem to původně neměl v plánu, když jsem ale zjistil, že za ní stojí Sam Levinson, tvůrce Assassination Nation, tak se z toho pro mne stala must see záležitost. Po pilotu musím říci, že to nesedne zdaleka každému, já jsem ale nadšený. Audiovizuálně je to stejná pecka jako Assassination Nation a Zendaya ze Spider-Mana, na něhož jsem už naštěstí zapomněl, je zde se svým permanentně znuděně- sjetým výrazem perfektní. Nevyskytují se zde kladné a sympatické postavy, příběhově pak víceméně jde o problémy povrchních hajzlíků generace Z se závislostí, láskou, sexem a vztahy, ovšem v daleko temnějším a explicitnějším pojetí, než je zvykem. Tuhle dlouhou, originální a perfektně natočenou tripovou jízdu si zkrátka nenechám ujít a doufám, že budu stejně nadšený i po jejím skončení.
Já fakt nevím, jestli takhle náhodou George Hru o trůny netroluje.
Dokoukán seriál The Wire pravděpodobně jeden z nejlepších seriálů, ne-li vůbec nejlepší seriál, který jsem měl možnost zkouknout. Vynikající world building, svižné tempo díky střídání několik dějových linií, skvělí herci (Malíček a Heimdall :D) a montáž na konci každé sezóny se mi taky líbí.
Tenhle jasně ukazuje, jak jista fantasy telenovela je úplně k h*vnu. To přirovnání sedí, protože podobně jako ona i The Wire pracuje s obrovským množstvým postav ve městě Baltimore od nejnižšího feťáka na ulici až po toho nejvyššího papaláže na městské radnici. Každá série je dost odlišná od těch ostatní, další dějové linie se přibírají naprosto přirozeně a neničí ty ostatní (zdravím jisté jižní království jisté telenovele :-D)
Velice reálné nakouknutí na to, jak probíhají kšeftíky na hoře, jak je všechno postavené na protislužbách, jak touha po tom, že chce někdo růst v kariéře může totálně zničit celé jedno odvětví města. Největší sv*ně se z toho vždycky dostanou, některé věci se nikdy nezmění a i ti nejlepší z nás občas používají ty nejhorší metody. Takové věci a nejen ty nabízí seriál The Wire.
Bezva reálný pohled na policejní práci, kdy bez informatorů nebo odposlechů si opravdu neškrtnete. Ukazuje to, jak se dá práce zneužívat k flákání (Co musíte udělat, aby vás vyhodili od policie?)
Nejvíce se to žánroě blížší seriálům jako The Shield nebo Breaking Bad s tím, že se to ovšem snaží vykreslovat obrovský fikční svět než, aby se šlo hloubeji do postav. Ty ovšem v žádném případě nejsou zanedbáváné. Největším přínosem tohodle seriálu je narozdíl od 90% kriminálek, že prostor je rozdělený rovnoměrně mezi policajty a zločince. V prvních třech sériích jako zloduši nejvíce zaumou Avon a Stringer Bell. Co opravdu na tomhle miluju, že to ukazuje lidi jaké opravdu jsou. Ne jako dobré ne jako zlé, ale jako složité, což lidi jsou. Máte drogové dealery se svědomím a detektiy, co podvádějí své ženy. A každý má svůj sympatický a nesympatický moment.
Každá série je jedinečná svým vlastním způsobem 1. série je hlavně o Barskdaleovi a Stringerovi a trozkoukáváme se u policie. 2. série je přístav moje velmi oblíbená a asi svým způsobem nejvíc utkne v paměti kvůli Sobotkům. 3. série Colvinův experiment, pád Barsdalea a Bella, Marlův vzestup, 4. série Marlova hrůzovlada pokračuje, škola 5. série naprosto vynikající finále, které se dá nazvat skutečným hořkosladkým koncem. Opravdu to jakým způsobem byli schopní uzavřít všechny dějově linie uspokojivým a přirozeným způsobem klobouk dolů. Takže až vám zase někdo bude vyprávět kraviny typu "Spousta lidí tady má pohádkové přání jak by to vlastně mělo skončit. ALe na tohle si série od začátku vůbec nehraje." tak jim ukažte toto takhle vypadá, když se to napíše smysluplně. Čert ví, že konec Stringer Bella a Omara taky byl pěkně antiklimatický a v obou případech určitě nikdo nečekal, že to dopadne takhle, ale dáválo to smysl. A líbí se mi ten protiklad, že zatímco Omar umřel naprosto debilní smrtí, tak se o něm vypraví historky jak umřel v pomalu při bránění Thermopyl, tak Stringer, který umřel jako badass, ale všichni o něm pak mluvili jako o chcípákovi.
A ta poslední montáže na konci páté série opravdu ukazuje, jak systém je prostě naprosto neporazitelný a některé věcí nezměnitelné briliantní.
Mezi oblíbené postavy patří jednoznačně Lester Fremon (přezdívám mu dietní Morgan Freeman) a dále pak Omar. Ze záporáků potěšili Proposition Joe, Avon, Stringer a Dangelo a čestná zmínka patří Slim Charlesovi, které mu děkuji, že to z*rdovi ustřelil hlavu.
Tohle už asi těžko něco topne :D
Taky může my někdo vysvětlit jak je to s tou sérii z roku 2017. Já jenom že jsem docela hodně nedůvěřivej, když někdo natočí třetí sérii k seriálu po 27 letech.