TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1330331333335336362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    A ještě Boss je hodně opěvován.
    @Tyrion Lannister Nejsem Lynchův fanda, jeho filmy nepobírám, ale Twin Peaks miluju. Nechci spoilerovat, takže o tom nedokážu moc dobře mluvit, ale mysteriózní linka je tam výborná. Celý ten seriál má skvělou atmosféru, dobré a zajímavé (a zajímavě ujeté) postavy. Prostředí je dalším hercem. A pak samozřejmě ta hudba!
    Pokračování jsem neviděla. I když jsem se na něj nehorázně těšila, tak jsem nakonec nesebrala odvahu.

• JoserJoser persona non grata
    @Tyrion Lannister Ono to měl Lynch těžký, TP bylo na tehdejší dobu příliš nekonvenční a odvážné, Lynch především naprosto vytěžil formátu televizního seriálu a na něco takového tehdy ještě diváci nebyli připraveni, tak mu to stanice zrušila po druhé řadě, která samozřejmě skončila obřím cliffhangerem. Lynch to chtěl vždycky dokončit, pokusil se o to ve filmu Fire Walk With Me, který sice mapuje posledních sedm dní života Laury Palmer, ale jeho úplné finále se chronologicky odehrává až po konci seriálu. Bohužel ho v Cannes tehdy vypískali a všichni nepochybné kvality filmu uznali až zpětně, především proto, že nejen všechny série seriálu ale i tento film se od sebe velmi liší. Samotné druhá řada by se pak dala rozdělit na dvě poloviny- uzavření Lauřina případu, které je s Badalamentiho soundtrackem vpravdě dechberoucí a pak probírání Cooperovy minulosti, které končí právě oním cliffhangerem. Třetí řada je potom oním kýženým pokračováním, snažící se uzavřít nejen Cooperův příběh, ale příběh celého městečka i příběh Laury Palmer, která je tou nejdůležitější postavou seriálu a také je v dobrém slova smyslu skvělým fanservisem, takže každý šílenec (jako třeba já), který má doma nejen všechny série, různé knihy rozebírající celý fenomén TP a umělecké myšlení Davida Lynche, dvě různé verze pilotu, oba filmy (druhý je jenom sestříhaný z nepoužitých scén) nebo všechny doprovodné knihy (Tajný deník Laury Palmer, Cooperovy zápisky, nedávnou Tajnou historii TP) tohle prostě ocení. Lynch totiž vždycky nejvíc ze všeho chtěl osmnáct hodin televizního času, se kterými si mohl udělat cokoliv chtěl, no a taky že udělal, třeba scéna pohledu do nitra jaderného výbuchu z flashbackové epizody číslo osm, která je důležitá pro celé mystérium a která trvá dlouhé a dlouhé minuty, jenž je zakončená verši ''toto je voda ,toto je studna, pij z hluboka a klesni ke dnu, kůň je oční bělmo a temnota uvnitř'' je pro každého kdo není naladěn na stejnou vlnu vpravdě nesnesitelná. Absolutní tvůrčí svoboda, o kterou se strašně dlouho handrkoval mu to umožnila uzavřít jak si představoval a proto to celé trvalo tak dlouho. A nebyl by to samozřejmě Lynch, kdyby nám na konec neservíroval klasický happy end.

Dál samozřejmě není náhoda, že Lindelofův nejoblíbenější seriál je právě TP, protože z něj velmi opisoval, ale originál je samozřejmě jenom jeden. TP rozhodně není tak mysteriózně neohrabané jako Lost, tady jde především o zpočátku blíže nespecifikované mysteriózno, které je přes den a v hranicích městečka potlačeno kulturními návyky a křesťanskou fází, v lesích za městem a v přítmí noci však propuká v ten nejtemnější pohanský proud zla. Je to děsivé i zábavné zároveň, stejně jako je děsivé a zábavné zároveň pozorovat, jak Lynch ve třetí sérii velmi chytře a po kouskách objasňuje, o co se vlastně jedná.
  • upraveno 1. července 2019
    image
    @DanielSvatoš Špatnej topic :twisted:
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Na to že od seriálu vlivem negativního přijetí komunity nic moc nečekám, tak mě Geralt, dokonce i Yen, hlavně ale Ciri, velmi překvapili. Jasně, Geralt je až nechutně pohledný, to byl ale ve Hře taky a tam to nikomu nevadilo. A že by z Cavilla udělali po vzhledu knižního Geralta čekat nikdo nemohl. Tudíž za mě zatím v poho a těším se jak série vyjde :)
  • Geralt vyzerá celkom dobre,ale Ciri na fotke zblízka(detail na tvár) je viac Pavetta,než Ciri. :-k
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Taky jsem si Geralta predstavovala trochu sesleji a opryskaneji, takze si zatim nemuzu zvyknout (na tech bocnich fotkach uz mu prijde trochu Geraltovatejsi).

Nejvic me rusi prdelka na brade, ale tu si Cavill asi kvuli me neurizne, navic to je jen a jen muj problem.
    @Krisa To většina z nás ;)

A by the way, ta tvoje rušivá
    prdelka na bradě
    dle diskuzí vadila více lidem. Na to že má Cavill
    i druhou daleko výraznější a rušivější
    se ale jaksi zapomíná
    image
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart Je to prostě správná pr*el :twisted:
    image

Taky mne to mile překvapilo. Zbroj vojáků Nilfgaardu mne hodně znepokojila, ale tohle vypadá dobře. Knižní série je skončená už dávno, tak je to jenom o tom, aby scénaristi si nehráli na moc chytrý a bude to v pohodě :twisted:
    @Tyrion Lannister V případě Cavilla jde hádám o captain Britain's ass :twisted:

A tady máš za odměny výrazně lepšího Thanuse ;) Ber to jako výraz lásky nebo cokoliv :-P
    image
    Jinak ale musím Netflix pochválit za mnohonásobně výraznějšího Rhaegara než ukázala HBO. Inu, posuďme sami :)
    image
    image
  • No... Souhlas.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Sagart Ta druhá mě ale vůbec neruší :P
  • Lhala bych, kdybych řekla, že nejsem zvědavá, co provedou s vytyčeným obdobím (second age), události tehdy byly dost zajímavé.

https://www.cnet.com/news/lord-of-the-rings-amazon-series-cast-release-date-rumors-news/?fbclid=IwAR0UKCkJG9jjqbqt3B2xSww9FCZHA3znHHlRUliluEupGDJMAffEiYAUVNk
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Musíte sem fakt tahat ten zas*aný GoT seriál?
    @Nevada Seriál jako seriál, ne? :) Teoreticky sem můžeme tahat i Ulici nebo Růžovku a to jsou na stejné úrovni jak současné GoTko :-D
    @Sagart No ták, tohle si Ulice s Růžovkou nezaslouží :twisted:
    upraveno 7. července 2019
    Sagart napsal(a):

@Nevada Seriál jako seriál, ne? :) Teoreticky sem můžeme tahat i Ulici nebo Růžovku a to jsou na stejné úrovni jak současné GoTko :-D

Ne. Prakticky sem můžete tahat jakýkoliv seriál kromě GoT a jeho spin-offů. GoT tady má vlastní kategorii a tam taky zůstane. Icefire.cz byly vždy primárně knižní stránky a taky se tady pečlivě dbalo na to, aby diváci nebyli vystavení spoilerům z knih. V opačném gardu vyžaduju totéž. Ale to přece dobře víš.

• PaxterRedwynePaxterRedwyne Ripe for victory
    Má už za sebou někdo třetí sérii Stranger Things?
    @Paxter Redwyne Ne, ale mám za sebou druhou sérii žánrově spřízněného Dark, která je ještě lepší než ta první a na níž se Stranger Things absolutně nechytá
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Paxter Redwyne Jo
  • @Paxter Redwyne Yup, podľa mňa výrazne lepšia ako druhá, kvalitou sa podľa mňa blíži prvej, hlavne linka Stevea a Dustina. :)
  • Mě se StrangerThings strašně líbilo. Přidali dost humoru, což je podle mě dobře. Postavy už známe a postavy už vědí co jsou zač mozkožrouti a demogorgoni, takže by podle mě nebylo úplně dobrý kdyby to byla temná atmoška jako v první sérii.. Mě se teda líbila dost i druhá série (až na linku El v exilu)

Každopádně dotaz pro ty, kteří už viděli ST3 až do konce...
    Přežil Hopper a je "na druhé straně"?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @sfik
    Podle mě ano. Nebo se dokonce dostal skrze druhou stranu až do Ruska, jak napovídá ta poslední scéna.
  • Za mě byla 3. série lepší než druhá. Ten humor tomu seriálu dost pomáhá.

@sfik
    Moc tomu nevěřím. Ale určitě by mi nevadilo, kdyby se objevil v další řadě.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.