TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Třetí Stranger things dokoukány. Lepší než dvojka, na jedničku to nemá. Zdá se ale že už začínají vykrádat sami sebe, koncept je podobný, jen je to stále větší a větší. Snad to tedy ve čtvrté sérii nepřeženou, stále se na to totiž výborně dívá a chyby se promíjí překvapivě lehce.
Ale popravdě ti Rusové tam byli spíš na sílu, vzhledem k tomu, že s linkou Mozkožrouta toho moc společného neměli.
Jinak s tebou celkově souhlasím, tedy snad kromě toho, že třetí série by mohla seriál ukončit. Jakkoliv se pokračování obávám, tak si myslím, že tvůrci stále nechali spoustu věcí otevřených a každého přece zajímá zda má Upside down ještě co nabídnout.
Souhlasím, že spousta věcí je otevřených, ale takovýhle konec by mi nevadil. Upside Down určitě by mohlo dát na zajímavý příběh. Podle mne je pravdivá ta teorie o multiversu, že demogorgoni je rakovina šířící se napříč paralelními dimenzemi a ten Leviathan z 2. série vznikl, tak že sežral všechny ve městě a bůh ví kde ještě. A upřímně řečeno hodně rád bych viděl jednoho z těch 9 dětí s nadpřirozenými schopnostmi jako padoucha. Ta dějová linie s černoškou sice sklidila solidní hejt, ale mám rád, když je dichotomie mezi protagonistou a antagonistou a mít teda někoho, kdo narozdíl od Eleven nenašel nikoho, kdo by se o něj postaral by bylo dobrý. 1 vs 11 krásně poetické :D
=D :-D
A jsem rád že zmiňuješ i nevyužitý potenciál posedlých lidí, protože jsem taky doufal/čekal během sledování něco jako útok živých mrtvých v Hawkins :twisted: . Což mi přišlo jako zajímavější nápad než nová a větší (byť naštěstí originální) příšerka. Ono to taky mohlo mít nějaký větší dopad když už jde o třetí sérii, takhle se zase všechno ututlá a nikdo kromě stále se rozšiřujícího dream teamu nebude vědět o co jde (třebaže na toto hádám naráželi v této sérii tím jak fungují novináři v Hawkins :D ).
Osudy dalších
X-menůnadaných dětí by byl taky fajn, nemuselo by jít nutně o záporáky (bylo by to zajímavé, ale na stejných schopnostech protagonisty i jeho protějšku je založena půl prdel komiksovek a už to začíná být otravné, věřím ale že by byli tvůrci ST schopní se nějaké profláklosti tohoto druhu vyvarovat. Někde jsem ale četl že osudy nadaných dětí jsou popsány v nějakých doplňkových dílech (knihy, komiksy) což mi přijde škoda, protože jakkoliv se mi seriál hodně líbí, nemám potřebu si k tomu dokoupit další materiál a potencionálně se tak zbavují zajímavých linek použitelných v seriálu.By the way, dějová linka s černoškou se mi líbila, ale já jsem hádám nenáročný divák :)
Amen
Ano to jsem přesně myslel Živí mrtví, speciálně když Bill řekl, že je El nemůže porazit všechny, tak jsem čekal, že se je prostě pokusí udolat přesilou. Příšerka nebyla špatná a finální souboj s ohňostrojem byl pastvou pro oči. A ano mohlo to mít trochu větší dopad nějaká lokální Apokalypsa :twisted:
Tak já jsem to pochopil tak, že každý to dítě má jinou schopnost. El má telekinezi, osmička iluze, takže předpokládám, že žádné dítě nemá to samý a každý má svoji jedinečnou specialitu :D A věřím, že by to mohlo být zajímavé a doufám, že to nezůstane jenom u komiksů nebo knih. To by pak bylo jak Malaz, kde k dokončení některých linek musí člověk po 10 000 stranách přečíst ještě pomalu další sideqelovou sérii nebo Star Wars, kde co si budeme nalhávat taky spousta věcí z knih a komiksů by si zasloužila spatřit velké plátno.
Ale i kdyby to vynechali tak se zlobit nebudu, protože vím, že pořád v rámci možností vymyslí něco zábavného. Tady je totiž výhoda, že narozdíl od vyjebávárny typu LOST jsme nad těma ostatníma dětma nestrávili celou sérii, takže člověk po nich imho tolik netouží.
Mne se taky linka s osmičkou líbila byl to krásný vývoj postavy, podle mne to lidi naštvalo, protože to působí jako filler odbočka od toho důležitého.
Těší mě devatenáct nominaček pro Černobyl a fakt, že si všimli i A very English scandal. Netěší mě pochopitelně rekordní nomice pro Hru o trůny a nominovat Kita Haringtona za hlavní roli v dramatickém seriálu je opravdu vtip (tím nechci kritizovat jeho osobně, těžko s tím materiálem mohl dělat víc).
Milý je, že příští rok už nebudou s odpuštěním zastírat místo pro lepší.
A Good Omens? Ti dva miláčci si zasloužili minimálně nominaci.
Tak co se doplňkových materiálů týče je zde výhodou že pravděpodobně "jen" rozšiřují universe a nijak nepokračují v příběhu který nás zajímá. I tak ale nemám příliš v oblibě když má nějaký oblíbený svět hned x dalších médiích. Protože kdo to má pak všechno shánět, číst, sledovat, hrát, sbírat, zbláznit se z toho...
@Joser
Klepna pěkná, snad herečku vybrali dobře. Zase není černá, to bude špatné, ale snad si toho nikdo nevšimne :) Jinak si nemyslím že bude mít Klepna nějak důležitá, většina diváků si ani nezapamatuje její jméno a to je dobře, protože je ta kobyla už od hry z nějakého mně neznámého důvodu podivně přehypovaná :-s
Inu, vypadá to docela dobře a taky že seriál bude věrnější předloze. Dost důležité bude, jak si poradí s tím, jak si příběh hraje s tou obecnou vírou v církev nebo rodiče.
Bolvangarská cháska myslím môže vyzerať ako chce, ale hlavne veľmi inštitucionálne.
:-?