TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
16364666869362

Komentáře

• upraveno 30. srpna 2012
    Krisa: už mnohokrát. Je to skvělý! Dělala jsem to podle toho receptu, jak to vařili v tom jednom speciálu pořadu o vaření :D.
    Jarla: A co teprve až zjistíš, že je Fry svůj vlastní dědeček! :D
    Zatím jsem u pra pra ......pra prasynovce :-) Neke, že s tou přítelkyní, co se na něj vyklajzla :-))
    Ne, je to takovej Márty Mekfláj, co to dotáh' do konce :D.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. srpna 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Krisa: už mnohokrát. Je to skvělý! Dělala jsem to podle toho receptu, jak to vařili v tom jednom speciálu pořadu o vaření :D.
    Jarla: A co teprve až zjistíš, že je Fry svůj vlastní dědeček! :D

Já to vařila podle cervenytrpaslik.cz. Dokonce tam mají i další recepty. A některé jsou fakt pekelné :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. srpna 2012
    A co teprve až zjistíš, že je Fry svůj vlastní dědeček! :D
    A jak to vlastně je s Oblastí 51...
    Jo, tu variantu jsem dělala taky a zjistila jsem, že se až tak moc neliší :D. Každopádně je to mňamka (ale ne taková, jako Pravé jakazačistánské karí... to je fakt neskutečná lahoda!)
  • upraveno 31. srpna 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Jo, tu variantu jsem dělala taky a zjistila jsem, že se až tak moc neliší :D. Každopádně je to mňamka (ale ne taková, jako Pravé jakazačistánské karí... to je fakt neskutečná lahoda!)

Kolikoli: Tak z kuchařky Stařenky Oggové jsem dělala akorát Dupající kornatku, Ulepené čerty, Žulový koláč a Suchary zdravodrž. Jo a omáčku ohó ohó.
    Vlcacka: já to sama nevařila, ale každý rok na Festivalu Fantazie chodím na přednášku "Vaření se Stařenkou Oggovou". Vždycky je tam parádní atmosféra a navíc ochutnávky. Dělají PJK, jahodového klátila (mňam), omáčku ohó ohó, chléb a vodu, naprosto nevinnou kaši s nenápadnou medovou směsí (mňam mňam!), čokoládová slast se STO (naprostá dokonalost!) , knihovníkův banán (:D), pilulky ze sušených žab (to je fakt dobré :D), krysy na špejly (ty byly tuším jen jednou na Trpasliconu) a... to je asi všechno :D.
    Kolikokoli - pst! Fuj mluvit o Krisách na špilce! Že tě ústa nebolí. Jak netaktní!

( :-D)
    Neboj, nebyly to pravé krysy a už vůbec ne Krisy :D. Tuším, že to bylo ono maso s oním masem, teď nevím... musela bych se zeptat Smraďocha :D.
    Kolikokoli napsal(a):

Vlcacka: já to sama nevařila, ale každý rok na Festivalu Fantazie chodím na přednášku "Vaření se Stařenkou Oggovou". Vždycky je tam parádní atmosféra a navíc ochutnávky. Dělají PJK, jahodového klátila (mňam), omáčku ohó ohó, chléb a vodu, naprosto nevinnou kaši s nenápadnou medovou směsí (mňam mňam!), čokoládová slast se STO (naprostá dokonalost!) , knihovníkův banán (:D), pilulky ze sušených žab (to je fakt dobré :D), krysy na špejly (ty byly tuším jen jednou na Trpasliconu) a... to je asi všechno :D.

Sladké cucavé krysy na špejl. Jo a žabí pilulky jsem vlastně dělala taky.
    Začala jsem sledovat nový seriál (Merlin). Je to zatím dost dobré. Líbí se mi hlavně herecké obsazení (snad všichni už hráli v Doctorovi Who - kterého tu ale stejně asi nikdo nezná, takže je to fuk :D). Je to vtipné :D.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 31. srpna 2012
    Kolikoli : hej Merlina uz pozeravam dlhsie je to fajn serial a Doctor Who zacina niekedy na jesen
    Nový Doctor začíná... ZÍTRA!!! Zítra v o půl deváté (našeho času)! Už se nemůžu dočkat! :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 31. srpna 2012
    Doctor Who znám, viděl jsem dokonce i některé díly z roku 65 a dále. Merlin se mi nelíbí a to z jednoho prostého důvodu: Další připitomělý Teenagerský seriál. Proč musí Merlin vypadat že zrovna vylezl ze základky? A chudáka Artuše by snad ani nikdo neposlouchal. Proč mu nemůže být třeba 30-40 a hrát ho nějaký sympaťák?
    Jo, na Merlinovi je snad všechno špatně... Připitomělej scénář, (zvlášť v první řadě) děsivý vizuální efekty, otravná "Guenevere", prkenná Morgana... ale ústřední dvojice je tak nehorázně vtipná, že na seriál taky (tajně) koukám. :)
  • upraveno 1. září 2012
    EY: Protože to už tady bylo milionkrát...
  • upraveno 2. září 2012
    sarven napsal(a):

newsroom finále - celkom fajn, napriek vzťahovým trablom. dobrá práca, som rád, že som videl.

Finale nabite emociami
    Scenu Rambo-Baywatchovsku s velkolepym navratom som si musela pustit 3x
    Prislo aj na "nie, boze, nie, len nie sviecky, nieeeee" a sex in the city bol tiez osviezenim
    Dokonale finale
  • upraveno 3. září 2012
    sex v meste bol vtipne zamontovaný.
  • upraveno 3. září 2012
    Na CSFD jsem narazil na francouzský seriál Zvláštní jednotka. Má jen 8 epizod, tak jsem to skouknul - a docela síla. Mám rád televizní policajty typu Moulina nebo Schimanskýho a ten jejich smysl pro morálku a férovost - byť je to samozřejmě dost naivní a v dnešní době trochu úsměvné. Policajti ze Zvláštní jednotky - to je diametrální rozdíl. Všudypřítomná syrovost a surovost na straně zákona i zločinců - a stejně se mi to líbilo. Režíroval to Olivier Marchal - pokud jste viděli jeho filmy MR 73, Válka policajtů (2004) nebo Gang story, tak si dovedete představit jakého rázu tahle netradiční série je.
  • upraveno 5. září 2012
    Merlin skončil... 1. série - 75 %, 2. série - 80 %, 3. série - 90 %, 4. série - 95 %! Opravdu úchvatný seriál!
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. září 2012
    Kdo rád anglické seriály a ponuré krimi/drama, tak zkuste The Fixer. První série se mi líbila hodně, druhá je prý ještě lepší.

btw:
    Stanice Starz, která má na svědomí Bosse nebo Magic City, objednala deset epizod seriálu The White Queen. Projekt vychází ze tří bestsellerů autorky Philippy Gregory. Děj je zasazen do Anglie během Války růží. Ukazuje tři ženy, které jsou zapletené do stávajících bojů o trůn – ve hře jsou ti nejkrutější hráči v historii, kteří se nezastaví před ničím, aby chránili své zájmy a zájmy svých milovaných. Je to příběh o lásce a ztrátě, svádění a podvodu, zradě a vraždě. Vše prožívají tři ženy (Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort, Anne Neville), které pro svou touhu po moci manipulují zákulisí zásadních scén v dějinách historie. Natáčet se bude v Belgii a Starz bude seriál vysílat někdy v roce 2013.
    Zdroj: http://www.serialzone.cz/clanek/1028-true-blood-bude-mit-kratsi-sestou-serii-a-dalsi-stripky/#ixzz25bYTWcAj

Hmm, hmm, jen doufám, že to nezmrší jako Camelot.
  • upraveno 6. září 2012
    Zrovna jsem narazila na seriál Elementary, vyšel první díl.

Elementary is an upcoming television series based on Sir Arthur Conan Doyle’s Sherlock Holmes detective stories with contemporary twists. It stars Jonny Lee Miller as Holmes and Lucy Liu as Watson.

Bude to někdo sledovat? Poslední dobou je nějak přešerlokováno.
  • upraveno 6. září 2012
    Uz sa tu o tom hovorilo, ja si pozriem prvy diel a potom sa rozhodnem...
  • upraveno 6. září 2012
    Nevada: ta bílá královna vypadá dobře. Nemuseli by to zmršit, pokud se nebudou snažit o originální adaptaci něčeho, co už má milion jiných adaptací.
  • upraveno 7. září 2012
    Máme tu další (pseudo)historický seriál. Nejspíš volné pokračování Pilířů země.
    World without end.

Proč obsazují třicetileté herečky, na kterých to jde i vidět (Charlotte Riley), do rolí historických panen??? Někdy to vypadá, že došly mladé herečky.
  • upraveno 7. září 2012
    Mlade herecky mozne nie, ale panny uz davno :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 7. září 2012
    Ben: Ako to má zhruba následovať dej Pilierov?
  • upraveno 7. září 2012
    Hildegarda napsal(a):

Mlade herecky mozne nie, ale panny uz davno :)

Mno je pravda, že v herecké branži je to spíš na obtíž :)
  • upraveno 7. září 2012
    Já se docela těším na seriál Revolution. Už od traileru je to sice klasický veřejnopravní seriál ( jednoduché charaktery, které už jsme viděli tisíckrát), ale téma je to zajímavý a Gus Fring jako záporák je pro mně po Breaking Bad celkem dobrá návnada. Zase jednou seriál, při kterým budu fandit záporákovi, ale o to víc to člověka baví :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.