TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
16465676970362

Komentáře

• upraveno 7. září 2012

Ben: Ako to má zhruba následovať dej Pilierov?

odohráva sa to v tom istom meste, ale asi 2 generácie neskôr (cca 80 rokov?). občas sa spomenú niektoré mená, niektoré rodiny, ale v zásade je to príbeh toho istého mesta, rekonštrukcie/prestavby katedrály a najmä civilizačného posunu k remeslám, obchodu a pod.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 7. září 2012
    Mnahá... Ďakujem za objasnenie...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 7. září 2012
    S4RUM4N napsal(a):

Já se docela těším na seriál Revolution. Už od traileru je to sice klasický veřejnopravní seriál ( jednoduché charaktery, které už jsme viděli tisíckrát), ale téma je to zajímavý a Gus Fring jako záporák je pro mně po Breaking Bad celkem dobrá návnada. Zase jednou seriál, při kterým budu fandit záporákovi, ale o to víc to člověka baví :D

Pilot Revolution už je venku a reakce jsou převážně dost vlažné. Někteří to dokonce označili ve stylu "Terra Nova 2.0". Dost mi to vzalo chuť se na to koukat.
  • upraveno 9. září 2012
    Hm, pilot Revolution jsem viděl a těm co o tom mluví jako o Terra Nova 2 musím dát zatím bohužel za pravdu...
  • upraveno 10. září 2012
    sarven napsal(a):

Ben: Ako to má zhruba následovať dej Pilierov?

odohráva sa to v tom istom meste, ale asi 2 generácie neskôr (cca 80 rokov?). občas sa spomenú niektoré mená, niektoré rodiny, ale v zásade je to príbeh toho istého mesta, rekonštrukcie/prestavby katedrály a najmä civilizačného posunu k remeslám, obchodu a pod.
    Ani jsem si nevšimla, že Ken Folett napsal pokračování...
    Prozatím mi to připadá jako kopie Pilířů. Ale oddívám se na to, osm dílů není žádná přeháňka.
    Celkem si tam dělají srandu ze středověké medicíny - zvířecí trus na rány apod.
  • upraveno 10. září 2012
    Tak to nie je sranda, v starovekom Egypte sa pouzivala tzv vykalova lekaren. Hlavne ako ocna medicina. Zevraj stolica a vykaly su antibakterialne :))
  • upraveno 10. září 2012
    napísal veru, volá sa to na veky vekov, tuším a ja som paradoxne čítal najskôr to a až potom piliere. takže ma bavili veky a piliere mi prišli ako kópia :)
    inými slovami, dosť sa to na seba podobá.
  • upraveno 10. září 2012
    napísal veru, volá sa to na veky vekov, tuším a ja som paradoxne čítal najskôr to a až potom piliere. takže ma bavili veky a piliere mi prišli ako kópia :)
    inými slovami, dosť sa to na seba podobá.
  • upraveno 10. září 2012
    Hildegarda napsal(a):

Tak to nie je sranda, v starovekom Egypte sa pouzivala tzv vykalova lekaren. Hlavne ako ocna medicina. Zevraj stolica a vykaly su antibakterialne :))

Nemyslela jsem tu srandu to tak, že bych nevěřila, že to používali.
    Spíš z pohledu dneška vypichují zjevné nesmysly, protože každý ví, že je to nesmysl. Generálové po bitvě.
    Autor a filmaři se smějí středověkým snahám léčit nemoci a přitom i dnešní lidé věří kdejakým pověrám.
  • upraveno 10. září 2012
    Skins: První 3 díly mi tedy přišly při prvním zhlédnutí nic moc, ale pak jde kvalita prudce nahoru...
    Souhlas, dal jsem tedy první dvě série. Rozjezd byl teda těžkej, první díly jsem si jen řikal, co to je za magory, že to nemá s realitou života (alespoň v mém okolí) nic společnýho. Ale nakonec super, sledoval bych ty mikropříběhy dál. Zlomilo se to asi někdy kolem 4-5 dílu, asi u Sida - to je prostě týpek, kterýmu jsem dokázal silně porozumět (ale magorskou čapku nenosim ;-) I když třeba Cassie je fakt případ a těžce mi nesedla - až v závěrečných titulkách druhý série mi došlo, že to je Fialka :-) Jo a trochu mě štvalo, jak nejhezčí a nejsympatičtější holka (Jal) byla docela dlouhou dobu ignorovaná.
    Stanice Starz, která má na svědomí Bosse nebo Magic City, objednala deset epizod seriálu The White Queen.
    Super, těšim.
    No a co jinak... U Bosse začala druhá sezóna, zatím to vypadá na důstojné pokračování.

Alek: Ještě můžeš zkusit Political animals s Rippleovou a (novým) Králem za zdí. Akorát je to trošku poklidnější, taková sonda do politiky USA.
    No vida, Boss, toho jsem chtěl dát. Díky za připomenutí! A Political animals taky nezní zle, politika/média/USA, to je moje :-)
  • upraveno 10. září 2012
    Alek: Další série Skins taky nejsou vůbec špatné:-) Když přečkáš opět ten rozjezd, tak si obě další generace určitě taky oblíbíš (hlavně tu druhou);-)
  • upraveno 10. září 2012
    Jenže když už tam není Sid, Chris, Cassie, Maxxie...! A Effy to nezachrání :/. Možná jednou.. :D.
  • upraveno 10. září 2012
    Kolikokoli: Effy nemám vůbec ráda. Ale jsou tam jiní:-) Třeba taková Emily, ta je absolutně zlatá:-) Nebo JJ, Naomi, Panda... Prostě i druhou generaci jsem si oblíbila a tu třetí nakonec taky (i když to trvalo dýl, ale šestá řada je opět návrat ke starým dobrým Skins:-)). A i ty staré ještě jednou uvidíme, v závěrečné řadě nebo co to má být;-)
  • upraveno 10. září 2012
    Woohoo! :D. No, mi se na tom líbilo to, že je to takové realistické. Řeší tam vcelku chujoviny. Třeba u druhé série mi hrozně vadily ty vztahovky. Dát Sida dohromady s Chell byl prostě fail.
  • upraveno 10. září 2012
    Kolikokoli: Jo, bylo to jak brácha se ségrou:-/ Ale třeba Chris s Jal se mi líbili:-) Předtím jsem ji neměla ráda, ale jak si začala s Chrisem, tak mi byla mnohem sympatičtější:-D
  • upraveno 10. září 2012
    Jo, ti dva se k sobě hodili. Dávalo to smysl. Ale Chell + Sid... to žádný smysl nemělo. Prostě už se tam ty vztahy řešily fakt hodně. Ale Sid s Tonym to naštěstí zachránili. První série je ale stejně nejlepší. Hlavně Tonyho "doznání" v díle Effy.
  • upraveno 10. září 2012
    Já mám nejradši Chrisovi díly:-D A všechno kolem něj, to je prostě úplně nejlepší postava:-) Ale v druhé generaci jsou taky super postavy a je tam jeden úžasný pár:-)
  • upraveno 10. září 2012
    Já na to čekal X dílů a ony řeknou, že to nemělo smysl a byl to fail... :-D
  • upraveno 10. září 2012
    Sid patřil ke Cassie, to je naprosto jasné:-)))
  • upraveno 10. září 2012
    Chudák Sid, tu holku by neměli pustit z vypolstrovanýho pokoje :-)

Vůbec je zajímavý, že vlastně velkou část těch postav bych asi nedokázal vystát. Tony z první série byl na pěst po většinu času, Cassie magor, Effy manipulátorka... díky za ty ostrůvky rozumu u Sida, Jal a Maxxieho.
  • upraveno 10. září 2012
    Přesně! Sid a Cassie, Chell a Tony. Nic jiného! Chrisovi díly jsou nejlepší, protože Chris byl nejlepší postava!
  • upraveno 10. září 2012
    Effy v první generaci nic není, počkej si na druhou, to je teprve masakr:-)
  • upraveno 10. září 2012
    Asi si dam oddych a proložim to něčim jinym :-)
  • upraveno 10. září 2012
    Co jsem slyšela, tak ty další generace jsou hodně vztahové. A to už není ončo. I s tím těhotenstvím Jal už to bylo moc. První série byla prostě nej. Hlavně v Rusku :D. V druhé sérii se mi líbilo, že je tam hodně Maxxieho a Chrise :D.
  • upraveno 10. září 2012
    Takže ty bys chtěla aby pořád jen pařili?:-D Mně to přišlo vztahové od začátku:-)
  • upraveno 10. září 2012
    Ty pařby byly nejlepší :D. No, vztahové... tím myslím to scházení a rozcházení... a hlavně Chell + Sid blbost... :D
  • upraveno 10. září 2012
    Nj, jenže to je prostě běžnou součástí života, tyto vztahové peripetie a zvlášť u puberťáků:-) Tak alespoň si Sid konečně vyzkoušel, to po čem dlouho toužil a zjistil, že to není ono:-D Btw. nechtěla bych prožít takový dojezd párty jako Chris ve svém prvním díle:-)))
  • upraveno 10. září 2012
    :D No, byla tam aspoň ta nejvíc LOL scéna v celém seriálu (Chris ve skříni :D) - tedy... ta "vtipná část", ne ta tragická, že mu mamča zdrhla.
  • upraveno 10. září 2012
    Chudák:-( On byl takové přerostlé dítě:-) A s Angie byli spolu strašně zlatí:-)))
  • upraveno 10. září 2012
    Angie byla skvělá v 1. sérii. Ve 2. už se mi s tím novým účesem nelíbila. Mám strašně moc ráda tu scénu Cass+Sid na trampolíně, ta je krásná (a vedle té s Tonym v nemocnici asi TOP). A ještě se mi strašně líbí jak Tony zpívá (i když byl přezpívaný prý někým jiným - všichni, kdo viděli Jak na věc, vědí, že Nick fakt zpívat neumí :D).
    A nejvíc nejlepší je stejně...

Ba ne, zapomněla bych na tohle :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.