TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
16667697172362

Komentáře

• upraveno 19. září 2012
    brbr napsal(a):

Hilda: Profesionálové - to je o té horské službě? (jinak Kostelný, i přesto, že vypadá jako Hurvínek, je můj asi nejoblíbenější slovenský herec.

Nie, myslim sitcom o policajtoch vid
  • upraveno 19. září 2012
    Tyna: Tak to českým televizím ukrutně křivdím, občas si mezi tou mizérií střihnou největší mainstream ze všech - kriminálky :D
  • upraveno 19. září 2012
    Hildegarda napsal(a):

Nie, myslim sitcom o policajtoch vid

Hh, to jsem měla smůlu pár dílů vidět, běželo to na Barrandově... stejná cypovina jako Cyranův poloostrov... některý věci by se měly zakázat...
  • upraveno 19. září 2012
    svoa00: Aha, ty bys chtěla něco alternativního? No, tak to bude potíž, to je obvykle dost drahé a z povahy věci méně sledované (tzn. míň prachů za reklamu). Fantasy, scifi, historické... To všechno je vážně strašně drahé na výpravu a na malém trhu se to nevyplatí. Myslím, že ČT točila takový historický pro děti (Ať žijí rytíři), ale vylezla z toho, tuším, pěkná blbost.
  • upraveno 19. září 2012
    Z těch starších a nejmenovaných českých seriálů musím uvést Ranč u Zelené sedmy. Na ten nedám dopustit já :) Zvlášť babča a Studna jsou úplně úžasný postavy :) :)
  • upraveno 19. září 2012
    Jo, u toho jsem se taky celkem smála...
  • upraveno 19. září 2012
    Tyna napsal(a):

svoa00: Aha, ty bys chtěla něco alternativního? No, tak to bude potíž, to je obvykle dost drahé a z povahy věci méně sledované (tzn. míň prachů za reklamu). Fantasy, scifi, historické... To všechno je vážně strašně drahé na výpravu a na malém trhu se to nevyplatí. Myslím, že ČT točila takový historický pro děti (Ať žijí rytíři), ale vylezla z toho, tuším, pěkná blbost.

Chtěla bych prostě, aby u nás v televizi předvedli něco, co tu nebylo už stokrát. Aby napsali příběh, který někam směřuje, a zároveň se nesráželi nevhodným vtipkováním nebo malostí. O žánr primárně nejde, třeba Návštěvníci (mimochodem to tuším byl velký hit) jsou sci-fi, ale děj se rychle přesunuj do "současnosti", takže zbytečně neutráceli. Tady jde o nápad, nikdo po českých televizích nechce davové scény. Divím se, že při tom nedostatku kreativity u nás ještě nenavázeli na trend západních televizí (které mají podobný problém) - adaptace. Teď mě napadá jenom Bylo nás pět.
  • upraveno 19. září 2012
    Ještě moje slabůstka: My všichni školou povinní a Karfík :) teď jsem si vzpomněla, že vlastně pravidelně sleduju Vyprávěj, ale je to trochu ze setrvačnosti.

Jak se tady pořád naráží na ty TV miniserie, tak se mi líbila Ďáblova lest (až na to, že pořád o archeolgickém výzkumu mluvili jako o vykopávkách :) a teď je celkem fajn i Ztracená brána.
  • upraveno 19. září 2012
    Tak ona kdysi i u nás Československá televize dělala něco jako minisérie. Vybavuju si tři historický příběhy, který před pár rokama reprízovali a všechny jsou z roku 1974: Vrtkavý král (Přemysl Otakar I.), Královské usínání (Václav I./Přemysl Otakar II.) a Královský gambit (Václav II.). Všechno je to natočené stroze až divadelně, ale dialogy jsou zhruba na úrovni Lva v zimě :) Docela ráda bych viděla, jak podobný "alternativní" počiny spách ČT i dneska.
  • upraveno 19. září 2012
    Souhlasím, že Ďáblova lest i Ztracená brána jsou koukatelné, i když plné takových roztomilých pošetilostí typu "inspektorka inspekce vyšetřuje vraždu? wtf?" připadně hlášek "napíchněte mu telefon! teď hned!" .-) Já jsem se dívala i na Strážce duší (stejný autor scénáře). mám ráda tajemno, ale Vašíček je jako scénárista prostě špatnej...
  • upraveno 19. září 2012
    svoa00: To mi připomnělo vůbec nejlepší "seriál", Z hříček o královnách... Ten byl výýýýborný. Dialogy jako víno, výborní herci, perfektní náměty. Vždycky šlo o nějaký klíčový moment, kdy se "psaly dějiny" (kromě posledního dílu).
    * Císařovna Sissi si zve herečku Kateřinu Srattovou, aby jí decentně naznačila, že císař má o herečku zájem a ona není proti (Záskok pro Sissi)
    * Královna Alžběta bolestně váhá, když má podepsat rozsudek smrti pro svého milého lorda Essexe, který proti ní vedl převrat (Královnina smečka psů)
    * Velkokněžna Kateřina (brzy již Veliká) si buduje síť spojenců, která se bude hodit, až carevna zemře. (Jeden den ze života velkokněžny)
    * Velitel loďstva Anicetus přichází k zapuzené císařovně Octávii, aby jí řekl, že se druhý den přizná k tomu, že je její milenec a že jí to asi bude stát život. (Nevěra po císařsku)
    * Celý rakouský dvůr se zoufale snaží přesvědčit pubertální Marii Antoinettu, aby oslovila královu milenku paní du Barry (Dva pokoje ve Versailles)
    * Pruská císařovna Victorie čeká u lože umírajícího manžela, zatímco její syn se připravuje vládnout sjednocenému Německu (Císařovna na chvíli)
    * A můj oblíbený, kde se dozvíme, jak to v reálu bylo s Hamletem. (Vzpomínka na Hamleta)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. září 2012
    Tohle opakovali loni v létě, a kromě Vešknové jako Marie Antoinetty se mi to moc líbilo. Ale bohužel jsem nestihla všechny díly.
  • upraveno 19. září 2012
    Tyna napsal(a):

svoa00: To mi připomnělo vůbec nejlepší "seriál", Z hříček o královnách... Ten byl výýýýborný. Dialogy jako víno, výborní herci, perfektní náměty. Vždycky šlo o nějaký klíčový moment, kdy se "psaly dějiny" (kromě posledního dílu).
    * Císařovna Sissi si zve herečku Kateřinu Srattovou, aby jí decentně naznačila, že císař má o herečku zájem a ona není proti (Záskok pro Sissi)
    * Královna Alžběta bolestně váhá, když má podepsat rozsudek smrti pro svého milého lorda Essexe, který proti ní vedl převrat (Královnina smečka psů)
    * Velkokněžna Kateřina (brzy již Veliká) si buduje síť spojenců, která se bude hodit, až carevna zemře. (Jeden den ze života velkokněžny)
    * Velitel loďstva Anicetus přichází k zapuzené císařovně Octávii, aby jí řekl, že se druhý den přizná k tomu, že je její milenec a že jí to asi bude stát život. (Nevěra po císařsku)
    * Celý rakouský dvůr se zoufale snaží přesvědčit pubertální Marii Antoinettu, aby oslovila královu milenku paní du Barry (Dva pokoje ve Versailles)
    * Pruská císařovna Victorie čeká u lože umírajícího manžela, zatímco její syn se připravuje vládnout sjednocenému Německu (Císařovna na chvíli)
    * A můj oblíbený, kde se dozvíme, jak to v reálu bylo s Hamletem. (Vzpomínka na Hamleta)

Já je mám v knize a moc krásně se to i čte.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 19. září 2012
    Tak já se taky přiznám. Vede Ordinace v Růžovoučké zahrádce, následují cesty Romů (pardon, domů), hned v závěsu je nejsmysluplnější seriál všech dob Ulice. Teď vážně, z českých seriálů toho moc nemusím, možná trochu ty Četnické humoresky (první série), třicet případů Majora Zemana (víte jak jsem se jako malý bál u dílu STUDNA?) a ještě tak herní magazín Re-Play.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. září 2012
    Ranč u Zelené sedmy jsem nesnášel, karikatura venkova, politická korektnost, "uděláme ze sebe skanzen a budou se na nás jezdit koukat Germáni" a přiteplenej Amík. Fuj :)
  • upraveno 19. září 2012
    Hlavně nechápu, proč se televize musí opičit? Proč jedna točí Základku a druhá Gympl, obojí má být komedie ze školního prostředí?
    Ze současných seriálu mě zaujalo akorát Vyprávěj, ale to nesleduji, protože mě nebaví hlídat vysílací časy.
  • upraveno 19. září 2012
    flanker.27. já teda, když něco nesnáším, tak se na to nedívám :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. září 2012
    Tyna napsal(a):

flanker.27. já teda, když něco nesnáším, tak se na to nedívám :-)

To je určitý druh sebemrskačství, to mám u některých filmů - vím, že se mi to nebude líbit, ale stejně se kouknu :)
    upraveno 19. září 2012
    Zelená sedma byla hodně dávno, a rodiče na to koukali, tak jsem sem tam něco zahlíd, pozdějc to bylo v době, kdy jsem akorát chodil z práce, tak jsem zase občas něco zahlíd :)
  • upraveno 19. září 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Hlavně nechápu, proč se televize musí opičit? Proč jedna točí Základku a druhá Gympl, obojí má být komedie ze školního prostředí?
    Ze současných seriálu mě zaujalo akorát Vyprávěj, ale to nesleduji, protože mě nebaví hlídat vysílací časy.

já se dívám online, protože v osm je pro mne moc brzy.
  • upraveno 19. září 2012
    brbr: ukládáš dítě?
    přesvědčilas mě, přes zimu to skouknu. :-)
  • upraveno 19. září 2012
    Ben Nevis napsal(a):

brbr: ukládáš dítě?
    přesvědčilas mě, přes zimu to skouknu. :-)

Bingo! :-)
    upraveno 19. září 2012
  • upraveno 19. září 2012
    Nevada: Čistě pro zajímavost, seriál Základka tam chválí :-)
    (neviděla jsem, možná se podívám... proč ne, jsem na mateřské .-)
    upraveno 19. září 2012
    Gympl nebo základka nic, já se přijdu koukat, až to budou Jesličky...
  • upraveno 19. září 2012
    Flanker: ten seriál se nejmenuje Jesličky, ale Ententýky :-) Jak vidíš, pokryta je každá etapa života, mám pocit, že už bylo i něco o důchodcích.
    upraveno 19. září 2012
    Tyna napsal(a):

Nevada: Čistě pro zajímavost, seriál Základka tam chválí :-)
    (neviděla jsem, možná se podívám... proč ne, jsem na mateřské .-)

Já ten článek pochopitelně četla. Ale dívat se na to stejně nehodlám.
    Viděla jsem skoro půl hodiny z úvodního dílu Ententýky. Víc jsem nevydržela. Už dávno jsem si ověřila, že současná česká filmová i televizní tvorba není pro mě (čest pár výjimkám). I všemi vychvalovaný Comeback mi připadá zoufale nevtipný a přehrávaný.
  • upraveno 19. září 2012
    Nevada napsal(a):

I všemi vychvalovaný Comeback mi připadá zoufale nevtipný a přehrávaný.

Mně taky... Myslím, že zdejší tvůrci neumí natočit sitcom. Respektive, možná ho natočí, ale vtipné to bohužel není:-/
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. září 2012
    Michelle napsal(a):

Nevada napsal(a):

I všemi vychvalovaný Comeback mi připadá zoufale nevtipný a přehrávaný.

Mně taky... Myslím, že zdejší tvůrci neumí natočit sitcom. Respektive, možná ho natočí, ale vtipné to bohužel není:-/
    Protože zdejší tvůrci používají vtipy staré jak sám čas! Když všechny vtipy znám, čemu se mám ještě smát?
  • upraveno 19. září 2012
    Krisa: Někteří se smějí:-) Možná nemáme ten správný smysl pro humor, potřebný k tomu, abysme to pochopily:-)))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.