TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1959698100101362

Komentáře

• @Krisa 27.1.
    Ja vzdy checknem wiki
  • @Blackfish Taky začínam fandit římanum:P.Jen tak mimochodem, nevíte proč v každym záběru spartaka( jak z někoho dělá klobásy )řve na celý kolo?(už mi to začalo líst krkem)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 28. ledna 2013
    @Blackfish Při-CO k Římanům? Že se nestydíš!
    První byl skvělý, spousta krve a polonahých lidí, přesně jak to máme rádi :). Konečně jsem si zvykla i na "nového" Spartaca, Liam McIntyre mi nevadil (spíše naopak), ale nějak jsem si nemohla zvyknout na jeho hlas. Musím ale říci, že mi některé mrtvé postavy hodně chybí.
    Kažopádně jsem hodně zvědavá, jak to celé zakončí.

@Hildegarda Tak nic, blbě jsem koukala.

@M1on No já být v takový sekačce, tak ječím jak démon :)
  • M1on napsal(a):

@Blackfish Taky začínam fandit římanum:P.Jen tak mimochodem, nevíte proč v každym záběru spartaka( jak z někoho dělá klobásy )řve na celý kolo?(už mi to začalo líst krkem)

Právě proto mě zaujal víc Crassus, který, narozdíl od těch dvou šašků co tam hrají římské velitele nebo od Batiata a Glabera, má i něco v hlavě a ví jak to použít a má i jakous takous čest a syna, ze kterého se snaží nevychovat debila. Těším se na mladého Caesara.

Vzbouřenci neustále řvou, rozsekávají lebky, koupou se v krvi, potom Gannicus chlastá a šoustá, Crixus řeší vztah a Spartacus má těžkou hlavu s vedením a touží po pomstě - JASNĚ ale to už tu bylo.

Uvidíme další díly ale jak říkám Crassus si pomalu naklonil legie na mou stranu :)
  • upraveno 28. ledna 2013
    @Krisa tak Řimani jsou civilizovanější:P maj republiku,lázně a hlavně to nejdůležitější co unás nebylo ani ve středověku kanalizaci (u nás se to ve městech házelo z okna na kolemjdoucí).

Navíc Crassus jako Glaber touží po moci, ale liší se od něj tim, že Spartaka obdivuje a nepohrdá jím.
  • V tv dnes davaju 2 broke girls a zevraj to vyhralo Emmy. Som zvedava...
    Blackfish napsal(a):

O tohle se imho postará synek sám (alespoň na mne působí jako materiál na debila série).

Crassus je dobrý záporák, to souhlasím, ale stejně nemůžu nebýt na straně otroků. Rozsekávání lebek a krvavé koupele - co byste chtěli od bývalých gladiátorů, kteří nemají žádnou úctu k životu a jsou to v podstatě divoši. A celý seriál je založen na pomstě Spartaca Římanům, takže nevím, co jiného by měli vymýšlet.

• ukázat ho jako člověka?
    Že by řekl "Zotročili jste mě, zabili mi ženu, zotročili další spoustu lidí, zneužívali nás, nechávali nás (se) zabíjet pro zábavu, když se vám nehodíme, v klidu nás zabijete a ještě se tomu smějete... Ale fajn, co jsme si, to jsme si, budeme kamarádi"?
    Tohle zlidšťování by tam nesedělo - pochybuji, že by vzbouřený otrok/gladiátor měl nějaké slitování s nepříteli a projevoval se "jako člověk".
  • upraveno 28. ledna 2013
    @Blackfish Tak oni se o to snaží, bohužel je to přebarveno červeou(krví která vypadá jak barva)a ejhle je z něj mlejnkem na maso
  • Ta krev mi tam připomíná výbuchy v kobře 11. Tam každé auto vozí kilo TNT a tady každý nosí po těle náhradní pytlíky s krví.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Hildegarda napsal(a):

V tv dnes davaju 2 broke girls a zevraj to vyhralo Emmy. Som zvedava...

Viděla jsem první sérii a je to hodně dobré. Ale bála bych se dabingu. Je tam hromada dvojsmyslů a celá řada narážek na americké reálie.
  • @Hildegarda ako hovorí Nevada s dabingom to nie je ono.
    Krisa napsal(a):

Hildegarda Tak nic, blbě jsem koukala.

Iain Glen tam opravdu hraje a vysílalo se to včera večer.
  • @Nevada Hlavne sa mi paci, ze po Roseanne konecne na scene nejaka brunetka typu krv a mlieko :)
    Max je úžasná (kdyby se pořád tolik nesmála svým hláškám, byla by dokonalá) :)
  • Dotáhla jsem do konce druhou sérii American horror story a musím říct, že je o kousek lepší než série první - přinejmenším má plnohodnotný poslední díl. Dodávám ale, že WTF momenty jsou tam (znovu) často skutečně jen na efekt a logiku má děj zhruba stejnou jako filmy Davida Lynche (
    jedna z postav skončí v ústavu za vraždu ženy, která je úředně mrtvá
    ).

Milovníkům severských kriminálek by se nejspíš mohl líbit dánsko-švédský Bron/Broen (csfd.cz/film/305322-bron/) Dánský policista a jeho švédská kolegyně řeší případ, který začne nalezením těla na mostě spojujícím Kodaň a Malmö. Je to seversky precizní, pomalé a trochu ujeté a postavy mají bytečky jak vybavené od Ikey :D

image
  • @sarven uz si zacal s The Following?
    Vcera som videla prvu cast a bolo to prilis evil na mna. Zlo az v takej zhmotnenej podobe a vykreslene tak brutalne je na moju citlivu dusicku velke susto.
  • @svoa00:
    Tak ona nešla sedět za smrt ženy, která je ústředně mrtvá. Prostě šla sedět - zde se nabízí otázka, proč to Kit nahlásil (mrtvola v baráku je mrtvola v baráku, jedno jestli je úředně mrtvá nebo ne) a nezakopal ji někde na dvorku. Jude byla taky "úředně mrtvá", ale na úřadech (policie) to nevěděli. Takže asi oficiálně (na "městském úřadě") bylo u Grace jen to, že odešla do blázince, ale ne, že umřela. To samé u Jude. To "úřední potvrzení o úmrtí" měl asi akorát Timothy v šuplíku, kdyby se někdo ptal.
  • Hm, Last Resort utnuli. Asi to bylo na Amíky málo patriotické, škoda. Zápletka měla potenciál a kdyby z toho udělali minisérii, vynechali plky mezi postavami a fňukání, mohl to být zajímavý seriál.

Mimochodem, jsem sama, kdo má pocit, že ve filmech a seriálech přibývají chlapi, kteří fňukají nad svým osudem se skleničkou? A jejich roli nahrazují silné ženy?
    Nic proti postavám, které někoho oplakávají, ale dříve tolik prostoru neměli, hned se oklepali a hurá do boje. :-)
    Justified 4x03: Z tohohle dílu budu mít asi noční můry.
    Mám panickou hrůzu z hadího uštknutí.

Jdu se odreagovat k Ripper Street.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Neviem, či som sa tu už pýtal...
    Pozná niekto z vás anime seriál Fate/Zero? Čo si o ňom myslíte? Spolužiak mi ho odporúča tak sa pýtam predtým, než začnem kukať.
  • "‎'How I Met Your Mother' has been renewed for a ninth and final season, and promises the mother will be revealed. Finally!"

Aby som to konecne zacala pozerat :)
    Současná série HIMYM mě dost baví, zase jsem se vyhoupla zpět z "dívání se ze zvyku", což zrovna prožívám u TBBT a doufám, že tomu se taky povede návrat.
  • Ja doteraz nechápem prečo tak zmenili Amy z TBBT, zo začiatku bola "normálna" teraz z nej urobili nejakú čudnú lesbu.
    @JoeGyry WHAT? Vždyť po Sheldonovi jde jak slepice po flusu.
  • upraveno 30. ledna 2013
    Amy je super, Shamy je můj nejoblíbenější pár :-) U TBBT se poslední dobou nasměju víc než u HIMYM, i když tato řada HIMYM už měla pár výborných dílů...
  • @Krisa minule šli v TV tie časti kde sa prvý krát objavila a ked jej Penny pochválila vlasy pýtala sa jej či je lesba (a nemyslela to milo). No v ďalšej sérií už sama flirtovala s Penny,
    tá časť keď idu kupovať svadobné šaty tak k nej lezie do kabínky, keď prvý krát pijú tak lezie k Penny do izby, alebo to ako povedala že na jej tele nie je chlpu ktorý by ona neostrihala (alebo niečo v tom zmysle).

Viem že má rada Sheldona len mi proste inde na nervy to ako sa správa k Penny úplne umelé mi to príde. A hlavne ten skok z Penny je hlupa a fuj na Penny je bohyňa krásy.
    Možno to nejak vysvetlili a už si na to nepamätám a ak áno tak si to vysvetlenie vážne musim znova pozrieť.
    @JoeGyry No nevím, spíš mi to přijde jako zbožšťování krásné ženy, co bere ošklivou... Jako v teen filmech, když se hlavní hrdinka (ošklivka, která se nakonec stane kráskou) snaží kamarádit s hlavní roztleskavačkou.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    To jsem vážně jedinej koho ty stupidní kecy od Penny tak štvou? Navíc, proč po ní všichni sakra tolik slintají, vždyť je naprosto průměrná...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.