TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
194959799100362

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 24. ledna 2013
    @sarven Zajímavé, zvláštně ponuré - já tomu šanci dám :)
    Ta hudba se mi strašně líbí.
    upraveno 24. ledna 2013
    Mimochodem o víkendu začíná poslední (3.) série Spartaca. Jsem strašně zvědavá, jak to celé zakončí.
  • upraveno 24. ledna 2013
    @sarven Rozhodně se mi líbí víc, než ta první... Jen ten havran (nebo co to je) ve mně až příliš evokuje GoT.
    Hudba skvělá. :)
    Edit: Aha, koukám, že Fever Ray = Karin Dreijer Andersson z The Knife. Už chápu, proč se mi líbí. :D
  • Stejně jako Nevada doporučuju zkusit The Following. Kevin Bacon (konečně) hraje celkem normálního chlapa a Purefoy si střihnul vychytralého masového vraha, který se snad bude moct postavit vedle Johna Doea a Hannibala Lectera. Jeho proslov na konci prvního dílu byl totiž geniální, tohle je... člověk s plánem.
    @svoa00 Přemýšlela jsem nad tím a koukám, že je venku epizoda 00 a 01 - je 00 pilot, nebo první verze prvního dílu? (= mám vidět nejdřív 00 nebo můžu jít rovnou na 01)
  • @svoa00 Nějak jsem se zděsila zápletky, že masoví psychopati mají spolupracovat (přece jenom by to měli být spíše samotáři a ne politici). Kdyby to bylo povedené, tak proč ne, ale čekám na ohlasy. :-)
  • @Krisa Venku je s01e01 (Pilot), děj tam i očividně začíná.

@BenNevis Mno, on není Dexter. Zato má charisma a umí dobře mluvit. Nejde o spolupráci, on prostě má kult obdivovatelů, kteří ho obdivují a poslouchají.
    @svoa00 Mě pak napadlo, že to s01e00 bude asi webdl
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Krisa
    01x00 je myslím něco jako film o seriálu. Jako takové ty blbosti, co nám pouštění před 3. sérií GoT místo normálních upoutávek, jen delší.

Purefoy byl v pilotu vážně třída. Stačilo ho sledovat jen při přednášce nebo jak pozoruje svědkyni u soudu...
    Bacon byl na scéně dvojnásob a přesto neměl šanci, ačkoliv nebyl vůbec špatný. Jen mi vadí,
    že je to další vyhaslý hrdina, zmítaný démonem alkoholu. Plus mají za to, že díky zranění není schopný atletických výkonů. Snad si to zapamatují i pro další díly.
  • @Nevada:
    Spíš by bylo originální, kdyby polda problémy s alkoholem neměl. Chybí už jenom bývalá policajtova žena, která ho pořád miluje :D
  • no pravdupovediac Dextera som nepozeral, a trochu sa bojím, či chcem pozerať seriál o "zlom človekovi" no ale skúsim.
  • @sarven To se bát nemusíš, vypadá to především na klasický duel policajta a masového vraha, co mu bude dělat ze života pekla (nejen jemu). A že ten vrah nebude žádné ořezávátko...
    upraveno 24. ledna 2013
    Já jsem hlavně zvědavá, jak hodlají pokračovat.
    Uteče jim znovu s pomocí někoho od policie (další z jeho následovníků - tipuju tu mladou, co visí imrvére Baconovi za zadkem)? Nebo bude zavřený a bude výměnou za nějaké výhody spolupracovat s FBI na hledání těch hajzlíků, co si našel? Nebo ještě něco jiného? Třeba spolupracovat s FBI na řešení úplně jiných případů, z nichž se jen některé postupně ukážou být jen té jeho smečky..
  • @Nevada Řekla bych, že nejdřív udělá to druhé a pak to první.
  • Hm, hm, že bych to zkusila? Z Dextra jsem viděla asi 4 díly a moc mne nebavil, na druhé straně jsem začala ujíždět na tady taky doporučované Ripper Str. (fascinuje mne, jak MacFadyen vyslovuje "Emily" :-).
  • Justified, viděny první dvě série. Nechápu, proč jsem tenhle seriál tak dlouho ignorovala. Givens se pro mě stává seriálovým policajtem číslo jedna, povedený mix Huntera (nikdy nemine) a Walkera + smysl pro humor + příjemný vizuál a perfektní hlášky. Co nejdřív musím první díl pustit dědovi, po Chuckovi pak už ani nevzdechne :D
    Mimochodem, proč už chlapi nenosí klobouky, to je taková škoda :(
  • Mimochodem, proč už chlapi nenosí klobouky, to je taková škoda
    Svatá pravda, já mám dva, černej a hnědej, ale zákaz je nosit, s bradkou a kloboukem vypadám o 10 let starší :D
  • nevěřím, klobouky jsou boží
    image
    image
    image
    Olyphantovi klobouk neskutečně sekne. Tolik jsem si na něj v Justified zvykla, že když je v záběru bez klobouku, tak pořád přemýšlím, co mi na tom nesedí :)
    Jen by ve 4. sérii potřeboval trochu zkrátit vlasy.
    Mám za sebou první díl Ripper Street a musím uznat, že jste měli pravdu - vypadá to hodně dobře (ale Copper se mi líbil trošku víc). Hlavní trojice je vybrána skvěle - moc se mi líbí odměřenost mezi Bromem a Američanem.
    A Emily má úžasný zuby :)
  • S hrůzou jsem zjistila, že Ripper Str bude mít jenom 8 dílů a The Following max. 15. :'-(
    U projektů BBC je to normální. Někdy mají dokonce jen 4-6dílné. The Following je tzv. midseason seriál. Tam je počet dílů vždycky menší. Při velkém úspěchu takový seriál většinou dostane plnou sérii. Takhle začínaly třeba seriály Castle nebo White Collar (i když ten si pořád drží styl půl série v létě, půl série v zimě).
    Já mám ráda seriály, které mají 8-12 dílů na sezónu. I když je pravda, že po skončení série vždycky remcám, že je toho málo a musím zase rok čekat :)
  • Tak to můžem být rádi že hra tak jde :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    HIMYM má zase 22/20/24 dielov na sezónu, teraz má 8. sériu. Ale tam tie diely trvajú tak dopolhoďky. :-)
    upraveno 27. ledna 2013
    22-24 epizod na sérii mají skoro všechny seriály vysílané ve standardní sezóně podzim-jaro na veřejnoprávních stanicích (nevím jaké je jejich přesné označení) v USA. Jen občas do toho zasáhne výjimka jako je stávka scénáristů. A pak kulišárny jako předčasné zrušení nebo zkrácená závěrečná série (Chuck) a pod.
  • Nejlepší jsou seriály o cca 12 dílech/sérii (mluvím teď o hraných seriálech, kdy na sebe díly navazují - naopak u nenavazujících se animácích jako FG nebo Simpsni je jedno, jestli je dílů 10 nebo 20). Hrané seriály o 22 dílech a víc v sérii mi kolikrát přijdou zbytečně natahované.
  • Following bude mít max. 15 dílů, protože Bacon má pak jinou práci.
    Jen mě naštvalo, že když mě něco začne bavit, tak je to krátké.
    Nevíte kdy bude 5. epizoda Ripper Street? Nemůžu to najít, ani na stránkách BBC America. Kromě Bronna v ní bude hrát i ser Jorah Mormont :)
  • Tak konečně je venku první díl Spartacus: War of the Damned. A musím říct že se začínám přiklánět k Římanům, protože Crassus je neskutečnej Badass.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.