Tanec s draky vyjde 12. července 2011!

upraveno 6. března 2011 v Píseň ledu a ohně
Tanec s draky sice není hotov, ale jeho dokončení je tak blízko, že se vydavatel a GRRM dohodli na stanovení data vydání. Stane se tak 12. července 2011, což je za 130 dní ode dneška. V ten den bude Tanec s draky v knihkupectvích. Dále citujme GRRM:
imageČíst celý článek zde
1246715

Komentáře

• upraveno 9. března 2011
    Ellane: No tak Lannisterům nakonec spadne do klína všechno, žejo ;)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. března 2011
    Jo, a jako první to bude Cerseina hlava.
    Já začal číst píseň na vejšce. Psal se rok asi 2001 nebo 2002. Hledal jsem tehdác nějaké dobré fantasy čtení a navedl mě na měj fantasyplanet...Okamžik, kdy mě kniha magicky přitáhla byla smrt Neda. Smrt jednoho z hlavních hrdinů a největšího klaďase mi přišla takřka revoluční, s tím jsem se do té doby ve fantasy nesetkal...Martin se pak stal mojí jedničkou mezi spisovateli fantasy žánru. Neuvěřitelně talentovaný vypravěč, schopný vytvořit ve svých dílech úžasnou lehce sladkobolnou atmosféru...Pak za pár let přišlo zklamání z Hostiny a NEUVĚŘITELNĚ DLOUHÉHO ČEKÁNÍ na další díl. Cítil jsem v tom nezájem až pohrdání čtenáři...
    Zajimave, ja se treba k pisni dostal skrz deskovku AGOT:) A to jen, abych vedel, co to vlastne hraju a za koho to vlastne hraju, kdyz si nejcasteji vybiram cervene Lannistery:)

A je to asi tak dva tri roky dozadu.

Jinak, mne asi nejsilnejsi moment prislo vyhozeni Brana z veze. Takove nasily na detech? Drsne...
    Aqwarty - Jak vybírám, Michale ))), to se přeci losuje ))). Jinak já jsem začal číst Hru o Trůny ve druháku na SŠ v roce 2000 a přivedl mě k tomu časopis Dech Draka, který jsem odebíral a zaujala mě na první pohled obal první knihy ságy a pak způsob názvů kapitol podle hrdinů. No a pak asi ta mapa, na kterou si potrpím v dobrých fantasy knihách jako první věc, když otevřu knihu.
    Aqwarty: " kdyz si nejcasteji vybiram cervene Lannistery:)" a byl si spokojenej potom co si zjistil co jsou zač? :-D
    Já jsem s Písní začal - hmm, nevím přesně kdy to bylo, tak pět let zpět? 2005, 2006?
    Každopádně jsem v té době četl fantasy, hrál dračí doupě a takový ty věci :) A v knihovně jsem si knihu vybral spíš náhodou, no a někde po pár kapitolách jsem se do toho zabral (tuším, že někdy kolem shození Brana z věže) a už jsem se nepustil :)
    EDIT: aha, teď koukám, že 2006 vyšla Hostina pro vrány, ale tou už jsem měl předchozí díly dávno přečtené. Takže spíš jsem začal kolem roku 2004. Utíká to rychleji, než jsem si myslel :)
    No jasne, ze jsem je vybiral zamerne:) V pravidlech stalo, ze maji jednoznacne nejtesi pozici:) Tak jsem do nich sel ze dvou duvodu - vyzva a pak, aby ostatni hraci neremecali, ze meli ztizene podminky:)

A nasili je samozrejme s mekkym i:)

to Amaroun: No, ehm... jak bych to rekl... :-) A pritom byl Jaime takovej sympatickej blondak na tom obrazku:-)
    A pritom byl Jaime takovej sympatickej blondak na tom obrazku:-)
    Jaime je sympaťák i v sáze...Přeci i "záporňáci" mohou mít naše sympatie...Já mám například moc rád Bonharta ze zaklínače nebo Erica z True Blood....v úžas mě dokonce dokázal přivádět i ser Gregor..
    No je to taky daný třeba za koho hraješ... Já jsem hrál Battle of Westeros za Lannistery před nějakou dobou, aby bylo mi fuk co je Gregor zač, hlavně když efektivně níčíl protivníkovu pěchotu... Přitom jsem si pochvaloval jak je výhodný mít takovou korbu :-D

Aqwarty: :-D
    To je úžasný, jak nás ta sága drží; začal jsem skoro před deseti lety a pořád je bezkonkurenční. Akorát mi zkazila zbytek fantasy.. Nafurt.. na vaše doporučení jsem si přečetl oba díly toho Rothfusse.. no dalo se tím prokousat.. ale když to srovnám s tím Martinem :))
    hej.. ale zas keď to porovnáš s ostatnými tak je to svieži vietor :)
    ako vravieval werich. vždy je to vec hľadania toho správneho prímeru :)
    Jméno větru bylo příjemné, ale Martin je pro mě někde jinde..Dokáže psát hrozně podmanivě, neznám žádného jiného autora, s jehož postavami bych zažíval tolik emocí...
    A přitom ten styl je tak jednoduchej, žádný složitosti ani jazykový orgie. Prostě neprostá přesnost.
    V tom bude asi to kouzlo... všude jinde je hrdina, který bije záporáky. V Ice&Fire záleží na tom, kdo je pro koho hrdina a kdo záporák. A hlavně se ty postavy posunují dál, to v jiných knihách moc není.
    Přesně. Tak zvaný demokratickopluralitní pohled na morálku ;) Například pro mě jsou nejsympatičtější všichni Lannisterové vyjma Kevana.
    to Jaime: Můžu se zeptat, co je ti sympatické na "zlatém hovínku" Tywinovi? Vychcaných mrch máme dost v reálném životě a tvuj tatík zas tak charismatický není (Malíček je - a tak mu těch několik vražd s radostí odpustíme).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. března 2011
    Skutečně zvláštní pohled, nevzpomínám si, že by někdo ztratil dobré slovo o Cersei (snad Tyna drahé paměti).
    Lannistery beru ale bez Joffa, to bylo prostě monstrum bez jakýchkoli kvalit - hezounctví se nepočítá ;-) + Starkové... Pro mě je nejhorší postava (píchám do vosího hnízda) Dany.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. března 2011
    No Dany nemám rád, ale Cersei je horší, to zas jo.

Ale vůbec zjišťuju, že ženy zde si na Dany nepotrpí, zajímavé.
    Souhlas. Targaryjénovou je nutno kilnout!
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. března 2011
    Ano, ano.
    Na Dany bych poslala Aryu, a byl by klid.

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 9. března 2011
    To jsem netušil, že tu má Dany tolik odpůrců.

Když se připojím k její osobní gardě, tak ji tu budu bránit asi sám proti vám všem, co?
    to Chrochta: Všichni Lannisterové jsou čestní v tom, že jsou předvídatelní. Jistě, Tywin je hajzl, ale všichni to vědí, i on sám. Trpaslík to trochu kazí, ale je aspoň předvídatelný v tom, že je zásadně nepředvídatelný. Kevan je submisivní drban, Joff je prostě průhledný zlo. Takovej Kraus v Saxaně.
    montezuma3: ja taky ne :D nahodou dany ,a jednu chvili i cersei, byly moje oblibene postavy.

Jak ale naznačila Ellane, je každopádně pořád lepší píchat do vosího hnizda než do Dany.
    Ano, Dany není zrovna nejoblíbenější, občas zbývá její obrana na mě, což mě teda upřímně řečeno stojí docela úsilí... Pro mě je Dany skvělá jako středobod dění, které se k ní sbíhá. Sama o sobě bude muset moje srdce teprve získat :-)
    Trpaslík to trochu kazí, ale je aspoň předvídatelný v tom, že je zásadně nepředvídatelný.
    :-)))

No, já bych si Dany nic nezačínala, všichni víme, jak to vypadá když v ní někdo probudí draka (což je mimochodem, jedna z jejích největších nekvalit)
    Draci mi vadí skoro jako Dany. Vždycky mě prudil ten člověk, kterýmu Martin v předmluvě děkuje, že díky němu/ní tam dal draky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.