Tanec s draky vyjde 12. července 2011!

upraveno 6. března 2011 v Píseň ledu a ohně
Tanec s draky sice není hotov, ale jeho dokončení je tak blízko, že se vydavatel a GRRM dohodli na stanovení data vydání. Stane se tak 12. července 2011, což je za 130 dní ode dneška. V ten den bude Tanec s draky v knihkupectvích. Dále citujme GRRM:
imageČíst celý článek zde
1235715

Komentáře

• upraveno 9. března 2011
    Dany mám docela rád. Sice má své chybičky (člověk musí ověřovat, zda se ještě nezbláznila, sice od rána do večera, ale zase to vypadá, že by to mohla být jen taková libůstka jako koupání sebe ve vroucím oleji), ale zase máme jistotu, že se konce ságy nedožije a že je trvale neplodná. Prostě je to jen jiný pohled na svět kolem.
    Mě jen připadá, že její kapitoly jsou z cyklu Ve stínu padišáha od Karla Maye. Jako by to nebyl GRRM.
    Jaime: Kruciš, to jsem nečetla...

Mě příjde, že Cersei je aspoň mrcha při smyslech. Dany je prostě jenom šílená... osobně doufám, že skončí jako zbytek její sladké rodinky. I s drakama.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. března 2011
    Docela dobrý přirovnání. TAky mi ta změna stylu, atmosféry a prostředí vůbec vždycky vytrhává z hry o trůny. Ale to samo o sobě by nevadilo, kdyby mi byla sympatická jako postava.

Ale Cersei podle mě při smyslech moc neni, svojí paranoiou připomíná některý diktátory, od Nerona po kamaráda Stalina.
    Jo to jo, ale je tak děsně průhledná, že ji může naletět jen naiva typu Seana Beana.
    upraveno 9. března 2011
    Tak on nenaletěl jí, ale tomu pátýmu prstu proklatýmu.
    Jo, ale to je dobrej mazák vlastně. Nechápu, že tak šikovnej pán není Lannister.
    nie nezapojím sa. zbytočne veľa zujatosti...
    Tak to je ironie, žejo. Já třeba kapitoly s Dany od druhého přečtení přeskakuju, takže jsem naprosto v klidu :)
    S tím vydobide to bylo hezčí, přesnější :-)
    Postavu Dany mám docela rád :-) Všechno si vydobude sama :-D

Edit:tak ještě jednou
    No, o mne už několik známých prohlásilo, že mám příšerný vkus. Na jednu mou oblíbenou knížečku jsem dokonce viděl veršovanou recenzi - hanopis. Takže: KAPITOLY S DAENERYS SE MI LÍBÍ, JE TO VĚC, KTEROU BYCH ČETL JAKO PRVNÍ, KDYBYCH SE ODHODLAL KNIHY ČÍST PODLE POSTAV A NE DLE SEŘAZENÍ KAPITOL ZA SEBOU. To už radši přeskakuju Sansu, přeskakoval jsem Catelyn a ani Cersei a železní muži mne dvakrát neberou. A ano, MÁM rád Karla Maye, zejména jeho pozdní díla z Orientu.
    upraveno 9. března 2011
    S tím vydobytím bych byl opatrnější, kdyby neměla draky, měla by leda kulový.
    Mám též rád Maye, miloval jsem zejména jeho raná díla z Arábie. Ale nějak si vždycky představím místo Joraha Karu ben Nemsího a místo Belwase Hadžiho Halefa Omara a je to :)

Nevada: GRRM Hru NIKDY nedopíše.
    A ani ti draci už nejsou, co bývávali. Zrovna před chvílí jsem ve třech lidech a jednom trpaslíkovi vyčistil plný důl od takových potvor ve velikosti zhruba Danyiných draků a na závěr zabil jednu dospělou saň. Docela mě to přinutilo zapochybovat o pravdivosti legendy o dobytí Sedmi království pomocí třech draků Aegonem Dobyvatelem. :-)
    Ja si hlavně myslim že vybere takový rozuzlení, který moc nikdo nečeká...
    upraveno 9. března 2011
    On ten konec určitě nebude úplně uzavřenej, už jen z toho názvu Příslib Jara je to znát. Bude tam prostě nějaká naděje.

Hru už dopsal no. Pokud nebude po vzrou Lucase neustále něco zpětně předělávat...
    upraveno 9. března 2011
    Olorin: Dragon Age?
    Sorry, ne hru, píseň.
    Dragon Age 2
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. března 2011
    Moc bych se nasmála, kdyby Martin nechal celou hru o trůny nakonec otevřenou a nedořešenou. Království na pokraji další občanské války, Jiní útočí, Daenerys se blíží.
    Tedy... nasmála bych se až poté, co bych vzteky něco roztřískala.
    upraveno 9. března 2011
    Dopíše!

Já nečekám žádný vypilovaný závěr, natož doslovný jako je poslední dobou zvykem v amerických filmech. Jen doufám, že většinu událostí nějak uzavře, motivace a kroky některých postav vysvětlí a hlavně objasní události z minulosti, které zatím jen naznačil. Ale trochu se obávám, že to ten bazilišek neudělá a všechny převeze koncem-nekoncem.
    upraveno 9. března 2011
    A Lucase radši nezmiňovat. Když jsem se před pár dny dozvěděla o plánu premiér všech dílů Star Wars ve 3D, tak jsem málem vzteky zlomila propisku.
    Nezbývá než doufat, že po psaní dalších dílů nebude trvat tolik let (cca 5) jako psaní Tance... :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 9. března 2011
    To čekání byl jen nádech před finální trilogií

A nebo bude Martin držet tempo se seriálem. jedna série = jedna kniha
    Nevada - Nechápu proč? Původní trilogie možná ne (tam je překážkou starší natáčecí technologie), ale ta nová si o konverzi vyloženě říká... Jestli se nějaký film hodí na 3D, tak SW.
  • upraveno 10. března 2011
    Cože..člověk jde spát v deset, protože ráno vstává do práce a hned tu dostává Dany sodu:-))).
    Že nemají ženy a slabí muži Dany rádi? Na to je snadné vysvětlení...krásná, sebevědomá a na svůj věk mimořádně schopná žena...Pořád nechápu, co je na jejím chování šíleného? Vy jste snad šílení:-)
    A s tím, že není oblíbená to taky nebude tak horké. Při poslední anketě o ideálním vládci dostala nejvíc hlasů, pokud se nemýlím.
    S tím vydobytím bych byl opatrnější, kdyby neměla draky, měla by leda kulový.
    Tomu se musím smát. Kdyby byly v řiti ryby, nebyly by v rybníce:-)
    Např. kdyby neměl Stannis Melisandru už dávno by byl rozcupován svým bratrem...Takže nějaké kdyby bych sem netahal..Navíc se tady hovoří o dracích. Dosud to byla spíš dráčata, která měla spíš symbolickou moc, než že by se dala nějak přímo využít např. v boji. Dany je dokáže obratně využívat, ale je to spíš o její chytrosti, kterou už několikrát prokázala...
    Anomander: Dobře jsi jim to vysvětlil :D .... Dany doopravdy obratně zachází s draky... v stejné situaci by jiní už o některého přišli...
    Tak já jsem se k Písni dostal minulý rok v záři a během jednoho měsíce jsem jí přečet. Dozvěděl jsem se o ní z různých žebříčků, hodnocení a recenzí, ale co je celkem důležité a nikdo to tu nezmínil, tak všechny díly jdou koupit najednou, za což si Talpress zaslouží pochvalu, jelikož většina ostatních dlouhosáhlých sérií je vyprodaná a dotisky jim jdou jak psovi pastva (nic proti Cleganům).

A co se týče Dany, tak kapitoly s ní mám hodně rád a to i z toho důvodu, že se mění prostředí a nejsem pořád v Západozemí.
    upraveno 10. března 2011
    Že má někomu spadne do klína něco cennýho, za co si nakoupí armádu (načež vyhubí prodejce starší 12 let, přičemž by mě zajímalo, jak to neposkvrnění poznali, jestli je někomu 11 a někomu 13), tomu teda vážně říkám schopnost :))

Dany se nijak svými schopnostmi nezasloužila o to, že draky dostala, už jsem to rozebíral jednou, dostala je za to kým je, ne jaká je. To nemá co dělat s jakýmikoli kvalitami, stačí se jen správně narodit. Jisté schopnosti jí přiznávám, protože někteří jiní by ani takovm cenný dar neuměli využít, ale není to žádná zvláštní zásluha. Když bude mít jedna strana kopí a druhá dostane atomovku, je nějak výraznej projev schopností při takový konstelaci vyhrát?

Jestli má obliba Dany co dělat se silo a slabostí, je to spíš v tom, že Dany mají rádi především muži, kteří se rádi nechávají mrskat v S/M salónu :))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.