Tanec s draky vyjde 12. července 2011!

upraveno 6. března 2011 v Píseň ledu a ohně
Tanec s draky sice není hotov, ale jeho dokončení je tak blízko, že se vydavatel a GRRM dohodli na stanovení data vydání. Stane se tak 12. července 2011, což je za 130 dní ode dneška. V ten den bude Tanec s draky v knihkupectvích. Dále citujme GRRM:
imageČíst celý článek zde
145791015

Komentáře

• upraveno 10. března 2011
    V Bouři jsem právě u té Krvavé hostiny, takže jsem za otrokama, ale zatím se mi zdá, že její dějová linka je: pochoduju, plením, pochoduju, plením...

Mě jde spíš o to, že její dosazení na trůn nic neřeší. Osobně bych fandila, jak už to někdo říkal, rozsypání na menší království. Nereálné, ale stejně...
    Přirozenými dědici jsou Baratheonové - nejbližší pokrevní příbuzní. Edric Bouře je kandidát "nejlegitimnější", Mya Kámen nejvhodnější (za manžela by mohla dostat dědice Vysoké Zahrady).

Jinak to vidím tak, že Dorny hodí přes palubu (asi patnáctitisícová armáda vlastní s asi stotisícovou armádou dědičných nepřátel počítaje v to i čtyři velké rody (dva mají slušný vliv ve Svobodných městech), nezvladatelní, jeden Matell těch patnáct let prožral a prochlastal, druhý prochlastal a prošoustal, politicky neschopní vůdci, navíc to tam vypadá na velké vraždění - a následně na povstání splašenců proti teď už umírajícímu Doranovi) a spíš se pokusí ohánět Baratheony a skoušet lobovat u bhývalých nepřátel (když se "přátelé" neosvědčili: podvody, neschopnost a neadekvátní požadavky).

Je otázka, na čí stranu se přidá Malíček, respektive jaký bude budoucí vývoj (Ustojí Tyrellové Cersein komplot? Zůstane Cersei u moci? Jakou paseku udělají Železní muži? Jaké následky bude mít ta Arianina pitomost s Myrcellinou korunovací? Jak se budou vyvíjet vztahy mezi rody? Jihem a Bouřlivým Koncem? Jihem a Poříčím se Severem?). A Varys je taky významným hráčem, Cersei se podařilo nasrat Železnou banku.

Dany až tak bez šancí není.
    S těmi vulgarismy se snažte krotit... :-)
    Daenerys vykazuje znaky šílenství už tím, jak se chová v současnosti. Táhne s armádou od města k městu, dobývá a ničí vše, co se jí nelíbí. Úplně tím násilně mění staletí (možná tisíciletí) zažité pořádky a skutečnosti bez pořádného plánu do budoucnosti. Teď se sice v jednom z dobytých měst usídlila, ale že by to pro město bylo přínosem se mi taky nezdá. Kromě smrti, utrpení a bídy přináší ještě utrpení, bídu a smrt.
    Ehm to je náznak šílenství? :-D
    Spousta otroků za ní ale jdou jako za osvoboditelkou :-) Hold situace se mění ty co otročily a měli se dobře jsou na tom teď bídně
    Mám takovej pocit, že jste si udělali cvičnej terč s holky, jenž má docela humanistický myšlenky... pokud zrovna nevalčí... Co mám tak pocit zvěrstva se děli na obou stranách během dobývání měst.....
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. března 2011
    Říká se že cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly. U Dany to není nic než představy, že koná dobro. Válka a hrozba, klasický úkryt diktátorů při ospravedlňování svých činů. Nazvat to humanismem je jako nazvat humanistou Marata. P. S. Cvičit si nic nepotřebuju, ona si sama nabíhá do rány...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 10. března 2011
    Humanismus nemá ve středověku co dělat. Tam platí pouze pravidlo: "silnější pes mrdá"
  • MIlMIl
    upraveno 11. března 2011
    Je logické, že se tempo vydávání dalších dílů bude zvyšovat, zároveň bude každý další díl tenší než ten předchozí. To proto, že postupně vymře celé Západozemí i zbytek světa.
  • upraveno 11. března 2011
    No zatím to vypadá, že Tanec bude naopak nejtlustší díl, někde na úrovni Bouře. Tak uvidíme, kdo v něm opustí "hru". Zatím je jasné jen, že přežije Sansa a Aeron, kteří už jsou potvrzení pro Vichry zimy (přesunuly se tam některé jejich kapitoly).
    U Dany to není nic než představy, že koná dobro.
    Takže podle tvojí představy člověk, který se snaží konat dobro, ale prostě holt dělá chyby je zřejmě horší než ten ten, který vědomě dělá špatnosti:-) Myslím ale, že na toto téma nemá smysl již diskutovat. Prostě jsou tu lidi, kteří vidí na Dany jen to špatné a všechny dobré a velké věci, které se kolem ní staly přehlíží nebo je bagatelizují...To co je u jiných uchazečů o trůn normální (upalování lidí ve jménu Boha, zavraždění bratra, využívání stínové magie atd.) se u Dany (myslím tím záležitosti které nebyly úplně správné) svádí na šílenství. Jinak nechápu, proč někdo do prostředí, které nejvíce odpovídá středověku tahá nějaký humanismus. Naprosto ujeté mi připadá srovnávat Dany s diktátory. Přece každý hráč o trůny se chová do určité míry povýšeně a despoticky. Dany mi rozhodně nepřipadá horší než Cersei, Stannis, Mace, Euron, Victarion a jiní...ba naopak
    S těmi vulgarismy se snažte krotit... :-)
    Máš pravdu. Na druhou stranu je v tomhle pseudointelektuálním prostředí, kde každý druhý obaluje svoje protiargumenty někdy i urážky do rádoby ušlechtilého hávu, Chrochtův přístup příjemný zpestřením..
    Anomander - Já jsem ten poslední, kdo by se za snažil být korektní za každou cenu, ale někdo jiný by se mohl urazit. :-)
    Jinak nechápu, proč někdo do prostředí, které nejvíce odpovídá středověku tahá nějaký humanismus.
    Zákaz otrokářství.. každý dostane svobodu.... to je docela dost humanistická myšlenka.. neberte to doslovně.. napsal jsem že má docela humanistický myšlenky....
    Edit: Jen tak mimochodem přečti si o prvním velkém humanistovy a kdy žil... v jaké době (mimochodem moje nejoblíbeňější historická postava)

Pro mne to co dělá je více méně přijatelné... Ona sama se ke svému lidu se zatím chová více méně obstojně a o ty co osvobodila se snaží starat....
    Tam platí pouze pravidlo: "silnější pes mrdá"
    Jooo hmmm vlastně ne.. Generalizaci nemám rád
  • upraveno 12. března 2011
    Tak Tanec je momentálně o 30 normostran delší než Bouře mečů a pořád ještě to není konečné číslo.
    upraveno 12. března 2011
    To zní dobře. Však se není čemu divit. Taky tam bude nejvíce POV postav. Nebo jak to vlastně nakonec Mistr pořešil? Bude to ta druhá půlka děje Hostiny nebo to bude časově navazovat na Hostinu. Takže tam bude Tyrion, Daenerys, Jon... ale i Sam, Sansa, Jaime... ?
  • upraveno 12. března 2011
    Myslím, že Tanec by měl postupně Hostinu předehnat. Dříve bylo poměrně jasno v POV, ale poslední rok se to stalo dost nepřehledný, takže sám nevim.
  • upraveno 18. března 2011
    Takhle nějak vypadá Tanec s draky :-)

ADWD manuskript
  • upraveno 27. března 2011
    Další 2 kapitoly jsou dokončené. Už je přesáhnuto 1600 normostran. A další prý přibudou - být vydavatelem, začal bych být nervózní, jestli ten termín fakt půjde splnit. :-)
    Panebože!
    1600 normostran, to je pro mě, který bojuji i s 60, něco nepředstavitelného! :-)
    Já teda nevim, jestli to překládám správně, manuscript-normostrana, jen se mi to líp píše. Ale každopádně je to hafo, to jo. A ten obrázek docela sedí vzhledem k tomu, jak o Tanci GRRM stále mluví jako o Kongovi, kterého má na hrbu a jak už v dáli slyší letadla :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 27. března 2011
    Za ten obrázek dík. Ukládám pro pozdější použití.
    A Martinovi někdo napište, ať nemachruje a něco si nechá pro další díl. Aspoň ho bude mít pak dřív hotový. Čím víc toho bude psát, tím déle taky budeme čekat na překlad :o(
    upraveno 27. března 2011
    1600? Tak to bude pořádně dlouhý tanec! To budu číst až do vydání další knihy.
    Montenzuma3: Vidím to podobně. Nechci zažít další mnohaleté čekání, takže Tanec budu číst vždy jednu větu týdně a třeba to dočtu zhruba v době vydání dalšího dílu :-D
    upraveno 28. března 2011
    Já nechával diplomku na poslední chvíli, takže mi nezbylo než napsat to za tejden...
  • upraveno 28. března 2011
    Já už dva měsíce smolim zadání své diplomky :-)
    Já taktéž s psaním diplomky nepospíchal a hrubě mě to nebavilo:-) Naštěstí jsem, i když student PřF, dělal diplomku FTK a tam i mé, podle mě pomalé tempo, bylo na jejich poměry rychlé:-)))
    Já nechával diplomku na poslední chvíli, takže mi nezbylo než napsat to za tejden...
    Nejsi náhodou absolvent práv? Tam se totiž dá diplomová práce napsat i rychleji...:-)))
    upraveno 28. března 2011
    Policejní akademie...

Tedy abych byl přesnej, nebylo to že bych to za tejden vymyslel a napsal, tohle jsem skutečně měl promyšlený a propracovaný dávno, ale prostě se mi to nechtělo začít psát.
  • upraveno 29. března 2011
    tyjo, já psal diplomku tři roky a pět let disertačku :(
    upraveno 29. března 2011
    Jiný je to taky u kecacího tématu a jiný u technický věci, kde k tomu musej bejt výpočty, kamarád matematik teď obhajoval disertaci, na který taky dělal tak tři roky.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 30. března 2011
    upraveno 30. března 2011
    :D

Měli by jsme zavolat B. Willisovi ať je ve střehu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.