Hra o trůny bude mít 2. řadu!

upraveno 1. února 2014 v 2. řada
Dva dny po celosvětové premiéře bylo oznámeno, že HBO natočí druhou řadu seriálu Hra o trůny.

Odklepnutí dalšího natáčení se očekávalo již několik dní před premiérou, HBO už vydávalo jisté signály. Přesto si počkali na první čísla sledovanosti. Výsledek prvního dílu (po třech uvedeních 4,2 mil.) byl natolik dobrý, že nebylo nad čím váhat.

Dalších 10 dílů seriálu se zaměří na děj knihy Střet králů. Vypadá to, že GRRM bude psát scénář k...

Číst celý článek zde
124678

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. července 2011
    Navíc jsem by mě zajímalo jestli to někdo fakt dokáže, přečíst jen tu první a s ostatními čekat až po další sérii :)
  • upraveno 28. července 2011
    No já měl mezi první a 2-3 pár let rozestup a pohoda. Ale se seriálem v zádech by to bylo asi jiné...
  • upraveno 28. července 2011
    Chtěla jsem počkat a nechat se překvapit v seriálu, ale touha dozvědět se, jak to bude dál byla nakonec silnější. Už mám doma Střet králů a do jara ho jenom ho oprašovat na poličce opravdu nevydržím!
    upraveno 29. července 2011
    No já měl mezi první a 2-3 pár let rozestup a pohoda.
    Jsi divný :o)))
  • upraveno 29. července 2011
    Ooo, děkuji :-)
  • upraveno 1. srpna 2011
    Ty baráky vzdu tam nechají? :-)
  • upraveno 1. srpna 2011
    Já jsem počkat na druhou sérii nedokázal . Po skončení seriálu jsem si pročetl první knihu abych se dozvěděl všechny podrobnosti a teď už finišuju střet králů... Doslova to hltám a předpokládám, že v nejbližších dnech se pustím do třetího dílu. Jak to prostě člověka chytne, tak to nepustí :-)
  • upraveno 1. srpna 2011
    jak to říká hurvínek? "cháá, chááá" :)
    (a nedivim se)
  • upraveno 1. srpna 2011
    Chápu, že dal Martin svolení, chápu Hitlera a chápu Breivika. Asi bych měla pochopit i to, že se z toho většina fanoušků knihy(?) totálně zesrala, když už chápu tupé stádo německého obyvatelstva, jež bylo stejně jako oni zle zmanipulováno. Avšak Němcům toho bylo nabízeno víc, samozřejmě, též za větší cenu, nicméně ta cena mohla pro některé patřit na hromadu odměn, jiným zas byla docela ukradená, a hlavně, děla se mimo jejich zraky. Fandům knihy někdo kurví geniální příběh před očima hůř než plenící vojsko a oni ještě jásají nad druhou sérií.
    O tempora, o mores!
  • upraveno 1. srpna 2011
    ...že se z toho většina fanoušků knihy(?) totálně zesrala...
    Nuff said. Viděli jste někdy, jak vypadá vnitřek TOI TOI kabinky po metalovém festivalu? Teče to po stěnách, po stropě... Tak nějak v současné době písňový fandom vypadá. Už aby to dotočili, shrábli poslední peníze, uběhlo deset let a zapomnělo se na to!
  • upraveno 1. srpna 2011
    TOI TOI je firma od nás, slavné to naše město :-)
  • upraveno 1. srpna 2011
    BTW, asi nemá smysl diskutovat o tom šíleném přirovnání. Ale docela rád bych si přečet něco víc - třeba nějaké vypíchnutí věcí, které se naopak z vašich pohledů povedly (teda jestli jste to dokoukali, heavy-head se mi třeba nedávno svěřil, že to vzdal snad hned po prvním díle, takže bylo bohužel po diskuzi hned). To by mě zajímalo. Podívat se na to s despektem a najít v každé druhé scéně odchylku od knih, to umím taky. Tak co, najdete na tom něco dobrýho? :-)
    upraveno 1. srpna 2011
    Já bych si třeba i ráda přečetla proč je to tak špatné.
  • upraveno 1. srpna 2011
    Fandům knihy někdo kurví geniální příběh před očima hůř než plenící vojsko a oni ještě jásají nad druhou sérií.
    Možná by se to dalo trošku upravit na: Martinovy někdo kurví geniální příběh před očima hůř než plenící vojsko a on ještě nadšeně vystupuje v HBO interview, píše scénáře, fotí si natáčení a nevypadá vůbec nespokojeně :P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. srpna 2011
    Izak_Rym_Pirko: Nemluv sprostě, nebo ti Ježíšek nasere.
  • upraveno 1. srpna 2011
    Nevada: To já si právě umím představit. Když se na to podívám striktně a odhlédnu od podstaty filmové adaptace, tak vyloučím většinu herců jako nevyhovujících, rozšlapu nesmyslnou změnu charakteru Catelyn, Šae atd. Stejně jako ti elfové na plátně byli zoufalí, Aragorn byl prd král apod. O tom už bylo popsáno pár databází a vždycky se dojde k jedinému: buď jsi nebo nejsi ochotna akceptovat, že dobrá filmová adaptace se prostě musí trochu odchýlit od příběhu, aby udržela to jádro příběhu zajímavé. Pokud se toho celého drží jak klíště, stojí pak za nic i to jádro. Hrubě řečeno...
  • upraveno 1. srpna 2011
    S odstupom času nemôžem povedať, žeby bolo seriálové spracovanie zlé. Keď sa tak nad tým zamyslím, tak prekážali mi len detaily. Ale niekto by mohol namietať, že detaily robia ságu práve tým čím je :).
    upraveno 1. srpna 2011
    No, já si umím představit akorát to, co se nelíbí člověku, který čeká přesné obrazové ztvárnění své milované knížky (a tady to musí nutně narazit, protože fantazii máme každý originál).
  • upraveno 1. srpna 2011
    To já to mám naopak, po druhém dílu seriálu(ten mě úplně nadchnul) jsem se dozvěděl o knižní podobě, sehnal si ji v originálu, a protože jsem byl po úrazu pár týdnu v posteli, tak jsem přečetl AGOT až fo FFC jedním dechem během asi dvou týdnů. Po přečtení knížky se mi seriál zdál tak nějak polovičatý, bez využití potenciálu.
  • upraveno 1. srpna 2011
    Na Prvního máje se nadšeně mávalo vlaječkami, až se bory zelenaly (nebo spíš rudly). Slavní sportovci nám s oduševnělým výrazem ve tváři vysvětlují, že jenom ovesná kaše značky Šáša Krusty je ta pravá ovesná kaše, i když nikdy žádnou kaši ani neochutnali... takový je svět.

Co se nám líbí a nelíbí jsme psali už jinde. Kladné věci jsou třeba Viserys (možná i povedenější než v knížce), Tyrion, hlas Roberta, Dany (ve scénách, kde je pod svým mohutným černým obočím vidět). Našla by se spousta dalších detailů, které byly lepší než rozžhavené zlato v zadnici.
    Problém je, že to ve srovnání s knižní předlohou působí jako strašlivě laciné brakové fantasy pro MTV teenagery, kteří dřepí před telkou, jásají, že se to hýbe a plácají se do mastné zadnice poseté trudy velikosti křepelčího vejce. Snad nejděsivější bylo Orlí hnízdo na kuřích nožkách, s dveřmi uprostřed podlahy, které svalnatý jinoch v koženém prádle otevíral točením kliky. V tom okamžiku jsem opravdu doufal, že do místnosti vrazí Aegon dobyvatel žonglující citronovými zákusky a učiní tomu přítrž.
    Naneštěstí téhle bulvárnosti a lacinosti začíná propadat i sám GRRM, stačí se podívat na cliffhangery na konci Hostiny pro vrány a na konci Tance s draky. A přitom to vůbec nemá zapotřebí....

Vzdali jsme to po sedmém díle, to je myslím docela krásné kulaté číslo. Kdyby to byl původní seriál, asi by se to dalo brát jako nadprůměrný počin... ale oni prostě vařili hovězí svíčku ve školní jídelně z 80. let.
  • upraveno 1. srpna 2011
    Ha! Sere Lorde jsi náš člověk! Podobných slov bychom bývali užili i my, kdybychom byli vychovaní zlovlci a ne plody svazku Chundeláčova a Nymeriina. ;)
  • upraveno 1. srpna 2011
    Mne sa snáď sníva! Veď tu sa priam z hodiny na hodinu začal ten seriál považovať za sračku. Ľudia, úprimne - šibe vám?
  • upraveno 1. srpna 2011
    Léto: :))), s tým Eyrie si to vystihol úplne. Hoci seriál podľa mňa stojí za to ho dopozerať do konca.
  • upraveno 1. srpna 2011
    Macejko, pokud vím, neměli jsme z toho kladné pocity už od prvních trailerů. :P
  • upraveno 1. srpna 2011
    Al vlastne hej, zabudol som ;) Sorry.
  • upraveno 1. srpna 2011
    jj, Léto a Pírko jsou konzistentní - zavile vyjí, ale my jsme přesto rádi, že se aspoň jednou za čas ukážou :-) Navíc mě to vždycky přiměje o tom zas trochu přemýšlet - o těch hloupých detailech. Nakonec to ždycky stejně skončí tím, že to je i přes ty drobnosti skvěle odvyprávěný příběh. Hrubě bych nesouhlasil s tou laciností, MTV generací apod. Pojďme na jeden z těch detailů :-)

Co se týče Hnízda - ono tak je to s většinou těch míst - tam je problém v té paní, která je ve svém řemesle asi hvězda, ale na předlohu kašle, což docela natvrdo řekla i v nějakém video medailonku. Ona si ta místa tvoří podle sebe a na text se moc neohlíží...
  • upraveno 1. srpna 2011
    Orlí hnízdo mi po přečtení předlohy přijde docela odfláknuté, zrovna na tomhle se ta dotyčná mohla docela vyřádit.
  • upraveno 1. srpna 2011
    Na její obranu je zas třeba říct, že pro filmovou řeč je to stoupající schodiště podél stěny a měsíční dveře v zemi dokonalý :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. srpna 2011
    Je trochu problém u takovýhleho typu seriálu, že asi nevzniká jako autorská vize jednoho člověka, kterej by převáděl do díla převáděl ucelenej pohled, ale je to práce víc lidí (i víc režisérů), který nejsou ve svym rozletu krocený tou jednou vizí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.