Hra o trůny bude mít 2. řadu!

upraveno 1. února 2014 v 2. řada
Dva dny po celosvětové premiéře bylo oznámeno, že HBO natočí druhou řadu seriálu Hra o trůny.

Odklepnutí dalšího natáčení se očekávalo již několik dní před premiérou, HBO už vydávalo jisté signály. Přesto si počkali na první čísla sledovanosti. Výsledek prvního dílu (po třech uvedeních 4,2 mil.) byl natolik dobrý, že nebylo nad čím váhat.

Dalších 10 dílů seriálu se zaměří na děj knihy Střet králů. Vypadá to, že GRRM bude psát scénář k...

Číst celý článek zde
123457

Komentáře

• upraveno 4. srpna 2011
    Trebárs Rudá bašta bola úplne skvelá.
  • upraveno 4. srpna 2011
    V seriálu se mi líbily některé herecké výkony. Některé opravdu velmi, ale to je asi tak vše. Scénář mohl být mnohem lepší. Vzhledem k vynikající předloze bych dokonce řekla, že byl zcela ubohý.
  • upraveno 4. srpna 2011
    Jen tak pro srovnání... Pán prstenů měl na cca 10 hodin 400 milionů usd (v dnešních penězích). Hra o trůny měla na stejných cca 10 hodin milionů 60. Ano, Pán prstenů měl mnohem větší trikovou náročnost, ale ty triky taky byly za úplně jinou cenu. Mzdy hercům byly v poměru k rozpočtu možná menší než u Hry. Co tím chci říct... Na řekněme 95% možného se dostaneš za těch 60 míčů. Ale aby se to posunulo na třeba 99, tak potřebuješ klidně i dalších 60. Takže já opakuji, za těchto podmínek je seriál Hra o trůny obrovský úspěch.
    Ale hádám, že i tak to GRRM totálně podělal, zničil si svoje dílo a ještě si to strašně pochvaluje. To je blbec, co...
    Co máte stále s tím rozpočtem? Pořád jste ještě nechápaví? Nám nejde o detaily za pár šupů (ať si to obočí třeba začerní jak Marfuša, jestli jim to vážně připadá tak sexy nebo dokonce realistické), nám jde o prvky normalizované fantasy (včetně těch megagigasupergeniálníchzatenrozpočet triků).
    Ono to u toho LOTRa nebylo zas tak úžasný, jak se to tváří v těch bonusech, nenechte se mýlit. Spousta z nich knihy četlo až během natáčení. U scénáristů to platí to jo.
    Odpusť, Aleku, ale myslím, že všichni důležití byli fandy. Samozřejmě, tesaři olifantů to možná nečetli vůbec, ani mnoho komparzistů ale... Jelikož image dělali slavní a dle mého názoru naprosto výborní tolkienští malíři, scénáristé, i řežisér a všechny vůdčí osoby to četly a měly rády... Ono v bonusech říkají, že mnozí herci si to přečetli až během toho, ale to jsou loutky, dělají jen nepatrnou část, v GoT by taky ty herce mohli namaskovat lépe, dát jim lepší scénář...
    Každopádně k tomu ale skutečně všichni chovali respekt, to je na tom znát a o to mi jde.

Opakování je matkou moudrosti a jejím otcem je inteligence, ta však Bohu žel sperma nerozdává, bez něj můžeme jen stále klonovat matku. Loučím se s úklonou a vystrčeným Rudým zadkem, naozaj perfektným! :P
  • upraveno 4. srpna 2011
    Opakování je matkou moudrosti a jejím otcem je inteligence, ta však Bohu žel sperma nerozdává, bez něj můžeme jen stále klonovat matku.
    Kam na tyhle "vtipný" věty chodíte lidi to fakt nvm...

Já si myslím že ta diskuze nemá už moc smysl neboť jedná strana je spokojena a druhá je značně fundamentální a lpí na základech,které prostě nejdou ve filmovém zpracování dodržet aniž by nepřišla zákonitě nějaká překážka
    Samozřejmě, tesaři olifantů to možná nečetli vůbec,
    Ty máš něco proti Olifantům? :-D

• upraveno 4. srpna 2011
    Grrr, nesnáším to teatrální a povznesené odcházení z diskuze. kam na to lidi chodíte? Není třeba se opakovat, jen je prostě umět zkousnout, že někdo má jiný názor - já třeba mám pocit, že štáb GoTu je do Martinova díla zapálen - ta úcta ke GRRM a jeho příběhu je tam hodně přítomná, aspoň co já sleduji. Netroufám si to srovnávat s LOTRem - ani v jednom štábu jsem nebyl a PR vyjádření štábu zní docela obdobně. Posíleno o přímý prvek Martina v něm.
    Scénář mohl být mnohem lepší. Vzhledem k vynikající předloze bych dokonce řekla, že byl zcela ubohý.
    Něco konkrétního? Nějaký díl? Nebo obecně špatně nalajnováno? Byli tam celkem 4 různí scénáristi, tak mě zajímá, jestli podle tebe někdo (nějaký díl) vyčníval.
  • upraveno 5. srpna 2011
    Snad jsem to dobře pochopila, ale Pírku a Létovi nejspíš vadí, že byl seriál vůbec natočený. Seriály jsou určeny pro lidi, co sedí v obyváků v teplákách a s pivem v ruce čekají na další vystrčený holý zadek. Mezitím se jim nabuší do hlav nějaké produkty, co si musí nutně koupit. Intelektuálové sledují ČT2. :-)

Z toho pohledu je seriál degradace Martinovy Písně. Autor psal scénáře k druhořadým seriálům a chtěl napsal román, protože televize má omezené možnosti. Povedlo se mu to a nakonec skončil v kruhu tam, kde začal - u seriálu.
    Ač je GoT velmi povedený seriál a velmi se drží předlohy (děj a postavy, detaily vynecháme), pořád je to komerční produkt určený k prodání více výrobků v reklamách.
  • upraveno 5. srpna 2011
    Ben Nevis: hezky shrnuto - tak teda asi patřím do té tzv. MTV generace, i když jsem nikdy MTV neviděl :-D
  • upraveno 5. srpna 2011
    Vadilo mi třeba to, že dialogy nebyly vypointované, tak jak to umí Martin. Často zcela zmizel vtip nebo dvojsmysl, přitom na to v seriálu místo je. Jinak celkové vyprávění postrádalo větší dramatičnost. Vzhledem k skvělé předloze plné zvratů a překvapivých úhlů pohledu z toho vycucali pěkně málo. A předloha se prostě v potaz vzít musí. Je tak dobrá, že to skoro ani hůř udělat nešlo. Ale jak říkám, hodně zachránili skvělí herci.
  • upraveno 5. srpna 2011
    HBO seriály bych těžko zařadil, cituji, ke "komerčnímu produktu určenému k prodání více výrobků v reklamách.", když na HBO reklamy nejsou. :-))
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. srpna 2011
    Alek: Kruci, někde bude chyba. K MTV generaci nepatřím (i když jsem se na MTV párkrát dívala), až na pár detailů si myslím, že seriál byl skvělý. Výtky na mizerný scénář nepobírám, protože se až na pár odchylek držel přesně knihy. Co včíl?

Asha: Haha. Jestli si myslíš, že skoro ani hůř udělat nešlo, tak jsi toho zatím asi moc neviděla. Neříkám, že seriál Hra o trůny je dokonalost sama. Ale udělat z toho šmahem téměř odpadovou záležitost fakt není fér.
  • upraveno 5. srpna 2011
    Není to odpad, to určitě ne. Říkám potřetí, že herci super. Ale ta předloha je tak dobrá, že to skutečně bylo slabé. Hodně lidí to nudilo, mě někdy taky i když mám Martina mimořádně ráda.
  • upraveno 5. srpna 2011
    Kruci, někde bude chyba. K MTV generaci nepatřím (i když jsem se na MTV párkrát dívala), až na pár detailů si myslím, že seriál byl skvělý. Výtky na mizerný scénář nepobírám, protože se až na pár odchylek držel přesně knihy. Co včíl?
    Asi se dokážeš vyrovnat se svými očekáváními, pochopíš když v seriálu něco chybí nebo je jinak a nebřečíš, když najednou tisíce dalších lidí vědí o tvém milovaném díle a ty se s nima o tom musíš bavit.
  • upraveno 5. srpna 2011
    Předloha je skvělá, ale podle mne není úplně možné Martinův specifický styl vyprávění převést přesně do televizní podoby. Z řady událostí ukáže v knize jen část a později doplňuje po špetkách další více či méně důležité detaily třeba i z jiného úhlu pohledu, a to kolikrát třeba po polovině knihy. Navíc používá řadu krátkých flashbacků (viz např. "slib mi to Nede"), nemluvě o myšlenkových pochodech postav. V knize to působí velmi dobře, takové ty zpětné obloučky, ale kdyby se scénáristé přesně drželi tohoto stylu, asi by z toho byl dost nekonzistentní mišmaš. Samozřejmě, že ti, kteří ságu četli by se nejspíše orientovali, nečtenáři by to ale nejspíše nedali. Seriál nelze dělat jen pro ty, které ságu četli. Je to prostě byznys, stejně jako drtivá většina ostatních televizních a filmových děl, kterým HBO chtělo oslovit co nejvíce diváků. Ať se na mne nikdo nezlobí, ale pochybuji, že by do toho někdo šel s tím, že půjde o seriál za 60mega USD jen pro fanoušky ságy...

Nikomu neberu právo na nespokojenost, každý má jiné představy. Mně se například GoT velice líbil, byť jsem tam možná nějaké nedostatky našel. Ale každopádně si nemyslím, že by šlo o nějaký brakový seriál. Kvalitu to podle mne má vysokou a myslím si také, že se v rámci možností dost drží předlohy. Navíc mě seriál nadchl natolik, že jsem si pak přečetl a GoT a nemohl jsem přestat, takže nyní už čtu Bouři mečů.
  • upraveno 5. srpna 2011
    na HBO reklamy nejsou
    Nemám kabelovku, tak mě to nenapadlo. Z čeho sakryš žijou? (mimo poplatky) Zase na druhou stranu, kdyby to běželo na státní televizi, tak tam nejsou ty sexuální scény, během kterých se procítěně filozofuje. :-)
  • upraveno 5. srpna 2011
    Kromě poplatků (které nejsou zrovna nejnižší) žijou (podle mého) i z prodávání svých produktů (seriálů, televizních filmů a patrně i z dabingů - alespoň u nás) dalším stanicím.
  • upraveno 5. srpna 2011
    jen drobnost - GRRM začal psát ASOIAF jako předlohu pro scénář k seriálu, ale nějak se mu to "rozlezlo" a celkově se do toho trochu zamilovat, takže už ke konci první knihy věděl, že to nebude primárně seriál, ale fantasy sága...
    (zdroj tohoto tvrzení si nepamatuju, bud rozhovor s GRRM, nebo nejaka ASOIAF wiki...)

jo a první kniha (HOT1) zas až tak dobrá není - dal jsem teď celý HOT a první (česká) část se vleče - furt sem si říkal, jak to, že stále uprostřed
    až na konci HOT1 se to startuje a HOT2 pak jede cvalem

takže seriál dost věrně kopíruje nudnější první polovinu...
  • upraveno 5. srpna 2011
    nemuzu si pomoct. Nejdriv jsem videla serial v originale. To mne chytlo a pak jsem zacala cist. Nevsimla jsem si, ze by chybeli "vypointovane" dialogy. Jedine, co mne trklo az ted, v diskusi, zmena charakteru Catelyn...ted ctu znova Stret kralu a tam je na zacatku jeji flashback ohledne Neda a jeho odjezdu do King`s Landing....tady opravdu nechapu, proc to obratili do role milujici manzelky, ktera nechce byt znovu odloucena od manzela. Jinak jsem prozatim navysost spokojena. Smyslem je pritahnout lidi k obrazovce a pokud k tomu pribude jeste zajem o Martinovu tvorbu (jakoze mne fantasy nic nerika), tak je to jedine dobre, ne? Cteni je zdravy:)
  • upraveno 5. srpna 2011
    Taky jsem začla seriálem, ale ted' po měsíci už mám přečtený čtyři díly a nemůžu se dočkat českého překladu Tance s draky, nevíte, kdy by to mělo být?
  • upraveno 5. srpna 2011
    Už jsem odpovídal u tvého příspěvku jinde. Případně je ta informace na úvodní straně.
  • upraveno 11. září 2011
    tak iba jedna emmy pre GoT. za úvodné titulky. priznám sa, čakal som ešte niečo iné, ale asi potrebovali oceniť BE, aby to nebol úplný neúspech :)
    upraveno 11. září 2011
    Já někde četla, že EMMY budou až příští týden. Nebyly teď vyhlášené jen technické kategorie?
  • upraveno 11. září 2011
    Myslím, že Nevada má pravdu.
  • upraveno 11. září 2011
    je to možné, pretože niektoré hlavné kategórie som tam nenašiel, ale na druhú stranu som to iba preletel.

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/Game_of_Thrones_Take_Home_Emmy/

• upraveno 11. září 2011
    je to tak, jen technické. Ale tam moc šancí nebylo (kostým, účes), snad jen casting mohl padnout.
  • upraveno 11. září 2011
    Myslím, že Nina Gold si emmy za casting GoT určitě zasloužila. A taky vizuální efekty. Takže je škoda, že nakonec jen ta úvodní sekvence, ale lepší něco než nic.
  • upraveno 13. ledna 2012
    Podle informací Variety by měla druhá řada Hry trůny odstartovat 1. dubna.
  • upraveno 13. ledna 2012
    Není to apríl?
  • upraveno 12. února 2012
    a nikomu z vás nevadi ze to nemelo konec ten serial vstala z popela s draky ale co ty sestry atd?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 12. února 2012
    má to pokračování podle knih....
    upraveno 12. února 2012
    dajcek napsal(a):

a nikomu z vás nevadi ze to nemelo konec ten serial vstala z popela s draky ale co ty sestry atd?

Nevadí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.