Duch tam nebyl a taky mě to trochu mrzelo. Hlavně u rozhovoru Jona s Tyrionem. Nemuselo to být přímo jako v knize, i když by se tím o to víc zdůraznilo jak moc zlovlci Starky chrání a dokáží vycítit nebezpečí. Ale budiž, Duch mohl třeba ležet Jonovi u nohou. Aspoň by si diváci víc zvykli je rozlišovat.
No ale zase, tá vyšľapaná cestička, po ktorej išli, bola hovadsky úzka ;)
Tak jsem konečně viděl druhý díl a převažuje spíše zklamání. Dialogy byly podle mně hrozně osekané a některé scény tam naopak byly zbytečně navíc (Cat ve věži hledající důkazy jako Colombo, úplně zbytečný a dle mně rozhovor o ničem Jaimeho s Jonem). Zatím asi nejpřirozenější a nejlepší mi přijde linie s Dany. Jako spoustě lidí zde i mě se moc líbí výkony Maisie Williams. To děvče má charisma i talent. I když nemá moc prostoru, tak mě stačil zaujmout i Iain Glenn. Naprosto tragicky hraje zatím Sophie Turner. Je to opak Marka Addyho. Ten mi typologicky nesedí ale hraje přesvědčivě, kdežto Sophie se na Sansu hodí, ale herecký talent tedy nepředvedla zatím veškerý žádný. A poslední poznámka. Co je to za týpka představujícího Payna? Ten chlap má mimiku obličeje ne nepodobnou výrazu lidí snažících se rozhýbat po mozkové mrtvici. Nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo brečet, ale spíš jsem se smál:-)) Tenhle díl byl rozhodně horší než první. (5/10)
Do tohodle dílu jsem to asi nikdy nedotáh, ještěže. Před pár lety by mě to asi rozsekalo, tohle aspiruje na první příčku před, Vinnetou slyší v dálce, jak ho volá zvon. Není to tak, můj bratře?“ :-)
Macejko: Na to by asi byl potřeba úplně jiný filmařský styl (kamera, hudba).. Tady je to takový představení postavy.. moc procítěný to neni a tak Payne vypadá jak normální dědula :-)
Chmur: Čo sa týka Payneovho výrazu - jeho snaha a nemohúcnosť niečo povedať je síce príjemný update oproti predlohe, kde Ilyn iba čučí s kamennou tvárou, ale problém je v tom, že tá snaha je prezentovaná skrz tak srandovné grimasy. Z Wilka proste zatiaľ nejde strach (a navyše je nízky - nižší ako Sansa!). Ničomu nepomáha ani scéna, kedy ho Jory odstrčí ako posledného podržtašku. Dúfajme, že keď dôjde na popravu Neda, nebude sa chudák Stark musieť hanbiť, čo za gašpara mu to stína kokos.
Komentáře
Jako spoustě lidí zde i mě se moc líbí výkony Maisie Williams. To děvče má charisma i talent. I když nemá moc prostoru, tak mě stačil zaujmout i Iain Glenn.
Naprosto tragicky hraje zatím Sophie Turner. Je to opak Marka Addyho. Ten mi typologicky nesedí ale hraje přesvědčivě, kdežto Sophie se na Sansu hodí, ale herecký talent tedy nepředvedla zatím veškerý žádný.
A poslední poznámka. Co je to za týpka představujícího Payna? Ten chlap má mimiku obličeje ne nepodobnou výrazu lidí snažících se rozhýbat po mozkové mrtvici. Nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo brečet, ale spíš jsem se smál:-))
Tenhle díl byl rozhodně horší než první. (5/10)
Ale ono je to jedno. Ti germáni to všechno točí stejně. Špatně.