Hra o trůny 1x02 - Královská cesta

upraveno 18. května 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost.

Název epizody: Královská cesta
Režie: Tim Van Patten
Scénář: David Benioff & D. B. Weiss

Číst celý článek zde
12467

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. dubna 2011
    Duch tam nebyl a taky mě to trochu mrzelo. Hlavně u rozhovoru Jona s Tyrionem. Nemuselo to být přímo jako v knize, i když by se tím o to víc zdůraznilo jak moc zlovlci Starky chrání a dokáží vycítit nebezpečí. Ale budiž, Duch mohl třeba ležet Jonovi u nohou. Aspoň by si diváci víc zvykli je rozlišovat.
    No ale zase, tá vyšľapaná cestička, po ktorej išli, bola hovadsky úzka ;)
    To byla, tím víc mě to zarazilo :o))

• upraveno 26. dubna 2011
    Nevada: Na Ducha jsem zvědavej a to moc...
    Duch tam byl, ale jen krátce, když se výprava putující ke zdi chystá utábořit.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. dubna 2011
    jsem zvědav, jestli nakonec bude tak velký jako na plakátu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. dubna 2011
    Více Ducha, více Jona, více Zdi!!!
    Duch tam bol, ale iba sek. Leto vyzera strasne obyc ako komisar rex :( nym aj lady boli trochu viac vlci
    Víc Casterlyovy skály! (hlavně kobek pod ní)
    upraveno 26. dubna 2011
    Jo pravda, Zeď jsem taky chtěla pochválit. Parádní pohled. A Benjenovo "welcome" nemělo chybu :)
    upraveno 26. dubna 2011
    :D Léto jako Komisař Rex :))) Bran je Richard Moser
    upraveno 26. dubna 2011
    Víc Casterlyovy skály! (hlavně kobek pod ní)
    Všechno zlato Carstelyovy skály za důkaz, že lord Tywin přece jen zlato nekadí.
    :D Léto jako Komisař Rex :))) Bran je Richard Moser
    Ta podoba tam ale fakt je :-))
    Tak jsem konečně viděl druhý díl a převažuje spíše zklamání. Dialogy byly podle mně hrozně osekané a některé scény tam naopak byly zbytečně navíc (Cat ve věži hledající důkazy jako Colombo, úplně zbytečný a dle mně rozhovor o ničem Jaimeho s Jonem). Zatím asi nejpřirozenější a nejlepší mi přijde linie s Dany.
    Jako spoustě lidí zde i mě se moc líbí výkony Maisie Williams. To děvče má charisma i talent. I když nemá moc prostoru, tak mě stačil zaujmout i Iain Glenn.
    Naprosto tragicky hraje zatím Sophie Turner. Je to opak Marka Addyho. Ten mi typologicky nesedí ale hraje přesvědčivě, kdežto Sophie se na Sansu hodí, ale herecký talent tedy nepředvedla zatím veškerý žádný.
    A poslední poznámka. Co je to za týpka představujícího Payna? Ten chlap má mimiku obličeje ne nepodobnou výrazu lidí snažících se rozhýbat po mozkové mrtvici. Nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo brečet, ale spíš jsem se smál:-))
    Tenhle díl byl rozhodně horší než první. (5/10)
    upraveno 26. dubna 2011
    Amaroun: To tlačítko "Spoiler" tu není pro ozdobu
    upraveno 26. dubna 2011
    Richard Moser
    A taky část kdy Jaimemu useknou ruku :-D zpomaleně, s fanfárami :-P
    upraveno 26. dubna 2011
    Krisa: Ten ho doslova zabil pohledem :D
    upraveno 26. dubna 2011
    A taky část kdy Jaimemu useknou ruku :-D zpomaleně, s fanfárami :-P
    A pro úspěch opakovat i s tou druhou.
    upraveno 26. dubna 2011
    Montezuma3: Přesně :). Toto je nejdojemnější scéna historie německých seriálů
    upraveno 26. dubna 2011
    NTV, to je viděla poprvé. Zlatá Kobra 11!!!
    Do tohodle dílu jsem to asi nikdy nedotáh, ještěže. Před pár lety by mě to asi rozsekalo, tohle aspiruje na první příčku před, Vinnetou slyší v dálce, jak ho volá zvon. Není to tak, můj bratře?“ :-)
    upraveno 26. dubna 2011
    Komisař REX je rakouský seriál, jestli se nemýlím. :)
    Ale ono je to jedno. Ti germáni to všechno točí stejně. Špatně.
    upraveno 26. dubna 2011
    Sakra, Rakousko, Německo, Komisař Rex (Richard Moser, Alex Brandtner), Kobra 11 (Simír Gerchán, André, Tom Kranich, Jan...), kdo si to má pamatovat :)
    upraveno 26. dubna 2011
    Alek: Před Vinnetoua bych šoupla ještě tuhle scénu: Je velmi silná (ale na Rexe to ani zdaleka nemá)
    Kurňa, ti němčouři (házím je na jeden pytel) to ale uměj :-)
    upraveno 26. dubna 2011
    Směšné na tom je, že většinou tyhle hrdiny nezabíjí scénář, ale konec herecké smlouvy.
    Na Náčelnika apačov nesiahať! Howgh!
    upraveno 26. dubna 2011
    Nikdo na nikoho nesahá, ale žádný Indián nikdy nedosáhne kvalit smrti Richarda Mosera či odchodu Anny Engelhartové...
    Macejko: Na to by asi byl potřeba úplně jiný filmařský styl (kamera, hudba).. Tady je to takový představení postavy.. moc procítěný to neni a tak Payne vypadá jak normální dědula :-)
    Amaroun: Presnejšie ako absolútny "grumpy old man" :)
    Chmur: Čo sa týka Payneovho výrazu - jeho snaha a nemohúcnosť niečo povedať je síce príjemný update oproti predlohe, kde Ilyn iba čučí s kamennou tvárou, ale problém je v tom, že tá snaha je prezentovaná skrz tak srandovné grimasy. Z Wilka proste zatiaľ nejde strach (a navyše je nízky - nižší ako Sansa!). Ničomu nepomáha ani scéna, kedy ho Jory odstrčí ako posledného podržtašku. Dúfajme, že keď dôjde na popravu Neda, nebude sa chudák Stark musieť hanbiť, čo za gašpara mu to stína kokos.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.