Hra o trůny 1x02 - Královská cesta

upraveno 18. května 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost.

Název epizody: Královská cesta
Režie: Tim Van Patten
Scénář: David Benioff & D. B. Weiss

Číst celý článek zde
123457»

Komentáře

• upraveno 28. dubna 2011
    Amaroun: súhlas, keď vidím dobre ohodnotený film/seriál, ktorý nie je na prvý pohľad môjho "gusta", ale má vynikajúce hodnotenie, tak mu predsa len dám šancu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 28. dubna 2011
    Myslím, že objektivní hodnocení na csfd bude až po odvysílání celé řady. První dvě epizody ještě nebyly taková pecka aby to některé lidi nahecovalo k dobrému hodnocení. Někdo bude hodnotit až na konci (třeba já). Proč bych taky hodnotil pětinu příběhu. A dost lidí tomu seriálu napálilo pětku hned na začátku, jen protože jsou fanoušci knih a chtějí seriál podpořit dobrým hodnocením.
    Minisérie chápu jako celek. Jako desetihodinový film rozdělený na několik částí. Kde příběh začíná na začátku první epizody, a končí na konci poslední epizody. A proto takové seriály hodnotím až na konci.
    Třeba Borgiové mi po prvním díle přišli jako takový slušný průměr (3/5). Ale teď po páté epizodě mě to už docela baví a aktuálně váhám mezi 3 a 4. Pokud si to udrží tempo , kvalitu a bude grandiózní finále, klidně tu čtyřku dám.
    U Camelotu jsem vydržel 3 epizody a konec. Neviděl jsem to celé, a proto jsem to ani nehodnotil.
    Montezuma3: To si aj filmy Pána prsteňov od Tolkiena hodnotil až si videl všetky 3? Je to trilógia, teda teoreticky extra mini séria a dohromady časovo rovná Game of Thrones, kde príbeh začína na začiatku prvého filmu a končí tretím. :roll eyes:
    Zapper: Ale vždyť já proti hodnocení nic nemám, jen jsem psal proti hodnocení seriálů na základě jejich prvního (druhého) dílu! :-)

Pán prstenů je trilogie filmů, kde se odděleně mluví o Společenstvu, Dvou věžích a Návratu krále - kdyby na ČSFD bylo spešl hodnocení pro každý díl každého seriálu, pak ano, byli by si minisérie/seriály s Pánem prstenů v tomhle rovni. :-)
    upraveno 28. dubna 2011
    Pána prstenů jsem viděl dřív než jsem poznal csfd. Ale v tomto případě je to jeden film, jedna kniha. Jedena část velké story, která má svůj vlastní příběh.
    První díl Hry o trůny nefunguje samostatně. Ukáže vám postavy a vztahy mezi nimi. Začíná budovat příběhy několika postav a větvit se do několika dějových linií, ale ani jedna z nich není ukončena, tudíž ani není co hodnotit.
  • upraveno 29. dubna 2011
    A dostavame se opet do diskuze, ktere se tu pred nedavnem rozhorela se sarvenem.

Ale zrejme si ti, kteri pisi hodnoceni az po odvysilani cele serie, neuvedomuji, ze oni sami koukali na hodnoceni jinych serveru v predstihu, aby vedeli jak je jejich oblibena serie prijimana jinde. Zaroven, lidem, kteri nemaji casu na zbyt je jakakoliv informace predem dulezita. Vsichni se tesi na serial/film. A kdyz vam nekdo da hodnoceni az po te, co uz to nevysilaji v televizi, tak je vam takove hodnoceni k nicemu. Samozrejme, to hodnoceni ztraci na sve statisticke verohodnosti, protoze je proste brano prilis brzo. Ale tohle hodnoceni se bude postupem casu zpresnovat. Pokud ovsem uz od zacatku je prvni dil opravdu spatny, tak mi prijde fer na to upozornit v recenzi. A dat to najevo na imdb/csfd/fdb. Naopak, pokud je uz prvni dil dobry, je tu predpoklad, ze dalsi dily nebudou tak spatny. Malokdy nekdo udela v kvalite skok.
    Dukazem je toho treba prave PP. Prvni dil mi prisel naprosto uchvatny. Druhy dil uz snesitelny a treti dil jsem uz radeji nevidel.

Nelze se na tuhle problematiku divat tak cernobile: Hodnotit az po!/Hodnotit hned!. Kazde hodnoceni ma svou vahu a je dulezite pro ruzne skupiny lidi.
    Já například na hodnocení svých oblíbených pořadů, seriálů či filmů moc nekoukám, kdyby jste tady nepsali, jak je na tom GoT, tak bych to ani nevěděl. :-) PS: S Pánem Prstenů nemám nejmenší problém - tedy až po shlédnutí extended edition. :-)
    Pro mě například je zcela zbytečné hodnocení po jeho skončení. To už mě seriál nebude zajímat a už o něm nic číst nebudu. Navíc - jak tu bylo už řečeno - též mě nezajímají recenze vyšlé až dlouho po mnoha dalších a tudíž vědomě či nevědomě jimi ovlivněné.
    nechcem zbytočne rozpalovať flame, ale naozaj recenzia/kritika/hodnotenie neslúži v provm rade na propagáciu diela. to si dosť mýlite. jeho primárnou úlohou nie je verbovať do kina alebo pred tv.
    jej hlavnou ambíciou je vyjadriť sa k dielu. podobne ako pri výtvarnom umení a pod.

čo sa týka ovplyvnenia inými to je dosť na zasmiatie, sorry. Ovplyvnenie funguje od začiatku. a najmä v okamihu keď je dielo (seriál) nový. všetko to očakávanie, reklama, hype, prvé nadšené výkriky ľudí, tkorí to ani nevideli... to je omnoho väčší tlak.

každému však podľa svojho. nikoho nenútim ani písať, ani čítať. podľa mňa to má zmysel, podobne ako naša diskusia, ktorá sa tu vedie 5 rokov PO Hostine. jednoducho preto, že nás to baví a chceme sa k tomu vyjadriť.
    Tak samozřejmě, že můžete na různých filmových databázích své hodnocení měnit, ale připadá mi to zbytečné.
    To jak už si tady několikrát naznačil, že tě seriál moc nezaujal, neznamená, že nezaujal i všechny ostatní. Očividně je většina lidí nadšená a proto vysoké hodnocení.
    V pořádku. Vždyť stejně jako ti co dali 100% (pět hvězdiček) vyjadřuji pouze svůj názor. Možná jsem měl použít diplomatičtější slova, ale snad to zas nebylo na něčí uražení.

Chápu smysl recenzí po dvou dílech. Ale spíš než recenze bych to nazval věštění s kávové sedliny:-)
    Vždyť to jsou všechno PR články a fan preview. Nic víc. Vlastně jsem ještě nikde plnohodnotnou recenzi neviděl, taky není z čeho. V zahraničí je pár serverů, kde dělaj sumář epizody a hodnotí ji ve vztahu k těm 6, které viděli.
    Ale tak když přijdu z kina, tak v recenzi reflektuju film, kterej jsem viděl. Kdybych si předtím přečetl jiné, chtě nechtě mě ovlivní. I třeba v tom, že se budu snažit psát tak, jako by neexistovaly. Jenže ta potřeba se vymezit (o ještě děsnějším velice častém opisování většiny recenzentů raději ani nemluvím) tam podvědomě bude. A to je špatně. Takže k zasmiatie to není. Je to k pláči.
    taky se tak tesite na pondeli jako ja?
    áno. veľmi. mám pocit že od tretieho dielu to dostane novú dimenziu a začne to byť fakt husté. turnaj! maliček! Varys!

Na Varyse se netěším...je mi šumák. Z postav mě zajímá spíše Barristan Chrabrý můj oblíbenec nebo Bronn
    No a na turnaj se těším velmi.
    ja si turnaj vubec nepamatuju :) takze mozna budu prvodivak

ale tesim se na Orli hnizdo a aryino litani v ulicich a sklepech Kral Pris
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. dubna 2011
    a její objevení lebek draků :o)
    no uplne najviac sa teším na tanečné hodiny pre aryu a súboj drevený mečík proti garde. to mi asi ukvapne slza...
    Tak dneska jsme viděli v tv královskou svatbu, tak by si mohli z ní vzít příklad naši tvůrci seriálu,až budou točit "tu velmi očekávanou a pěkně rudou svatbu" )))
    upraveno 29. dubna 2011
    Chroust: A teď bude hostina o 77 chodech. :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 30. dubna 2011
    Fackování Joffreyho se mi asi neomrzí. V seriálu je ta scéna snad ještě lepší než v knize :o))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. dubna 2011
    Poprvý lituju, že nejsem Tyrion.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.