Hra o trůny 1x02 - Královská cesta

upraveno 18. května 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost.

Název epizody: Královská cesta
Režie: Tim Van Patten
Scénář: David Benioff & D. B. Weiss

Číst celý článek zde
12357

Komentáře

• upraveno 26. dubna 2011
    Hopla, sekol som sa, ten príspevok bol pôvodne reakcia na Chmura. Už som to opravil.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. dubna 2011
    Jak se mi Sophia Turner líbila coby Sansa na civilních fotkách, tak v seriálu jsem z ní trochu zklamaná. Jednak je moc vysoká - jestli jsem si dobře všimla, tak je i vyšší než Joffrey. A taky ten účes a styl oblečení jí moc nesvědčí.

Teď jsem si znovu proklikala vybrané scény z druhé epizody a v okamžik, kdy Arya skočí Jonovi kolem krku mi (opět) vyhrkly do očí slzy. I při loučení Jona s Robbem jsem musela zamrkat.
    Jo, a ještě jedna lehká výtka ke zpracování. Připadne mi, že dali málo prostoru proměně chlapce Robba v "lorda" Robba. Ale na to bude ještě čas, tak to snad napraví.
    okamžik, kdy Arya skočí Jonovi kolem krku mi (opět) vyhrkly do očí slzy.
    pravda pravda, že bych přece jen ještě jednu hvězdu přihodil? :-)
    no zrovna v týhle scéně bych to neházel jen na ní, ale i na režii a scénář - čekal bych vůbec nějakou výraznější Sansinu reakci, stála tam jak kámen...
    upraveno 26. dubna 2011
    Stejně jako v knize. Moc toho tam taky udělat nemohla.
    Nevada: No mne se zdá, že během té celé scény tam jen tak stojí s bojovným výrazem ve tváři, který se k tomu moc nehodí... Nvm jak je to přesně v knize.. Ale hláška: Arya leave him alone! s tim hlubokým hlasem nvm nvm... vždy jsem si jí představoval jako takovou slečínku... A místo aby byla vyděšená, jako například na turnaji ,vypadá jako kdyby se měla každou chvíli vrhnout do boje s Aryou :-D

Edit: Prostě více hysterky by to chtělo :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. dubna 2011
    Amaroun: Na turnaji nebyla vyděšená, naopak, ji to překvapivě fascinovalo.
    Podle mne představitelka Sansy moc neumí hrát .. V situaci u řeky jen tak zkameněle stojí
    flanker.27: díky za osvětu :-) ... Tak to vlastně byla ta její přítelkyně.. Ne ?
    upraveno 26. dubna 2011
    Sansa byla vyděšená jen v okamžiku, kdy si to Hora šel vyříkat s Lorasem ručně. Jinak byla z turnaje nadšená a zachovala se jako pravá dáma i když tam zemřel Hugh z Údolí.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. dubna 2011
    Snad jste si nemysleli, že slušně vychovaná dáma bude kolem poskakovat a šťouchat do nich klackem. Mno ale do příští sezóny by to asi chtělo trošku potrénovat emoce a slzy.
    upraveno 26. dubna 2011
    Amaroun: Přesně. Právě Jeyne Poole se tam hystericky rozbrečela, když zabili toho rytíře z údolí.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 27. dubna 2011
    Musím souhlasit, že scéna Jon vs. Jaime je nejlepší. Jaime si z Jona vyloženě dělá srandu - chudák Jon. Myslím si, že oba herci byli vybraní perfektně, jsou fakt dobří.
    Z Illyna ještě strach půjde - trochu mě děsí, že takovej příjemnej dědeček má jazyk už jen na botách a šmiká hlavy na počkání...
    Ohař je celkem sympaťák (což je asi na škodu), ale zatím neměl moc prostoru se projevit, tak uvidíme...
  • upraveno 27. dubna 2011
    já začal ohaře "nemít rád" až po tomto dějovém úseku - když vezl "téměř rozseklého" Mycaha - zde to samozřejmě nevyznělo, ač vtípek dobrej :) (To že je to aktuálně má druhá nejoblíbenější postava je vedlejší)
    Sansa je útlocitka, ta by se bala i medvídka Pu, bo je to medvěd...
    Kat je opravdu tragédie. Je děsně směšnej. Jak tam stojej oba s dobrákem Ohařem, z kterého taky strach nejde ani trochu (srovnejte s geniálním Two-Facem z Temného rytíře), nevím, čeho se Sansa jakoby bojí. Naopak si dovolím oponovat, co se scény Jaime vs. Jon týká: považuji ji zatím za nejvtipnější, nejpřípadnější a zdaleka nejlépe zahranou z obou dílů. Po ní vím, když to přeženu, o Jaimem i Jonovi všechno.
    Ten v Temném rytíři byl extrém a jsem rád, že to tak nevypadá v seriálu, sice by mohl mít tvář ještě trochu víc spálenou, ale docela ujde.
    upraveno 27. dubna 2011
    Pche, komixový stylizace tahat do realistický fantasy, to může jen ten, kdo nemá zlato jen na hlavě, ale i v hlavě :)
    Batmany ani komixy moc nemusim, ale Two face byl dobrej :-)
    Když vám jako malýmu klukovi narve nějakej debil obličej do uhlíků, nemůžete vypadat kultivovaně a jen lehce opuchle jako ten bodrej pán v seriálu.
    upraveno 27. dubna 2011
    Já jako malej padnul plnejma rukama na rozhicovaný kamna, ale zahojilo se. Samozřejmě tak jak je Ohař popsanej v knize je něco jinýho, ale Twoface je komixovej extrém, tak jsem si Ohaře teda nepředstavoval nikdy, na to mám vlastní fantazie dost. Zatim ale ani nebyl Ohař moc detailně zabíranej, co jsem viděl mi bohatě stačí. stejně tak bysme mohli rozebírat Skřeta, že nemá každý oko jiný a podobně. Pohled povrchního Lannistera :))
    Ohař má děsit, ne rozesmívat. Nesmělej pán s pár beďarama, poločírem, neuvěřitelnou helmou a ksichtem sympatických táborovýho vedoucího mě fakt neděsí. Má vypadat jako Two Face a vrčet jako skřípnutej zlovlk.
    JAIME: Uvidíme, keď si to rozdá s Gregorom (bez dvojzmyslu). A keď sa ožerie a odvedie Sansu do hradu.
    Vždyť říkám - táborovej vedoucí ;)
    upraveno 27. dubna 2011
    JAIME: Jsi Jaime, ne Theon :)
    Ilyn Payne je dost dobrej... mne se libi ten jeho vyraz naprosteho znechuceni k rodu Lannisteru.
    JAIME : Já v něm teda táborovýho vedoucího nevidím a troufám si tvrdit, že nikoho s jeho vzezřením by ani jako táborového vedoucího nevzali - leda tak ta nějakej survive letní běh pro dospívající (15 a vejš). ;-D
    Ohař skutečně moc neděsí, ale čert to vem. Aspoň je to kus chlapa a to že dokáže být nebezpečný ,bych mu klidně uvěřil. Payne je ale opravdu směšný. Má asi metr šedesát a dělá na vás srandovní obličeje. Jak by se ho mohl někdo bát?
    Pár lidi tu oceňuje scénu Jon versus Jaime. Mně tedy přišla o ničem. Vůbec nechápu, proč tam ten rozhovor filmaři přidali...
    Potřetí jsem epizodu dokoukal, a pokaždé mně pobaví to Catelynino hledání ve věži. Hotové CSI: Winterfell. :D
    Chmur: Ten rozhovor skvěle charakterizuje obě postavy. Kromě dalšího Jonovu naivitu a Jaimeho aroganci.
    Arutha2321: To isté som si povedal, keď som to videl.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.