Jak se mi Sophia Turner líbila coby Sansa na civilních fotkách, tak v seriálu jsem z ní trochu zklamaná. Jednak je moc vysoká - jestli jsem si dobře všimla, tak je i vyšší než Joffrey. A taky ten účes a styl oblečení jí moc nesvědčí.
Teď jsem si znovu proklikala vybrané scény z druhé epizody a v okamžik, kdy Arya skočí Jonovi kolem krku mi (opět) vyhrkly do očí slzy. I při loučení Jona s Robbem jsem musela zamrkat. Jo, a ještě jedna lehká výtka ke zpracování. Připadne mi, že dali málo prostoru proměně chlapce Robba v "lorda" Robba. Ale na to bude ještě čas, tak to snad napraví.
no zrovna v týhle scéně bych to neházel jen na ní, ale i na režii a scénář - čekal bych vůbec nějakou výraznější Sansinu reakci, stála tam jak kámen...
Nevada: No mne se zdá, že během té celé scény tam jen tak stojí s bojovným výrazem ve tváři, který se k tomu moc nehodí... Nvm jak je to přesně v knize.. Ale hláška: Arya leave him alone! s tim hlubokým hlasem nvm nvm... vždy jsem si jí představoval jako takovou slečínku... A místo aby byla vyděšená, jako například na turnaji ,vypadá jako kdyby se měla každou chvíli vrhnout do boje s Aryou :-D
Sansa byla vyděšená jen v okamžiku, kdy si to Hora šel vyříkat s Lorasem ručně. Jinak byla z turnaje nadšená a zachovala se jako pravá dáma i když tam zemřel Hugh z Údolí.
Snad jste si nemysleli, že slušně vychovaná dáma bude kolem poskakovat a šťouchat do nich klackem. Mno ale do příští sezóny by to asi chtělo trošku potrénovat emoce a slzy.
Musím souhlasit, že scéna Jon vs. Jaime je nejlepší. Jaime si z Jona vyloženě dělá srandu - chudák Jon. Myslím si, že oba herci byli vybraní perfektně, jsou fakt dobří. Z Illyna ještě strach půjde - trochu mě děsí, že takovej příjemnej dědeček má jazyk už jen na botách a šmiká hlavy na počkání... Ohař je celkem sympaťák (což je asi na škodu), ale zatím neměl moc prostoru se projevit, tak uvidíme...
já začal ohaře "nemít rád" až po tomto dějovém úseku - když vezl "téměř rozseklého" Mycaha - zde to samozřejmě nevyznělo, ač vtípek dobrej :) (To že je to aktuálně má druhá nejoblíbenější postava je vedlejší) Sansa je útlocitka, ta by se bala i medvídka Pu, bo je to medvěd...
Kat je opravdu tragédie. Je děsně směšnej. Jak tam stojej oba s dobrákem Ohařem, z kterého taky strach nejde ani trochu (srovnejte s geniálním Two-Facem z Temného rytíře), nevím, čeho se Sansa jakoby bojí. Naopak si dovolím oponovat, co se scény Jaime vs. Jon týká: považuji ji zatím za nejvtipnější, nejpřípadnější a zdaleka nejlépe zahranou z obou dílů. Po ní vím, když to přeženu, o Jaimem i Jonovi všechno.
Já jako malej padnul plnejma rukama na rozhicovaný kamna, ale zahojilo se. Samozřejmě tak jak je Ohař popsanej v knize je něco jinýho, ale Twoface je komixovej extrém, tak jsem si Ohaře teda nepředstavoval nikdy, na to mám vlastní fantazie dost. Zatim ale ani nebyl Ohař moc detailně zabíranej, co jsem viděl mi bohatě stačí. stejně tak bysme mohli rozebírat Skřeta, že nemá každý oko jiný a podobně. Pohled povrchního Lannistera :))
Ohař má děsit, ne rozesmívat. Nesmělej pán s pár beďarama, poločírem, neuvěřitelnou helmou a ksichtem sympatických táborovýho vedoucího mě fakt neděsí. Má vypadat jako Two Face a vrčet jako skřípnutej zlovlk.
JAIME : Já v něm teda táborovýho vedoucího nevidím a troufám si tvrdit, že nikoho s jeho vzezřením by ani jako táborového vedoucího nevzali - leda tak ta nějakej survive letní běh pro dospívající (15 a vejš). ;-D
Ohař skutečně moc neděsí, ale čert to vem. Aspoň je to kus chlapa a to že dokáže být nebezpečný ,bych mu klidně uvěřil. Payne je ale opravdu směšný. Má asi metr šedesát a dělá na vás srandovní obličeje. Jak by se ho mohl někdo bát? Pár lidi tu oceňuje scénu Jon versus Jaime. Mně tedy přišla o ničem. Vůbec nechápu, proč tam ten rozhovor filmaři přidali...
Komentáře
Teď jsem si znovu proklikala vybrané scény z druhé epizody a v okamžik, kdy Arya skočí Jonovi kolem krku mi (opět) vyhrkly do očí slzy. I při loučení Jona s Robbem jsem musela zamrkat.
Jo, a ještě jedna lehká výtka ke zpracování. Připadne mi, že dali málo prostoru proměně chlapce Robba v "lorda" Robba. Ale na to bude ještě čas, tak to snad napraví.
Edit: Prostě více hysterky by to chtělo :-D
Z Illyna ještě strach půjde - trochu mě děsí, že takovej příjemnej dědeček má jazyk už jen na botách a šmiká hlavy na počkání...
Ohař je celkem sympaťák (což je asi na škodu), ale zatím neměl moc prostoru se projevit, tak uvidíme...
Sansa je útlocitka, ta by se bala i medvídka Pu, bo je to medvěd...
Pár lidi tu oceňuje scénu Jon versus Jaime. Mně tedy přišla o ničem. Vůbec nechápu, proč tam ten rozhovor filmaři přidali...