Filmové souboje
Padlo tu několik poznámek o soubojích v seriálu. Někdo je chválí, někomu přijdou trochu pomalé. Tak mě napadlo založit téma filmové souboje, samozřejmě míněno především ty chladnými zbraněmi. V kterém filmu/seriálu vám tahle věc přišla dobrá či přímo výborně zvládnutá a kde je to naopak slabé či přímo odfláknuté?
BTW ještě bych měl dopředu říct, že nemám moc na mysli komixové stylizace ala 300 nebo asijské běhání po vodě a lítání ve vzduchu...
BTW ještě bych měl dopředu říct, že nemám moc na mysli komixové stylizace ala 300 nebo asijské běhání po vodě a lítání ve vzduchu...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Pak už zbývá jen poslední Mohykán (není na meče), Bourn (není na meče), star trek (není na meče), Gladiator a víc už mne nenapadá.
A kdyz uz se chtej sermovat na blizko, tasej kratky mece:)
tiež súhlas s Hector vs Achiles, to bol najlepší okamih Tróje. ako by to režíroval niekto iný.
a zopár okamihov zo Sedem statočných a z Leoneho westernov, ale to sú chladné guľky :)
Při hledání na youtube jsem narazila na pár videí z anime a dospěla k přesvědčení, že si musím co nejdřív znovu pustit Samurai X: Trust and Betrayal a Kovboje Bebopa. Když už mám čas, tak potřebuju sledovat "nové" věci a ne ty co už jsem viděla!
Montezuma3: A finále posledního Mohykána třetí :))
Jinak důvod, proč jsem to takhle vymezil, je taky samotný pojetí IF. Martin si dává poměrně záležet na realističnosti, což se mi líbí mnohem víc než "jeden raz strelíl, sedem ich zabíl."
BTW filmem plnym výbornejch soubojů jsou taky Soupeři Riddleyho Scotta.
Já mám anime hodně ráda, ale taky nemusím vidět všechno. Třeba zmíněné dva pro mě patří ke špičce z viděných. Prostě se u toho dobře bavím. (Tím nemyslím jen přímo smích, i když Bebop je i hodně zábavný.)
Jinak, samozrejme, Duellanti od Scotta jsou naprosto super, jen mi prijde, ze na to, ze se mlati lehkejma kordama je to moc rozmachly...
Jnak, Cowboy Bebop ma moc pekny pestni souboj.
For Troy
Jinak nepředpokládám, že kolem roku 1250 př. n. l. se bohyně tak dlouho hádaly o jablko, až z toho byla válka... Mě tam bohové nechyběli, to je jako bych točil film o bitvě u Zamy a nacpal tam Jupitera. Možná si to mohli Římani myslet, že jim pomohl, ale já myslim, že spíš ne :))
pravda v tróji to urobili celkkom šikovne, práve Tethis bola tak na hrane oboch svetov.
mám rád dejiny, mám rád mýty, ale rád si pozriem akýkoľvek koncept, ak má hlavu a pätu - t.j. ak je dobre vymyslený.
Troja je lepší film, i když ne o moc. Absenci řeckých bohů vítám. V tomhle problém nebyl, ale chtělo to možná kratší stopáž. Časem se dostavila nuda. Navíc tam je jediná sympatická a řekněme aspoň trochu charismatická postava a to Bana alias Hektor. Jeho protipól Pitt je sice dobrý herec, ale postava Achilla mu podle mě nesedla. Když k tomu přidáme zlého důchodce Agamemnona, vidláckého Meneláa, zbabělého Parida a unylou Helenu, nějak nám chybí postavy, kterým se dá fandit. Navíc otřesně rádoby sladkobolný konec.
Nicméně bojové scény považuji za jedny z nejlepších a souboj Achilles versus Hektor je naprosto luxusní. Taky tam jsou pěkné exteriéry a chvílema fajn hudba.