Filmové souboje
Padlo tu několik poznámek o soubojích v seriálu. Někdo je chválí, někomu přijdou trochu pomalé. Tak mě napadlo založit téma filmové souboje, samozřejmě míněno především ty chladnými zbraněmi. V kterém filmu/seriálu vám tahle věc přišla dobrá či přímo výborně zvládnutá a kde je to naopak slabé či přímo odfláknuté?
BTW ještě bych měl dopředu říct, že nemám moc na mysli komixové stylizace ala 300 nebo asijské běhání po vodě a lítání ve vzduchu...
BTW ještě bych měl dopředu říct, že nemám moc na mysli komixové stylizace ala 300 nebo asijské běhání po vodě a lítání ve vzduchu...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Bolo Yeung
Létající Belgičan
Everett: Tahlce scéna je opravdu úžasná. Mám ji moc rád, stejně jako celý film
A tohle znáte? ( To NENÍ parodie to byl "seriózní" film)
Nejsem odborník, abych dokázal posoudit, zda se tvůrci primárně snažili o nějaké realistické ztvárnění, ale z pohledu dynamiky a akce je to bída.
Výjimkami jsou souboj Jorah versus Dothrak (zapomněl jsem jméno, Qotho?) a Drogo versus Dothrak. Dokonce v tom prvním se celkem drželi popisu v knize.
Který souboj se nejvíc líbil vám?
Nejslabší byl jednoznačně souboj Syria s lannisterskýma strážema. Jsem skálopevně přesvědčený, že pokud mě praštíte dřeveným mečem do hlavy ukryté v ocelové přilbici nespadnu k zemi jak podťatý. V knize to bylo tedy popsáno mnohem akčněji a brutálněji. No a v seriálu Meryn vypadá celkem jako bouchač, protože má nad Syriem celkem (byť je ta scéna kraťoučká) navrch.
BTW nikde neni psáno, že by Trant byl nějaká lama (i když ano, měl dostat dřevěnzm mečem párkrát do plechu).
No a to tě nenapadlo, že Bonhart může být talent, který se rodí jednou, maximálně dvakrát za tisíc let?