Jídlo a pití

upraveno 26. června 2011 v Rozličný pokec
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....

11820222324

Komentáře

  • upraveno 6. října 2013
    Tam někdo brečí pořád :D Teď sleduju 4. řadu US a občas ukápne slza i Grahamovi Elliotovi při castingu plakal i Joe Bastianich (to je ten největší drsňák, co každýho soutěžícího zpraží pohledem, když ochutná nějaké jídlo, že si ten soutěžící nadělá do kaťat :D). Ale stejně ho miluju :D A soutěžící pláčou každou chvilku- vypadne jejich kámoš, nebo když mají nějakej dojemnej životní příběh, o který je potřeba se podělit s celým světem
  • Mrkev pálí ?Nebo mě nějak štípe z ní jazyk.podotýkám že jsem ji jen opláchl.
  • @M1on Mrkev opravdu nepálí, ale je potřeba jí oškrábat od slupky :D Pokud jí jenom opláchneš, pak není divu že dělá něco co nemá ;-)
  • @Everett_Young hmmm zejtra bude veselo
  • @M1on Copak jsi provedl? =D
  • upraveno 22. října 2013
    @Everett_Young sněd jsem tu mrekv co asi =D
  • @M1on Ak to bolo trochu do biela, vola sa to chren ;)
  • upraveno 22. října 2013
    @Hildegarda ne do bíla to nebylo znecitlivělo to jazyk
  • @M1on Možná máš alergii na něco v mrkvi nebo něco co bylo v půdě (proto se ta mrkev loupá :D )
  • tak to bola mrkev s anestetikom :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    http://www.svetkolemnas.info/novinky/zajimavosti/747
    Největší stylař je jednoznačně Victor Feguer.
    A R. L. Gardner si protáhl život o 9 hodin sledováním Pána prstenů. Prodlouženou verzí samozřejmě.

    A co by jste si před smrtí dali vy?
  • Ta oliva je drsná :-D
    Já bych si dala jako předkrm asi něco lehkého, třeba z lososa. Pak nějakou dobrou polévečku - třeba francouzskou cibulovou, samozřejmě včetně bagetky zapečené se sýrem :-) Jako hlavní jídlo určitě nějaké těstoviny. Nejlépe s kuřecím masem a bezpodmínečně se sýrem, klidně by to mohly být i lasagne :-) Dezert si nedokážu vybrat jeden, takže by to asi byla kombinace cheesecaku, čokolády a zmrzliny, samozřejmě s domácí šlehačkou :-) A na zapití kvalitní vychlazený zelený čaj a nějaké dobré červené víno.
    No a pak by mě tam asi museli odnést, protože bych to zřejmě nerozchodila :-D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Viděl bych to na Chateaubriand nebo hromadu humrů :-)
  • @Michelle Ty to máš nějak promyšlené. :-)
    Já asi pařížský salát. ;-)
  • Já asi pařížský salát.
    fůůůůůj
  • @M1on Sníst pařížský salát a zemřít, tak nějak je to přísloví, ne? :-)
  • @heavy_head pokud z toho salátu tak potom jo
  • Dnes som sa odhodlala k velmi podozrivej zelenine - feniklu. Ono to zapekane s parmezanom nie je vobec zle...
  • @Hildegarda Fenykl jsem měla jednou v hlubokém dávnověku. Chutná to trochu pendrekově nebo si to špatně pamatuju?
  • @brbr Chuti to tak sladkasto a vonia po detskom caji :)
    Svagor si dal na veceru fenikel a este aj kurca, ale on je chlap, tak je uplne jasne, ze co mu viac chutilo :)
  • @brbr Ved mas dost chlapov doma, aby si vedela :)
  • @Hildegarda No právě, největší masožrout u nás doma jsem já. :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 14. května 2014
    @Hildegarda Uterus ne, ale bladder klíďo píďo co? :-)

    Ještě kdyby to chutnalo stejně jako to vypadá. To by byl větší hardcore. Játrová palačinka, mozečková. Ze střevní bych se tutově poblil. A jak by asi chutnal ten uterus? :-k
  • Oj oj, to mi připomnělo, jak jsme si jednou v Iránu omylem dali grilovaná jehněčí střeva (byly hrozně tuhé :-))
  • Ma niekto dobry recept na quinou?
  • @Hildegarda Ty se dáváš do neprobádaných vod? Onehda fenykl, teď quinoa.... A ne nemám, je moc zdravá, nechceš radši udělat čokoládový dort? :twisted:
  • @brbr s tym je vela prace a cas nazbyt veskery zadny :)
    Ale ak by ho niekto urobil za mna....
    Momentalne som vsak schrumala polku svajciarskej horkej cokolady s pomarancom a mandkami, nech nespadnem do hladiny alfa :)
  • @Hildegarda: A co zkusit Creme brulee? - zabere půlhodinku (přičemž drtivou většinu té doby se to nemusí hlídat), chuťově nářez a človak si zavane kousek francouzké elegance (ačkolo španělé by nesouhlasili, jako creme catalana si to celkem přivlastňují i oni)...
    ... ale ano, kalorická bomba na entou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.