Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Akurat mi je luto tych zamestnanych a platiacich, ktori stoja vo vozni na jednej nohe a kazdy den, lebo dochodcovia sa len tak z pleziru vozia cele dni zadarmo.
Ty byvas teraz na intraku ci ako?
EDIT: (pokračování, musel jsem jít jinam tak jsem to nestihl napsat celé)
takže ano, vždycky se najdou studenti, kteří toho budou zneužívat, ale vykašlat se i na ty ostatní není zrovna dobré, protože když nebudeme mít dostatek vzdělaných lidí, kteří budou rozšiřovat naše možnosti a posouvat hranice (nemluvě o předávání zkušeností dalším generacím) tak se nikam nepohneme.
8-O
BRATISLAVA. Šesťdesiatosemročný Zdeno Havlík si bezplatnú železnicu nevie vynachváliť. Svoju stopercentnú zľavu sa rozhodol vyskúšať hneď počas prvého dňa.
Obliekol si tmavosivý oblek, pri okienku na stanici vyzdvihol nulový lístok a „pokusne“ sa odviezol z Bratislavy do Trnavy. „Je to geniálna vec, vlakom som necestoval už pár rokov,“ hovorí dlhoročný technik.
V ďalších týždňoch to chce napraviť. Najbližšie sa plánuje na otočku odviezť do Trenčína a výhľadovo až do Čiernej nad Tisou.
„Mám dôchodok niečo nad 400 eur, takže inak by som si to dovoliť nemohol. Som z toho taký nadšený, že mi ani neprekáža, že musím vo vlaku stáť,“ rozpráva počas spiatočnej cesty poobedňajším rýchlikom.
V rovnakom vlaku, no v inom vozni cestuje dvadsiatnik Jozef zo Spišskej Novej Vsi do Bratislavy a tiež postáva v chodbičke. „To som už dlho nezažil. Lístok ma vyšiel na 16 eur a už tri hodiny takto stojím,“ rozpráva Jozef, ktorý pracuje ako majster na stavbe.
Druhýkrát už podľa svojich slov riskovať nebude. „Radšej využijem InterCity. Síce je drahší, ale aspoň si sadnem."
Můj děda důchodce jel třeba na otočku do Chocně, kde trávil léto, když byl malý. Já jela na otočku třeba do Prahy pro pádlo.
1) otocka je otocka, nie vylet
2) clanok bol napisany v ten isty den, ako sa to zacalo, takze pan Haulik musel ist tam, spat, porozpravat sa s novinarom, ktory sa rozpraval s viacerymi ludmi, novinar si musel sadnut za komp, napisat dlsi clanok, z ktoreho som citovala a este to aj dat uverejnit a to vsetko pred vecerom
3) ano, takto to chodi, znama, ktora dochadza kazdy den, mi to potvrdila. Dochodcovia sa totiz radi vo voznoch o tom rozpravaju. Ak nemaju deti ci vnucence, zabijaju cas teraz takto
Nemam nic proti dochodcom, moji rodicia su nimi obaja.
Prave vcera som pozerala americku detektivku, kde si ocko policajt nasiel druhe zamestnanie vyhadzovaca, lebo jeho 5-rocne dieta mozno pojde na statnu vysoku, kde ako hovoril, to stoji 250 tis.dolarov.
Nemam pocit, ze nase skostvo je drahe. Intrak, knihy, cestovne som si bola schopna vykryvat sama brigadami a doucovanim.
Rath zase nějaké dojíždění zdarma zaváděl ve Středočeském kraji.
Nevím, jak je to teď. Myslím si ale, že tohle není žádná skutečná pomoc nemajetným, je to populistické gesto, které spíš namíchne normální lidi jako pana Jozefa ze Špiskej Vsi, protože zaplatí a nezbyde místo.
Ty 3 možnosti, co jsem zmínila můžou být všechny na otočku. Proč by pán nemohl mít něco (třeba i vzpomínky) na místěch, kam chce jet. Chce to ještě nekdy vidět. Moji prababičku brala máma se strejdou na otočku do Vídně, protože ji chtěla ještě jednou vidět (Vídeň měla děsně ráda).
Klidně můžou být i lidi, kteří jenom jezdí vlaky zadarmo, ale nevěřím, že jsou takoví všichni.
(Což nemění nic na tom, že cestovné zdarma je blbost - ale blbci jsou ti, co to zavedli a ne ti, kteří to využívají.) Tu jsem vystudovala taky a živím se, kdo by to byl řekl, normální prací :P
Nemyslim si, ze pan Haulik pouzil otocku v tvojom zmysle, lebo:
Isiel v prvy den, ked to bolo zadarmo, isiel v sviatocny den a keby siel den predtym, ma to za euro. Ale on si radsej vybral tento den, ked mali vlaky meskanie, vsade boli x metrove rady a ludia stali v ulickach ako ovecky, aby si vybral jednu z tych troch moznosti a este bol nadseny? Nepravdepodobne.
A proč by nejel o den později na otočku třeba na hřbitov? Je tisíce důvodů, proč by někam jel a ne "jen jel". Já si zase nemyslím, že by byl nadšeným z toho, že může jet vlakem (jenom jet vlakem, vystoupit a jet zpátky a ještě u toho stát).
Pracuju jako sociální pracovnice (já studovala dál, takže dělám v oboru) a zatím mě to baví.
A to je prave to - nemas 2 uplne rovnake moznosti, jednu z toho lacnejsiu. Pisala som preco.
Proste hovorim len, ze je to nepravdepodobne. Staci si precitat jeho vyjadrenie o Ciernej nad Tisou.
Nevím co je tak jasného na vyjádření o Černé nad Tisou - myslíš to "až"? To může být formulováno i jinak, než to řekl. Třeba to je pro něj daleko, což stále neříká nic o tom, proč tam jede...klidně tam může něco mít, samozřejmě ale taky nemusí.
Ještě jsem neviděla nadšeného staršího člověka z toho, že může stát několik hodin v dopravním prostředku, takže je podle mne nepravděpodobné, že si z toho pán učůrává radostí.
udělalo matematickou analýzu A1 i lineární algebru A1 v zimním zkouškovém nějakých 35 z cca 350 zapsaných prváků. Zvláštní shodou okolností jsem "ksichty" značné části oněch zbylých 34 vídával denně ve škole, takže když nás ve druháku "sesypali" do dvou kruhů (z našeho původního jsme prošli 3 z 30+), měli jsme všichni pocit, že už se více či méně známe.
To, pravda, bylo ještě než školy začaly být primárně financované od vydržovaného kusu, místo houževnatosti produkovaného masa :twisted:
Upřímně, citovaný příklad mi přijde jen jako wow efekt - kolik takových důchodců ten den bylo? a kolik jich bude za týden a kolik za měsíc?
Nicméně, asi by bylo smysluplné nezavádět to zadarmo, ale (když už je touha jít tímto směrem) třeba s 90% slevou,... přece jen regulační efekt by se projevil...
U nás na akademii byly sítem přijímačky, takže prošel opravdu jen ten, kdo měl k věci předpoklady, tedy až na jeden případ, jmenoval se Mazánek a stejně jako jeho jmenovec z filmu Cesta do hlubin študákovy duše byl poněkud zvláštního ražení, byť si troufám říci, že Mazánkovy filmové dřepy byly lepší. Taky to v prvním semestru zabalil, či jinak řečeno byl subarbitrován pro blbost, ale jinak už byl odpad relativně malý. Taky se u nás natahování nepěstovalo a výjimky pro individuální studijní plány se povolovaly zcela výjimečně. Ovšem taky jsme jako rezortní škola nebyli financováni od kusu (taky jsem ale slyšel zvěsti, že se to v pozdějších letech za vlády následující rektorky - pochopitelně ekonomky - poněkud uvolnilo, tudíž prošli různí Bártové a jiní kuliši, obvykle na zásah shora).
To nemá cenu, ty jsi se rozhodla, že ten pán je zlý vyžírka a nejsi schopna připustit i možnost, že není. Ani jedna z možností z toho článku nevyplývá, proto nelze pána odsoudit pro nedostatek průkazných důkazů.
Nie sme na sude a nikoho neodsudzujem, len si na zaklade viacerych faktorov utvaram nazor. Nikde som nenapisala, ze to, co robi, je odsudeniahodne, zle a pod.
Ale ak velmi chces, nie je nic lahsie, ako panovi zavolat a spytat sa ho. Potom to mozno bude mat cenu...
Mně je to v celku jedno, kdo může jezdit zadarmo vlaky (asi by mi vadili jedovatí hadi a štíři), ale z toho článku prostě nevyplývá, jestli tam jel jen tak a nebo tam něco bylo. Tečka, už mě to nebaví.