Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Maturovala jsem před 15 roky a jak tak čtu, tak se toho za tu dobu dost změnilo. Čapka i Orwella jsmevzali důkladně, ale nějak jsme neškatulkovali (do sci fi jsme jsme je určitě neřadili). Probrali jsme třeba Bradburyho nebo Tolkiena, jen Harry Potter byl tehdy ještě na houbách :-)
@Everett_Young Na chvíľu som si myslel, že hovoríš o Štefanke Meyerovej a jej Twilightu a chcel som vás ľutovať, že ste preberali aj to :D
Zatím co ty mluvíš Lewis Carrollovi, Gepeto nejspíše myslí Clivea Staplese Lewise který opravdu vyučoval literaturu
Vonnegut nepatri do fantasy ani sci-fi. Skor sa radi do povojnovej literatury. Nad nim vasa ucitelka nemoze len tak mavnut rukou...to proste nejde.
Mne osobne sa nepaci system vyucovania - toto preberieme, lebo to bude na mature. (hovorim o gymnaziach)
@brbr Sme stare kvargle, zmier sa s tym :)
@Hildegarda Ja som počul, že on keď písal Alicu bol zhulený. Tým by sa toho vysvetlilo veľa. Ale tá matika to tiež vysvetľuje :D
Nuž, veď ani oni z toho nie sú bohvieako nadšené, ale nemajú dvakrát na výber, nikoho z nás literatúra dvakrát neberie, zachvíľu maturujeme, takže teraz radšej učia ako bude maturita, keďže to najlepšie využijeme (respektíve to najlepšie využijeme v máji). Čisto prakticky, niekto kto chce napr. ísť na informatiku (jedna tretina), biolu/chémiu (druhá tretina), umenie/polícia (tretia tretina) moc nevyužije tento rozhľad, takže aspoň nech prejde. V ideálnom svete by to bolo inak, ale nad naším školstvom (a konkrétne naším gymnáziom) už sa človek nepozastavuje.
Nicméně mám teď dalšího na seznam čtení, takže dík :D
Ale zato seminár NOSky (právo, psycho, ekonomka), kde sú aj oktavani a druhá paralelná trieda je asi najplnší seminár. Takže v rámci školy bude "právnikov a ekonómov a psychológov" dosť.
Pokud jde o pravopis, vždy se snažím přečíst si co jsem napsal a zkontrolovat to, ale chybička se občas prostě stane. Nicméně proti diskutujícím na lžidnes, novinkách atd. jsem úplný mistr lingvista.
@Nevada Hmm, asi najmu tlupu vietnamských imigrantů aby mým textům dělali korekce, třeba to pomůže :-k
Vědomostní otázky tam snad ani nejsou, ne?
Už je to moc dlouho, takže ti bohužel ani nemůžu poradit, co tam dali nám.