Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
EDIT: Navíc, 6 letý gympl je poněkud zvláštnost, dost lidí jde na 8 letý nebo 4 letý a na 6 letý pak nezbývají lidi.
Akokoľvek sa mi ten gympel (a skôr celý vzdelávací systém) moc nepáči, je tam pár profesorov, ktorí ma dobre naučili, čo som potreboval a neviem si predstaviť, kam inam som mal ísť.
„Ráda bych si koupila jízdní kolo, ale márne ho již nekolik let sháním...“ A. K., Osek u Duchcova
O odpoveď sme požiadali oddelenie Kovo na generálnom riaditeľstve Obchod s průmyslovým zbožím v Prahe: „Celková situace v položce jízdní kola je nám známa.
Již řadu let potvrzuje výroba požadavky obchodu cca na 50 až 60 % dle sortimentu. Důvodem je prvořadé plnení exportních ukolů ve vývozu jízdnych kol cestovných a skládacích do PLR a SSSR.
Doporučujeme proto častejší návštevy specializovaných prodejen jízdích kol ve vašem kraji.“
:D
To máte v škole? Prečo preboha na vás vyťahujú Pascal? To je tak neskutočne neužitočný a prastarý jazyk. Keď niečo tradičnejšie (nie voľnina ako Python), ale užitočnejšie, asi by som bral C++ (pokiaľ viem, mnoho hier je robený v ňom). Nehovor, že si si ho vybral sám. :D
K problému:
Ja by som to dal ako podmienku v cykle generujúcom maticu. Myslím dokonca, že sme to aj mali na úlohu. Treba dať podmienku if x=y then matica[x,y]:=0 else matica[x,y]:=random(?) (je možné, že syntax matice mám zle, to sme robili dávno, teraz viac robíme s jednorozmerným poľom).
for i:=1 to N do mat[i,i] := 0;
Pro velké matice to bude (možná) rychlejší, protože se zbavíš té podmínky.
Jinak už je to dávno, co jsem pascal viděl naposled (13 let?), ale mám pocit, že jeho školní užití není o programu jako takovém, ale o tom naučit programátorsky myslet - syntax programu je celkem druhořadý, podstatné je chytit ten cit jak na to a vidět výhody jednotlivých přístupů...
Humanisti z Evropy nedodávají látky potřebné pro smrtící sérum, tak se znova začne povolávat popravčí četa (praxe zrušená podle článku před celými dlouhými čtyřmi lety), to ten problém s tím, že párkrát po tom séru odsouzenci umírali dlouho, samozřejmě vyřeší :roll: Budou přítomné i rodiny obětí?
Upřímně řečeno - někdo čeká na popravu už dvacet let, tak snad může počkat, než najdou lepší sérum.
a asi to ani nesplňuje požadavky na rychlou popravu