Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1245246248250251581

Komentáře

• JayJay
    upraveno 20. listopadu 2014
    Patří! "Kde dupe konzument Kolalokovy limonády, netřeba volat lékaře..." :-D
  • To už je lepší ta popravčí četa
  • @Jitka: Lepší asi ano, leč @DanielSvatoš nadhodil kritérium ceny. a krom toho šlo o citát (a parafrázi), který jsem si "nemohl" nechat pro sebe...
  • nejlevnější bude kudla, dá se použít opakovaně
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Jay Veď práve. Na pochopenie dátových typov, cyklov, bežných syntaktických znakov a podobných vecí na strednej škole je to dobré. Ale Daniel pokiaľ viem je na vysokej a tam by som Pascal fakt neťahal. Teda neviem, v prípade, že ich to na strednej neučili je to dobré. Ale na vysokej by som prešiel k čomusi užitočnejšiemu, pretože ten Pascal je v určitých veciach ako za trest.
  • @Gepeto ne neučili nás to na střední jen někteří gympláci to už tak lehce viděli
    @DanielSvatoš V tom prípade ako začiatok dobré, ale zo všeobecného hľadiska sú to fakt veci na rýchlovku cez strednú školu (jeden rok bohato stačil), v Pascale nie je tak ťažké programovať, skôr všetky tie omáčky okolo zaberú veľa času a energie a spravíš tam drobnú logickú chybu a teraz hľadaj čo.
  • upraveno 20. listopadu 2014
    ..
    @M1on ? Prečo vyvolávaš moje meno? :3eyed:
  • @Gepeto: Myslím, že nejde o gympl/vysoká, ale o zaměření. V prváku na matfyzu (nástup roku 2000) se v pascalu taky učilo (popravě já to téměř celé znal z prográmka na gymplu, protože třídní tam studoval učitelství)... byť informatici jeli na něčem sofistikovanějším a přijde mi to tak zcela OK... (ostatně, písemná část zkoušky byla bez kompu, hrubý návrh algorytmu, struktura, jaké si vyhradit proměnné, co čím volat atd.). Ostatně, když jsem nastoupil do práce, dostal jsem dotaz, zda umím s makrama v Excelu, neuměl jsem, ale za dva dny jsem se v nich vesele vrtal, protože jde jen o to naučit se syntax.
    @Jay Ahá, ja som automaticky bral odbor programovanie. Tu musím tiež dať za pravdu. Hovoril som skôr o tom, že mám problém s takým systémom, že na strednej polovicu času preberáme teoreticky to isté, čo na základke, len opakovanie a miestami naozaj len trochu rozšírené (najrozšírenejšie len v biológií, kde to pribralo cudzie názvy). V takom prípade človek stratí v škole dobrých 18 rokov života, čo by sa dalo buď skrátiť, alebo (čo by som preferoval) zefektívniť - čiže človek by šiel na výšku s určitým výrazným základom pripravený prejsť k praxi, aby si mohol hľadať povolanie už v daných rokoch.

Ale to už je len také teoretizovanie o ideálnom školskom systéme. Teda pre mňa ideálnom.
  • @Jay U nas v prvaku na matfyze, rocnik ten isty, zacinali matici rovno s C++, programatori s Delphi. Skuska bola vzdy prakticka - na pocitaci. Napr naprogramovat istu hru s kartami za cca 2 hodky.
    Ale ak clovek nejde vyslovene do programatorskeho prostredia, tak v praci mi tiez povedali, tu mas knihu o makrach v Exceli, nauc sa, za dva mesiace chceme vypluty Profit Value.
  • @Hildegarda: Tak možná záleželo na přednášejícím... Mě učil Mráz (ten, co vypadal stejně jako Studený a oba trochu připomínali Žbirku). Jestli to někdo jel v C++ je možné - možná jsme se i mohli prozhodnout, ten detail nepamatuji... podstatné stejně bylo naučit se "programátorsky" myslet, bez ohledu na syntax. Popsala jsi zkoušku v prvním semestru (technicky byl asi jen zápich), v druhém zápis byl (u nás) za domácí úkol program (já měl Dámu s s minimaxovým algoritmem a bonus něco na ovládání myší), zkouška byla písemná (návrh většího programu - my měli optimalizaci rozložení poliček v knihovně, do které dáváme různě vysoké a široké knihy v daném pořadí - program se psal na papír) a druhá část ústní - nevím, co zkoušel jiné - 3 přede mnou griloval je klidně půlhodinu a do jednoho letěli,... já pronesl jednu větu, na což reagoval "výborně, už tak jste mi o dané problematice řekl více, než ti před vámi"... a když jsem začal psát kód, tak to zastavil asi na druhém řádku, že to nemá cenu... ústní zkouška složená za 1 pod jednu minutu... - to se nezapomíná (zvlášť když ty ostatní byly odíračky uší... :o))
  • Když už jsme u těch SCIO testů a vysokých škol, přečtěme si tedy, co si o tom myslí samotný ředitel SCIO.

http://www.krajskelisty.cz/praha/5729-skoly-nic-nenauci-tituly-jsou-k-nicemu-odbornik-promluvil-velmi-nelichotive-o-ceskem-skolstvi-a-obskurnich-univerzitach.htm
    Yops, spomína tam to druhé riešenie. Ja by som asi skôr zlepšil efektivitu, no pravda skôr sa oseká čas.
  • EY to není novina, viděla sjem jednu jeho přednášku, kde o tomhle mluvil a říkal, že jeho syn hraje WoW a myslí si, že ho to do života připraví mnohem lépe, než gympl
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/354306-kena-po-utoku-na-autobus-zautocila-v-somalsku.html

Keňa se s tím ne**re. Smutné je, že Evropa je tak slabá, že ani kontroly toho, co se děje v mešitách, tu neproběhnou, jako by se státy jako Francie, Británie a Německo báli blbců, co by automaticky začali vykřikovat o diskriminaci. Problém osobně vidím jenom v tom, že v článku není nic o tom, že by keňská vláda aspoň dodatečně upozornila tu somálskou, že nejde o útok na jejich zemi.
  • @svoa00 Problém je komu by to měli oznámit.
  • Gepeto napsal(a):

Yops, spomína tam to druhé riešenie. Ja by som asi skôr zlepšil efektivitu, no pravda skôr sa oseká čas.

S tou efektivitou to nemá cenu moc hrotit. Kdyby v žácích zůstalo aspoň to, co se opakuje pořád dokola, byl by to ještě pořád slušný výsledek..
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    svoa00 napsal(a):

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/354306-kena-po-utoku-na-autobus-zautocila-v-somalsku.html

Keňa se s tím ne**re. Smutné je, že Evropa je tak slabá, že ani kontroly toho, co se děje v mešitách, tu neproběhnou, jako by se státy jako Francie, Británie a Německo báli blbců, co by automaticky začali vykřikovat o diskriminaci. Problém osobně vidím jenom v tom, že v článku není nic o tom, že by keňská vláda aspoň dodatečně upozornila tu somálskou, že nejde o útok
    na jejich zemi.

Souhlas správný přístup k terorismu má Izrael a Keňa, ve VB a ve Francii si naštěstí začínají uvědomovat do jakých s....k se to řítí, otázka jestli není pro tyhle země pozdě

• @Achileus VB možná, ale Francie? Ta kapituluje v momentě kdy jim vzbouření imigranti zničí jejich jedinou továrnu na bílé vlajky. Francie si natáhla do země hromadu bordelu a většina tam začala tolik ustupovat menšinám až se to tam všechno smíchalo a teď už to nejde nijak spravit.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young Možná proto tam chtějí příliv bílých Ukrajinců, aby posílili bílou menšinu :)
  • @Everett_Young Nevedela som, ze citas slovensky bulvar ;)
  • Hildegarda napsal(a):

@Everett_Young Nevedela som, ze citas slovensky bulvar ;)

@Hildegarda Já taky ne :twisted: Akorát netuším, čeho chtějí ti lidé v takhle malém počtu dosáhnout?
  • Na Prahu je to maly pocet, na Bratislavu celkom slusny.
    Uz dosiahli, ze min tyzden odstupil predseda parlamentu.
  • @Hildegarda Takže nastrčení agenti obnoveného Sovětského svazu připravují na Slovensku velkou revoluci? :twisted:
  • @Everett_Young So ZSSR na vecne casy a nikdy inak! ;)
  • @Hildegarda A co vlastně váš předseda parlamentu provedl tak špatného? To bylo kvůli tomu jízdnému zadarmo, nebo vymýšlel i další podobné blbosti?
  • @Everett_Young Kauzy v zdravotmictve, prepojenie jeho mena na schrankove firmy a firmy profitujuce z predrazenych zakazok, ktore viedli k odvolaniu nizsich instancii.

Ale ved skus si zadarmo zajazdit za nase prachy. Si ako student vitany!

:twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.