Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1242243245247248581

Komentáře

• nevermind asi je zelená- palestinská
  • upraveno 4. listopadu 2014
    @svoa00: Česká spořitelna žije již pouze z jména, které kdysi měla. Velké množství zkrachovalých kampeliček let devadesátých důvěryhodnosti malých bank zrovna nepřidalo a většina lidí má pocit, že u velkých bank nic podobného nehrozí.

V případě nějakého zásadního ekonomického průseru mohou navíc částečně spoléhat na intervenci ze strany státu, který nebude riskovat anarchii tím, že alespoň částečně neochrání zájmy většiny populace, která má své úspory ve velkých bankách. V důsledku budou všichni biti stejně jako při měnové reformě a pouze pár vyvolených, kteří budou mít informace v předstihu, si svoje "úspory" včas ulije.

ČS dle mého zneužívá svého výsadního postavení až na samou mez a bohužel si toto zjevně může dovolit. Sám jsem v tomto také dosti konzervativní a odešel jsem od nich až ve chvíli, kdy mě cíleně poškodili. Byl to pro mě tehdy docela šok, ani ne tak z důvodů finanční ztráty (cca 6k), jako spíš uvědomění, že okamžitý zisk z napálení dlouholetého klienta upřednostní před stabilním příjmem vyplývajícím z jeho dalšího setrvání a odrbávání v rámci jeho přitroublé loajality. Poslední epizodku jsem s nimi měl cca před rokem, kdy lidem vypovídali stará stavební spoření stylem "vyser si", kdy jsme málem skončili u soudu.

Na druhou stranu to byla dost cenná životní zkušenost, která mě vyléčila z bludu, že někomu, kdo nikdy nevytvářel žádné reálné hodnoty, záleží na spokojeném zákazníkovi. Takže ve chvíli, kdy na mě zkusil něco podobného T-mobile (další chytráci, kterým jsem trpělivě platil měsíc co měsíc, a ani to jim nestačilo), okrást jsem se nenechal, poslal jsem je s klidným svědomím ke všem čertům a odešel jinam.
  • @Ugla Upřímnou soustrast s takovými zážitky. Mě sice Spořka nenapálila, ale poslední kapka bylo zdražování služeb ve chvíli, kdy ostatní banky mají základní služby zdarma (nebo teda zdarma při splnění určitých podmínek). Já jsem cynické prase, co od jakékoliv interakce týkající se peněz očekává pokus mě přečůrat.
    @svoa00: Na tom není nic cynického, dneska to zkouší kdekdo.

Jinak mBank, ke které jsem přešel od ČS, mě zas neustále otravuje nějakými nabídkami půjček apod., ačkoliv jsem jim výslovně řekl, že o žádné nabídky nestojím a nepřeju si být z jejich strany vůbec kontaktován. Buď to nedokážou pochopit, nebo soudí, že nevím, co je pro mě dobré. Až zmobilizuji síly a najdu si chvilku času, jdu od nich též.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Ugla Já jsem si ty jejich čísla uložil a jakmile vidím, že mi volá "prudič z mBank" tak to nezvedám. Už se docela naučili mě neotravovat :-)
    Ale mají pěkně vychytané. Oni třebas vidí, na co koukáš na jejich webu a pak ti podle toho druhý den zavolají a tu danou věc ti nabídnou či poradí jak na to.
  • Já jsem prošla ČS, KB i ČSOB a nakonec jsem zakotvila u AirBank, kde jsem celkem spokojená. Nikdo mě neprudí, za základní služby neplatím a dokonce mi úročí nejen spořící, ale i běžný účet (pokud platím 5x do měsíce kartou). Až si někdy říkám, kdy na svoje zákazníky taky vymyslí nějakou levárnu. :-)
    Jedinou jejich nevýhodou je hodně malá síť bankomatů, takže se asi vyplatí jen lidem z Prahy a okolí (za výběr u jiné banky se platí).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. listopadu 2014
    Já jsem u mBank už několik let (taky jsem k nim přešla od ČS) a za tu dobu mi volali jen 2x. Jednou seznamovali s možností spořícího účtu a jednou nabízeli pojištění karty. Občas mi nějaká jejich nabídka přijde na mail, což bez zájmu jen odznačím nebo rovnou smažu. Pak jsou taky samozřejmě nabídky v internetovém bankovnictví po přihlášení, ale to taky ignoruju. Občas mi chodí SMS s informacemi o možnosti půjčky nebo kontokorentu. Postupuju stejně jako u mailu :)
    Ale mám pocit, že při podepisování smlouvy mě paní upozornila, že možnost nabízení produktů z jejich strany je součástí smluvních podmínek. Pokud ne přímo smluvních, tak že si vyhrazují něco jako právo mě s tím otravovat, jakožto jejich klienta. Když jsme u toho, ČS to dělala na přepážce pokaždé, když jsem se tam objevila. Člověk si přišel uložit peníze a než se k tomu dostal, musel si vyslechnout 3-4 různé nabídky, o které neměl sebemenší zájem. Ale jejich předpisy nařizovaly, aby mi to paní vše odvyprávěla. Jen krčila rameny a omlouvala se, že to oni musí, že si je vedení namátkově kontroluje.

U mBank mě ovšem dost prudí jejich nové IB. Ten, kdo to vymýšlel, by zasloužil nakopat.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Nevada Mě se nové IB líbí :-)
  • Evidentně od ČS dost lidí uteklo. Já u nich byl taky, ale to už je pravěk. Pamatuju si jenom na šílenej servis24 a jak to pořád nefungovalo, na to že mi na "Studentském účtu" pořád strhávali za věci který neměli a pak mi ten studentský účet předělali na nějaký jiný výrazně zpoplatněný i když jsem měl dodaný potvrzení o studiu. Pak mi ta bába na přepážce řekla že jsem si "padělal" ISIC kartu, že ta nálepka je podezřelá. Tak jsem odešel ke KB, mají ji všichni v rodině, což bylo důležitý při posílání studentských dotací. Nikdy jsem na pobočce nezažil problém, vždycky všechno pořešili k mé spokojenosti. Nikdy mě nijak neobtěžovali nabídkama, telefonátama, apod.

Otázka je jestli se nehnout dál, když nabídky jsou od jiných bank lepší a loajalita se nenosí. Ale spíš než loajalita mě děsí to zařizování s rušením účtu. V ČS mě nedali nic zadarmo a stálo spoustu úsilí a času si vybojovat zrušení účtu. Skoro to připomínalo tažení proti O2. Teď jsem u Vodafonu, nemám žádnej tarif, a na fakturu mi posílají jenom to co fakt provolám. A už nezažívám stresy s "podezřelýma" položkama, posíláním dobropisů atd..
  • Já jsem od srpna (jo, konečně, a že mi to trvalo) u AirBank a zatím nemám, co bych vytkla. Jejich bankomat mám totiž stanici tramvaje z práce, takže ze mě chudáci nedostanou ani ty drobné za výběr :twisted:
  • @Nevada Hej, IB mBanku je teraz menej prehladnejsi. Tiez si nan neviem zvyknut.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dnes už většina bank nabízí, že zrušení účtu u původní banky a převod všech trvalých plateb zařídí za vás.

https://www.erasvet.cz/documents/296002/297076/Zadost-o-zmenu-banky.pdf
  • Já zatím u ČS stále zůstávám, ale přiznávám, že je to především z lenosti. Začala jsem tam z rodinné tradice (děda byl ředitelem pobočky) a později bylo fajn těch deset táců za červený diplom :-)
    @pavel oh no! :O To zní děsivě. Já jsem zatím u ČS ze stejného důvodu jako ty jsi byl u KB, ale rozhlížím se jinde, protože mi má vypršet nějaký super výhodný absolvent účet a studentský účet u ČS se mi moc nelíbí. Taky by mi víc vyhovovalo řešit věci přes mail nebo telefon a nemuset chodit do banky (nosit potvrzení o studiu atd.). Totéž s O2, už konečně musím od nich pryč, štvou mě čím dál více. Doufala jsem, že obojí bude rychle a bezbolestně vyřešeno, trochu si mi pošlapal iluze :D

EDIT: ještě k tomu rušení účtu, konkurenční banky se většinou honosí tím, že vše vyřeší za klienta, včetně převedení inkas atd. takže není třeba se jít rozloučit do staré banky :-k
    Tak ja som u ČSOB, a to hlavne z toho dôvodu, že mám u nich aj účet v SR a bezplatné prevody medzi nimi sú pre mňa dosť veľkým lákadlom. Momentálne sa rozhodujem, u koho si zriadiť stavebné sporenie, poisťovák mi radi Raiffeisen lebo že je to vraj jediná banka, ktorá nevyžaduje trvalý pobyt na území ČR, ale zatiaľ som to nejak bližšie neskúmal, nemáte s tým niekto skúsenosti?

EDIT: Teda, aby som bol presný, jediná, kde by som mal ten príspevok od štátu, bez ktorého je stavebné sporenie v podstate obyčajný sporiaci účet.
    brbr napsal(a):

později bylo fajn těch deset táců za červený diplom :-)

Které se ČS snažila pozdějším absolventům upřít a vyplatit jim pouze 1000Kč. Ti se ovšem nedali, Spořitelnu zažalovali a domohli se slibované odměny v plné výši. Už tenhle pokus jasně ukázal, jaký je postoj bank k jejich klientům a jak moc jim záleží na dobrém jménu.

Držet svoje závazky k hrstce poctivců, kteří se o něco zasloužili vlastní pílí? Kdo stojí o (zřejmě perspektivní) klienty, když by se dalo teď hned ušetřit 9k za kus? Ačkoliv se mě to netýkalo (v druháku jsem schytal druhý trojec), jsem moc rád, že se naši pracovitější následovníci tenkrát nenechali podvést.

Úspěch to byl ovšem pouze částečný - "chytráci" z vedení ČS byli sice donuceni dostát svým závazkům, žádný trest se ovšem nekonal. Kéž by v podobných případech bylo možné konkrétní zodpovědné osoby poslat bručet za podvod..
  • @Dreamer odejít od O2 bylo něco šílenýho. Převáděl jsem si číslo k Vodafonu, ten proces trvá asi 10 dnů, během té doby mi několikrát denně volali, a přemlouvali mě, že mi dají nějaký supertarif, tak jsem je s tím poslal do háje. Předtím na prodejně mi taky nutila ta baba nějaký supervýhodný podmínky - že jsem byl jejich skvělý klient.. Tak jsem jí musel vyvést z omylu, protože jsem žádnej bezproblémovej a skvělej klient nebyl, protože jsem platil faktury opožděně a pořád jim volal nespokojen na linku :)
    Nedělám si iluze že VF je nějak křišťálově čistá a fér společnost, ale aspoň že mám ten nulovej tarif, žádný volný minuty apod. Prostě platím co provolám. Tečka. Jak jsem psal odejít od O2 bylo těžký, ale vyplatilo se. Měl jsem nějaký tarif dejme tomu za 250 a i když jsem ho skoro nepoužíval skoro nikdy jsem neplatil těch 250, ale vždycky to bylo víc - jednou jsem udělal pokus, že jsem měsíc používal nějakou jinou SIMku, co někde rozdávali. Během toho měsíce jsem svůj mobil vůbec nepoužil a stejně jsem ten základ neplatil. Když ti každý druhý měsíc říkají jaká to byla náhoda a omyl, tak tě to trochu otráví. Ale nesmí se člověk nechat, pořád posílali dobropisy a pak jsem naštěstí utekl :) ...happyend..
  • @Dreamer Taky jsem se bála, že to s jednoduchoství převodů to bude kec, ale zabralo to asi jenom tři čtvrtě hodiny na pobočce nové banky a podpis několika smluv. Pak jsem přes IB převedla kromě pár stovek všechny peníze na nový účet a voila, to bylo z mojí strany všechno. Dneska mám dokonce peníze z úroku, které se nesestávají z pár halířů =D

Ale volala mi paní z ČS, jestli bych nechtěla dva účty a že my nabídnou lepší podmínky. Stejně jako UPC si vzpomněli, že mi předražovali služby, až když jsem od nich utíkala, takže jsem samozřejmě odmítla.
  • @brbr 8-O Akych desat tacov? To co je za vymozenost? O tom som este nepocula....pozostatok "starych dobrych casov"?
  • Já jsem letos na jaře utekl od z ERA. Skončil mě s věkem studentskej účet a hned na to mis trhli, co se dalo. Jeden den jsem si oběhl několik menších bank, den jsem si vzal na rozmyšlenou a podepsal jsem s EQUA. Stačí, aby mi jednou za měsíc přišlo na účet 10 000 (výplata pokryje) který se tam ani nemusej ohřát a je vše zadarmo včetně výběrů naprosto odkudkoli. Plus jsem si ktomu dal spořící účet, kterej mi pár špuntů ještě vydělá. Čili měsíční poplatky za cokoli nulové, příjmy v desítkách korun na úrocích. Paráda.

Co se telůekomunikací týče - na net mi v našem zapadákově nezbylo noc jinýho než O2. Ale uhádal jsem tam předloni slušnou cenu alespoň. :)

Na mobilu chci utýct od Vodafonu k nějakýmu virtuálu. Co jsem koukal, tak pro nás, co skoro nevolají a maj mobil jen pro jistotu a místo hodinek na ruce, je to skoro u všech výhodnější. Jen ta lenost... :)
  • @Hildegarda Kdysi dávno, za sedmero horami..... :-) U studentského účtu ČS slibovala za červený diplom odměnu, ale jak píše @Ugla dost se vyplácení bránili. Já jsem peníze dostala v pohodě, bylo to poprvní vlně kritiky a hrozeb žalobou. BYl to takový bonus navíc, protože jsem vůbec netušila, že mám červený diplom (tubus byl tmavě modrý :-) a jenom jsem to tam šla zkusit.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    ČS je jedna veliká zlodějina

• @Hildegarda (přesunuto z povídek) - 20. století se probírá opravdu velmi málo, 1) díky někdy až zbytečně zdlouhavému probírání starých autorů není čas, všichni už se v té době připravují na maturitu (u které toho moc z 20. století není, pokud si tam nenamícháš knihy tak jako já) a navíc se probírají spíše autoři spojení s oběma světovými válkami. Na Sci-fy a fantasy literaturu opravdu moc nedojde (snad jen Čapek, Wells a Orwell, zbytek se jen zmíní že existovali) protože je mnoha (především staršími) učiteli stále považována za cosi brakového a podřadného. takže lidem kteří se o science fiction a podobné/příbuzné žánry přímo nezajímají jméno Vonnegut moc neřekne...
  • upraveno 16. listopadu 2014
    @Everett_Young Náhodou u nás na průmyslovce byl zmíněn, Tolkien, Sapkowski, Rowlingová, Bradbury, Asimov samozřejmě Čapek a Orwell a další. V podstatě jsme na fantasy a scifi měli prezentaci, kterou vytvořil nějakej student před náma.
  • @Everett_Young vážně ? já měl vetšinu právě z 20. století a měl jsem tam i Tolkiena
  • @DanielSvatoš Do maturitních knih si je namíchat můžeš, ale většina vyučujících o nich promluví tak 10 minut o všech dohromady a pak se vrátí k dvouhodinovému rozboru Starce a moře.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Naša profesorka na UKL sa vyjadrila dosť jasne o svojom negatívnom postoji voči "neužitočnej" fantasy (keď sme jej so spolužiakom pripomenuli, že Tolkien a Lewis (tuším aj Lewis) boli Oxfordskí profesori literatúry, len pokrčila ramenami), ale sci-fi brala normálne, dokonca aj povedala obsah niektorých diel.
  • @Everett_Young my jsme teda brali všechno tak akorát. A když už mluvíš o Starci tak naše učitelka řekla tohle: "Kdybych napsala takovou sračku jako Stařec a moře tak bych se taky zastřelila" :D tak asi tak
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. listopadu 2014
    @DanielSvatoš S jejím názorem se ztotožňuji, ale není to jen stařec a moře. To je Camus sem, Majerová tam (u té jsem se málem zastřelil já),pokračuje výběr budovatelských autorů z 50. a 60. let. A všemu kraluje Felix Háj Černá a její rádoby umělecká patlanina zvaná "Školák Kája Mařík".
  • hele já to moc nehrotil já si přečetl to co mě zajímalo ale u ostatních jsem si přečetl rozbory názory lidí na netu :) výtahl jsem si Dekameron a když se mě zeptali tak jsem řekl že jsem četl 10 kapitol a dělal jak tomu rozumím...za jedna
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.