Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
V případě nějakého zásadního ekonomického průseru mohou navíc částečně spoléhat na intervenci ze strany státu, který nebude riskovat anarchii tím, že alespoň částečně neochrání zájmy většiny populace, která má své úspory ve velkých bankách. V důsledku budou všichni biti stejně jako při měnové reformě a pouze pár vyvolených, kteří budou mít informace v předstihu, si svoje "úspory" včas ulije.
ČS dle mého zneužívá svého výsadního postavení až na samou mez a bohužel si toto zjevně může dovolit. Sám jsem v tomto také dosti konzervativní a odešel jsem od nich až ve chvíli, kdy mě cíleně poškodili. Byl to pro mě tehdy docela šok, ani ne tak z důvodů finanční ztráty (cca 6k), jako spíš uvědomění, že okamžitý zisk z napálení dlouholetého klienta upřednostní před stabilním příjmem vyplývajícím z jeho dalšího setrvání a odrbávání v rámci jeho přitroublé loajality. Poslední epizodku jsem s nimi měl cca před rokem, kdy lidem vypovídali stará stavební spoření stylem "vyser si", kdy jsme málem skončili u soudu.
Na druhou stranu to byla dost cenná životní zkušenost, která mě vyléčila z bludu, že někomu, kdo nikdy nevytvářel žádné reálné hodnoty, záleží na spokojeném zákazníkovi. Takže ve chvíli, kdy na mě zkusil něco podobného T-mobile (další chytráci, kterým jsem trpělivě platil měsíc co měsíc, a ani to jim nestačilo), okrást jsem se nenechal, poslal jsem je s klidným svědomím ke všem čertům a odešel jinam.
Jinak mBank, ke které jsem přešel od ČS, mě zas neustále otravuje nějakými nabídkami půjček apod., ačkoliv jsem jim výslovně řekl, že o žádné nabídky nestojím a nepřeju si být z jejich strany vůbec kontaktován. Buď to nedokážou pochopit, nebo soudí, že nevím, co je pro mě dobré. Až zmobilizuji síly a najdu si chvilku času, jdu od nich též.
Ale mají pěkně vychytané. Oni třebas vidí, na co koukáš na jejich webu a pak ti podle toho druhý den zavolají a tu danou věc ti nabídnou či poradí jak na to.
Jedinou jejich nevýhodou je hodně malá síť bankomatů, takže se asi vyplatí jen lidem z Prahy a okolí (za výběr u jiné banky se platí).
Ale mám pocit, že při podepisování smlouvy mě paní upozornila, že možnost nabízení produktů z jejich strany je součástí smluvních podmínek. Pokud ne přímo smluvních, tak že si vyhrazují něco jako právo mě s tím otravovat, jakožto jejich klienta. Když jsme u toho, ČS to dělala na přepážce pokaždé, když jsem se tam objevila. Člověk si přišel uložit peníze a než se k tomu dostal, musel si vyslechnout 3-4 různé nabídky, o které neměl sebemenší zájem. Ale jejich předpisy nařizovaly, aby mi to paní vše odvyprávěla. Jen krčila rameny a omlouvala se, že to oni musí, že si je vedení namátkově kontroluje.
U mBank mě ovšem dost prudí jejich nové IB. Ten, kdo to vymýšlel, by zasloužil nakopat.
Otázka je jestli se nehnout dál, když nabídky jsou od jiných bank lepší a loajalita se nenosí. Ale spíš než loajalita mě děsí to zařizování s rušením účtu. V ČS mě nedali nic zadarmo a stálo spoustu úsilí a času si vybojovat zrušení účtu. Skoro to připomínalo tažení proti O2. Teď jsem u Vodafonu, nemám žádnej tarif, a na fakturu mi posílají jenom to co fakt provolám. A už nezažívám stresy s "podezřelýma" položkama, posíláním dobropisů atd..
https://www.erasvet.cz/documents/296002/297076/Zadost-o-zmenu-banky.pdf
EDIT: ještě k tomu rušení účtu, konkurenční banky se většinou honosí tím, že vše vyřeší za klienta, včetně převedení inkas atd. takže není třeba se jít rozloučit do staré banky :-k
EDIT: Teda, aby som bol presný, jediná, kde by som mal ten príspevok od štátu, bez ktorého je stavebné sporenie v podstate obyčajný sporiaci účet.
Držet svoje závazky k hrstce poctivců, kteří se o něco zasloužili vlastní pílí? Kdo stojí o (zřejmě perspektivní) klienty, když by se dalo teď hned ušetřit 9k za kus? Ačkoliv se mě to netýkalo (v druháku jsem schytal druhý trojec), jsem moc rád, že se naši pracovitější následovníci tenkrát nenechali podvést.
Úspěch to byl ovšem pouze částečný - "chytráci" z vedení ČS byli sice donuceni dostát svým závazkům, žádný trest se ovšem nekonal. Kéž by v podobných případech bylo možné konkrétní zodpovědné osoby poslat bručet za podvod..
Nedělám si iluze že VF je nějak křišťálově čistá a fér společnost, ale aspoň že mám ten nulovej tarif, žádný volný minuty apod. Prostě platím co provolám. Tečka. Jak jsem psal odejít od O2 bylo těžký, ale vyplatilo se. Měl jsem nějaký tarif dejme tomu za 250 a i když jsem ho skoro nepoužíval skoro nikdy jsem neplatil těch 250, ale vždycky to bylo víc - jednou jsem udělal pokus, že jsem měsíc používal nějakou jinou SIMku, co někde rozdávali. Během toho měsíce jsem svůj mobil vůbec nepoužil a stejně jsem ten základ neplatil. Když ti každý druhý měsíc říkají jaká to byla náhoda a omyl, tak tě to trochu otráví. Ale nesmí se člověk nechat, pořád posílali dobropisy a pak jsem naštěstí utekl :) ...happyend..
Ale volala mi paní z ČS, jestli bych nechtěla dva účty a že my nabídnou lepší podmínky. Stejně jako UPC si vzpomněli, že mi předražovali služby, až když jsem od nich utíkala, takže jsem samozřejmě odmítla.
Co se telůekomunikací týče - na net mi v našem zapadákově nezbylo noc jinýho než O2. Ale uhádal jsem tam předloni slušnou cenu alespoň. :)
Na mobilu chci utýct od Vodafonu k nějakýmu virtuálu. Co jsem koukal, tak pro nás, co skoro nevolají a maj mobil jen pro jistotu a místo hodinek na ruce, je to skoro u všech výhodnější. Jen ta lenost... :)