Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1254255257259260581

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 9. ledna 2015
    -
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 9. ledna 2015
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 9. ledna 2015
  • @flanker.27: Ano... a vyznívá to jako příslib (tj. Bůh se postará), nebo jako příkaz (Ty správný věřící jdi a konej)?... mě spíše jako příslib. Vykladač ovšem může tvrdit to i to, ovšem těžko poté, co zahájí sezení nějkou mantru stylem "Kdo z nás božím jménem na jinověrce vztáhne ruku či k tomu bude vybízet, bude Bohem zatracen". Ano, samozřejmě by to vyžadovalo přizpůsobit víru 21. století... s čímž by ovšem, alespoň věřím, např. křesťanská církev neměla problém... Ručníky ovšem stále v tomto směru žijí o pár set let pozadu... tuším, že tak v době křižáckých válek.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 9. ledna 2015
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. ledna 2015
    Tak to vypadá, že je hotovo, tedy svatá válka si odepíše tři své věrné. Aspoň jedna dobrá zpráva.
  • @flanker.27 Jn, ale oni se brzy najdou další, kteří budou chtít svůj moment slávy...

Btw. Docela obdivuji tvoji znalost bible. Přiznám se já jsem ji nečetl ... radši :D
    @Gorgloj Ale ona Bible na čtení úplně špatná, některé ty příběhy jsou i docela drsná fantasy literatura, ale když to někdo bere moc vážně tak vyvstává problém.
    upraveno 9. ledna 2015
    Ovšem podle více zpráv to vypadá, že v Paříži zahynuli čtyři rukojmí... :(

@Gorgloj Jako rozhodně z ní nedokážu citovat zpaměti a mám pořádné mezery, to přiznávám, četba na jeden zátah to alespoň pro mne není. Ale navzdory svému antagonismu k jakémukoli náboženství bibli považuju za součást naší kultury a myslím, že je dobře se s ní alespoň letmo seznámit.
  • @flanker.27 Nějaké rukojmí v tom obchodě zahynuly podle toho co jsem četl no. Neočekával jsem, že by zásah proběhl tak šťastně, že by to všichni přežili...

Tak letmo bibli znám :D
  • @flanker.27 film jsem přímo neviděl ale byla o tom jedna epizoda z leteckých katastrov které mimochodem jen prohloubily můj strach z létaní :D
    @Hildegarda O kozách je tam taky, např. kuchařské recepty =D
    upraveno 9. ledna 2015
    @Chmur Teba vychovávali kresťania? Nie je to žiadny príbeh ich predkov. Starý zákon sa berie tak ako nový, len sa pokrytecky ignorujú nepohodlné pasáže. V učení katechizmu sa tiež berie normálne, spomína sa Mojžíš. Prečo desatoro (výmysel SZ) alebo rovno celý Boh sú dedené, ale zbytok je príbeh predkov? Oni SZ potrebujú, pretože inak nemajú ten základ Boha. Dokonca tvrdia, že SZ Boh a NZ Boh je ten istý. Kňaz by ti to "vysvetlil lepšie". Odtrhnúť sa nemôžu, inak nemajú ako vysvetliť svoje tradície, ako píšem vyššie.

Prečo sa náboženstvo nemôže meniť? No minimálne nie kresťanstvo. Pretože to tvrdí (ďalšia z vecí, na ktorú treba asi mať kresťanskú výchovu, aby bola jasná), že Boh je dokonalý. Dokonalosť nemožno vylepšiť. SZ vyvraždil väčšinu sveta kvôli majoritnej hriešnej časti (potopa), a táto dokonalosť sama sa zrazu upgradovala? Jediný spôsob, ako by mohli byť aktualizovateľný je, že vyškrtajú dogmy, ktoré to vyvracajú a tým pádom by ale vyškrtli sami seba.

Náboženstvo ako súhrn rituálov väčšinou je obnoš nezmyslov. Dokonca tie najviac zmyslu dávajúce ako karmatické učenia majú svoje diery, no práve karmatické učenie má aspoň čo do Sidhártových vznešených právd zaujímavé postrehy. Dokonca jeho postrehy neboli skreslené namiesto od tých kresťanských. Videl, pochopil, len si koniec domyslel. Viera samostatná v prostom základe, ktorá nie je príliš špecifická, nezmysel nemusí byť. Ale len ak ide o vysvetlenie neznáma. Súčasná viera vysvetľuje aj to, čo známe je, len to ignoruje.

EDIT: Korán som celý tiež nečítal, ale výstrel na druhú stranu rieky: Hneď na prvých stranách minimálne nového umierneného koránu, je definícia umelecky popísaná, no laicky znamenajúca: Ja mám svoju vieru, moja vec, ty máš svoju vieru, tvoja vec. Keby túto verziu koránu malo viac moslimov, možno by sa čo to vyriešilo. Lenže oni asi nerátajú, keď si niekto robí z ich náboženstva srandu - to už asi je ic vec.
    upraveno 9. ledna 2015
    upraveno 9. ledna 2015
  • upraveno 10. ledna 2015
  • upraveno 10. ledna 2015
    nějak nepobírám co tady řešíme s Biblí když se tu řeší útoky muslimů ale ten "most" mezi tím jen asi nepřečetl nějak mě totiž nebaví číst místní monology ale co vy to určitě vyřešíte jen vám přeju jako vaší poslední myšlenku v životě to aby jste si říkali "asi jsem neměl bejt takovej sluníčkář " ale islámská kulka do vaší hlavy celkem pasuje
  • @DanielSvatoš Je mi líto, že jsem místní radě za záchranu světa před muslimy vstoupil do dialogu. Nějak jsem si nevšiml, že se topic jmenuje islám či muslim. Aha, takže každej kdo se baví o křesťanství je sluničkář? To je takovej moderní pojem, že? Smím se zeptat, co kromě psaní příspěvků o muslimech na diskuzních forech děláš proti islámslým fundamentalistům ty? Abych chápal zásadní rozdíl mezi sluničkářem a jeho pravým opakem. Nevím, co pasuje do mé hlavy, ale tobě by se tam šiklo trochu inteligence a nadhledu.
    @Chmur Doživotí v některé Francouzské věznici by pro ně nejspíš dopadlo podobně jako případ dětského vraha z Argentiny, kdy se spoluvězni prostě domluvili a za to co provedl mu uřízli hlavu střepem z lahve.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.