Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/General-Sedivy-Stret-s-islamem-proste-prijde-Muslimove-zneuzivaji-nasi-pohostinnost-A-nerikejte-porad-ze-proti-nim-protestuji-xenofobove-Nebo-to-nekteri-lide-vezmou-do-vlastnich-rukou-353298
Btw. Docela obdivuji tvoji znalost bible. Přiznám se já jsem ji nečetl ... radši :D
@Gorgloj Jako rozhodně z ní nedokážu citovat zpaměti a mám pořádné mezery, to přiznávám, četba na jeden zátah to alespoň pro mne není. Ale navzdory svému antagonismu k jakémukoli náboženství bibli považuju za součást naší kultury a myslím, že je dobře se s ní alespoň letmo seznámit.
Tak letmo bibli znám :D
Prečo sa náboženstvo nemôže meniť? No minimálne nie kresťanstvo. Pretože to tvrdí (ďalšia z vecí, na ktorú treba asi mať kresťanskú výchovu, aby bola jasná), že Boh je dokonalý. Dokonalosť nemožno vylepšiť. SZ vyvraždil väčšinu sveta kvôli majoritnej hriešnej časti (potopa), a táto dokonalosť sama sa zrazu upgradovala? Jediný spôsob, ako by mohli byť aktualizovateľný je, že vyškrtajú dogmy, ktoré to vyvracajú a tým pádom by ale vyškrtli sami seba.
Náboženstvo ako súhrn rituálov väčšinou je obnoš nezmyslov. Dokonca tie najviac zmyslu dávajúce ako karmatické učenia majú svoje diery, no práve karmatické učenie má aspoň čo do Sidhártových vznešených právd zaujímavé postrehy. Dokonca jeho postrehy neboli skreslené namiesto od tých kresťanských. Videl, pochopil, len si koniec domyslel. Viera samostatná v prostom základe, ktorá nie je príliš špecifická, nezmysel nemusí byť. Ale len ak ide o vysvetlenie neznáma. Súčasná viera vysvetľuje aj to, čo známe je, len to ignoruje.
EDIT: Korán som celý tiež nečítal, ale výstrel na druhú stranu rieky: Hneď na prvých stranách minimálne nového umierneného koránu, je definícia umelecky popísaná, no laicky znamenajúca: Ja mám svoju vieru, moja vec, ty máš svoju vieru, tvoja vec. Keby túto verziu koránu malo viac moslimov, možno by sa čo to vyriešilo. Lenže oni asi nerátajú, keď si niekto robí z ich náboženstva srandu - to už asi je ic vec.