Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1253254256258259581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. ledna 2015
    @Mellien Je mi líto, ale to místo je už obsazené tebou :) Viz i venova reakce, evidentně myslel něco jiného než ty, chytrolíne =D
    Zde máš klasický příklad, že být konkrétní je vždy třeba.
    @Vena Mno, a teď co v tom dává smysl =D
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 8. ledna 2015
    @flanker.27 Co tim myslis? Nic tam davat smysl nemusi, ne? Toto je podle me asi nejtypictejsi ukazka straw man argumentu. Jestli argument dava smysl nebo ne je irelevantni, dulezite je, ze jsi presvedcil ostatni.

Mimochodem ten posledni Gepetuv komentar je podle me taky straw man a mozna i trosku ad hominem, ale mozne se pletu, tech argumentacnich klamu existuje mnoho :)
  • JayJay
    upraveno 8. ledna 2015
    Přitvrzení imigrační politiky.
    Přitvzení náboženské tolerance - Státem povolit jen tolerantní náboženství (tj. brát v potaz jejich tabu, akceptovat jejich stavby ), které budou mít jako hlavní tezi nějakou variaci na "Věřím ve svého "boha", ale vztáhnu-li jeho jménem či jménem svého náboženství ruku na jinověrce ci bezvěrce, můj "bůh" se mne zřekne" a nechť tímto zahajují každé setkání. (Ano, je to drobnost, ale již Goebbels tvrdil, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou... a tady myslím stejně nejde o mozkové velikány ze strany radikálů a hlavně je to kontrolovatelné a trestatelné).
    Ne, nezabrání se tím VŠEM útokům, možná dokonce žádnému, ale výrazně to oddělí náboženské fanatiky (nemyslím, že by chtěli poslouchat duchovního používajícího tuto formulaci) od umírněných věřících (kterých stále věřím, že je většina), ale na rovinu... 12 lidí je tragédie, ale zemře-li jich ve Francii ročně třeba 5000 při dopravních nehodách (odhad poměrem k ČR), tak neztrácejme soudnost... chtát zavírat kvůli tomu všechny musulmany je asi jako chtít zavírat všechny řidiče.
    Plus by to chtělo od Francie nějaký "drsný" odvetný tah... třeba vylepit alespoň na měsíc po všech městech zmíněné karikatury s dovětkem Svoboda každého je myslet si, říkat a kreslit co si myslí. Svoboda není násilí. - a nabídnout Islámské církvi spolupodílet se na tisku a financování, ať dokáže, jak moc se od toho distancije.
    @Jay Znas nejake konkretni nabozenstvi, ktere neco takoveho ma ve sve hlavni tezi?
    Navic nemam ani nejmensi tuseni, jak by jsi formuloval zakon, ktery by neco takoveho ustanovil tak, aby to bylo neprustrelne.
  • Já asi radši mlčím :D
    upraveno 8. ledna 2015
    @Vena (mimo jiné) O logických klamech jsem psal diplomku :)

Ale když si to rozebereme, tak právě tvůj výrok "Idealni by bylo jim ukazat, ze jejich nabozenstvi je proste nesmysl." je dlosti klamavý, protože vytrhává jen jednu část z obecného rámce - jednak jedno náboženství od ostatních, jednak staví kauzalitu mezi násilný čin a pouze "jejich" náboženství. Ono dávání smyslu se váže k první části toho co říkám (jedno náboženství vyčleňuje od ostatních) a doplňuje gepetovu větu "To, ktoré káže o tradičnej rodine a zároveň verí, že ich Pomazaný je synom neplnoletej panny a transcendentálnej bytosti, ktorou je on sám? " To nedává o nic větší smysl než co říká islám. Ono totiž to "jejich náboženství" bylo zdá se také náboženstvím minimálně jedné z obětí: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/358178-odpravili-vlastniho-vzdavajici-se-policista-ktereho-dorazili-na-zemi-byl-muslim.html

V tomto kontextu nemohu brát gepetovu reakci jako slamáka, to už spíš to tvoje "jejich náboženství je prostě nesmysl".

A pokud jde o ono zmínění Putina, pak to je gepetovo vyjádření k mellienovi, že dle jeho názoru říká to samé, co v jiném případě kritizuje.

Tož tak.
    Státem povolit jen tolerantní náboženství (tj. brát v potaz jejich tabu, akceptovat jejich stavby ), které budou mít jako hlavní tezi nějakou variaci na "Věřím ve svého "boha", ale vztáhnu-li jeho jménem či jménem svého náboženství ruku na jinověrce ci bezvěrce, můj "bůh" se mne zřekne" a nechť tímto zahajují každé setkání.
    Obávám se, že ve většině náboženství nalezneš příklady jak tolerance k jinověrcům, tak schvalování jejich likvidace. Ani bible není v tomto konzistentní.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Vena Tys nikdy neslyšel o Létajícím špagetovém monstru? 8-O
    upraveno 8. ledna 2015
    @flanker.27 Souhlasim, je docela klamavy, spis jsem mel napsat, ze islamsky fundamentalismus je nesmysl nebo jeste lepe obecne nabozensky fundamentalismus. Uplne v pohode by bylo, kdyby na me Gepeto reagoval podobne jako ty, ale (podle me) zvolil spis slamaka (pekny preklad mimochodem :)), i kdyz pravda, ze jeho cil byl mozna spis strhnout diskuzi jinam, nikoli vyvratit muj argument.

Nicmene rozhodne ve svem prispevku nevidim slamaka, muzes mi presne objasnit, proc si myslis, ze v danem kontextu je to slamak? A proc Gepetuv naopak neni?
    Plati podle tebe snad implikace:
    Prispevek A obsahuje logicke klamy (mimo slamaka) a zaroven reagujici prispevek B je slamak => Prispevek A je slamak a zaroven prispevek B slamak neni. (?)
    A pokud jde o ono zmínění Putina, pak to je gepetovo vyjádření k mellienovi, že dle jeho názoru říká to samé, co v jiném případě kritizuje.
    Opet se bud snazi strhnout diskuzi jinam, nebo vyvratit argument, to podle me neni moc jasne (pravda je, ze doted vlastne ani nevim, jaky nazor Gepeto ma). Jak tedy takovy prispevek prispiva do diskuze? Diskuze je o islamskem extremismu, ne Mellienove pokrytectvi, nebo se mylim?

@Everett_Young Jisteze slysel :) ... Tak mozna spis nejake nebozenstvi, ktere splnuje zminenou vetu a zaroven neni satiricke? :P
    @Vena Trochu slamák je to zobecněné "jejich náboženství", ale je pravda, že jde spíše o záměnu části za celek než o slamáka, v tomto jsem nebyl přesný.

Pokud jde o gepeta, ten jednodušeji vyjádřil stejný nesouhlas s izolací jedné skupiny "problémů", tedy jednoho náboženství, od ostatních a spatřování jeho jako samostatné univerzální příčiny problému.

Pokud jde o zníění Putina, to má souvislost s dřívějšími debatami.

Ale to bychom se zase zbytečně pouštěli do debat kdo co měl říci správněji a jak, což se často rozvine ve větší debatu než průvodní problém.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 8. ledna 2015
    Mellien napsal(a):

@Gepeto Nevím, co meleš, ale imigrační politika není porušování svobody, to je na každém státu ;) Stejně jako to má např. Kanada atd...

Súčasné veľmoci cítia potrebu zasahovať čas od času do záležitostí cudzieho územie v mene slobody. Napríklad Putin oslobodzoval Krym, EÚ teraz oslobodzuje Ukrajinu.

Európska únia má filozofiu, že jedinec si zaslúži rovnaké možnosti a práva bez ohľadu na pôvod a podobne. Myslím, že časť toho, je bežnou súčasťou Ústav. S tým súvisí práve to, ako sa štát chová k príchodzím.

EÚ, ak chce dodržať svoje slovo, by mala mať spôsoby ako pomôcť človeku zavítať do tejto krajiny a byť integrovaný s rovnakými právami ako ktokoľvek iný. Ak jeden moslim stihne prísť pred dátumom X a druhý po imigračnom zákaze už nie, akokoľvek by mohlo ísť o múdry a opodstatnený krok, jednému z nich je upretá sloboda (tak ako to interpretuje EÚ). Ako povieš "Tento je radikál, toho nie" a "Tento je umiernený, toho áno"?

Pán, ktorý nesmie byť do diskusie zavedený, má odlišné kroky. Z jeho dávnejšieho vyhlásenia neverí v existenciu menšín, ktokoľvek s občianstvom sa stáva občanom danej krajiny a je povinný ctiť určité modely tak, ako každý iný občan toho istého štátu. Z tohto dôvodu môže ľahšie odôvodniť takéto zákazy, pretože jemu ide o integritu danej krajiny než o kultúrne slobody každého jedného konkrétneho jedinca (čo bolo evidentne občanmi danej krajiny schválené, keď si ho zvolili).

To je to, o čom meliem: EÚ s jej filozofiou špecifických práv jedinca nad integritu modelu krajiny schvaľuješ a hájiš, keď sa to TEBE hodí, a kritizuješ konkrétne restrikcie slobody jedinca v R udané v mene integrity modelu krajiny. EÚ a jej "prehnanú" filozofiu slobody jedinca (ktorá by mala umožniť moslimovi, ktorý chce mierovo žiť v krajine, aby sem prišiel) kritizuješ vtedy, keď a to TEBE nehodí, pretože tu už sa cítiš ohrozený.

Je treba zdravo priznať, že tých moslimov, ktorí by tu trpeli ukrivdením (pretože by naozaj šlo o mierumilovných ľudí, ktorí chcú žiť v pokoji), je možno minimum. Avšak podstata tvojho riešenia je ukrivdiť minimum jedincov pre bezpečnosť maxima (a zachovanie integrity modelu krajiny). A presne tie isté princípy kritizuješ iným, čo mi príde pokrytecké a sebecké a nespravodlivé.

Problém však je, že ty tieto veci chápeš z úplne inej perspektívy, a už tak sa to ťažko porovnáva (takže priznávam, že je to také prirovnanie na hrane), takže nečakám pochopenie ani doriešenie. A pre toto a ešte to, že Dreamer už sa nechce o tejto už pochovanej zbytočnej záležitosti čítať (čo vlastne chápem), to tu ukončím. A pardón, viem, aké máš problémy s dlhými textami, ale keď nevieš, o čom meliem, tak ti to tu rozvádzam, aby si sa ešte viac pobavil.

EDIT: BTW, ako teraz čítam Jayov príspevok, tak mi člo aj o ten zásadný rozdiel medzi "nepouštět je tam žít" a "Přitvrzení imigrační politiky.".

@Vena
    Uznávam, že to pripomína Straw man argument, avšak nebol to plán. Išlo mi o to, že keď sa človek pozrie na dogmy iných náboženstiev, všetky sú nezmysel. Umiernení moslimovia urobili niekoľko krokov, aby ukázali, že sa snažia byť modernejšími a oddeliť sa od extrémistických moslimov. Nevidím spravodlivosť v tom, jednému ukázať, že jeho náboženstvo je nezmysel, ale akceptovať to druhému. Katolicizmus má to šťatie, že bol súčasťou centra vývoju a vyrástol z takýchto ťahov, zatiaľčo Islám sa o to začal snažiť teraz a dosť pomaly. Ide mi len o to, že ak chceme zidealizovať, tak ideálne by bolo ukázať to nie len im, ale všetkým náboženstvám (a prejsť tak do riadneho sekularizmu).

Mellien napsal(a):

V celém tom komentáři? :D

Aká škoda, že ona skôr reagovala na to o náboženstve. Ale ak chceš, rozklikni si ten odkaz, možno sa dozvieš, čo je to Straw man argument. Na tvoju obhajobu jedine dodám, že áno, aj to druhé je taký výkrik z neznáma. Ale nie doslova SMA.
  • toho jeji boha ... ať ošoustají Jiní !!
  • @Vena: Neznám...
    @flanker.27: Ano, ani Bible není konzistentní...
    Nicméně stejně jako politické strany je (pokud chtějí působit jako ofiko náboženství) někdo zastupuje a nepochybně má právo to nějak implementovat... neříkám např. do knihy, ale lépe do jakéhosi kodexu... a jak říkám samotné opakování této teze by mohlo mít efekt,... problém není v knize, problém je ve výkladu.
  • Západní civilizace na několik desítek až stovek let obsadila mnoho nejen muslimských zemí, bohatla na tom. Teď se mnozí diví, že lidé z chudších regionů k nám migrují za příslibem lepších zítřků. Možná se nám to nelíbí, ale je to celkem pochopitelné. V jejich situaci bychom nejednali jinak. Samozřejmě bychom si od nich ale neměli nechat diktovat jak žít. Jsem přesvědčen, že běžný muslim, křesťan či Žid je obyčejnej člověk, kterej nemá potřebu prosazovat svou víru ohněm a mečem a není o nic horším člověkem než běžnej ateista. Všichni ti vůdci teroristických buněk sledují své vlastní mocenské zájmy a náboženství berou jako prostředek jak ovládnout co největší masu lidí.
  • Ako ale odlišiť obyčajneho človeka (moslima) od teroristu ?? .. Infiltrovalo sa ich tu tolko, že onedlho budu vo volbách vo väčšine europskych štatov uspešní krajne pravicoví extremisti, slovo narodný socalizmus opäť začne znieť o niečo milšie ako to bolo po vojne a vysledkom budu len nepokoje.. takže ? ...obyčajneho moslima od teroristu rozlišiš tak, že ho budeš musieť donekonečna kontrolovať, čo robí, kde žije, ako a kde pracuje a zo svojej krajiny budeš musieť spraviť policajný štat.. sprísniť imigračne zakony a modliť sa aby už teraz nebolo neskoro ..
    @Jay Jakmile jde něco, co říká "bůh tomu chce abyste vy dělali to a to..." interpretovat více způsoby, dříve či později se najde zastánce každého možného "jediného správného výklady. A protože je to vůle boží, vůbec se nebude rozpakovat v jejím jménu překračovat normy podle něj nižší, tedy lidské.
    e ho budeš musieť donekonečna kontrolovať, čo robí, kde žije, ako a kde pracuje
    Což pochopitelně těm skutečným prevítům nažene body a i pár dalších lidí, kteří by se k nim jinak nepřidali. Spirála, která nakonec povede stejně k něčemu nepěknýmu... :(
  • Ako ale odlišiť obyčajneho človeka (moslima) od teroristu ??
    To je samozřejmě nemožné. Ale Evropa je prostě multikulturní. Muslimové tu už žijí a ostatní s nimi musí nějak vyjít.
    @Vena Satirické? Veno, Veno, ty si koleduješ o to že tě špagetáři demonstrativně utopí v Boloňské omáčce :-D
  • flanker.27 napsal(a):

e ho budeš musieť donekonečna kontrolovať, čo robí, kde žije, ako a kde pracuje
    Což pochopitelně těm skutečným prevítům nažene body a i pár dalších lidí, kteří by se k nim jinak nepřidali. Spirála, která nakonec povede stejně k něčemu nepěknýmu... :(
    To nepekne asi pride ... otazka je len, A) či sme tomu mohli nejak zabraniť, či sme nemohli byť viac prezieravejši v tej našej tupej, europskej, politickej otvorenosti k celemu svetu ... B) alebo je to nevyhnutné zlo, ktoré sa musí prehnať Europov tak raz za 70 - 80 rokov, aby si ľudia mohli povedať: "že historia sa opakuje"
  • Chmur napsal(a):

Ako ale odlišiť obyčajneho človeka (moslima) od teroristu ??
    To je samozřejmě nemožné. Ale Evropa je prostě multikulturní. Muslimové tu už žijí a ostatní s nimi musí nějak vyjít.
    suhlasím.. len nerozumiem slovu - nějak ... ako to vlastne nějak je ??
  • upraveno 9. ledna 2015
    Já pochopitelně žádný spolehlivý recept nemám. Spousta rekrutů teroristických org. jsou lidé z nižších tříd. Podpora vzdělanosti pro uplatnění v práci a zlepšení ekonomické situace. Možná více podporovat umírněné muslimy, ale také od nich vyžadovat větší zapojení při potírání radikálů. Na druhou stranu je asi potřeba investovat víc peněz do policejních sborů zabývajících se prevencí teroristických útoků a velmi tvrdě trestat všechny, kteří se na nich jakkoliv podíleli. Přísně trestat jakékoliv náznaky radikálního chování. Souhlasím i s mnohem tvrdší imigrační politikou. To jsou jen takové postřehy, co mě v tuhle chvíli napají. Islámský fundamentalusmus je velký problém a je proti němu tvrdě bojovat, na druhou stranu to démonizování všech muslimů see mi též příčí.
  • Tak mě i tady i v diskuzích co jsou v medich příjde divný jak začne řešit křesťanství, který s útoky vůbec nesouvisí. Mě příjde tato v podstatě akademická diskuse trochu mimo. Za poslední desetiletí jsem si nevšiml teroristického útoku v Evropě který by byl spojován s křesťany. A argumenty arabistů o tom, že v Koránu jsou sice pasáže o zabíjení nevěřících, ale ve starém zákoně jsou taky nechápu - minimálně se jimi běžný evropský křesťan neřídí ( jinak by jsme asi o nějakých teroristických činech asi slyšeli) Já rozhodně netvrdím že každy muslim je náboženský fanatik a terorista a nemyslím si že by se měli nikam vystěhovat. Na druhou stranu mě někdy příjde až přehnaná korektnost, pokud někdo začne po teroristickém činu evidetně spácháným radikálními islámisty, vykřikovat něco o Bibli.
  • @flanker.27: Ano, když je víc výkladů možných (to ale není výsada náboženských knih, ale v podstatě se může stát u každé věty, která je napsána) více výkladů, je to prostor pro vykladače (kterými dříve byli díky analfabetismu běžného lidu i křesťanští kněží) a jejich mocenské zájmy.
    Proto říkám, že by možná stačilo, aby se každé náboženství, které chce být tolerováno současnou společností stotožní s nějakou verzí dané teze... a mám pocit, že těžko může "vykladač" zahájit proslov tím, že jakákoli vražda vede k zavržení bohem a následně vybízet k šíření víry mečem...
    upraveno 9. ledna 2015
    http://www.novinky.cz/domaci/358287-utoky-11-zari-a-v-parizi-mohou-byt-zpravodajska-hra-rekl-sef-ceske-muslimske-unie.html

No jasně a za chvíli se ještě dozvíme že za všechno stejně může chemtrails a ilumináti =D :wall:
  • Čím dál tím lepší kecy.... smutný je spíše to, že tomu věří i někteří lidé mimo muslimy, viz náš oblíbený politik od socanů :D :roll:
  • "No a ne vždyť já to říkám od začátku a to nejsem vůbec muslim, jinak tak jednoduchým trikům mohou uvěřit jen opravdu hloupí
    lidé typu rudých zločinců pussy-havlohnidů-hemeriodů. Navíc
    bylo o tom napsáno knih až až. typické pro tyto zločinecké akce pacháné mezinárodními teroristickými organisacemi CIA a
    Mossad je, že ti údajní vinicí se nikdy živý nenajdou. každé
    malé dítě ví, že na mrtvého se dá ledacos svést a on mrtví
    to nemůže vyvrátit. jenže ve Francii se stala chyba, jeden z údajných pachatelů se přihlásil na policii a dokázal svou nevinu. Údajné stopy vedoucí k muslims se dají jednoduše padělat, to pro takové zločinecko-teroristické organisace jako je CIA či Mossad není problém. Ovšem to sundání toho malajsijského letadla nad Ukrajinou to bylo fiasko. Co to
    teď stojí to zahlazování stop."

Nejlepší komentář tam :D :D
    @Jay No, někdy je to poměrně exaktní, tak třeba Exodus 22, 20: 20. Kdo by obětoval bohům, kromě samému Hospodinu, jako proklatý vyhlazen bude.
    (to je prosím hned dvě stánky za "nezabiješ" :) )
  • @flanker.27 To je vytrhnute z kontextu. Myslia sa tym Zidia, nie ine narody
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.