Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Achileus: rozdíl je v tom, že tenkrát to byla televize státní, tudíž bylo všem jasné, čí chleba tam jedí, a podle toho lidé k podaným informacím přistupovali. Dnes to můžeme pouze odhadovat. Zásadní výhodou dneška je, že díky internetu máme k dispozici i jiné zdroje (resp. jsou mnohem dostupnější), což ovšem není zásluha "veřejnoprávních" médií. ČT neinformuje o spoustě jiných věcí.. Zjevně ji ta povinnost až tak nepálí :onfire: To heslo také moc nemusím, ale možná právě to po něm chtějí jeho voliči. Nemalá část těch živnostníků stát okrádá. Jakkoliv se mi řešení v podobě EET nelíbí a sám bych volil jiná (která patrně nebudou úplně v souladu s listinou základních práv a svobod, jako např. máchání v koši v řece), s lítostí konstatuji, že se zatím ponejvíce ozývají potrefené husy.
Opravdu si nemyslím, že by lidé typu Babiše přišli k pěnězům tím, že by někde platili byť jen o korunu víc než musí a nepřiohnuli co se dá. Na postu ministra je v jasném střetu zájmů, ale pořád je mi milejší než politici řízení zájmy šedé sféry.
EDIT: v opačném případě mu to na ten rok a půl hodím, a přístě už budu volit flankera :-#
Flanker:
(Jako nechci malovat obrazce na zeď, vzhledem k tomu, že minule jsem to uhádla dost přesně, ale to bych ty papíry snad radši sežrala.)
@Krisa To by za ním stál minimálně tranzit, do toho černého auta by ho takhle nenacpali. =D
a ještě jedno
Teroristi nejsou zaškatulkovaní na sedm států a to bych ještě řekl že na počet teroristů je na tom írán oproti například libanonu velmi dobře.
Tak mi řekni čemu zabránit má? Útěku lidem postihnutých válkou? To je možná tak jediné k čemu bude efektivní a potom je to hloupý zákaz, protože tolik jich do US z těch států stejně nešlo.
Takže jak říkám, nařízení nepromyšlené a k ničemu. A když nařízení nemá efekt, nesouhlasím s ním, je zbytečné.
@sfik Četl jsi pozorně?
@sfik To je právě povaha dočasných opatření, už jsem to vysvětloval. Ty nejsou od toho, aby řešily věc samotnou, ale aby poskytly čas na její řešení. Když má nějaký podnik stop stav ohledně nabírání nových lidí, taky tohle rozhodnutí samo o sobě neřeší ten důvod jako takový, ale dává nějaký odklad na to, než se třeba zlepší situace nebo se nenajde jiné řešení. Měl jsem za to, že to snad není třeba vysvětlovat. Čili ještě jednou, to rozhodnutí je napadáno:
1. buď z hlediska morálního = diskriminuje na základě vyznání - blbost, protože se nedotýká naprosté většiny muslimských zemí, dokonce těch nejlidnatějších jako Indonésie, Pákistán a Bangladéš (i když ještě více muslimů žije v Indii než v Bangladéši)
2. nebo z hlediska funkčnosti = stejně nezabrání teroristům v tom, aby se nedostali do země - blbost, protože toto dočasné opatření není konečným řešením jednou pro vždy ani tak nebylo zamýšleno, účelem je příprava nových legálních postupů pro vstup těchto lidí do země.
Ještě se sluší dodat, že omezení vstupu do země se zdaleka nevztahuje jen na teroristy, ale obecně na lidi nemající nárok na území pobývat nebo jejichž pobyt v zemi je nějak nežádoucí (=ne každá osoéba je vyhoštěna a má uložen zákaz pobytu kvůli terorismu).
@Dreamer je to součást jeho volebního programu. On dělá přesně to, pro co ho lidi zvolili. Nějakých 66 milionů lidí ho zvolilo právě pro tuhle politiku. Takže kdyby to neudělal, zase bys mu mohla vyčítat, že neplní sliby (a tím zase dává munici svým protivníkům). Malá rekapitulace:
1. Trump ani nebude kandidovat.
2. Když bude kandidovat, tak nevyhraje primárky.
3. Když bude kandidovat a vyhraje primárky, tak nezvítězí ve volbách.
4. Když bude kandidovat, vyhraje primárky a zvítězí ve volbách, tak stejně nebude plnit sliby.
5. Když bude kandidovat, vyhraje primárky, zvítězí ve volbách a bude plnit sliby, tak mu to konečně osladíme =D