Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A jak říká ministr sportu v Jistě pane premiére se žvárem v ruce, chrchlaje: "žádná příčinná souvislost mezi kouřením a rakovinou nebyla nikdy prokázána." :twisted:
Spíš jsem narážela na ty kauzy, kde se provalí, že spousta peněz skončila v kanále a to zabolí. Napsala jsem to blbě a blbě to vyznělo, vím, že dotace mnohde pomáhají, ale taky vím, že se to v nemálo případech celkem šidí (taky pár případů z okolí a nejsou to jen dotace z EU).
Ale nepíše sa tam aká trvanlivosť a výška vstupnej investície by bola.
škoda to já bych Pavla bral jako prezidenta
https://knihy.abz.cz/prodej/basta-fidli-neboli-tak-pravil-xy
ten obrázek mluví za vše :) prý tak bylo pár stovek uřvaných muslimů a to je vše
Správně článek uvádí, že momentálně je sice nedostatek pracovníků problém, ale do budoucna to firmy přinutí k investicím do automatice a přidané hodnotě - tudíž k vyšší ceně výrobku a vyššímu platu zaměstnanců. Celkově je to příležitost vydělat víc i pro lidi z vedení, pokud nezaspí. Nemám nic proti Ukrajincům (a myslím, že si zaslouží zájem charit a ekonomickou pomoc stejně jako africké země, z nichž ty nejbohatší mají vyšší HDP na hlavu než Ukrajina), ale vozit je sem po desetitisících by nakonec přispělo k podobným problémům, jako mají Britové s Poláky.
Ono je klidně možné, že průměr pro Evropu je takový, i to je v té knize myslím uvedeno, jenže tohle je přesně ten případ, kdy nelze průměrovat dejme tomu Sicílii a Finsko. Rozdíly v podmínkách už jsou zkrátka příliš veliké.
Na druhou stranu pokud se výnos pohybuje mezi 2650kg/ha - 4400 kg/ha tak na tom ČR celkově není zas tak špatně. Území s EROEI pod 1 je minoritní. Ale zase všechno tohle jsou odhady (I ty Cílkovy), které mají zvýšit produktivitu. Aby byly přesnější, tak by to potřebovalo například remote sensing (dálkový průzkum), ale vzhledem k tomu, že byl vypuštěn druhý evropský satelit sentinel, tak se časem třeba i dočkáme. Rozhodně dobrá inspirace na vědeckou práci - dík.