Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A8-2016-0380+0+DOC+XML+V0//CS&language=CS
Mimo jiné se lze dočíst:
Evropský parlament
-vhledem k tomu, že tradiční genderové role negativně ovlivňují duševní zdraví a pohodu žen
-vhledem k tomu, že muži a chlapci čelí genderovým stereotypům v souvislosti s mužností, které mohou podporovat potlačování emocí nebo uchylování se k hněvu, což ovlivňuje duševní zdraví mužů
-každé dítě by mělo mít možnost bezpečně objevovat svoji genderovou identitu a vyjadřovat ji
-potížemi v oblasti duševního zdraví v důsledku stresu menšin, který je definován jako vysoká míra úzkosti a stresu způsobená předsudky, se potýkají zejména lesbické a bisexuální ženy, stejně jako transgenderové a intersexuální osoby
...
1. vyzývá Komisi a členské státy, aby na Kompas EU pro akce týkající se duševního zdraví a pohody navázaly ambiciózní novou strategií v oblasti duševního zdraví, která by prosazovala komplexní psychosociální celospolečenský přístup zahrnující silný genderový pilíř, jenž by zajistil provázanost politiky v oblasti duševního zdraví;
2. konstatuje, že 27 % dospělé populace v EU, a to mužů i žen, zažilo nejméně jedno období duševního onemocnění;
3. vyzývá členské státy, aby přijaly opatření a vyčlenily dostatečné zdroje s cílem zajistit všem ženám, bez ohledu na jejich právní postavení, zdravotní postižení, sexuální orientaci, genderovou identitu, pohlavní rysy, rasu či etnický původ, věk či náboženství, přístup ke zdravotnickým službám a zejména ke službám v oblasti duševního zdraví, včetně azylových domů pro ženy; vyzývá členské státy a Komisi, aby se zabývaly rozdíly v přístupu k poskytování péče v oblasti duševního zdraví;
4. konstatuje, že je třeba více prozkoumat dopad násilí páchaného na základě pohlaví na duševní zdraví, a to včetně slovního a psychického násilí, obtěžování a zastrašování;
5. vyzývá Komisi, členské státy a místní orgány, aby se prostřednictvím strategií pro duševní zdraví zabývaly výzvami v oblasti duševního zdraví, jimž mohou čelit LGBTI osoby; vybízí členské státy, aby se řídily doporučeními obsaženými v dokumentu Rady Evropy CM/Rec(2010)5 a při tvorbě opatření, programů a protokolů v oblasti zdraví zohledňovaly specifické potřeby lesbických, bisexuálních a transgenderových osob;...
A tak dále. Užitečný předpis. Jak jsme bez něj dosud mohli žít.
EDIT(po přečtení flankerova posledního příspěvku): Kolik asi člověkohodin "práce" padlo na vytvoření tohoto skvostu. Vzdávám to, i ta Čína je na tom líp. Ta zatím "jenom" zaplavuje svět šuntem a huntuje životní prostředí sobě i ostatním.
Ještě k tomu Kolářovi: Aspoň něco rozumného z něj vypadlo na závěr..
Jestli ještě někdy uslyším jeho historku o tom jak kouřil potají na záchodcích v letadle a protipožární čidlo zakrýval dámskou vložkou...
Příští zastávka TV Šlágr, takhle bude svým ještě blíže...
Třeba Londýn se mi líbil víc. Ale u mě to je taky tím že jakmile je na něčem UnionJack, tak předčasně ejakuluju.. V tom Petrohradu jsem viděl víc takový nečistý chudoby a na druhou stranu muzea a hlavně galerie prostě na Londýn neměla.
Tak jako tak, co se čistoty a městského života a prostředí týká, Budapešť v mém top žebříčku zatím stejně nic nepřekonalo.
Jo a v Petrohradu nás chtěli mlátit nějaký ruský nacionalisti. Ale abych ukázal trochu dobré vůle, asi to mám vepsáno v obličeji, že proti tomu národu mám jisté .. antipatie :)
A protože v centru pracuju, nejsou podobná setkání zas tak neobvyklá.
Nicméně ještě k těm Angličanům. Když jsem ještě studoval na policejní akademii, jeden spolužák si v tu dobu přivydělával u bezpečnostní agentury (Bártova ABL, která měla v té době s ministerstvem vnitra dost nadstandardní vztahy) a působil v jednom hotelu (u Náměstí Republiky) a co vyprávěl o Angličanech, kteří se tam ubytovávají (aniž by se to jakkoli vztahovalo k Rusům), to byl opravdu horor, skoro něco, co se dá dnes číst o centrech pro migranty. Je to víc jak deset let zpátky, třeba se od té doby trochu srovnali, ale dost pochybuju, spíš se přesunuli do Maďarska.
Takže ty ruské turisty ber jako odpověď na "Angličani se tu chovají jako hovada" no a co má vypovídat o Angličanech? Češi zase v zahraničí kradou (a že jich krade celá řada) a tak by se dalo pokračovat jistě dále :-P
Ale to nejde brát vážně, ty se jezdíš prát i do Brna :D :D :D :D :D
:twisted:
Jinak v práci - hotel - jsme si rovnou řekli že ruské cestovky, ruské turisty nechceme... stačilo mi hodnocení na bookingu 1/5 hvězd a komentář В комнате нeбыло самоварa :D
Nejhorší je ale českej čurák z OVB :D to jste nezažili, přátelé...
@sfik Hříchy mládí mne stále pronásledují, asi se dám do kláštera... (teda pokud tam mají samovar) :twisted:
Všechno to "zdravý stravování" je jen pro kancelářský krysy, bohužel jsem se stal jednou z nich...
Co se kláštera týče, ženský jsem původně neměl na mysli, ovšem, když jsi to tak naznačila... :-k :)
Jinak souhlasím - evropské metropole se výrazněji liší akorát mírou bordelu. Pamatuju si, jak jsem byl někdy v polovině 90. let rozčarován z Athén, kde jen pár minut chůze od Akropole byly běžně k vidění ulice plné odpadků.
Z loňské návštěvy Říma jsem odjížděl s pocitem, že kromě zanedbaných okrajových čtvrtí a všudypřítomných ozbrojených hlídek (před každou stanicí metra či vlaku a většími chrámy) se tam za 20 let až tolik nezměnilo.
@Dreamer: cestování už není nevšedním zážitkem pro výběrovou skupinu lidí toužící po poznání, ale běžně dostupný konzum. Podle toho se změnilo složení a úroveň návštěvníků. Pominu-li Japonce s průměrnou disciplinovaností výrazně převyšující současná evropská měřítka, mám dobré zkušenosti s Američany - zaletět se sem jenom "vylejt" je přeci jen trochu drahý špás, takže stále cestuje ten výběr.