Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1472473475477478581

Komentáře

• @flanker.27 Tak s krosnou jsem prožil celou školu ale to pak případné křehčí věci musí opravdu dobře obalovat tričkem či mikinou :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Porcelán jsem s sebou obvykle na cesty (ani z nich) nevozil takže ne¨bylo moc co obalovat :)
  • @flanker.27 Jak říkám, nejsem abstinent ... =D
    @sfik Nojóóó, převážení šnapsu přes hranice, na to pána užije :twisted:
  • @flanker.27 Jen v rámci šengenu :D
  • Byla jsem v listopadu ve Stockholmu. Nechtěli nám na letišti prodat akvavit. :evil: :'(
    Jelikož jsem tam nebyla dlouho, nejsilnější pozitivní vzpomínky mám na stravu, glögg a sníh a spíše prázdné ulice, což mi je milejší než hlava na hlavě. Negativní na rohaté vikingy v suvenýrech.
    Na prodloužený víkend fajné.
  • flanker.27 napsal(a):

A proto je jistej turistickej batoh. Sice vyvolává u letištního a odbavovacího personálu výraz, jako kdyby takovou věc v životě neviděli, ale není na něm co rozbít.

To je môj človek!
    Když jsme tu nedávno řešili chování turistů dle národností... :)
    http://zpravy.idnes.cz/cina-rusko-turiste-ubytovani-d2a-/zahranicni.aspx?c=A170215_2305938_zahranicni_ert
  • Možná že skrze čínské turisty dojdou Rusové nějaké renesance chování... teda pak by ještě mohli začít Číňané jezdit do ostatních zemí, které produkují otřesné turisty, takže i k nám :D
  • upraveno 20. února 2017
    Zajímavé, vadí hluk a nepořádek :-k to musí být teda opravdu nepředstavitelný hluk a nepořádek, nemají do Číňanů lít vodku.
  • upraveno 21. února 2017
    Do prkýnka už, ten člověk mě ničí :D http://zpravy.idnes.cz/snemovna-zakon-o-narodnich-parcich-sumava-fgv-/domaci.aspx?c=A170221_132540_domaci_kop
    No jo, můžeme přece jezdit do národních parků do Rakouska nebo do Německa, protože schválením toho paskvilu by národní parky u nás prakticky přestaly existovat, tedy z toho jednoho procenta území, by byla nula. Díky pane prezidente, ještě, že jste odborník na všechno.
  • AvivAviv
    upraveno 22. února 2017
  • upraveno 22. února 2017
    To je strašná ptákovina (nebo kachna?) ten článek :D to bude stejně pravdivý, jako ta bájná likvidace špatně zakřivených banánů.

EDIT: je to jasný trollení ;-)
  • Tak to som rada...
  • upraveno 22. února 2017
    Stačí prokliknout na ostatní články. By mě pěkně naštvali, kdyby zrušili "ř", když jsem se ho tak pracně učila...tři sta tři a třicet stříbrných křepeliček přeletělo přes tři sta tři a třicet stříbrných střech 8-)
  • Dreamer napsal(a):

Stačí prokliknout na ostatní články. By mě pěkně naštvali, kdyby zrušili "ř", když jsem se ho tak pracně učila...tři sta tři a třicet stříbrných křepeliček přeletělo přes tři sta tři a třicet stříbrných střech 8-)

Tak ma to rozčarovalo, že mi vôbec nenapadlo poobzerať si tú stránku. :wall: :-D
  • @Aviv A tys tomu fakt věřila? :D to je asi jako stránky infobaden.cz :D
  • @Dreamer: Zeman téma ochrany přírody obsahově nechápe, prostě se s ním míjí. Je to z větší části generační, v jeho případě ještě umocněné povahovými rysy. I v tomhle případě se snaží argumentovat proti něčemu, co ovšem není jádrem věci.

Já zas mám v této otázce řekněme lehce fundamentalistické postoje. Místo složitých zákonů a sáhodlouhých debat jedno jediné pravidlo: zákaz používání jakékoliv mechanizace.

Chcete letovisko? Fajn, ale základy a inženýrské sítě si kopejte krumpáčem a lopatou, zapomeňte na bagr. Žádné výjimky při navážení materiálu - náklaďákem jenom před zákaz, zbytek po svých. Vadí vám přerostlá tráva? Naučte se ohánět kosou.

Již vybudované nechat klidně být. Paskvil nezvládnutelný lidskými silami nakonec pohltí zpátky příroda, až zůstane jen to, co tam patří.
  • @Ugla bezzásahové zóny mají smysl také v tom, že má smysl, pokud je tam omezený nebo zakázaný přístup i lidské noze, která se zrovna neveze na čtyřkolce. Jednak je nutné omezit minimálně dobu, například, aby člověk nerušil vzácné živočichy v době páření a některé rostliny jsou poměrně citlivé i na to pošlapání. A někteří lidi a není jich bohužel málo, se v lese stále chovají jako čuňata, poházené odpadky nejsou nijak výjimečné. Současný zákon ani návrh mi nepřijdou nijak fundamentalistické, bezzásahové zóny nejsou vyhlášeny ve středech obcí a omezování výstavby v obcích v daných zónách vítám, apartmány a velké hotely jsou celkem hnusná záležitost i na pohled.
  • Však od toho jsou ta pásma, která už existují, ne? I ten podělanej kůrovec v I.pásmu se nechává být, aby se tam příroda zregenerovala sama. Je to národní park, pokud chtěj lidi obdivovat přírodní krásu, ať jdou do umělých podmínek botanických zahrad :)
    O tom že se obce nemohou rozvíjet, no a? To tam mají růst satelitní městečka? Celkem by mě zajímalo propojení politiků právě s těmi, kteří tam vlastní půdu nebo mají nějaký pěkný záměr s pozemky v daných lokalitách...
  • @sfik myslím, že o tom byl nějaký krátký dokument na ČT. Kůrovec se tam nechává, protože opakování podobných kalamit je celkem přirozený proces a les se z toho dokáže vzpamatovat sám, sice to není estetické, ale kvůli to národní parky vyhlašovány nejsou. Docela mě fascinuje, jak si někteří lidé stále myslí, že je možné zasahovat do přírodních ekosystému nebo je dokonce opravovat, obvykle ten zásah (jako preventivní kácení) ničemu nepomůže.
  • @Dreamer Není to estetické a trvá to dlouho. Někteří by měli pochopit že smyslem národních parků není suplovat anglické zahrady :)
  • Mám otázku čo sa týka Pána Prsteňov :)
    Prečo v tejto scéne všetci Uruk-Hai utekali k Boromirovi keď trúbil na Roh? Nechápem to :D
    @DonPadre Protože bagr? =D
    Já to teda vždycky chápal tak, že Boromir volá na pomoc ostatní členy Společenstva.
  • @DonPadre přece se nebudou zrdžovat s Aragornem (který by jich beztak většinu nakrájel na plátky 8-) ), když mají za úkol vyzvednout půlčíky a dopravit je na místo určení, šli tedy tam, kde by se mohl nacházet zbytek družiny a cestou jen tak mimochodem odpravili Boromira, který, přiznejme si to, není Aragorn a dobře mu tak :D
  • AvivAviv
    upraveno 23. února 2017
    sfik napsal(a):

@Aviv A tys tomu fakt věřila? :D to je asi jako stránky infobaden.cz :D

Já tu stránku ani neznám, já jen náhodou zahlédla titulek, málem mi vylezli oči z dulku, prolétla jsem text a šla si sem stěžovat. Zhoďme to na nedostatok spánku, dobre? :oops: :-D
  • Dreamer napsal(a):

@DonPadre přece se nebudou zrdžovat s Aragornem (který by jich beztak většinu nakrájel na plátky 8-) ), když mají za úkol vyzvednout půlčíky a dopravit je na místo určení, šli tedy tam, kde by se mohl nacházet zbytek družiny a cestou jen tak mimochodem odpravili Boromira, který, přiznejme si to, není Aragorn a dobře mu tak :D

Dobře mu tak? Žádna dobře. Tohle mě vždycky strašně rozesmutní v knížke i filmu. Tragédie jak od Shakespeara...
  • @Aviv dobre, dobre :P
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jak dobře mu tak? Já vždycky musím dělat, že vůbec nebrečím! Tsss, barbaři!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.