Teď jsem viděl trailer na The Grey s Liamem Neesonem. Budiž to poučení pro ty, co žehrali na moc "malý pejsky" v Písni. Taková nepovedená digitální věc vám zkazí i jinak dobrou věc.
Arutha2321: podobá sa, ale IMHO to nie je ona, ak je to z toho natáčania v Chorvátsku, tak tam sa asi budú vyskytovať podobné typy, vzhľadom na to, že Nina je Bulharka (?).
flanker.27: Tak mne ten trailer pripadá celkom v poho, my, čo sme vyrastali na béčkových hororoch, sme zvyknutí na horšie :) (Ináč vlky mohli byť väčšie, ale zase nie za každú cenu, keby z toho spravili niečo ako bolo v Twilighte, tak to snáď aj vypnem - ale zase takí vroci v LOTR...:)
Nevada: To taky nemíří za tebou, ale byli tací, co měli chmury z jejich velikosti a dokonce se někteří odvažovali vyslovit myšlenku, že měli být digitálně upravení.
Shirley: Copak nějaká pěkná loutka by nevadila, případně i maska. Třeba v Psích vojácích jsou masky vlkodlaků hodně divadelní, přesto se mi líbily. Ale tyhle digišmouhy prostě nemám rád.
No já nevím, ale myslím, že zlovlci v seriálu nakonec stejně povyrostou. Ta vlčice v prvním díle, u které našli štěňata neměla rozměry běžného vlka. Proti digitalizaci vlků nic nemám, pokud nebudou vypadat, jako "vlkodlaci" z Twilight.
Tak vlk velký jako statný bizon nebo menší nosorožec bude vypadat vždycky divně, i kdyby jinak dodržel podobu naprosto věrně. Prostě nám bude mozek automaticky servírovat, že je něco špatně. Proti vlkům v Twilight nijak moc zaujatá nejsem - kromě záběrů zblízka do "obličeje", kde se snažili vyjádřit lidské emoce. I když jsou zbytečně předimenzovaní (a i to je dáno hlavně blbostí autorky předlohy). Ale třeba jejich honička s Viktorií v New Moon byla fajn. ... I když možná proto, že to byla jediná fajn scéna v celém New Moon :o))
Mně přijdou vlci v Twilight příliš uhlazení a přeplácaní, rozhodně na mě nepůsobí jako líté bestie, které by měly lidem nahánět hrůzu. Vůbec upíři a vlkodlaci v podání Meyerové jsou mi velice protivní. Honička vlků s Viktorií je asi nejsvětlejší scénou celé Twilight ságy, navíc se skvěle zvoleným hudebním doprovodem :-)
flanker.27: to je pravda, slušná maska je zatiaľ aj u mňa vyššie ako digi efekty, hlavne u týchto chlpatých potvor, kde je výroba v pc náročná a musí sa do toho dosť investovať, aby to aj nejako vyzeralo. Masky v Psích vojakoch sa mi páčili dosť, ale mne sa celkovo páčil ten film, Marshall je výborný, som rada, že bude režírovať GOT (a ešte moju obľúbenú časť :D). Ináč čo sa vlčích potvor týka, tak sa mi najviac páčila maska v Company of the wolves, aj tá premena bola dosť hardcore :)
Vůbec upíři a vlkodlaci v podání Meyerové jsou mi velice protivní.
True, true. Všetko v podaní Meyerovej je hnus, IMHO aj tie filmy sú najhorší škvár zo všetkých upírskych červených knižníc - trebárs Vampire diaries a True blood v posledných sériách sú tiež oddychovky pre mladých založené na fešných hercoch, ale furt na tom vidno aspoň nejakú úroveň, či ako to mám povedať. Ale Twilight...to je proste celé zle...
ad vlci: klidně ať tam nechají ty ratlíky z první série, při troše umu je mohou zvětšit kamerou a střihem. Akorát mě mrzí, že díky takovým kompromisům nečtenáře ani nenapadne, že to nemají být obyčejní psi, a že vůbec není obvyklé, aby lidi doprovázel nějaký zlovlk. (ale to je spíš chyba GRRM, který vymyslel lité bestie, které se chovají v lidské společnosti příliš krotce)
(Jako chybu bych spíš viděla, že je v první sérii upozadili, i když v té době mohli právě využít obyčejné psy. V knize byla nebezpečná už i odrostlá štěňata - ostatně při scéně se záchranou Brana to šlo. Ale měli zdůraznit i jiné - soudržnost vlčí smečky, jejich nepřátelství vůči potenciálním nepřátelům - Tyrion při návratu od Zdi, atd.)
Tak ve druhé sérii se v ani jednom díle neobjeví Velký Jon Umber, pravděpodobně jeho místo po boku Robba zaujme Roose a Umber bude poslán "někde, něco" řešit. Nevím jestli to byl nějaký další s problémů s herci, kteří natáčí něco jiného a tak se nemůžou účastnit nebo to mělo jiný důvod. Těžko říct.
Ad teaser, dalo se čekat že první teaser bude skutečně jen teaser bez žádných scén apod. Ještě zbývá půl roku do vysílání druhé série.
Ale to potřebovali dostat Hru do povědomí diváků nedotčených knihou. K tomu už je teď nic netlačí. Ze stejného důvodu nečekám tak masivní reklamní kampaň před zahájením vysílání jako letos na jaře.
Komentáře
http://www.dubrovacki.hr/clanak/32310/a-horse-a-horse-my-kingdom-for-a-horse
Link
Shirley: Copak nějaká pěkná loutka by nevadila, případně i maska. Třeba v Psích vojácích jsou masky vlkodlaků hodně divadelní, přesto se mi líbily. Ale tyhle digišmouhy prostě nemám rád.
Ináč čo sa vlčích potvor týka, tak sa mi najviac páčila maska v Company of the wolves, aj tá premena bola dosť hardcore :)
(ale to je spíš chyba GRRM, který vymyslel lité bestie, které se chovají v lidské společnosti příliš krotce)
Ad teaser, dalo se čekat že první teaser bude skutečně jen teaser bez žádných scén apod. Ještě zbývá půl roku do vysílání druhé série.
Ze stejného důvodu nečekám tak masivní reklamní kampaň před zahájením vysílání jako letos na jaře.